Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 03:24 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Ursula von der Leyen: válság idején meg kell védenünk Európa gazdasági szuverenitását
A brüsszeli testület vezetője figyelmeztetett, hogy az új típusú koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt stratégiai ágazatok vállalatai gyengültek meg Európában, és ennek következményeként jobban ki vannak téve a külföldi felvásárlás kockázatának.

Von der Leyen felszólította a tagállamokat, hogy szűrjék meg az Európai Unión kívüli potenciális befektetőket, és egyúttal közölte, a bizottság iránymutatást tesz majd közzé ezzel kapcsolatban.

"Az EU továbbra is nyitott a közvetlen külföldi befektetésekre, de meg kell védenünk a létfontosságú stratégiai ágazatainkat" - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:23
Krónika 3. rész (határozathozatalok)
és kereskedelemszabályozási egyszerűsítésről és jogharmonizációról döntött, amelyektől a kormány a magyar kis- és középvállalkozások versenyképességének növekedését várja.

A képviselők 120 igen szavazattal, 43 ellenében és 11 tartózkodás mellett fogadták el az innovációért és technológiáért felelős miniszter erről szóló javaslatát.

A változtatások egyebek mellett összehangolják az uniós joggal a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismerését, továbbá a nemesfém-forgalmazás mellett a felvásárlási tevékenységet is szabályozottá teszik.Átalakul a szakképzés

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig "dobbantóprogram" segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig, vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

Az Országgyűlés 119 igen, 40 nem
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:13
Krónika 11. rész (energetika)
terjedését, a paksi erőműbővítést azzal bírálta, hogy "az atomenergia és a megújulók nem illeszthetőek egy rendszerbe", a beruházás pedig kiszolgáltatott helyzetbe hozza az országot. Kifogásolta azt is, hogy közlése szerint 2013 óta 13 százalékkal nőtt Magyarország üvegházhatásúgáz-kibocsátása.

Fidesz: nyugaton több helyen állami kézben van a gázellátás

Képviselői felszólalásában Aradszki András (KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy napjainkban más a helyzet, mint 2012-ben, amikor az állam felvásárlásba kezdett a gázszektorban, hozzátéve, több nyugat-európai államban - így Ausztriában és Franciaországban is - állami kézben van ez az infrastruktúra.DK: mikor jönnek a gáz-okosmérők?

Hajdu László (DK) a gáz-okosmérők elterjesztését hiányolta az előterjesztésből, mondván, ezzel segíteni lehetne a nagy panelházak lakóinak átállását az átalánydíjról az egyéni órás megoldásra.

Zárszó

Zárszavában Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 18:49
EU-tisztújítás - Vestager: mihamarabb rendezni kell a digitális adó kérdését
lépő, Ursula von der Leyen vezette brüsszeli testületben.

Délutáni európai parlamenti (EP-) meghallgatásán kiemelte, hogy készek cselekedni, ha nincs előrelépés a digitális adóról szóló globális egyezmény ügyében, mert az érintett cégeknek tisztességesen ki kell venniük a részüket a teherviselésből.

Leszögezte, hogy büszke eddigi versenyjogi biztosi munkájára, de sok még a tennivaló ezen a téren, s a továbbiakban is hasonló eltökéltséggel és pártatlansággal kíván eljárni a trösztellenes, a felvásárlási és a tiltott állami támogatásokkal kapcsolatos ügyekben is.

Ugyanakkor elmondta, hogy bizonyos közösségi szabályokat felül kell vizsgálni, alkalmazkodva a gyorsan változó világhoz.

Vestager beszélt a mesterséges intelligencia témájáról, az etikus felhasználás szükségéről, és elmondta, mandátuma első száz napjában javaslatot akar benyújtani az erről szóló szabályozásról.

"Foglalkoznunk kell a technológiával kapcsolatos aggályokkal, bizalmat kell építenünk" - fogalmazott. Hozzátette,
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 18:41
Tovább bővült a Szallas.hu portfóliója
Az akvizíciót már a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte, a tranzakció augusztus 1-jén zárult. A teljes integráció 2020 végére várható.

A mostani felvásárlást a tulajdonosok (OTP Digitális Magántőkealap és PortfoLion Regionális Magántőke Alap) tőkeemeléséből és saját forrásból finanszírozta a Szallas.hu cégcsoport.

A befektetési alapokon keresztül az OTP Bank és az Eximbank többségi tulajdonában álló Szallas.hu 140 munkavállalót foglalkoztat, az állománya az akvizíció következtében 26 emberrel bővült, csoportszinten pedig 275 munkatárssal dolgoznak már 5 régiós országban.

