Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:16 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gingko Biloba az agy csiszolója
öregkori elbutulás, vérellátási zavar a végtagokban, belső fül betegségei (pl. szédülés). A ginkó agyi teljesítményjavító - memóriára és koncentrációra kifejtett - hatása vitatott.

A ginkó az egyik leghosszabb életû fa: ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek. Hatalmas mérete ellenére (törzsének átmérője 5 m, magassága 40 m is lehet) a ginkó az első évtizedekben lassan fejlődik. Csak 30-40 év múlva kezd terebélyesedni. A fa lenyűgöző nagysága, kora és különleges - legyező alakú levelei - mindenütt a világban tiszteletet és csodálatot ébresztett iránta.

Kínában a magját 5000 éve használják a gyógyításban. A levél orvosi felhasználását itt először 1436-ban említik (Lan Mao). A szerző külsőlegesen ajánlja a bőr- és fejsebek illetve szeplők kezelésére. Belsőleg hasmenés ellen javasolja és az ,,agy jótevőjének" nevezi.

A ginkólevél hatásait két fő hatóanyagcsoportnak tulajdonítják: a flavonoidoknak és a terpenoidoknak. A
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:43
Fenyőszirup köhögésre
sütés, vagy éppen télire szánt befőzés....

Olvasóim közül sokan ismernek a gyógynövényes ,,múltamból". Bár látszólag a kristályokkal foglalkozom, de a gyógynövények - és minden növény - szintén meghatározó szerepet játszanak az életemben.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy hatalmas kertünkben szinte minden megtalálható, így nem csak a konyhára való zöldséget - gyümölcsöt, hanem a gyógynövényeket is be tudom gyűjteni itthon.

Különleges kertészkedési módszerünkről valószínűleg később még írok majd. Egyelőre csak annyit, hogy ez több, mint biotermesztés, kertünk az ,,élelemerdő" irányában halad (csak idő kérdése, míg a fiatalabb fáink is erdőt alkotnak) és permakultúrás művelést alkalmazunk. Vegyszert nem használunk egyáltalán, a kerthez szükséges trágyát is olyan baromfiaink adják, akiket kotlósaink neveltek és még a nagyszüleik sem láttak tápot.

Ráadásul szabadon és szeretetben élnek nálunk, és csak
lilagondolatok, 2019. május 14. kedd, 14:34
Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál júniusban
Szilvia, a záróesemény pedig a 46 éves Muzsikás együttes estje lesz június 9-én vasárnap" - sorolta Móra Gabriella. A Romtemplom oldalán esténként fényfestés lesz.

Bangó Alíz, a Hagyományok Háza szervezője kitért arra, hogy a hagyományőrző, kézműves- és gyerekprogramok a Pünkösd ünnepéhez kapcsolódnak. A népszokások jegyében király- és királynőválasztás is lesz, körbejárják a bodza gyógyító- és festőfunkcióját, készítenek bodzasípot, bőrből készült medálokat. A Sambucusra zsámbéki bodzapálinkával és különleges sörrel, azaz zsálinkával és zsörrel is készülnek.

György Péter főszervező elmondta, hogy vasárnap az Összevonás napján Tímár Sára és a Magos együttes közösen hoz létre egy produkciót a közönséggel: a pünkösdi dal előadásába bárki bekapcsolódhat hangszerével. A közösségi muzsikálást célozza Benkő Zsolt Gitárterápiája is, a Matyi Kultúrbisztróban pedig mini cseh sörfesztivált tartanak kézműves főzetekkel.

A fesztivál ingyenesen látogatható, a templomkoncertek a korlátozott befogadóképesség
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:15
Ágyúgolyófa gyógyító hatásairól
Ez az érdekes nevű fa onnan kapta a nevét, hogy viszonylag nagy, ágyúgolyóhoz hasonlatos termése, gyümölcse van. Az ágyúgolyófa Amazónia trópusi területein élő örökzöld fa, de Indiában is találkozhatunk vele. A fa törzsén, a levél nélküli oldalágain is rengeteg termés fejlődik, amelyek barnás színben pompáznak és gömbformát öltenek. A fának meggypiros, vagy rózsaszínes gyönyörűségesen szép virágai vannak. A hatalmas, akár 30-35 méteresre is megnövő fákon fejlődő virágok éjszaka mintha különös életre kelnének, ugyanis fantasztikus, mézes illatot árasztanak magukból.

