Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:42 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gazdag vagyok...
Alkony Zagyi G. Ilona:

Gazdag vagyok...

Sok kincsem van,
tehát gazdag vagyok!
Temérdek vagyon,
amit felhalmozok...

Irigyem nincsen, hogy
ennyi a kincsem...
naponta halmozom
mindenféle szinten...

Ha fel kéne becsülnöm,
mit, hogyan értékelek,
gondot okozna, mert
egyformán értékesek.

Van a szeretet, ami
tán maga az élet,
védőburkot alkot,
legyőzi a nehézséget.

A legnagyobb gyémántom
a gyermekeim szeme...
amit egyvalami pótol
csak, unokáim tekintete...

Ékszereim nyakamon
az ölelő karok,
amikor viselem,
mindig ragyogok...

Van a szerelem, ami
parázslik vagy lángol,
ölelés és szenvedély,
mindig elvarázsol.

Kedvesem pillantása,
szelíd ölelése,
az együtt töltött idő,
egymás megbecsülése...

Vannak mosolyok, vidám,
kedves pillanatok,
ha együtt vagyunk
aranyoslila, 2018. július 11. szerda, 22:29
MNB-igazgató: a magyar jegybank más megközelítést alkalmaz, mint más központi bankok
szeretne, emellett a gazdaság növekedését is szeretné támogatni. Ennek érdekében olyan, nem konvencionális eszközöket is bevetett, mint például a növekedési és az önfinanszírozási program, valamint a lakossági devizahitelek megszüntetése - ismertette.

A negatív kamatnak az igazgató szerint több hátránya van: felgyülemlik a készpénz a gazdaságban, csökken a bankok rentabilitása és "megeszi" a lakosság megtakarítását, ami aggodalomra adhat okot. Ez visszatartja a jegybankot attól, hogy a negatív kamatok alkalmazásáról gondolkodjon - mondta.

Kitért arra is: abban, hogy a lakásépítési piac bővül, szerepe van annak, hogy a lakossági szektor nettó vagyona 2009 óta 16 milliárd forinttal nőtt, a banki mérlegek - miután a háztartások visszafizették adósságaikat - sokkal egészségesebbek lettek, és a fogyasztók bizalma is kezd visszatérni.

Az MNB a kormány új intézkedéseitől idén és jövőre 10 ezer új lakás építését várja, ami még messze van a csúcstól, de az elmúlt évekkel összehasonlítva jelentős
velemenyezd, 2016. október 20. csütörtök, 15:52
Gazdag vagyok
Sok kincsem van,
tehát gazdag vagyok!
Temérdek vagyon,
amit felhalmozok...

Irigyem nincsen, hogy
ennyi a kincsem...
naponta halmozom
mindenféle szinten...

Ha fel kéne becsülnöm,
mit, hogyan értékelek,
gondot okozna, mert
egyformán értékesek.

Van a szeretet, ami
tán maga az élet,
védőburkot alkot,
legyőzi a nehézséget.

A legnagyobb gyémántom
a gyermekeim szeme...
amit egyvalami pótol
csak, unokáim tekintete...

Ékszereim nyakamon
az ölelő karok,
amikor viselem,
mindig ragyogok...

Van a szerelem, ami
parázslik vagy lángol,
ölelés és szenvedély,
mindig elvarázsol.

Kedvesem pillantása,
szelíd ölelése,
az együtt töltött idő,
egymás megbecsülése...

Vannak mosolyok, vidám,
kedves pillanatok,
ha együtt vagyunk mind,
igen... Boldog vagyok!

Legnagyobb kincseim,
értékük nem pénzen
alkonykincsem, 2016. április 17. vasárnap, 06:52
Csóró magyar.
megérteni?

Cél
Magyarország egy kis ország. Ezt kéne végre felfogni. Nekünk nem pattogni kell, hanem felcsippenteni a morzsát, amit a nagyok hagynak. Mikor az Unió Ukrajna felé megy, akkor nekünk is saját gyárakkal arra kell menni, és terjeszkedni.