A felvásárlás jelentőségét mutatja, hogy a Maiutazás.hu csoport, amely magába foglalja a Maiutazás.hu, Hotelkupon.hu, Foglaljvelunk.hu és a PihiPakk.hu oldalakat, 2018-ban 1,8 milliárd forintos árbevételt ért el, ami a Szallas.hu 4,2 milliárd forintos árbevételének csaknem fele.

A közlemény idézte Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu vezérigazgatóját, aki kifejtette, a megvásárolt cégcsoport megbízható utazási
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 10:21
Agrárkamara: tovább nőhet a sertéshús ára
A NAK a drágulást az afrikai sertéspestis (asp) elterjedésének következményeivel indokolta, amely Kínában és Európában jelentős károkat és kiesést okoz a sertéstermelőknek, valamint a felvásárlási árak jelentős emelkedését eredményezte.

A vágott sertések európai árszintje jelenleg meghaladja kilogrammonként az 1,8 eurót, és egyes előrejelzések szerint a harmadik negyedévben elérheti a 2 eurót kilogrammonként. Magyarországon is 35 százalékkal emelkedett az első fél évben a sertés felvásárlási ára, ugyanakkor a nagy-, illetve kiskereskedelmi ára nem követi ezt, a kiskereskedelem csak jelentősen késve, minimálisan emelte árait, a húskészítményeknél pedig gyakorlatilag nem történt elmozdulás - jegyezte meg a NAK.

A testület szerint az élelmiszeriparnak és az állattartóknak létfontosságú az önköltségemelkedés érvényesíthetősége az árakban, ugyanakkor a fogyasztók számára alig lesz érezhető, éves szinten is csupán pár ezer forintot jelent majd fejenként.

Közölték azt is, hogy az asp
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 14:22
Az Európai Parlament támogatja a külföldi befektetések átvilágítását a stratégiai ágazatokban
illetve nemzetbiztonsági alapú átvilágítását. Nagy hangsúly kerül az információcserét szolgáló együttműködésre.

A tagországok véleményezhetik majd az egymás területén tervezett beruházásokat. Az Európai Bizottság is kérhet információt és adhat véleményt, de a végső döntést továbbra is nemzeti szinten hozzák meg.

Noha az ország nincs megnevezve a szövegben, a rendszer felállítására elsősorban az utóbbi évtized aggályosnak, sokak által veszélyesnek tartott kínai stratégiai beruházásaira, felvásárlásaira tekintettel kerül sor. A jogi keret létrehozását erősen támogatta a francia, a német és az előző olasz kormány is, míg más tagállamok, például Ciprus, Görögország és Málta ellene voltak.

"A +védelmező Európa+ elve valósággá vált. Ezen mechanizmussal felléphetünk az iparunkat, a technológiáinkat és a stratégiai érdekeinket fenyegető veszély ellen. Európa továbbra is nyitva áll a külföldi beruházások előtt, de kezébe veszi a sorsát" - mondta Franck Proust néppárti jelentéstevő.

Rámutatott:
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 14:21
Berlin akár államosítással is védené a német ipar legfontosabb szereplőit
Peter Altmaier tervének központi fogalma az "ipari és technológiai szuverenitás", amelynek megőrzése a miniszter szerint a következő évtizedek legfontosabb kihívása. Ez az alapvető feltétele a gazdasági teljesítőképesség biztosításának és növelésének, és ezzel a munkahelyek és jólét gyarapításának is.

"Nemzetgazdaságunknak a jövőben is bírnia kell a versenyt valamennyi lényeges területen, főleg a kulcstechnológiák és az innováció területén" - áll a koncepcióban, amely szerint az ipari termelés részarányát a hazai össztermékben (GDP) a jelenlegi 23 százalékról 25 százalékra kell emelni 2030-ig Németországban, az Európai Unió egészében pedig a 20 százalékot kell elérni.

A másik fő fogalom a német gazdasági modellként számon tartott szociális piacgazdaság, amellyel kapcsolatban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a vitairatnak szánt dokumentumban kiemelte, hogy a piacgazdasági folyamatok megzavarását célzó "önkényes beavatkozások" elleni következetes fellépéssel és a gazdasági érdekek
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 19:33
Felmérés: a globális fúziós és felvásárlási piacon a befektetők bíznak a növekedésben
Lengyel Zoltán, az Allen & Overy budapesti irodájának partnere szerdán Budapesten sajtótájékoztatón kiemelte: világméretekben virágzik a felvásárlási és fúziós tevékenység, a globalizáció kihívásai ellenére a befektetők keresik az új akvizíciós lehetőségeket.

