Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:02 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karamellás-krémsajtos piskóta
20 db babapiskóta

elkészítés



Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.

Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell feloldódott, hozzáöntjük, és állandó kavarással besűrítjük. A pudingot kihűtjük, és hozzákavarjuk a mascarponét.

Elkészítjük a mártogatóst. A 2 ek cukrot simára kavarjuk a kakaóval, felöntjük a vízzel, amikor a cukor feloldódott levesszük a lángról, beletesszük a vajat, és hagyjuk felolvadni.

A piskótákat belemártjuk az öntetbe, és egy téglalap alakú, magasabb falú edénybe sorakoztatunk 10 db-ot. Rárakjuk a krémet, elsimítjuk (hagyunk egy keveset a felső sor piskótára is), befedjük a maradék piskótával, és rákenjük a maradék krémet. Ha nincs megfelelő méretű magas edény, fóliába is csomagolhatjuk, és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megkeményedik, és a piskóta
vorosrozsa66, 2018. november 20. kedd, 18:49
Vaníliás - csokis-diós szelet
vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk,a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk,majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle,amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióvll,a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk..
A rummal,a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot.
Óvatosan bele forgatjuk csokoládés-diós- masszához.
A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok,légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük.
A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük,majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a masszához keverjük.
A
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:06
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény
elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető.
Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi.
Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.
A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Persze, nem törvény, kisebben magasabb lesz, nagyobban vékonyabb a középső lap. A
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47
Kókuszhabös tekercs
Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg
4 tojás sárgája
1 dl tej
1 dkg élesztő (szárítottból elég fél csomag)

A töltelékhez:
4 tojás fehérje
30 dkg cukor
1 evőkanál ecet (20%-os)
1 zacskó kókuszreszelék
esetleg kakaó vagy fahéj

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben felfuttatott élesztőt és pici sót. A tésztát simára gyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezután a tojásfehérjét a cukorral és az ecettel gőz felett robotgép segítségével felverjük. Mikor már ragadós, szálas, hozzákeverjük a kókuszt, ízlés szerint kakaóval és fahéjjal tovább lehet fokozni az ízeket. A krémet négy részre osztjuk. A cipócskákat téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a krémmel. Feltekerjük, kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk a tekercsből, tepsibe fektetjük, majd megsütjük. Akkor van kész, ha a hab rózsaszínűre pirult. A kész csigákat fémdobozba szedjük, amiben kedvére puhulhat a
bkisseva, 2018. február 02. péntek, 14:34
Karácsonyi receptek
sütőaroma.
Töltelék: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor.
Tálalás: porcukor.
A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és időnk - szerint cukormázzal is díszíthetjük.

Fahéjas torta
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 22,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12,5 dkg vaj + a formához, 3 tojás, 2,5 dl tejszín, 20 dkg darált mandula, 4 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát), 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál porcukor.
Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Mozart torta
torta


HOZZÁVALÓK:
24 cm-es tortaformához:
8 dkg liszt
4 dkg holland kakaó
1 teáskanál sütőpor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (reszelt)
3 dkg vaj (olvasztott)
5 db tojás (nagy)
csipet só
a töltelékhez és bevonóhoz:
20-25 dkg mogyorókrém (Nutella)
20 dkg marcipán
fél tubus zöld színű ételszínezék


ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóval, majd átszitáljuk.
Ezután hozzáreszeljük a csokoládét. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot.
Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ezután hozzácsorgatjuk az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes-kakaós-csokoládés keveréket, és jó simára keverjük.

A
gabfe, 2017. május 26. péntek, 17:29
Gyors túrós-meggyes sütemény
Hozzávalók:
--- A kakaós tésztához:
4 egész tojás
22 dkg kristálycukor
130 ml olaj
100 ml langyos víz
34 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó

--- A túrós réteghez:
50 dkg túró
2 egész tojás
1 csomag pudingpor (én banánosat tettem, nagyon paszolt a kakaós tésztához, de lehet vaníliás is)
1 csomag vaníliáscukor
13 dkg porcukor
magozott meggy (nálam fagyasztott volt)

A túrós réteg minden hozzávalóját egy késes aprítógépbe raktam és simára kevertem.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra kevertem, lassan hozzácsorgattam az olajat, vizet, végül belekevertem a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
A kakaós tészta felét egy 28x36 cm margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe öntöttem, egyenletesen megpróbáltam rácsorgatni a túrós masszát, rászórtam a kimagozott meggyet, végül egyenletesen ráöntöttem a maradék kakaós tésztát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütöttem
bkisseva, 2017. május 22. hétfő, 19:16
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, majd jól beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. A csokit langyosra hűtjük, majd a krémre öntjük úgy, hogy mindenütt jól befedje. Tálalásig hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal és kakaóval megszórva kínáljuk.



