Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 00:10 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mai nap fénypontja !!!!!
puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére:

10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét a margarinnal és az olajjal vízgőz felett
suzymama, 2019. augusztus 03. szombat, 18:06
Kráter szelet
pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük cukros tejföllel a tetejét. Hagyjuk, hogy ez a massza is megszikkadjon rajta, és amikor már
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Méteres sütemény
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 26 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 dl víz, 1 dl étolaj, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. A mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj. A formák előkészítéséhez vaj, liszt.
A kristálycukrot tálba tesszük, hat egész tojással szép habosra kikeverjük. Hozzáadjuk először az étolajat, majd a vizet is. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és apránként azt is a masszához keverjük. Ezt az anyagot két tálba szétválasztjuk, az egyikbe kakaót keverünk.
Két őzgerincformát alaposan kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk. Ezekben sütjük ki a sárga és a barna süteményeket. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészülnek. A formákban egy kicsit hűlni hagyjuk, majd konyharuhára kiborítjuk a rudakat.
A pudingport apránként elverjük a tejjel, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadagoljuk a puncs ízű pudingot is. Sima krémet
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:04
Eredeti somlói galuska
kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával összeforralunk, aztán kihűtjük. Vaníliakrémet készítünk, s még melegen hozzáadunk egy kevés 5-6 kanál vízben feloldott
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Cifra szelet
6 tojássárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 7 dkg sima lisztet, amelyben egy sütőport és egy kanál kakaóport is elkevertünk. Utána óvatosan hozzákeverjük a 6 tojásfehérje keménnyé vert habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben megsütjük (15-20 perc). Ne süssük túl, ne száradjon ki!
Krém: 4 tojássárgáját 2 vaníliás cukorral habosra keverünk, majd 3 dl tejjel elvegyítjük, és egy kanál lisztet adunk hozzá. Lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, mixerrel habosra verünk 1 vajat 10 dkg porcukorral, a kihűlt sárga krémhez adjuk, és jól összemixeljük. Gőz fölött 4-5 tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A kihűlt tésztára rákenjük a sárga vajas krémet, majd erre a kemény tojásfehérjehabot, és csokoládét reszelünk rá. Hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhető.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:34
Méteres kalács
evőkanál kristálycukor (mázhoz)
5 evőkanál víz (mázhoz)
10 dkg fagyos vaj (mázhoz)
Az étel elkészítésének leírása

Lépés 1
Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés 2
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.

Lépés 3
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

Lépés 4
Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon,s beleöntöttem, majd megsütöttem. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, kb. 180 C-fokra, kb. jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.

Lépés 5
A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral,
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:30
Sütemény receptek
kavarunk. Adunk hozzá még ½ dl rumot.

Ezt a krémet rákenjük az egyik lapra, a másikkal pedig betakarjuk.

3 tojás fehérjét 15 dkg cukorral habosra keverünk gőz fölött. Rákenjük a lap tetejére, és még csokoládémázzal is leöntjük.

Máz: 11 dkg csoki, ½ dl víz, vaj. Ezt sűrűre főzzük, és ez megy, a süti tetejére.



Kókusz gombóc

20 dkg cukrot, fél kg darált kekszet, 5 dkg vajat, fél dl rumot, 1,5 dl tejet, 10 dkg darált diót, 2 evőkanál kakaóport, és 1 cs kókuszreszeléket összedolgozunk. Majd mignon papíron tálaljuk, a kis golyókat, amiket formázunk.



Legényhódító

25 dkg cukrot, 15 dkg margarint, 2 db tojást, 1 cs sütőport, 1 dl tejfölt, és 50 dkg lisztet jól összedolgozunk, majd kizsírozott, kilisztezett tepsiben 150175 fokon előmelegített sütőben, kisütünk. Majd megtöltjük.

Töltelék:
12 dkg diót, 12 dkg porcukrot, 2 db tojást, és 2 evőkanál zsemlemorzsát összekeverünk. Ez lesz a
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Kakaós csiga
letakarjuk egy kis időre. Miután a vágások mentén szétnyílt a tészta, elkezdhetjük a hajtogatást.
A 25 dkg margarint a táblára tesszük, lisztet szórunk rá, és a kezünkkel szétlapítjuk, majd félretesszük.
A tésztát kinyújtjuk, és a félretett margarint ráhelyezzük, majd minden oldalról ráhajtjuk a tészta széleit. Ezután letakarjuk, pihentetjük. A hajtogatást 2-szer megismételjük.
Az utolsó nyújtásnál ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük kevés tejszínnel, majd a porcukorral elkevert kakaóport rászitáljuk. A tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastagra felkarikázzuk. Mielőtt a tepsire helyeznénk, a végét aláhajtjuk, és a tepsiben egy kicsit a tenyerünkkel szétlapítjuk.180C fokon készre sütjük.
A tetejére porcukrot szórunk.
A töltelékünk lehet fahéj, darált dió, mogyoró, amelyet szintén porcukorral keverünk el.

