Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:55 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Négyezer doboz cigarettát találtak a vámosok egy átalakított autóban
A közlemény szerint a több ezer cigarettát egy román kisbusz utánfutóján lévő autóban találták; a buszon kilenc ember utazott.

A csempészárut, amit a műszerfal, a padlólemez, a lökhárító és a küszöb házilag kialakított rejtekhelyeibe tettek, Django és Jenny, a NAV szolgálati kutyái szagolták ki.

A pénzügyőrök a több mint ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint az átalakított gépjárművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a sofőr ellen.
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 09:21
Szilveszteri népszokások
szilveszterkor hagymából jósoltak a következő évi időjárásra. A gazda félbevágott egy fej vöröshagymát, 12 réteget lehántott róla, ezek jelképezték egyenként a hónapokat. Mindegyikbe szórt egy kevés sót, és amelyikben reggelre elolvadt, az a hónap csapadékosnak ígérkezett, ha azonban a só megmaradt a hagymalevélben, akkor szárazságra lehetett számítani.

• Az óév és újév közötti éjszakán arra is fény derülhet, hogy ki lesz életünk párja. A népszokás szerint nem kellett hozzá más, mint néhány házilag gyúrt gombóc, amikbe gondosan belerejtették a papírra írt legkülönfélébb férfineveket. Amelyik gombóc főzéskor elsőnek feljött a víz felszínére, az tartalmazta a jövendőbeli nevét.

• Az új év első napján igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól. Ugyanígy kerülendő volt mosni, teregetni, varrni, fonni, ez akár a család egy tagjának halálát is hozhatja!

• Szokás volt kora reggel friss vízben mosakodni, hogy egészségesek maradjanak. Aki reggel a kútról elsőnek
lenke1964, 2016. december 28. szerda, 09:31
Illyés Gyula: Istentisztelet
Illyés Gyula:

Istentisztelet

Zsámolyt tettek a ház elé.
Az lett a zeneeszközé.
Aki pedig a húrt ütötte,
letelepedett a küszöbre.
A pusztaiak vasárnapja
akkor kezdődött, amikor
etetés után valahol
megcirrent egy citera hangja.
Citera? egy-pár házilag
összeszerkesztett lécdarab,
hat-hét acélhúr rajta, egy
libatoll, vagy egy kis faszeg,
s mintegy a faszeg reszketeg
folytatásaként egy öreg,
egy fáradtan is tenni-kész,
egy aszottan is fürge kéz,
egy szántatlan is gazdag ész:
ezekből és ezeken át
cini-cinizett ki a vágy;
a szerelem, a végtelen
felé oly félszegen,
oly finoman az ég felé,
akár körben a tücsköké.
Aki hallotta, arra tartott,
nem kiváncsiskodón közel,
épp addig, hogy ne csak a hangot,
a nótáját is kapja el.
Vályút fordított, arra ült
néhány vén, ahol összegyűlt;
bólingattak figyelmesen,
mint korcs istentiszteleten.
Égből,
marcyt, 2016. augusztus 19. péntek, 07:15
Szilveszteri babonák - hagyományok
A pogácsába Szilveszterkor érmét sütnek, és aki a szerencsepénzt megtalálja, annak bőséges lesz a következő éve. (Kivétel, ha ráharap, és fogorvosra költi az egész vagyonát. Ha a házigazda maga fogorvos, vagy fogtechnikus a húzás méginkább bőséget eredményezhet!) Figyelem, a pogácsának még éjfél előtt el kell fogynia, különben az egész a viszájára fordul!

Az óév és újév közötti éjszakán arra is fény derülhet, ki lesz életünk párja. A népszokás szerint nem kellett hozzá más, mint néhány házilag gyúrt gombóc, amibe gondosan belerejtették a papírra írt legkülönfélébb férfineveket. Amelyik gombóc főzéskor elsőnek feljött a víz felszínére, az tartalmazza a jövendőbeli nevét. (Manapság ezzel is érdemes csínnyán bánni, mert ahány kitekert, faramuci név manapság adódik, a Ladó Utónévkönyv is kevés volna, hogy egyenlő esélyt adjunk a sorsnak.)

Újév első napján igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól, mert az egész évet veszekedéssel töltötték volna.
cologne53, 2014. december 15. hétfő, 14:00
Tisztítószerek házilag
Ketchuppal a sütőt

Nem tud megszabadulni egy makacs folttól a sütőben, amely ráadásul minden sütésnél kellemetlen szagot áraszt? Kicsit melegítse be a sütőt, nyomjon ketchupot a szennyeződésre, dörzsölje jól bele, majd hagyja állni körülbelül 5 percig - utána már könnyen le fogja tudni szedni! Ketchuppel visszaadhatja a rézedények régi színét is, egyszerűen vékony réteg ketchuppel dörzsölje át őket, majd öblögesse le és szárítsa meg.

