Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 23:58 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Molylepkék ellen
hasznos praktikákkal hatékonyan kiirthatók a molyok.

Babérlevél és illóolajok:
A molylepkék által kedvelt élelmiszerekhez érdemes pár babérlevelet helyezni, mert ki nem állhatják az abból párolgó illóolajat. Emellett a citromhéjat, fahéjat, borsmentát és koriandert sem szeretik. Az illóolajos párologtatás is hasznos lehet. Az eukaliptusz, levendula vagy rozmaring aromája vattára csepegtetve, bedörzsölve vele a molyok életterét hatékonyan távol tartja a lepkéket. A konyha és a kamra polcait érdemes tömény ecetes vízzel is átmosni, mert annak szaga elriasztja a molyokat, emellett fertőtlenítő hatása is van.

A molylepke nemcsak a régóta tárolt ruhát támadja meg, más fajtái a konyhában ugyanolyan károkat képesek okozni, mint a ruhásszekrényben, és a gabonafélék, liszt és fűszerek is áldozatául eshetnek.
A molylepke gyorsan szaporodik, és nehezen kiirtható, ha már beette magát a lakás zugaiba. A jó hír azonban az, hogy nem szereti a tiszta és szellős, hűvös és világos
pacsakute, 2020. május 13. szerda, 07:19
napi 10-15 perc takarítás
Takarítsuk le a mosogatógépen és a kukán keletkezett foltokat, ujjlenyomatokat, stb.
Takarítsuk le az ablakokat és a küszöböt.
Töröljük és portalanítsuk a dekorációs tárgyakat, képeket.
Söpörjünk és mossunk fel.
Töröljük le a pulton a készülékeket.
Tegyük rendbe, illetve rendszerezzük a kamrában a konzerveket, dobozokat és zacskókat.
Tisztítsuk, illetve mossuk ki a szivacsokat, törölközőket és konyharuhákat.
Töröljük át a szekrények belső polcait.
Ha szükséges, töröljük át a falakat és a sütő fölötti/mögötti felületet.
Töröljük le a szekrényeket és a szagelszívót.
Töröljük fel a padlót.
Újra a gépekhez érkeztünk! Töröljük le a készülékeket.
Rendszerezzük a fazekakat, serpenyőket és egyéb, a gyakran használt szekrény ek fiókjában található eszközöket.
Tisztítsuk ki a mosogatót, és töröljük át a csaptelepet.

Így tartsd tisztán a mosogatót

25. Dobáljuk ki a lejárt dolgokat
fboka, 2014. december 11. csütörtök, 21:43
Augusztus eleje: indul a befőzési szezon
beérlelni.

Őszibarackfa

Ennek két előnye is van: az érés utolsó szakaszában a gyümölcs hirtelen növekszik, mennyiségében gyarapszik, tökéletesen kialakulnak az íz-és zamatanyagok is, tehát a minősége összehasonlíthatatlanul jobb lesz. Az őszibarackot tehát csak akkor szüreteljük, amikor a gyümölcs csúcsa (bibepont) már puha és elnyerte a fajtára jellemző méretét, színét!
Indul a befőzési szezon

Gondolom, Nálatok is tetőpontjára hágott a befőzési szezon. Bármilyen sok munkával is jár ez most, érdemes a kamra polcait teli üvegekkel benépesíteni, mert télen felnőttek és gyerekek körében egyaránt nagy siker lesz a finom baracklekvár, a szilvadzsem és a savanyított uborka. Befőttes üvegeket és befőzési kellékeket itt találsz

Lekvár

Az öntözést most már mérsékeljétek, mert különösen a gyümölcsfák és a szőlőtőkék termőrügyeinek áttelelését veszélyezteti a nyár végi gyakori öntözés.

