Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 01:25 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
A jogszabályi változás - a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási külföldi eszközök pótlólagos szabályozása - a kezdeményezők szerint válaszlépés volt arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező, 2012-ben
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:22
Ellenzéki párt felfüggesztését kezdeményezte az orosz igazságügyi tárca
A tárca sajtószolgálatának hétfői közleménye szerint a párt tavaly két figyelmeztetést kapott a dokumentumaival kapcsolatban, a hiányosságokat pedig a 2019. október 4-i határidő lejártáig nem pótolta. A minisztérium a maximális hatból három hónapra szeretné felfüggeszttetni a de facto Dmitrij Gudkov ellenzéki politikus vezette Polgári Kezdeményezés tevékenységét. A legfelsőbb bíróság január 14-én vizsgálja majd az ügyet.

Alekszej Obuhov, Gudkov szóvivője a Interfax hírügynökségnek nyilatkozva rámutatott, hogy a párttal szemben a minisztériumnak még semmilyen kifogása nem volt, amikor 2017-ben Kszenyija Szobcsak médiaszemélységet nevezte meg jelöltjeként az államfői címért folytatott küzdelemben. A problémák akkor kezdődtek, amikor Gudkov vette át a politikai szervezet vezetését.

Gudkov és Szobcsak tavaly március 15-én, három nappal az elnökválasztás előtt jelentette be, Változások Pártja elnevezéssel új orosz ellenzéki politikai alakulatot hoz létre. Mint hangoztatták, ennek bázisául az Andrej
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 19:52
Oroszországban tilos lesz orosz szoftver nélküli elektronikai cikkeket forgalmazni
Telegram messenger-szolgáltatót, amiért nem osztja meg az FSZB-vel kódkulcsait.

Az alsóház harmadik olvasatban fogadta el az a törvénytervezetet is, amely többbiztonsági testület - az FSZB, a Szövetségi Őrszolgálat (FSZO), a belügyminisztérium, a Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR), a nemzeti gárda és abüntetés-végrehajtásmunkatársait felhatalmazta arra, hogy veszélyhelyzet esetén átvegyék a drónok irányítását vagy megsemmisítsék őket.

Szintén végleges formájában szavazta meg az alsóház a külföldi ügynöknek minősített külföldi tömegtájékoztatási eszközök pótlólagos szabályozásáról rendelkező törvénytervezetet, amely egyebek között lehetővé teszi természetes személyek külföldi ügynökké minősítését is. Kezdeményezői szerint ez válaszlépés arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.A leendő törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 16:11
Oroszországban mostantól természetes személyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
jogszabályi változást a kezdeményezők szerint válaszlépés arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvényjavaslat szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező törvény rendelkezései. Nyilvántartásukat az igazságügyi tárca fogja vezetni, a külügyminisztériummal
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 19:14
Felszámolta az orosz legfelsőbb bíróság az Emberi Jogokért mozgalmat
a bíróságon a tárgyalás elhalasztását kérte, és közölte, hogy a mozgalom november 20-án kívánja megtartani kongresszusát, amely ki fogja küszöbölni a formai hibákat, amelyeket egyébként éveken át nem kifogásoltak a hatóságok. A bírói testület szerint azonban a 13 elkövetett törvénysértés közül négy korrigálhatatlan.

A minisztérium rámutatott, hogy a mozgalom munkatársai - a törvényi előírásokat megszegve - nyilvános publikációkban nem voltak hajlandók feltüntetni, hogy a szervezetüket idegen ügynöknek minősítették. Ezért egyébként az orosz távközlés- és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor 1,9 millió rubel bírságot szabott ki rájuk. (A rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot ér.)

Ponomarjov az ítélet kihirdetését követően közölte, hogy mozgalma sem Moszkvában, sem országosan nem kívánja beszüntetni tevékenységét. Karina Moszkalenko ügyvéd kijelentette, hogy az ítélet miatt panaszt fog benyújtani egyebek között az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Az Emberi Jogok mozgalom vezetője a BBC orosz
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 18:22
Rágalmazási pert veszített Navalnij és korrupcióellenes alapítványa
A bírósági ítélet az elmarasztaltak között egyenlő három részre osztotta a befizetendő bírságot, egyúttal elrendelte az üzleti reputációt rontó állításokat tartalmazó videónak az internetről való eltávolítását, valamint a cáfolat közzétételét. Az érintettek jelezték, hogy fellebbezni készülnek az ítélettel szemben. (A rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot ér.)

