Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 00:45 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az EP a külföldi ügynökökről szóló törvény azonnali visszavonását kéri Oroszországtól
tevékenységeket folytatnak.

Az európai parlamenti állásfoglalás szerint az orosz hatóságoknak haladéktalanul hatályon kívül kell helyezniük a külföldi ügynökökről szóló törvényt annak érdekében, hogy a hatályos jogszabályok összhangba kerüljenek Oroszország alkotmányával és az ország nemzetközi jogi kötelezettségeivel.

Az uniós parlament bírálta a külföldi ügynökökről szóló törvény nemrégiben elfogadott módosításait is, amelyek a törvény hatályát jelentősen kiszélesítve magánszemélyek külföldi ügynöknek minősítését is lehetővé teszik. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a jogszabályt gyakran használják a civil szervezetek aktivistái, a politikai ellenzék, és bloggerek, valamint a kormányzati vagy kormánypárti struktúráktól független újságírók ellen is.

Arra emlékeztettek, hogy a jogszabály egyedi követelményeket ír elő kiadványok nyilvántartásba vételére, könyvelésére és címeire vonatkozóan. A jogszabályban rögzítettek megszegését bűncselekménynek minősítik, ami súlyos közigazgatási bírságot
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 16:52
Moszkva megnövelte a külföldi ügynök médiumokra kiszabható bírságot
azokra a sajtóorgánumokra is, amelyeket közvetve, az ilyen forrásokból részesülő orosz jogi személyek támogatnak.

A hónap elején megszületett az a pótlólagos szabályozás, amelynek alapján külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek is - például bloggerek és újságírók -, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Oroszországi tevékenységükhöz a külföldi ügynöknek minősített külföldi médiumok kötelesek lesznek az év végéig orosz jogi személyként bejegyeztetni magukat és erről az igazságügyi tárcát tájékoztatni. Aki már megkapta ezt a besorolást, az előírásnak jövő év
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 17:33
Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
A jogszabályi változás - a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási külföldi eszközök pótlólagos szabályozása - a kezdeményezők szerint válaszlépés volt arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező, 2012-ben
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:22
Ellenzéki párt felfüggesztését kezdeményezte az orosz igazságügyi tárca
A tárca sajtószolgálatának hétfői közleménye szerint a párt tavaly két figyelmeztetést kapott a dokumentumaival kapcsolatban, a hiányosságokat pedig a 2019. október 4-i határidő lejártáig nem pótolta. A minisztérium a maximális hatból három hónapra szeretné felfüggeszttetni a de facto Dmitrij Gudkov ellenzéki politikus vezette Polgári Kezdeményezés tevékenységét. A legfelsőbb bíróság január 14-én vizsgálja majd az ügyet.

Alekszej Obuhov, Gudkov szóvivője a Interfax hírügynökségnek nyilatkozva rámutatott, hogy a párttal szemben a minisztériumnak még semmilyen kifogása nem volt, amikor 2017-ben Kszenyija Szobcsak médiaszemélységet nevezte meg jelöltjeként az államfői címért folytatott küzdelemben. A problémák akkor kezdődtek, amikor Gudkov vette át a politikai szervezet vezetését.

Gudkov és Szobcsak tavaly március 15-én, három nappal az elnökválasztás előtt jelentette be, Változások Pártja elnevezéssel új orosz ellenzéki politikai alakulatot hoz létre. Mint hangoztatták, ennek bázisául az Andrej
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 19:52
Oroszországban tilos lesz orosz szoftver nélküli elektronikai cikkeket forgalmazni
Telegram messenger-szolgáltatót, amiért nem osztja meg az FSZB-vel kódkulcsait.

Az alsóház harmadik olvasatban fogadta el az a törvénytervezetet is, amely többbiztonsági testület - az FSZB, a Szövetségi Őrszolgálat (FSZO), a belügyminisztérium, a Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR), a nemzeti gárda és abüntetés-végrehajtásmunkatársait felhatalmazta arra, hogy veszélyhelyzet esetén átvegyék a drónok irányítását vagy megsemmisítsék őket.