Ennyi fért e rövidke episztolába, kedves Húgom! Várom
horvathnemagdi, 2014. augusztus 01. péntek, 15:00
Vegyszermentes tartósítás – Öreganyáink fortélyai
Vegyszermentes tartósítás - Öreganyáink fortélyai
TudnodKell
Az utóbbi években egyre több háziasszony érzi fontosnak, hogy a család asztalára vegyszer- és adalékmentes élelmiszer kerüljön.
Ez leginkább az ételek házi tartósításával valósítható meg, hiszen a boltok polcait még mindig vegyszeres élelmiszerek, lekvárok, szörpök töltik meg...
Azoknak érdemes elolvasni cikkünket, akik képesek nemet mondani a kálium-szorbáttól, nátrium-benzoáttól hemzsegő termékeknek, de nem ismerik az ősi, jól bevált vegyszermentes tartósítás fogásait.
tart
Sok adalék, kevés gyümölcs
A termékek vegyszeres tartósítása a modern élelmiszeripar vívmánya - 200 éve még biztosan nem használtak mérgező csodaszereket, hogy az áru hosszú távon eladható maradhasson.
A vegyszeres tartósítás nem a vevő, hanem a kereskedő érdekét szolgálja!
A hagyományos tartósítást legjobb a házi lekvárokkal, -befőttekkel kezdeni.
Ösztönző lehet egy-egy bolti dzsem címkéjének elolvasása,
horvathnemagdi, 2014. május 18. vasárnap, 19:06
Örganyánk fortélyai
VEGYSZERMENTES TARTÓSÍTÁS - ÖREGANYÁINK FORTÉLYAI
Az utóbbi években egyre több háziasszony érzi fontosnak, hogy a család asztalára vegyszer- és adalékmentes élelmiszer kerüljön.
Ez leginkább az ételek házi tartósításával valósítható meg, hiszen a boltok polcait még mindig vegyszeres élelmiszerek, lekvárok, szörpök töltik meg...
Azoknak érdemes elolvasni cikkünket, akik képesek nemet mondani a kálium-szorbáttól, nátrium-benzoáttól hemzsegő termékeknek, de nem ismerik az ősi, jól bevált vegyszermentes tartósítás fogásait.

Sok adalék, kevés gyümölcs
A termékek vegyszeres tartósítása a modern élelmiszeripar vívmánya - 200 éve még biztosan nem használtak mérgező csodaszereket, hogy az áru hosszú távon eladható maradhasson.
A vegyszeres tartósítás nem a vevő, hanem a kereskedő érdekét szolgálja!
A hagyományos tartósítást legjobb a házilekvárokkal, -befőttekkel kezdeni.
Ösztönző lehet egy-egy
akiram45, 2014. május 16. péntek, 15:16
Vegyszermentes tartósítás
ÖREGANYÁINK FORTÉLYAI

Az utóbbi években egyre több háziasszony érzi fontosnak, hogy a család asztalára vegyszer- és adalékmentes élelmiszer kerüljön.
Ez leginkább az ételek házi tartósításával valósítható meg, hiszen a boltok polcait még mindig vegyszeres élelmiszerek, lekvárok, szörpök töltik meg...
Azoknak érdemes elolvasni cikkünket, akik képesek nemet mondani a kálium-szorbáttól, nátrium-benzoáttól hemzsegő termékeknek, de nem ismerik az ősi, jól bevált vegyszermentes tartósítás fogásait.

Sok adalék, kevés gyümölcs
A termékek vegyszeres tartósítása a modern élelmiszeripar vívmánya - 200 éve még biztosan nem használtak mérgező csodaszereket, hogy az áru hosszú távon eladható maradhasson.
A vegyszeres tartósítás nem a vevő, hanem a kereskedő érdekét szolgálja!
A hagyományos tartósítást legjobb a házilekvárokkal, -befőttekkel kezdeni.
Ösztönző lehet egy-egy bolti dzsem címkéjének elolvasása, majd a termék megkóstolása és ízének összehasonlítása
suzymama, 2014. május 16. péntek, 11:00
Vegyszermentes tartósítás (Öreganyáink fortélyai)
Vegyszermentes tartósítás (Öreganyáink fortélyai)

Az utóbbi években egyre több háziasszony érzi fontosnak, hogy a család asztalára vegyszer- és adalékmentes élelmiszer kerüljön. Ez leginkább az ételek házi tartósításával valósítható meg, hiszen a boltok polcait még mindig vegyszeres élelmiszerek, lekvárok, szörpök töltik meg...

Azoknak érdemes elolvasni cikkünket, akik képesek nemet mondani a kálium-szorbáttól, nátrium-benzoáttól hemzsegő termékeknek, de nem ismerik az ősi, jól bevált vegyszermentes tartósítás fogásait.