Az FBK a kifogásolt videóban azt állította, hogy a Moszkovszkij Skolnyik (Moszkvai Iskolás) elnevezésű cég, amely szerinte Jevgenyij Prigozsin érdekeltségéhez tartozik, monopolhelyzetet ért el a közfinanszírozású gyermekélelmezés fővárosi piacán, és állateledel minőségű élelmiszerrel látta el a főváros tanintézményeit. A kereset szerint nem felel meg a valóságnak, hogy a Moszkovszkij Skolnyikot Prigozsin Konkord elnevezésű cége birtokolja. A bíróság szerint ez utóbbi állítás nem meríti ki a jó üzleti hírnév megrontásának fogalmát.

A médiában gyakran "Putyin szakácsaként" emlegetett Prigozsin vendéglátóipari vállalkozót sajtójelentések
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 17:51
The New York Times: rossz Washington feltevése "az olasz kapcsolatról" a Trump kampányemberei elleni vizsgálatt
nyilvánosságra hozatalával komoly károkat okozhatnak Clintonnak. Mifsud felajánlotta Papadopoulosnak a kompromittáló adatokat.

Ez az információ is szerepet játszott a Trump kampánycsapatának munkatársai elleni vizsgálatban, amelynek azt kellett feltárnia, hogy volt-e összejátszás közöttük és oroszok között Trump választási győzelme érdekében.

2017-ben a máltai születésű Joseph Mifsudnak nyoma veszett. A The New York Times szerint James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatója orosz ügynöknek tartotta őt. Mifsud tagadta ezt, 2017-ben a la Repubblica című olasz baloldali napilapnak adott interjújában úgy nyilatkozott: "nem kaptam pénzt az oroszoktól, a lelkiismeretem tiszta".

Trump egyes munkatársai azonban úgy vélik, hogy Mifsud az úgynevezett "mély állam" kampányának résztvevője volt, azzal a céllal, hogy lejárassák Donald Trumpot. Maga Papadopoulos a Twitteren azt írta róla: "olasz ügynök, akit a CIA irányított".

William Barr a múlt héten Rómában felfedte, hogy az idén
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 07:04
Évértékelő - Oroszország felkészült Putyin negyedik elnöki ciklusára
Teheránnal és Phenjannal hozta azonos nevezőre, az általa meghirdetett új nemzetbiztonsági stratégia pedig Kína mellett nyíltan "revansista", kihívást jelentő riválisnak minősítette Oroszországot. A stratégiát pedig Putyin minősítette "agresszívnak".

Moszkva és Washington diplomáciai ütésváltásba kezdett: amíg az egyik radikálisan csökkentette az oroszországi amerikai külképviseletek létszámát, addig a másik többet bezáratott a területén az orosz zászló alatt működő ingatlanok közül. A felek "külföldi ügynöknek" minősíttették egymás több kormányzati médiumát. Az orosz vezetés emellett Amerika kezét látja az Északi Áramlat-2 gázvezeték elé gördített akadályokban és abban is, hogy az orosz olimpiai csapatot kiázárták a phjongcshangi téli játékokról.

A Fehér Ház megakadályozta, hogy Trump és Putyin tárgyalóasztalhoz üljön a novemberi danangi APEC-csúcson, ahogy azt a júliusi hamburgi G20-fórumon tette. Egy külön kétoldalú csúcs lehetősége komoly formában fel sem merült.

Noha az uniós országok
velemenyezd, 2017. december 30. szombat, 07:10
Kitiltották az orosz parlamentből a Szabadság Rádiót és az Amerika Hangját
A tilalom az orosz külügyminisztériumnál akkreditált Amerika Hangjára és a Szabadság Rádióra vonatkozik. Ezeket a médiumokat a társintézményeikkel egyetemben kedden minősítette külföldi ügynöknek az orosz igazságügyi minisztérium, válaszul arra, hogy az Egyesült Államokban ilyen minőségben kényszerült bejegyeztetni magát az elnökválasztási kampány manipulálásával megvádolt orosz állami RT America televízió, valamint a Sputnik rádió és hírügynökség.

A tilalom az Interfax hírügynökség szerint nem terjed ki a két rádió hét, ugyancsak külföldi ügynökként bejegyzett leányvállalatára, amelyeknek a diplomáciai tárca nem biztosított akkreditációt, és így nem jogosultak munkavégzésre a parlamentben. A Szabadság Rádiót és az Amerika Hangját kedden a törvényhozás felsőházából is kitiltották.