Cseresznyebefőtt

1 kg cseresznye
1 darabka fahéj
1 vaníliarúd
2 szegfűszeg
25 dkg cukor
4 dl gyümölcspálinka

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig mindennap többször megrázzuk, hogy a cukor jól átjárja a gyümölcsöt. 2 hónap múlva
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Váncza Kincses Receptkönyv
azonnal könnyedén hozzákeverünk. A krémet még melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjük, és letakaratlanul hűlni hagyjuk. Mikor langyosra kihűlt, a másik lapot ráborítjuk, gyengéden rányomjuk tenyerünkkel és éles, lapos pengéjű késsel négyzetes darabokra vágjuk. Vanilin-szórócukorral bőségesen beszórjuk.

Kakaós linzerszeletek (különlegesen jó)
1/2 kg lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral, azután elmorzsolunk 30 deka zsírral, majd összegyúrjuk 20 deka cukorral, 8 deka kakaóval, 2 egész tojással, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral. A tészta nagyobbik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk s barack-vagy málnaízzel vastagon megkenve a félretett tésztából kisujjnyi vastag, rácsot rakunk rá. Forró sütőben sütjük, és sütés után Váncza-vanilincukorral kevert porcukorral bőven hintve szeleteljük.

Leveles túróstekercs (igen jó)
30 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 1 egész tojással, kevés sóval és annyi tejjel összegyúrunk, hogy közepesen lágy rétestésztát
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Csodálatos sütemény
elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető. Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi. Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.
bkisseva, 2017. február 24. péntek, 13:28
Réteges cseresznye (meggy) torta
láthatóan vágni
(Akkor a hűtőszekrényben, akkor ellenőrizni kell néhány percenként állami szinten, mint a hideg is hamarosan bekövetkezik)

RATIO DOUGH
- Az alján a penész feküdt egy sötét felső, a spread 1/2 súly étkezés, hűvös
- Egy réteg étkezés terjedt 1/3 szűk beállítható (kenhető, nem lehet folyadék) tömege cseresznye borított fényes felső rajta, tegye 1/3 súly cseresznye, hűvös
- Egy edzett tömege cseresznye tegye a másik fele a tömege étkezés, elterjedt, tetejét kakaóval, a tetején a számláló tesz a többi földi cseresznye, igazítsa minden hűvös
- Adagolt tészta hűtve, bolt fedezi a hűtőszekrénybe

Cherry réteg torta jól vágott, és a rétegek szépen kontrasztot egymással a színkülönbség. Munkalapok áztassa minden ütést, ha szereti a nehéz, nedves tésztát. Szerint nekem, ez nem szükséges, mert e nélkül ütni a tészta könnyebb természetű, tökéletes egy nyári
bkisseva, 2017. február 23. csütörtök, 13:10
Meggyhabos csokis kocka
cukor (vagy ízlés szerint)
350 g natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt

A tetejére:

5 dkg olvasztott csokoládé

A piskóta elkészítése:A tojásokat ketté választjuk.A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt 22 x 38 cm-es tepsiben 180 °C-on megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!

Krém készítése:A pudingporokat a cukorral, tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot.Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük. A
bkisseva, 2017. február 23. csütörtök, 11:53
1/30
Képek, videók
Halloweeni Karamellás alm
irmus
2017. november 20. hétfő, 19:59
dupla karamellás.jpg
zsokica45
2016. május 05. csütörtök, 18:03
KARAMELLÁS SPOT SZELET.jp
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:08
Csokis -karamellás torta.
pacsakute
2015. október 04. vasárnap, 22:56
karamellás pite.jpg
feviroza
2015. március 10. kedd, 11:24
kokuszos karamellás.jpg
zsokica45
2015. február 10. kedd, 18:08
karamellás krémes.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:01
tejfolos-karamellas-ke ksz
yvett789
2015. január 21. szerda, 21:12
karamellas-sport-szele t.j
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:54
dupla karamellás.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:38
Sós karamellás tartlett.j
margoboszi
2014. december 03. szerda, 09:12
karamellás krémes.jpg
zsokica45
2014. november 09. vasárnap, 16:32
Isten útját készítjük elő
sacimama
2017. november 21. kedd, 01:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.