Sok adalék, kevés gyümölcs

A termékek vegyszeres tartósítása a modern élelmiszeripar vívmánya - 200 éve még biztosan nem használtak mérgező csodaszereket, hogy az áru hosszú távon eladható maradhasson. A vegyszeres tartósítás nem a vevő, hanem a kereskedő érdekét szolgálja! A hagyományos tartósítást legjobb a házi lekvárokkal, -befőttekkel kezdeni. Ösztönző lehet egy-egy bolti dzsem címkéjének elolvasása, majd a termék megkóstolása és ízének
horvathnemagdi, 2013. május 13. hétfő, 19:35
Vegyszermentes tartósítás (Öreganyáink fortélyai)
Vegyszermentes tartósítás (Öreganyáink fortélyai)

Az utóbbi években egyre több háziasszony érzi fontosnak, hogy a család asztalára vegyszer- és adalékmentes élelmiszer kerüljön. Ez leginkább az ételek házi tartósításával valósítható meg, hiszen a boltok polcait még mindig vegyszeres élelmiszerek, lekvárok, szörpök töltik meg...

Azoknak érdemes elolvasni cikkünket, akik képesek nemet mondani a ká...lium-szorbáttól, nátrium-benzoáttól hemzsegő termékeknek, de nem ismerik az ősi, jól bevált vegyszermentes tartósítás fogásait.

Sok adalék, kevés gyümölcs

A termékek vegyszeres tartósítása a modern élelmiszeripar vívmánya - 200 éve még biztosan nem használtak mérgező csodaszereket, hogy az áru hosszú távon eladható maradhasson. A vegyszeres tartósítás nem a vevő, hanem a kereskedő érdekét szolgálja! A hagyományos tartósítást legjobb a házilekvárokkal, -befőttekkel kezdeni. Ösztönző lehet egy-egy bolti dzsem címkéjének elolvasása, majd a termék megkóstolása és ízének
irmus, 2013. május 08. szerda, 07:09
Közös konyhán az anyóssal
beszéljék meg az étlapot, ki -ki azt főzze, amihez a legjobban ért. Ilyenkor az anyós könnyen megtaníthatja a menyét a nagyobb gyakorlatot igénylő ételek készítésére. Közösen végezhetik a konyha, illetve a kamra takarítását, a munkaigényes befőzést. Ha a hétvégi menüt felváltva készítik több szabadidőhöz, jutnak.

Ha előre látható, hogy a közös konyha, közös főzés nem megy akkor ketté, kell osztani a konyhai feladatokat, főzést. Ilyen esetben célszerű elkülöníteni a kamrát, a konyhaszekrény polcait, hűtőszekrényt a békesség érdekében. Legokosabb, ha nem egy időben történik a főzés, egyik fél se érezze, hogy figyelik, vagy kritizálják, amit tesz. Az anya illetve az anyós ne akarja ráerőltetni a menyére, illetve lányára a tudását. Jobb ha megvárja ha segítségre szorul, az maga forduljon hozzá tanácsért. Nagy vita tárgya lehet, ha mindkét háziasszony a mosatlan edényeit, illetve az ételkészítés nyersanyagainak hulladékát a másikra hagyja.
Ha a két asszony konyhavezetése teljesen ellentétes
korall44, 2009. április 23. csütörtök, 15:17
A baj
enni egyszerre, mert megárt.
Ebéd után - mialatt nagymama szokása szerint szundikált egy kicsit a szobájában - fönt játszottunk a hegyoldali kertben. Egyszer csak Porcika meg én észrevettük, hogy Pottyanós eltűnt valahová. Hosszú keresés után találtuk meg ott, ahol a legkevésbé számítottunk rá: a szobánkban. Feküdt az ágyán, mindkét kezével fogta a fejét, és sírt.
Fölébresztettem nagymamát, és neki aztán elsírdogálta Pottyanós, hogy mit cselekedett. Létraként használta a kamra polcait, hogy följusson a baracklekváros üvegekig, de megcsúszott, lepottyant - hiszen nem ok nélkül nevezték Pottyanósnak -, és bevágta a fejét az ajtófélfába. Csak egy kicsit sérült meg, de fejfájása olyan erős és tartós volt, hogy másfél napig raktuk rá a hideg vizes borogatást.
A második nap estéjén nagymama így szólt hozzám:
- No, most láthattad, hogy egészen bizonyosan baj éri, aki a tilalom ellenére bemegy a kamrába.
Megint elcsodálkoztam:
- De
hidaszl, 2008. május 09. péntek, 11:57
Vegyszermentes tartósítás
----Vegyszermentes tartósítás----

/tartósítás, adalékmentes, vegyszermentes /

Az utóbbi években egyre több háziasszony érzi fontosnak, hogy a család asztalára vegyszer- és adalékmentes élelmiszer kerüljön. Ez leginkább az ételek házi tartósításával valósítható meg, hiszen a boltok polcait még mindig vegyszeres élelmiszerek, lekvárok, szörpök töltik meg...