Persze, lehet másfelé is, Kína vagy akár Oroszország felé, de ma nem ez történik! Oroszok építenek nálunk reaktort, ki jár jól? Kié a gyár? Az oroszok szállítanak hozzá mindent! Hát ők járnak jól, az ő GDP-jük emelkedik majd, mi pedig fizetjük nekik a kamatokat, miközben még őket támogattuk azzal, hogy a gyáraik termékét nálunk adhatják el. Ők is kiviszik innen a pénzt.

Paks2 termel valamit? Nem. (Jó, áramot, de ahhoz nem lesz valós felvásárló piaca, csak Magyarországon, ami kevés. Soha nem térül meg Paks2.) A jóléthez túl kell lépni az állam határait, ahogy Németország, Ausztria vagy UK stb., teszi! Ehhez kellenek a gyárak. Támogatni a hazai gyárakat, adókedvezménnyel, vissza nem fizetendő hitelekkel stb.

Ausztria
kirscha, 2015. június 06. szombat, 08:49
Wass Albert: Farkasverem (8)
lábszárain.
Megbillegeti magát a tükör előtt, Marjuka ott áll hátul és mézes hangján többször is elismétli, hogy jézusmária, a méltósága ma milyen szép, jaj, jézusmária.
Férfivendég jön a házhoz, ilyenkor Eulália mindig kivágja a nagy parádét. A vállain pihenő hetven év jelentőségét nem akarja még átértékelni. Úgy érzi, hogy neki adósa maradt az élet valamivel és ezt az érzelmi tőkét, melyet élete nagy ,,követel" oldalán visel elkönyvelve, nyugodt biztonságérzettel tartja számon az összes késedelmi kamatokkal együtt. Nem hajlandó elismerni, hogy ez az érték már régen devalválódott. Állandó tőke gyanánt hordja gondolatai közt az érzelmi papírok névértékét, beleveszi őket a kalkulációiba, sőt adósságot is vesz fel rájuk: valahányszor így kicicomázza magát egy érkező férfivendég tiszteletére.
Már négy órakor a teraszon ül és nézi az országutat, Tibort várja, igaz, hogy Árpád szerint Tibor már mátkás, de ez nem valószínű, Árpád szokott úgy beszélni a levegőbe.
Otti tant a
scorpionsrose, 2015. január 30. péntek, 17:58
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /29.fejezet/
fővárosban látott csodákról, melyekben a kancellárnál volt része.
Eltávozásukkor Csang jelezte, hogy volna még valami mondanivalója.
- Csak ki vele! - bátorította Hszi-men Csing az ijedt arcú, dadogó Csangot.
- Már régi tervem, hogy a jelenlegi kényelmetlen lakás helyett egy jobbat szerzek.
Természetesen némi pénzbe kerülne, pénzem pedig nincs. Nem tudom, számíthatok-e szíves
támogatásodra? Ha kölcsönadnád a szükséges összeget, később természetesen busás
kamatokkal fizetném vissza...
- Kamatokról szó sem lehet, de pillanatnyilag kissé szűkében vagyok a pénznek. Légy
türelemmel, amíg embereim megérkeznek Hucsouból a selyemszállítmánnyal, akkor újból
beszélünk a dologról.
Az igazság az volt, hogy Csang barátunk már hónapok óta nem fizetett lakbért, és a háziúr
már nagyon szorongatta. Így hát érthető, hogy egy cseppet sem volt elragadtatva Hszi-men
Csing tartózkodó válaszától, és meglehetősen lógó orral távozott Éhenkórász
scorpionsrose, 2014. szeptember 24. szerda, 16:14
szeretettel
nagylelkűség éppen abban volt legostobább, hogy ilyen méltatlan lényekre pazarolta magát. Timon fejedelmi palotája most már elhagyatottan állt, utált, gyűlölt hellyé változott, olyan hellyé, amelyet az emberek elkerülnek, nem úgy, mint régen, amikor minden járókelőnek meg kellett állnia, élvezni a palota borát és finom étkeit. Most nem lakomázó, mulatozó vendégek tolongtak benne, hanem türelmetlen és zajongó hitelezők, uzsorások, zsarolók foglalták el, vadul és türelmetlenül követelőztek, kötelezvényeket, kamatokat, zálogleveleket emlegettek, csupa kőszívű ember, semmiféle adósságot nem akartak elengedni, haladékot sem adtak rá, úgyhogy Timonnak most már a háza lett a börtöne, se ki, se be nem mehetett miattuk, egyik az ötven talentum követelését kérte tőle, másik ötezer tallérról hozott számlát. Ha Timon cseppenként akarta volna vérét ontani, hogy kifizesse vele hitelezőit, nem lett volna elég vér a testében, hogy mindezt cseppenként lerója.