Szintén végleges formájában szavazta meg az alsóház a külföldi ügynöknek minősített külföldi tömegtájékoztatási eszközök pótlólagos szabályozásáról rendelkező törvénytervezetet, amely egyebek között lehetővé teszi természetes személyek külföldi ügynökké minősítését is. Kezdeményezői szerint ez válaszlépés arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.A leendő törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 16:11
Oroszországban mostantól természetes személyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
jogszabályi változást a kezdeményezők szerint válaszlépés arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvényjavaslat szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező törvény rendelkezései. Nyilvántartásukat az igazságügyi tárca fogja vezetni, a külügyminisztériummal
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 19:14
Felszámolta az orosz legfelsőbb bíróság az Emberi Jogokért mozgalmat
a bíróságon a tárgyalás elhalasztását kérte, és közölte, hogy a mozgalom november 20-án kívánja megtartani kongresszusát, amely ki fogja küszöbölni a formai hibákat, amelyeket egyébként éveken át nem kifogásoltak a hatóságok. A bírói testület szerint azonban a 13 elkövetett törvénysértés közül négy korrigálhatatlan.

A minisztérium rámutatott, hogy a mozgalom munkatársai - a törvényi előírásokat megszegve - nyilvános publikációkban nem voltak hajlandók feltüntetni, hogy a szervezetüket idegen ügynöknek minősítették. Ezért egyébként az orosz távközlés- és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor 1,9 millió rubel bírságot szabott ki rájuk. (A rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot ér.)

Ponomarjov az ítélet kihirdetését követően közölte, hogy mozgalma sem Moszkvában, sem országosan nem kívánja beszüntetni tevékenységét. Karina Moszkalenko ügyvéd kijelentette, hogy az ítélet miatt panaszt fog benyújtani egyebek között az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Az Emberi Jogok mozgalom vezetője a BBC orosz
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 18:22
Rágalmazási pert veszített Navalnij és korrupcióellenes alapítványa
A bírósági ítélet az elmarasztaltak között egyenlő három részre osztotta a befizetendő bírságot, egyúttal elrendelte az üzleti reputációt rontó állításokat tartalmazó videónak az internetről való eltávolítását, valamint a cáfolat közzétételét. Az érintettek jelezték, hogy fellebbezni készülnek az ítélettel szemben. (A rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot ér.)

Az FBK a kifogásolt videóban azt állította, hogy a Moszkovszkij Skolnyik (Moszkvai Iskolás) elnevezésű cég, amely szerinte Jevgenyij Prigozsin érdekeltségéhez tartozik, monopolhelyzetet ért el a közfinanszírozású gyermekélelmezés fővárosi piacán, és állateledel minőségű élelmiszerrel látta el a főváros tanintézményeit. A kereset szerint nem felel meg a valóságnak, hogy a Moszkovszkij Skolnyikot Prigozsin Konkord elnevezésű cége birtokolja. A bíróság szerint ez utóbbi állítás nem meríti ki a jó üzleti hírnév megrontásának fogalmát.

A médiában gyakran "Putyin szakácsaként" emlegetett Prigozsin vendéglátóipari vállalkozót sajtójelentések
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 17:51
The New York Times: rossz Washington feltevése "az olasz kapcsolatról" a Trump kampányemberei elleni vizsgálatt
nyilvánosságra hozatalával komoly károkat okozhatnak Clintonnak. Mifsud felajánlotta Papadopoulosnak a kompromittáló adatokat.

Ez az információ is szerepet játszott a Trump kampánycsapatának munkatársai elleni vizsgálatban, amelynek azt kellett feltárnia, hogy volt-e összejátszás közöttük és oroszok között Trump választási győzelme érdekében.

2017-ben a máltai születésű Joseph Mifsudnak nyoma veszett. A The New York Times szerint James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatója orosz ügynöknek tartotta őt. Mifsud tagadta ezt, 2017-ben a la Repubblica című olasz baloldali napilapnak adott interjújában úgy nyilatkozott: "nem kaptam pénzt az oroszoktól, a lelkiismeretem tiszta".

Trump egyes munkatársai azonban úgy vélik, hogy Mifsud az úgynevezett "mély állam" kampányának résztvevője volt, azzal a céllal, hogy lejárassák Donald Trumpot. Maga Papadopoulos a Twitteren azt írta róla: "olasz ügynök, akit a CIA irányított".