Azoknak érdemes elolvasni cikkünket, akik képesek nemet mondani a kálium-szorbáttól, nátrium-benzoáttól hemzsegő termékeknek, de nem ismerik az ősi, jól bevált vegyszermentes tartósítás fogásait.

Sok adalék, kevés gyümölcs

A termékek vegyszeres tartósítása a modern élelmiszeripar vívmánya - 200 éve még biztosan nem használtak mérgező csodaszereket, hogy az áru hosszú távon eladható maradhasson. A vegyszeres tartósítás nem a vevő, hanem a kereskedő érdekét szolgálja! A hagyományos tartósítást legjobb a házilekvárokkal, -befőttekkel kezdeni. Ösztönző lehet egy-egy bolti dzsem
relisisi, 2008. március 04. kedd, 14:14
Reggeli elmélkedés 2007.02.22
A kamrám élelmiszerkészlete megcsappant. Elmentem egy bevásárló körútra, és rengeteg élelmiszerrel tértem haza. Amikor végre feltöltöttem a spájz polcait, álltam, és gyönyörködtem a bőségben, és nagy elégedettséget éreztem.
Azután folytatódott tovább a nap. Csak este, amikor már lefeküdni készültem, jutott eszembe, hogy eltelt anélkül az egész nap, hogy egy percet is Isten Igéjének szenteltem volna. Eszembe jutott, mennyire elégedett voltam ma, amikor a kamrát néztem. De ha csak azért vásárolnék élelmet, hogy nézegessem, ha csak az ennivaló
látványában gyönyörködnék, de nem ennék soha egyetlen falatot sem,éheznék. Hasonlóan, ha egyszerűen csak jó érzés tölt el minket attól, hogy van Biblia a polcon, de nem tápláljuk belőle a lelkünket, éhezni fogunk.Ha olvassuk a Bibliát, gondolkodunk a jelentésén, és követjük az útmutatásait,akkor megadjuk a lelkünknek a táplálékot, amire szüksége van ehhez a földi élethez.

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a
driszkili, 2007. február 22. csütörtök, 06:09
1/2
Képek, videók
étkező molylepke.jpg
dnemethk
2010. december 04. szombat, 16:52
molylepke.jpg
szalai0913
2010. május 17. hétfő, 20:10
molylepke.jpg
joffy
2007. március 17. szombat, 10:39
párolgás
adakaleh
2013. április 16. kedd, 15:02
Párolgás 3 napig
jbal
2007. május 23. szerda, 12:38
párologtatóm
mbea925
2011. január 02. vasárnap, 21:08
Párologtató csokor.jpg
szalai0913
2010. október 11. hétfő, 07:58
párologtató, mézes
sullereva
2009. június 06. szombat, 15:00
maci és élettere
brummologus
2014. június 01. vasárnap, 16:19
Életterem
bolondoss
2006. október 29. vasárnap, 20:54
polca.jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 20:34
matracos polcágy É.jpg
pintyo1964
2008. június 02. hétfő, 22:35
kinyitható polcágy É.jpg
pintyo1964
2008. június 02. hétfő, 22:35
matracos polcágy É.jpg
csipike1
2008. május 25. vasárnap, 23:17
kinyitható polcágy É.jpg
csipike1
2008. május 25. vasárnap, 23:17
Címkék
kicsit sérült, fajtára jellemző, kamrát néztem, molyok életterét, finom baracklekvár, legkevésbé számítottunk, időben történik, közös konyha, ételkészítés nyersanyagainak, íz-és zamatanyagok, szőlőtőkék termőrügyeinek, érés utolsó, nagyobb gyakorlatot, savanyított uborka, kamra takarítását, őszibarackot tehát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.