Alufóliával az ezüstöt

A patinás ezüst nem kihívás az alufóliának: forraljon fel egy liter vizet, benne egy evőkanál szódabikarbónával és egy darab alufóliával. Ha már forrásban van a víz,
anna4459, 2014. június 11. szerda, 18:24
8 étel, ami károsítja az immunrendszert
esetében nehéz tiltólistára tenni a boltban kapható édességeket, főleg, hogy a többi gyereknél is azokat látja, úgyhogy tanácsos otthon készíteni édességeket, melyet a gyerkőc akár magával is vihet az oviba, iskolába.
Otthon elkészíthető, egészséges édességek receptjeit ide kattintva nézd meg!

Bolti müzli és gabonapehely
Az egészségesnek hitt müzlivel és gabonapehellyel is melléfoghatsz, mivel a legtöbb bolti termék nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaz. Készítsd el a reggelit házilag, zabpehelyből, magvakból, friss és aszalt gyümölcsökből és édesítsd egy kis mézzel. Ez egy egészséges és nem utolsó sorban olcsó alternatíva. Készíthetsz müzli szeletet is otthon, melyet becsomagolhatsz a gyerkőcnek uzsonnára.
Müzliszelet recepteket itt találod!

Cukros üdítők, gyümölcslevek
A gyümölcslevek nagy részében szintén jelentős a cukortartalom. Vásárolj inkább 100%-ost, és egy kis vízzel hígítva add a gyereknek, de magad is készíthetsz turmixokat tetszőleges
horvathnemagdi, 2013. december 19. csütörtök, 19:22
Apóskirály
mert valaki fél téglákat helyezett a cipőjébe, persze, nem elvetendő az a gondolat sem, hogy a konyakok okozzák a problémákat.

- Szép jó estét Nagy Fehér Főnök! - kiált, és két lépéssel átszelve a teret, megöleli a meglepett kocsmárost.

- Józsikám, rég láttalak. Honnan keveredtél ide? Fiúk, munkára! Hozzatok gyorsan még két Búfelejtőt nekünk a barátom asztalához.

A Búfelejtő erősen hajaz a Bloody Maryre, csak másfél deci hatvanfokos szilvapálinkából, másfél deci házilag eltett paradicsomléből áll, melybe beleszórnak kevéske sót és bors helyett beleejtenek egy méregerős száraz cseresznyepaprikát. Ember legyen a talpán, aki ebből kettőt meg tud inni. A jégkockákat külön szervírozzák.

Az egyetemen Józsi tanára volt a Főnök lányának, aki nehezen boldogult az angol nyelvvel és vállalta, hogy az örökké vidám, bögyös, beszédes kislánynak órákat ad. Ingyen, mert a Főnöknek sok gondja volt, pénze meg semmi. Azóta egyszer sem engedi fizetni, de Józsi sohasem él vissza
suzymama, 2013. december 01. vasárnap, 15:16
8 étel, ami károsítja az immunrendszert
nehéz tiltólistára tenni a boltban kapható édességeket, főleg, hogy a többi gyereknél is azokat látja, úgyhogy tanácsos otthon készíteni édességeket, melyet a gyerkőc akár magával is vihet az oviba, iskolába.
Otthon elkészíthető, egészséges édességek receptjeit ide kattintva nézd meg!

Bolti müzli és gabonapehely

Az egészségesnek hitt müzlivel és gabonapehellyel is melléfoghatsz, mivel a legtöbb bolti termék nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaz. Készítsd el a reggelit házilag, zabpehelyből, magvakból, friss és aszalt gyümölcsökből és édesítsd egy kis mézzel. Ez egy egészséges és nem utolsó sorban olcsó alternatíva. Készíthetsz müzli szeletet is otthon, melyet becsomagolhatsz a gyerkőcnek uzsonnára.
Müzliszelet recepteket itt találod!

A gyümölcslevek nagy részében szintén jelentős a cukortartalom. Vásárolj inkább 100%-ost, és egy kis vízzel hígítva add a gyereknek, de magad is készíthetsz turmixokat tetszőleges gyümölcsökből, szintén hígítva. Mi
horvathnemagdi, 2013. szeptember 14. szombat, 19:42
Szilveszteri babonák
szilveszterkor hagymából jósoltak a következő évi időjárásra. A gazda félbevágott egy fej vöröshagymát, 12 réteget lehántott róla, ezek jelképezték egyenként a hónapokat. Mindegyikbe szórt egy kevés sót, és amelyikben reggelre elolvadt, az a hónap csapadékosnak ígérkezett, ha azonban a só megmaradt a hagymalevélben, akkor szárazságra lehetett számítani.

 Az óév és újév közötti éjszakán arra is fény derülhet, hogy ki lesz életünk párja. A népszokás szerint nem kellett hozzá más, mint néhány házilag gyúrt gombóc, amibe gondosan belerejtették a papírra írt legkülönfélébb férfineveket. Amelyik gombóc főzéskor elsőnek feljött a víz felszínére, az tartalmazza a jövendőbeli nevét.

 Újév első napján igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól.
Ugyanígy kerülendő volt mosni, teregetni, varrni, fonni, ez akár a család egy tagjának halálát is hozhatja!

