Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:51 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
dióhabos sütemény
Hozzávalók:

35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája

1 evőkanál kakaópor

tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Rácsra téve
faciendum, 2019. február 08. péntek, 18:31
Puding kocka
Tészta:
1 kanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 2 kanál méz, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk,majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.
Krém:
8 dl tejet, 8 kanál liszttel sűrűre főzzük, majd hűtjük.
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor kikeverni, majd a két masszát összedolgozni!
Az összekevert krémet ketté vesszük ,majd az egyik felébe kakaóport a másik felébe vaníliát rakunk.
Az első lapra a vaníliás krémet, a másik lapra a kakaós krémet kenjük.
Tetejét csokoládéval öntjük le!!
Neumanné Tímea, Sütik-képpel
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 15:01
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet


Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti Extra Jam (lekvár) (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió darálva

Elkészítése:

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá.

Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát és a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a kinyújtott világos tésztát rátesszük.

A fehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. A
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:54
Almás-diós szelet
kevert tészta, nincs vele sok munka

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
2 tojás
3 dl tej
10 dkg vágott dió
2 alma

Elkészítés:

A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk.
Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük.
Az almát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, a dióval együtt a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 12:50
Kókuszkrémtorta
Hozzávalók:

A mézeslapokhoz: 1 ek. kakaópor, 1 ek. méz, 1 tojás, 10 dkg porcukor, 2,5 dkg margarin, 25 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat vízgőz felett 5 percig főzzük, majd levéve beledolgozzuk a szódabikarbónás lisztet. Két kb. 21 cm átmérőjű lapot sütünk belőle. (Sütés: 180 fokon, kb. 20 percig.)

A piskótához: 4 tojás, 4 ek. hideg víz, 4 ek. liszt, 4 ek. cukor, 1 ek. kakaópor, késhegynyi szódabikarbóna.

Kb. 35x25 cm-es tepsiben sütjük.

A krémhez: 6 dl tej, 6 ek. liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék.

A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, cukrot és a kókuszreszeléket.

Összeállítás: a piskótát hosszában 5 egyenlő hosszú darabba vágjuk, majd lapjában is elfelezzük. Így tíz csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, feltekerjük, majd az egyik mézeslap közepére állítjuk. A többi krémes lappal csigavonalban haladva
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 11:46
Karácsonyi receptek
megsütjük. (Soká, hónapokig eláll.)

Karácsonyi felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nincs Cím
szeltem.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,


Mákos-meggyes őzgerincben sütve
2,5 dl a bögre.
2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
45 dkg magozott meggy
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük
dorotea55, 2017. november 29. szerda, 17:03
Mákos-meggyes zserbó
kétszer (tészta, lekvár, cukros mák).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével, forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x24
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 11:48
almás diós szelet – kevert tészta
Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
2 tojás
3 dl tej
10 dkg vágott dió
2 alma
Elkészítése:

A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az almát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, a dióval együtt a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

[/
eva0817, 2017. november 06. hétfő, 18:44
Mákos-meggyes zserbó
hozzávalók / 10 adag
A tésztához

250 g finomliszt
125 g vaj
10 g élesztő
50 ml tej (langyos)
0.5 teáskanál cukor
2 db tanyasi tojássárgája
1 csipet só

A töltelékhez

400 g meggylekvár
200 g mák (darált)
130 g cukor (vagy porcukor)
20 g vaníliás cukor (házi)
0.5 kk fahéj (őrölt)
1 citromból nyert bio citromhéj (reszelt)

A tetejéhez

4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
50 g vaj
5 ek víz
2 ek citromlé (frissen facsart)

elkészítés

A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:09
Sütés nélküli krémes
Hozzávalók

20 dkg keksz

Krém:
3 tojás
250 g sűrített tej
400 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
200 g vaj (elhagyható)

Máz:
4 evőkanál. cukor
4 evőkanál kakaópor
12 evőkanál tej

A krém készítését a tojások kikavarásával kezd, és ehhez rakd a többi hozzávalót, a vaj kivételével.


Folytonos keverés mellett közepes lángnál forrald fel. Vigyázz, nehogy leégjen. ha besűrűsödött, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ha már csak éppen langyos, tedd bele a szobahőmérsékletű vajat, és alaposan keverd el.

Ha kihűlt a krém, kezdődhet az összerakás: egy sor keksz, egy réteg krém, keksz, krém, és végül keksz. Erre kerül a csokimáz.
koszegimarika, 2017. július 23. vasárnap, 17:20
Cukrász ABC - Pitetészta, omlós tészta
Omlós tészták elkészítését mindenképpen érdemes elsajátítani, hiszen talán az egyik legsokoldalúbban felhasználható tésztafajta. Legyen szó akár édes, akár sós pitékről, linzerről, tartelettes-ekről, de készíthetünk belőle aprósüteményeket és kekszet is.

Három csoportra oszthatjuk:

- gyúrt omlós tészták
- kevert omlós tészták
- élesztős omlós tészták

Bármelyik csoportba is tartozzon, három fő alakotóeleme a liszt, a vaj és a porcukor, melynek aránya a régi cukrász aranyszabály szerint: 3:2:1 - azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék és 1 rész porcukor. A legfinomabb eredményt akkor kapjuk, ha vajjal készítjük. Használhatunk zsírt, esetleg kókuszzsírt. Ha tésztánkba a vaj egy része helyett kevéske zsírt is csempészünk, végeredményünk még omlósabb lesz.
A fő összetevők mellett a tésztát dúsíthatjuk tojással (lehet egész vagy csak a sárgája, esetleg csak a fehérje), de kerülhet bele kevés tej, víz, netán tejszín, kakaópor, darált olajos magvak és
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 10:34
1/31
Képek, videók
Lotti-dióhabos-480x299 .jp
vorosrozsa66
2018. március 18. vasárnap, 16:53
Dióhabos masnik.jpg
katicafeher
2015. március 26. csütörtök, 15:13
Dióhabos csiga.jpg
katicafeher
2010. december 11. szombat, 07:53
dióhabos slt alma
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:45
Dióhabos almás
njzsike
2008. május 24. szombat, 22:49
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
diós pisk omls tésztán.jp
miday
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:38
Toldi II. részéhez 01.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:01
Toldi II. részéhez 02.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:00
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
Címkék
világos tészta, másik felébe, alma kivételével, összekevert krémet, fehérjét habbá, egyik részébe, tepsiig beleszúrunk, krémmel megkenünk, egyik részéhez, egyik felébe, tészta alapanyagait, krém készítését, barna tésztát, tetejére szórjuk, egyik mézeslap, fehérjéket habbá,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.