Egyre több cégeladás történik aukciókon keresztül a bizakodó piaci légkörnek köszönhetően. Az elmúlt évtizedben tavaly jött létre a legtöbb 5 milliárd dollárt meghalódó tranzakció, ami jól mutatja az egyre növekvő érdeklődést a hatalmas méretű stratégiai ügyletek iránt - jelezte Lengyel Zoltán.

A nemzetközi ügyvédi iroda felmérése alapján tavaly ismét az Egyesült Államok volt a globális M&A tranzakciók leggyorsabban növekvő piaca, ott az első 11 hónapban az ügyletek összértéke 57 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Lengyel Zoltán elmondta: a szigorodó kínai és amerikai befektetési szabályok miatt az Egyesült Államokba irányult kínai befektetések 92 százalékkal estek vissza 2018 első felében. Ennek ellenére az
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 13:02
Nagy István: az Agrárminisztérium a gazdák partnere az almakérdésben
Nagy István elmondta, a kormányzat egyik nagy felelőssége lesz a forrásteremtés az ültetvénykorszerűsítéshez, hogy legalább ötven százalékra növekedjen az étkezési alma aránya, ami jelenlegi 30 százalék.

Szabályozott piaci viszonyok szükségesek a felvásárlási ár tekintetében is, ehhez nyújthat segítséget az a - szavai szerint az Országgyűlés elé akár két héten belül benyújtható - törvénymódosítási javaslat, amely előírná, hogy a feldolgozásra szánt alma értékesítését az átadás előtt kötelező szerződésbe foglalni - mondta az agrárminiszter.

Kifejtette, ennek a szerződésnek kötelező árat, vagy olyan képletet kell tartalmaznia, amelyből a felvásárlási ár egyértelműen meghatározható. A javaslat értelmében minden, a feldolgozóüzemekbe beszállított almára írásbeli szerződést kellene kötni és a feldolgozóknak augusztus 1-ig a feldolgozandó mennyiség legalább 60 százalékára kell ilyen kontraktusokkal rendelkezniük.

Ez az első lépés, amelyet a legrövidebb időn belül a minisztérium fel tud kínálni
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 20:22
Pulykaszövetség: stabil az ágazat helyzete, ám szükséges a versenyképesség növelése
A szövetség az amerikai hálaadás ünnepének apropójából ismertette, hogy Magyarországon a pulykaágazat stabilitása annak köszönhető, hogy a felvásárlási árak igazodnak a piaci folyamatokhoz, a költségek jelentős részét kitevő takarmányárakhoz. Az idén a tavaszi nehéz időszakot július végével keresletnövekedés váltotta fel, ennek következtében csökkentek a raktárkészletek, ami stabilizálta az árakat és lehetőséget teremtett a felvásárlási árak emelésére is. A felvásárlási piacot a 44. héten kilogrammonként 370-382 forintos árak jellemezték.

Közölték, a termelt pulykahús mennyisége folyamatosan csökken: az idei mintegy 100 ezer tonna 30 ezerrel alacsonyabb a tíz évvel ezelőttinél.

Az export is valamelyest mérséklődött: a 2016-os 31 ezer tonnával szemben tavaly mintegy 26 ezer tonna volt a külföldön értékesített pulyka mennyisége, a belföldi értékesítés pedig meghaladta a 32 ezer tonnát - tették hozzá.

A Pulykaszövetség szerint az ágazatot leginkább az egyre erősödő európai versenytársak
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 14:18
Mintegy 180 millió forintért vásárolhatja meg Vajda Lajos 14 festményét az MNB
A közlemény szerint az MNB a művek megvételére az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben indított eljárást, amely jelenleg is folyamatban van. Mint írják, a vétel teljes adminisztrációs lezárása után részletesen is tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Az Értéktár program keretében megvásárolt műkincseket az MNB minden esetben közgyűjteményekben, múzeumokban helyezi letétbe a jogszabályok által meghatározott módon ötéves, de meghosszabbítható időtartamra.

A 2014-ben indult program célja a múltban különböző okok miatt külföldre vagy külföldi tulajdonba került magyar vagy külföldi művészek által alkotott, jelentős művészeti értéket képviselő műkincsek visszaszerzése Magyarország számára, valamint a magyarországi hagyatékokban fellelhető legfontosabb műkincsek megvásárlásával azok szétszóródásának megelőzése.

Az Értéktár program részére az MNB 2018 végéig 100 millió eurós (mintegy 30 milliárd forintos) keretet különített el. A műkincsek felvásárlását minden esetben teljes körű értékbecslés
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 11:51
1/16
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
5 Brüsszeli kép.png
lovaszmarika
2019. november 16. szombat, 13:57
Brüsszeli érdekességek
sanci81
2015. november 24. kedd, 16:41
brüsszeli csúcs.png
agica2004
2014. március 06. csütörtök, 12:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.