William Barr a múlt héten Rómában felfedte, hogy az idén
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 07:04
Évértékelő - Oroszország felkészült Putyin negyedik elnöki ciklusára
Teheránnal és Phenjannal hozta azonos nevezőre, az általa meghirdetett új nemzetbiztonsági stratégia pedig Kína mellett nyíltan "revansista", kihívást jelentő riválisnak minősítette Oroszországot. A stratégiát pedig Putyin minősítette "agresszívnak".

Moszkva és Washington diplomáciai ütésváltásba kezdett: amíg az egyik radikálisan csökkentette az oroszországi amerikai külképviseletek létszámát, addig a másik többet bezáratott a területén az orosz zászló alatt működő ingatlanok közül. A felek "külföldi ügynöknek" minősíttették egymás több kormányzati médiumát. Az orosz vezetés emellett Amerika kezét látja az Északi Áramlat-2 gázvezeték elé gördített akadályokban és abban is, hogy az orosz olimpiai csapatot kiázárták a phjongcshangi téli játékokról.

A Fehér Ház megakadályozta, hogy Trump és Putyin tárgyalóasztalhoz üljön a novemberi danangi APEC-csúcson, ahogy azt a júliusi hamburgi G20-fórumon tette. Egy külön kétoldalú csúcs lehetősége komoly formában fel sem merült.

Noha az uniós országok
velemenyezd, 2017. december 30. szombat, 07:10
Kitiltották az orosz parlamentből a Szabadság Rádiót és az Amerika Hangját
A tilalom az orosz külügyminisztériumnál akkreditált Amerika Hangjára és a Szabadság Rádióra vonatkozik. Ezeket a médiumokat a társintézményeikkel egyetemben kedden minősítette külföldi ügynöknek az orosz igazságügyi minisztérium, válaszul arra, hogy az Egyesült Államokban ilyen minőségben kényszerült bejegyeztetni magát az elnökválasztási kampány manipulálásával megvádolt orosz állami RT America televízió, valamint a Sputnik rádió és hírügynökség.

A tilalom az Interfax hírügynökség szerint nem terjed ki a két rádió hét, ugyancsak külföldi ügynökként bejegyzett leányvállalatára, amelyeknek a diplomáciai tárca nem biztosított akkreditációt, és így nem jogosultak munkavégzésre a parlamentben. A Szabadság Rádiót és az Amerika Hangját kedden a törvényhozás felsőházából is kitiltották.

Ezen médiumok működését a külföldre irányuló amerikai állami műsorszórást felügyelő igazgatótanács (Broadcasting Board of Governors, BBG) irányítja. A külföldi célközönségre irányuló adók műsora egyébként az
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 10:01
Az orosz parlament alsóházából kitilthatják az amerikai újságírókat
Ezt Olga Szevasztjanova, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke jelentette ki pénteken Moszkvában újságíróknak. Hozzátette: a szövetségi parlament alsóháza a helyi törvényhozásoknak is javasolni fogja az amerikai média kitiltását.

Pjotr Tolsztoj, az Állami Duma elnökhelyettese csütörtökön még csak a külföldi ügynöknek minősítendő tömegtájékoztatási eszközök munkatársainak kitiltásáról beszélt. A retorzió lehetőségére az orosz igazságügyi minisztérium eddig csak az amerikai kormányzati finanszírozású médiumok oroszországi képviseleteinek vezetését figyelmeztette.

"Az RT-t megfosztották akkreditációjától az Egyesült Államok Kongresszusában azt követően, hogy külföldi ügynöknek minősítették. Nos, ezek szerint ismét ugyanazzal kell válaszolnunk a Szövetségi Tanáccsal (a felsőházzal) és a külügyminisztériummal együtt" - hangoztatta Tolsztoj.
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:25
1/4
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
Az Ügynökök... zubbonyban
cipello
2011. január 09. vasárnap, 16:34
Ügynökök4.jpg
cipello
2011. január 09. vasárnap, 16:25
Ügynökök3.jpg
cipello
2011. január 09. vasárnap, 16:25
Ügynökök2.jpg
cipello
2011. január 09. vasárnap, 16:25
Port hu. Az ügynökök a pa
cipello
2011. január 09. vasárnap, 16:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.