Ügyeinek e kétségbeejtő és nyilvánvalóan
sayuri, 2013. október 13. vasárnap, 11:58
szeretettel
biztonsági munkára. Ejha! Törtem a fejemet, hogy ez azért nem túlzás-e. Lehet, hogy mindent elrontok vele. Elhatároztam, hogy őszinte leszek. Nyílt lapokkal fogok játszani. Ezért aztán, még mielőtt közöltem volna a feltételeimet: "Tudja, uram, én azelőtt..." - Ez az úr azonban nem járt a fellegek között. Nem hagyta, hogy folytassam. "Jól van, jól van. Emiatt ne izgasd magad."

Mondhatom, és nem hazudok, hogy azon a napon, abban az órában kezdődött el számomra újból a teljes élet, és mindjárt kamatokkal. Édes Szűz Máriám, csodát tettél! Kész szerencse, hogy nem pattantam meg, ahogy az őrnagyom akarta, persze a legjobb szándékkal, ki mondta volna, hogy nem? De ha most megjelenne itt, rám bizony nem számíthatna.

Egyre inkább otthon éreztem magam. Azoktól, akik elpucoltak idegenbe, Brazíliába, összecsomagolva a háztartást, a családot, az ékszert, és most könyvekben, újságcikkekben hazudoznak összevissza, hogy milyen hűségesek voltak Salazar professzorhoz, egyszerűen hányingert kapok. És
sayuri, 2013. október 08. kedd, 13:30
Itt a figyelmeztetés:így vesztheti el Ön is az összes pénzét
A totális pénzügyi bukta számos esetét sorolja fel saját tapasztalatai alapján egy szakértő, felhívva a figyelmet arra, milyen bárki könnyen elvesztheti az összes megtakarított pénzét akár nyugdíj előtt, ha csak egy kicsit is óvatlan. Nem csak a szélhámosoktól kell óvakodni.

A betéti kamatok brutális csökkenésének időszakában minden bizonnyal sokan keresnek olyan befektetési lehetőségeket, amelyekben sokkal jobban fial a pénzük. Mielőtt döntenénk, érdemes figyelembe venni Dana Anspach tanácsadó listáját, amely a biztos vagy majdnem biztos buktához vezető befektetési stratégiákat sorolja fel. A fix honoráriumért - azaz nem értékesítési jutalékért - dolgozó szakértő a MarketWatchon megjelent cikkében tuti buktának (code red) nevezi azokat a vissza-visszatérő hibákat, amelyek eredményeként valaki elveszti minden pénzét.

Kapcsolódó cikkek
Oroszország segítene Szíriának - ideges a tőzsde
Óriási árvíz pusztít, tízezrek váltak hajléktalanná
Felemás amerikai adatok erősítik a
tinka1951, 2013. szeptember 07. szombat, 15:10
Mennyibe kerül az EU valójában? …
növekedése. Ha nagyok is voltak az egyes országok közötti különbségek, a GDP-hez képesti súlyos külső eladósodás szinte mindegyik országra jellemző. Pannon-info.hu

