Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:43 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
dióhabos sütemény
Hozzávalók:

35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája

1 evőkanál kakaópor

tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Rácsra téve
faciendum, 2019. február 08. péntek, 18:31
Puding kocka
Tészta:
1 kanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 2 kanál méz, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk,majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.
Krém:
8 dl tejet, 8 kanál liszttel sűrűre főzzük, majd hűtjük.
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor kikeverni, majd a két masszát összedolgozni!
Az összekevert krémet ketté vesszük ,majd az egyik felébe kakaóport a másik felébe vaníliát rakunk.
Az első lapra a vaníliás krémet, a másik lapra a kakaós krémet kenjük.
Tetejét csokoládéval öntjük le!!
Neumanné Tímea, Sütik-képpel
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 15:01
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet


Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti Extra Jam (lekvár) (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió darálva

Elkészítése:

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá.

Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát és a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a kinyújtott világos tésztát rátesszük.

A fehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. A
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:54
Almás-diós szelet
kevert tészta, nincs vele sok munka

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
2 tojás
3 dl tej
10 dkg vágott dió
2 alma

Elkészítés:

A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk.
Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük.
Az almát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, a dióval együtt a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 12:50
Kókuszkrémtorta
Hozzávalók:

A mézeslapokhoz: 1 ek. kakaópor, 1 ek. méz, 1 tojás, 10 dkg porcukor, 2,5 dkg margarin, 25 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat vízgőz felett 5 percig főzzük, majd levéve beledolgozzuk a szódabikarbónás lisztet. Két kb. 21 cm átmérőjű lapot sütünk belőle. (Sütés: 180 fokon, kb. 20 percig.)

A piskótához: 4 tojás, 4 ek. hideg víz, 4 ek. liszt, 4 ek. cukor, 1 ek. kakaópor, késhegynyi szódabikarbóna.

Kb. 35x25 cm-es tepsiben sütjük.

A krémhez: 6 dl tej, 6 ek. liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék.

A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, cukrot és a kókuszreszeléket.

Összeállítás: a piskótát hosszában 5 egyenlő hosszú darabba vágjuk, majd lapjában is elfelezzük. Így tíz csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, feltekerjük, majd az egyik mézeslap közepére állítjuk. A többi krémes lappal csigavonalban haladva
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 11:46
Karácsonyi receptek
megsütjük. (Soká, hónapokig eláll.)

Karácsonyi felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Nincs Cím
szeltem.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,


Mákos-meggyes őzgerincben sütve
2,5 dl a bögre.
2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
45 dkg magozott meggy
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük
dorotea55, 2017. november 29. szerda, 17:03
Mákos-meggyes zserbó
kétszer (tészta, lekvár, cukros mák).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével, forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x24
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 11:48
almás diós szelet – kevert tészta
Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj
2 tojás
3 dl tej
10 dkg vágott dió
2 alma
Elkészítése:

A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az almát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk, a dióval együtt a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

[/
eva0817, 2017. november 06. hétfő, 18:44
Mákos-meggyes zserbó
hozzávalók / 10 adag
A tésztához

250 g finomliszt
125 g vaj
10 g élesztő
50 ml tej (langyos)
0.5 teáskanál cukor
2 db tanyasi tojássárgája
1 csipet só

A töltelékhez

400 g meggylekvár
200 g mák (darált)
130 g cukor (vagy porcukor)
20 g vaníliás cukor (házi)
0.5 kk fahéj (őrölt)
1 citromból nyert bio citromhéj (reszelt)

A tetejéhez

4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
50 g vaj
5 ek víz
2 ek citromlé (frissen facsart)

elkészítés

A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:09
Sütés nélküli krémes
Hozzávalók

20 dkg keksz

Krém:
3 tojás
250 g sűrített tej
400 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
200 g vaj (elhagyható)

Máz:
4 evőkanál. cukor
4 evőkanál kakaópor
12 evőkanál tej

A krém készítését a tojások kikavarásával kezd, és ehhez rakd a többi hozzávalót, a vaj kivételével.


Folytonos keverés mellett közepes lángnál forrald fel. Vigyázz, nehogy leégjen. ha besűrűsödött, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ha már csak éppen langyos, tedd bele a szobahőmérsékletű vajat, és alaposan keverd el.

Ha kihűlt a krém, kezdődhet az összerakás: egy sor keksz, egy réteg krém, keksz, krém, és végül keksz. Erre kerül a csokimáz.
koszegimarika, 2017. július 23. vasárnap, 17:20
Cukrász ABC - Pitetészta, omlós tészta
Omlós tészták elkészítését mindenképpen érdemes elsajátítani, hiszen talán az egyik legsokoldalúbban felhasználható tésztafajta. Legyen szó akár édes, akár sós pitékről, linzerről, tartelettes-ekről, de készíthetünk belőle aprósüteményeket és kekszet is.

Három csoportra oszthatjuk:

- gyúrt omlós tészták
- kevert omlós tészták
- élesztős omlós tészták

Bármelyik csoportba is tartozzon, három fő alakotóeleme a liszt, a vaj és a porcukor, melynek aránya a régi cukrász aranyszabály szerint: 3:2:1 - azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék és 1 rész porcukor. A legfinomabb eredményt akkor kapjuk, ha vajjal készítjük. Használhatunk zsírt, esetleg kókuszzsírt. Ha tésztánkba a vaj egy része helyett kevéske zsírt is csempészünk, végeredményünk még omlósabb lesz.
A fő összetevők mellett a tésztát dúsíthatjuk tojással (lehet egész vagy csak a sárgája, esetleg csak a fehérje), de kerülhet bele kevés tej, víz, netán tejszín, kakaópor, darált olajos magvak és
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 10:34
1/31
Képek, videók
Lotti-dióhabos-480x299 .jp
vorosrozsa66
2018. március 18. vasárnap, 16:53
Dióhabos masnik.jpg
katicafeher
2015. március 26. csütörtök, 15:13
Dióhabos csiga.jpg
katicafeher
2010. december 11. szombat, 07:53
dióhabos slt alma
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:45
Dióhabos almás
njzsike
2008. május 24. szombat, 22:49
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
diós pisk omls tésztán.jp
miday
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:38
Toldi II. részéhez 01.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:01
Toldi II. részéhez 02.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:00
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
Címkék
összekevert krémet, Nincs Cím, egyik részéhez, szódabikarbóna kivételével, tetejére szórjuk, másik felébe, villával több, 20*30 cm-es, kakaópor kivételével, tepsibe tesszük, piskótát hosszában, tésztát dúsíthatjuk, frissen facsart, fehérjét habbá, tésztát vajjal, liszttel sűrűre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.