A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea,
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:20
Reg-enor-os receptek
kevéske édesítővel, és annyi szénsavas ásványvízzel, vagy szódával, amennyit felvesz a palacsinta tészta sűrűségű massza. Ennyi az egész, bár van néhány kitét hogy megfeleljen a recept. Ne legyen csomós a massza, tehát jól keverjük el, ne próbáljunk tejet beletenni, hisz ez nálunk nem megengedett, és ne süssük olajos serpenyőbe, mert az is tilos. Vagy próbáljuk meg zsiradék nélkül teflon serpenyőben, vagy ha nem sikerül, akkor csak sima állati eredetű zsiradékkal próbálkozzunk.
Tölteléknek keserű kakaóport keverhetünk el édesítővel, vagy fahéjat is szórhatunk rá. De aki nagyon ki van éhezve, az megtöltheti kókuszos tejberizzsel is. És ezzel elmondtam mi lesz a következő recept mára.

Reg-enor-os Kókuszos tejberizs:
10 dkg rizst, nagyon kevés zsiradékon lepirítunk, de csak enyhén. Közben beleteszünk kevés fahéjat, 1 ek-nyi kimondottan főzéshez használható édesítőt, mert az biztosan nem fog megkeseredni. Reszelhetünk bele egy fél citrom alaposan megtisztított héját, és pici sót. azért
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 10:01
Nincs Cím
lecsorgatjuk!




,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



Meggyes-gesztenyés sportszelet
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
25 dkg gesztenye massza
10 dkg cukor
1 dl tej
1 rumaroma
12 dkg vaj
2 púpozott ek kakaópor
1 bögre leszűrt magozott meggy ( a meggy általam eltett cukrozott meggy,kb 25 dkg volt)

Elkészítés:
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk.
A kakaóport a darált keksszel,az áttört gesztenyével összekeverjük.
Egy kis lábasban a tejet a cukorral
dorotea55, 2017. november 29. szerda, 17:03
Mézes kókuszkocka
20 dkg cukrot,
5 dkg margarint,
1 egész tojást és 2 ek. mézet habosra keverünk.

Csokimáz
20 dkg margarint felolvasztunk, 6 ek. cukrot, 3 ek. kakaóport és 6 ek. tejet keverünk hozzá.

Elkészítés
30 dkg lisztben elkeverünk 1 sütőport és a mézes masszához adjuk, majd 2 dl tejjel hígítjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36 cm) öntjük és 180 C-on megsütjük.

Ha kihűlt, felkockázzuk és előbb csokimázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

bidista.com
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 09:50
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei

2 zacskó vaníliás cukor
5 db tojás
1 1/4 dl krémföl
4 ek cseresznyepálinka
42,5 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
2 ek kakaópor
a forma kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa


Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, sóval és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a krémfölt meg a pálinkát, és beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A fele tésztába kakaóport dolgozunk, és belevegyítjük a fele meggyet. A többit a világos tésztába vegyítjük. A sötét, majd a világos tésztát margarinnal kikent, morzsával megszórt formába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon 1 1/4 órát sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk.



Feketeerdő tekercs

6 tojás
1 csipet só
10 dkg cukor
10 dkg liszt
3 teáskanál kakaópor
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliás
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
1/34
Képek, videók
Az est fénypontja(i)
zajta
2006. december 19. kedd, 22:51
A Party Fénypontja:)
fotozoli
2006. július 30. vasárnap, 21:32
Nyuszi tojással
eva6
2018. március 31. szombat, 14:10
Csibe tojással
eva6
2017. április 14. péntek, 13:48
Barika tojással
eva6
2017. április 13. csütörtök, 09:26
tulipánok tojással
eva6
2017. április 10. hétfő, 15:25
virsli tojással
sanci81
2016. augusztus 15. hétfő, 18:00
Tóbiás és Sára 4 tojással
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
Tóbiás és Sára 4 tojással
cipello
2016. április 07. csütörtök, 16:17
tojással labdázó gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:20
nyuszik tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:55
gyertya tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:49
nárciszok tojással
eva6
2016. március 21. hétfő, 12:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.