Ám hasonló helyzetben vannak a dél-európai országok is, különösen Görögország, Spanyolország és Portugália. Igaz, nőtt Németország külső adóssága is, de ez ott nem jelent problémát, mert Németország ugyanakkor jelentős hitelező is. Ténylegesen a nettó külső adósság az, ami igazán számít, vagy még inkább a nettó külföldi adósságon fizetett kamatok és a nettó működőtőke-állományon kivitt jövedelmek egyenlege. És, ha ezt az adatot nézzük, akkor tárul elénk a valóban drámai kép, az Európai Únió igazi arca:

az Eurostat fizetésimérleg-statisztikája szerint a 2004 és 2008 közötti öt évben (a záróéveket is beleértve) az unió három országa (Németország, Nagy-Britannia és Franciaország) 460 milliárd eurós jövedelemre tett szert, míg az uniós tagországok nagyobbik része (Írország, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, Görögország,
katicacska, 2013. március 17. vasárnap, 18:50
Mátyás király és az uzsorás
A darabot a Hahota Gyermekszínház számára írom. Éjjelig el kell készülnie, mert igen sok munkám van ezen kívül is.

—-

Mátyás király ezúttal zsoldos katonának öltözik. Nekeresden uzsorás garázdálkodik. Ambíciói meglehetősen nagyok.

Részlet:

—-

DÖMÖTÖR:
Hová legyek örömömben?

Nekeresd már a zsebemben!

Mert mindenki az adósom,

A törvényeket én hozom.

A kamatokat emelem,

Hogy független egy se legyen.(Szétnéz.)Az a ház még nem az enyém!

Ki lakik ott? Milyen legény?

Tudom már! Az Jancsi háza!

Ha nem adja a gazdája,

Hát én akkor is elveszem,

Pénzessy Dömötör vagyok,

És mindig mindent megkapok!

Nr. 1. Dömötör dalaÉn vagyok itt

A vagyon!

Ezért mindig minden úgy
lnpeters, 2013. január 27. vasárnap, 23:46
Rehn: folytatni kell a stabilizációt, visszatérhet a növekedés
egyes országok között is nagyok az eltérések, mert míg Ausztriában 4,5 százalék az állástalanok aránya, addig Spanyolországban "teljesen elfogadhatatlan" 26 százalék. A politikus örömét fejezte ki, hogy a 2012-ben hozott intézkedéseknek köszönhetően az olasz és a spanyol államkötvények hozama is alacsonyabb, mint egy évvel korábban, így az államadósság finanszírozása kevesebbe kerül.

"Egy százalékpontos hozamcsökkenés Olaszország esetében évente 3 milliárd euró megtakarítást jelent" - érzékeltette a kamatok csökkenésének pozitív hatását a bizottság alelnöke.

Olli Rehn szerint az egyensúlyi helyzet visszaállításának ütemét fenn kell tartani. Rámutatott arra, hogy az elmúlt években hozott intézkedések folyományaként Írországban 20 százalékkal csökkent a fajlagos munkaerőköltség, ami növeli a versenyképességet, és ennek köszönhetően a növekedés is beindult. Spanyolország exportja a biztos elmondása szerint 20 százalékkal bővült az elmúlt években, Görögországban pedig lassan elhárulnak a
velemenyezd, 2013. január 11. péntek, 12:22
1/2
Képek, videók
alkony-mary tuto.jpg
53ilona
2018. augusztus 13. hétfő, 14:47
Alkonyban lévők
sanci81
2018. június 02. szombat, 15:42
Sziget az alkonyban
sanci81
2018. május 08. kedd, 17:08
Alkonyban
sanci81
2018. április 28. szombat, 17:45
Alkony angyala
sanci81
2018. április 09. hétfő, 17:12
Téli alkony.jpg
chillik
2018. március 01. csütörtök, 05:28
Tengeri alkonyat
sanci81
2018. február 21. szerda, 17:23
Alkonyban lévő
sanci81
2018. február 09. péntek, 17:05
A legnagyobb feladatunk n
sanci81
2018. szeptember 01. szombat, 18:06
A legnagyobb szegénység
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:42
A legnagyobb lecke...
cuppika59
2018. augusztus 16. csütörtök, 18:48
Életünk+legnagyobb+rés ze+
menusgabor
2018. július 13. péntek, 22:19
a legnagyobb hiba.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
A legnagyobb kincs
irmus
2018. május 06. vasárnap, 16:56
a legnagyobb.png
sz719eszter
2018. március 17. szombat, 11:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.