Ezen médiumok működését a külföldre irányuló amerikai állami műsorszórást felügyelő igazgatótanács (Broadcasting Board of Governors, BBG) irányítja. A külföldi célközönségre irányuló adók műsora egyébként az
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 10:01
Az orosz parlament alsóházából kitilthatják az amerikai újságírókat
Ezt Olga Szevasztjanova, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke jelentette ki pénteken Moszkvában újságíróknak. Hozzátette: a szövetségi parlament alsóháza a helyi törvényhozásoknak is javasolni fogja az amerikai média kitiltását.

Pjotr Tolsztoj, az Állami Duma elnökhelyettese csütörtökön még csak a külföldi ügynöknek minősítendő tömegtájékoztatási eszközök munkatársainak kitiltásáról beszélt. A retorzió lehetőségére az orosz igazságügyi minisztérium eddig csak az amerikai kormányzati finanszírozású médiumok oroszországi képviseleteinek vezetését figyelmeztette.

"Az RT-t megfosztották akkreditációjától az Egyesült Államok Kongresszusában azt követően, hogy külföldi ügynöknek minősítették. Nos, ezek szerint ismét ugyanazzal kell válaszolnunk a Szövetségi Tanáccsal (a felsőházzal) és a külügyminisztériummal együtt" - hangoztatta Tolsztoj.
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:25
Kitilthatják az orosz parlamentből a külföldi ügynöknek minősített sajtóorgánumok képviselőit
Tolsztoj közölte, hogy a tilalom a törvényhozás mindkét házára kiterjedhet.

"Az RT-t megfosztották akkreditációját az Egyesült Államok Kongresszusában azt követően, hogy külföldi ügynöknek minősítették. Nos, ezek szerint ismét ugyanazzal kell válaszolnunk a Szövetségi Tanáccsal (a felsőházzal) és a külügyminisztériummal együtt" - hangoztatta.

Elmondta, hogy Oroszországban az összes külföldi tömegtájékoztatási eszközt a külügyminisztérium akkreditálja, külön parlamenti belépési engedélyre nincs szükségük. A képviselő ugyanakkor lehetségesnek nevezte az olyan törvénymódosítást, amely értelmében az akkreditáció a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási eszközök esetében nem terjedne ki a törvényhozásra.

Tolsztoj szerint kényszerű, szimmetrikus válaszintézkedésről lenne szó, amelyet az orosz képviselők vonakodnak meghozni, mert egyébként, mint mondta, nem kívánják korlátozni sem a szólás, sem az Oroszországban dolgozó külföldi újságírók munkájának szabadságát.

Szergej Lavrov
velemenyezd, 2017. november 30. csütörtök, 14:12
A Szabadság Rádióra és a Deutsche Wellére is kiterjesztik az orosz külföldiügynök-törvényt
az általa említett médiumokon kívül "egy sor másikat" is érinthet.

Pjotr Tolsztoj házelnök-helyettes az Interfax hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az új szabályozás nem érinti majd az orosz külügyminisztérium által akkreditált tudósítói irodákat, valamint a közösségi hálózatokat. Mint mondta, a változások nem vonatkoznak majd a CNN vagy a BBC oroszországi tudósítóira, csak a külföldi jogi személyekre.

Az orosz parlament már a héten elfogadhatja azt a törvénymódosítást, amely külföldi ügynöknek minősít majd külföldi tömegtájékoztatási eszközöket. Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke múlt pénteken "szimmetrikus válaszintézkedést" helyezett kilátásba, rámutatva, hogy az idegen ügynöki tevékenységről rendelkező orosz törvény az amerikai ellentétben eddig nem vonatkozott a tömegtájékoztatási eszközökre. Hozzátette, hogy amíg az amerikai jogszabály megsértőire 5 évi szabadságvesztés szabható ki, addig az orosz törvény a jelenlegi formájában elsősorban közigazgatási és csak
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 15:12
1/4
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
változas.jpg
menusgabor
2019. február 22. péntek, 22:14
Változas.jpg
menusgabor
2019. február 22. péntek, 22:13
változás.jpg
menusgabor
2019. február 22. péntek, 22:12
Változás.jpg
menusgabor
2019. február 22. péntek, 22:12
a változás.jpg
sz719eszter
2018. július 01. vasárnap, 14:19
Változás.jpg
chillik
2018. június 09. szombat, 05:15
Változás
dandej
2018. április 23. hétfő, 09:31
változás.jpg
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:32
a_valtozasok_utjan.jpg
lilagondolatok
2016. március 09. szerda, 15:07
Változás után
sanci81
2015. november 21. szombat, 12:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.