 Szokás volt kora reggel friss vízben mosakodni, hogy egészségesek maradjanak. Aki reggel a kútról elsőnek mert
jeremiel65, 2013. január 01. kedd, 12:21
szeretettel
füstölt a bőr, én meg szótlanul néztem, kicsit csípett, de mintha nem is az én lábammal történnék. Nagy riadalom támadt, s mint égési sérültet a cukiban láttak el, mélyhűtött cukrászati edényeket szorítva a vádlimhoz. Úgy éreztem, haladok, fél lábbal már bent vagyok a fagyigépben.

*

A cuki helyisége alapvetően nem akkora volt, mint a cuki, ugyanabban a légtérben, paravánszerűen leválasztva működött az úgynevezett cukrászati üzem. De hogy ott mi lehetett, fogalmam sincs. Egy keskeny, házilag fabrikált lengőajtón járt oda be a fagylaltos, a kis küszöböt rövidnadrágban lépte át, fönt a paraván pedig messze nem érte el a mennyezetet. Beláttam a műhely mennyezetére. De hogy alatta mi van?

Egy dolog biztosan volt: a cukrász felesége. Mert néha kijött valamiért, vagy ha a férje bement a lengőajtón, kijött helyettesíteni, ám hiába árulta volna több időn át a fagyit, ő akkor is csak helyettesített. Cukrász csak férfi lehet, nő legfeljebb fodrász vagy anya.

*

A
sayuri, 2012. április 30. hétfő, 14:03
Rögzített tömítések
Rögzített tömítések
Az első megoldás hátránya, hogy nyitás közben a tömítés végigsúrlódik a padlón, így nagyobb erő szükséges a mozgatáshoz, erősebben kopik a tömítőszalag, a nyitási területen nem lehet szőnyeget elhelyezni. Vannak kefelécek, amelyek négyzetes fém vagy műanyag tartószelvényét az ajtó alsó élébe, egy megfelelő méretűre kimart árokba szorosan illesztve beragasztják.
Egy másik megoldás szerint egy nagyobb méretű árokba léccel, csavarozva rögzítik az U szelvényű gumitömítést. Ennek két szára biztosítja a szigetelést. Mozgatása a két súrlódó él miatt nehezebb. További lehetőség az ajtólap alsó élébe kézi kisgéppek bemart fecskefark alakú árokba behúzott és beragasztott tömítőprofil. Házilag is felszerelhető a különleges profillécbe épített, fürdőszobaajtónál is alkalmazható, víz ellen is szigetelő kefeszalag (Tribollet).
Érdekes megoldás a "rugalmas küszöb", amely benyomódik, ha rajta áthaladó személy rálép, ívelt kiképzésénél fogva nem botlik meg benne. Előnyös ott, ahol
clarustherm, 2008. július 15. kedd, 14:39
Szilveszteri babonák
szilveszterkor hagymából jósoltak a következő évi időjárásra. A gazda félbevágott egy fej vöröshagymát, 12 réteget lehántott róla, ezek jelképezték egyenként a hónapokat. Mindegyikbe szórt egy kevés sót, és amelyikben reggelre elolvadt, az a hónap csapadékosnak ígérkezett, ha azonban a só megmaradt a hagymalevélben, akkor szárazságra lehetett számítani.

Az óév és újév közötti éjszakán arra is fény derülhet, hogy ki lesz életünk párja. A népszokás szerint nem kellett hozzá más, mint néhány házilag gyúrt gombóc, amikbe gondosan belerejtették a papírra írt legkülönfélébb férfineveket. Amelyik gombóc főzéskor elsőnek feljött a víz felszínére, az tartalmazta a jövendőbeli nevét.

Az új év első napján igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól. Ugyanígy kerülendő volt mosni, teregetni, varrni, fonni, ez akár a család egy tagjának halálát is hozhatja!

Szokás volt kora reggel friss vízben mosakodni, hogy egészségesek maradjanak. Aki reggel a kútról elsőnek mert
liana, 2007. január 01. hétfő, 09:49
Képek, videók
0 átalakított egér.png
lovaszmarika
2012. szeptember 20. csütörtök, 15:01
ÁTALAKÍTOTTAK.jpg
mamoka41
2008. november 20. csütörtök, 20:32
átalakított satfinder
raczandris
2007. április 30. hétfő, 02:12
Alida átalakított
monchica
2006. november 29. szerda, 10:54
Alida kicsit átalakított
monchica
2006. november 29. szerda, 10:51
Átalakított nyomtató 1
bluebier
2006. június 22. csütörtök, 13:15
átalakított zár 005
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:58
átalakított zár 004
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:57
átalakított zár 003
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:55
átalakított zár 002
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:54
átalakított zár 001
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:53
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
ezer szónál többet mond.j
agica2004
2017. január 05. csütörtök, 17:33
Több ezer emberrel.....jp
pacsakute
2013. július 19. péntek, 19:07
Több ezer ülő arany Buddh
gigi55
2011. május 05. csütörtök, 19:51
Címkék
többi gyereknél, cukrász felesége, román kisbusz, pogácsába Szilveszterkor, úgynevezett cukrászati, népszokás szerint, boltban kapható, makacs folttól, reggelit házilag, pusztaiak vasárnapja, egyetemen Józsi, küszöb házilag, citera hangja, húrt ütötte, méregerős száraz, több mint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.