A fa kemény héjú, akár a 20-25 centiméteres nagyságot is elérő termése körülbelül egy év alatt érik be, majd a megérett gyümölcs hangos puffanással esik le a talajra. Ezt sok helyen figyelmeztető táblákkal is jelzik, vagyis így hívják fel a fa közelében sétáló embereket az esetleges veszélyre. A fa termése gyakran szét is
pacsakute, 2019. április 27. szombat, 17:25
Megszólalt a 27 év után felébredt nő orvosa
Az alábbi történet - Isten gyógyító erejének csodája volt,No meg a gondos orvosi, nővéri munkáé. - Véleményem szerint.

- Egyetlen beteg sem ébred fel egyszerűen kómából 27 év után - közölte a Spiegel Online hírportállal Friedemann Müller, a németországi Bad Aiblingben lévő klinika orvosa. Az elmúlt évben ő kezelte azt a nőt, aki 27 évig volt éber kómában.
A német kezelőorvos szerint az eset ritka, de nem egyedülálló.
Munira Abdulla történetét az abu-dzabi The National napilap adta közre hétfőn. A nő 32 évesen, 1991-ben autóbalesetet szenvedett, amikor négyéves fiát iskolába vitte. Kocsijuk busszal ütközött, fia megúszta néhány horzsolással, de Abdulla eszméletét vesztette. Tavaly nyerte vissza öntudatát egy német klinikán, ahol Dubaj és London után kezelték.
Friedmann Müller elmondta, hogy a nő vegetatív állapotban volt, amit nem szabad összekeverni a kómával. Abdullah "minimálisan volt a tudatánál", egyfajta éber kómában volt, érzékelte környezetét, képes volt kinyitni a
maroka, 2019. április 25. csütörtök, 15:07
Útravaló – 2019. február 20.
A vak meggyógyításának különleges esetét olvassuk az evangéliumban. Jézus a gyógyításai során egyértelműen és határozottan hitet kér a gyógyulás feltételeként. Menj, a hited meggyógyított téged - többször ezzel a mondattal zár le egy gyógyító találkozást. Előfordul azonban az is, hogy azért nem tud csodát tenni, mert nem hisznek benne (eléggé). Példának okáért a názáretiek hitetlenségén maga is csodálkozott. Van olyan, hogy valami nem sikerül azonnal, mint a vak mostani meggyógyítása. Vajon mi történhetett, hogy az egyszeri érintés kevésnek bizonyul? Talán kevés volt a hite a vaknak? Nem tudjuk, valószínűleg kettejük titka marad. Nagyszerű, hogy lehetnek közös titkaink Istennel.
maroka, 2019. február 20. szerda, 11:45
Béres József / 1920 - 2006 / emlékére
Béres József , a Béres Csepp legendás magalkotója ,
Széchenyi - díjas tudós , ma lenne 99 éves .
Különleges képességei , a nehézséggel szembeni
elszánt kitartása , önzetlen segíteni akarása , ragaszkodó
hazaszeretete már életében mély tiszteletet ébresztett az
emberekben . Alakja példaként áll ma is előttünk ,
találmánya milliók egészségét szolgálja .
Béres József ismertté válása 1972 - ben indult gyógyító
cseppjeinek megszületésével . A készítménynek gyorsan
híre terjedt a gyógyulni vágyó , reményt kereső emberek
között , tömegek zarándokoltak el a kisvárdai házához .
Az akkori merev szocialista rendszer azonban nem nézte jó
szemmel tevékenységét , új , modern nézeteire nem voltak
kíváncsiak , a készítményt kivizsgálni nem akarták .
Munkáját ellehetetetlenítették , 1975 - ben kuruzslás vádjával
bűnvádi eljárás indult ellene .Ám Béres József hitét nem
tudtálk megtörni , támogatóinak
bedmarika47, 2019. február 07. csütörtök, 21:46
Tüdőbetegekből alakult kórus egy budapesti kórházban
éneklést beemelni a rehabilitációba, mert az olyan többletet ad a gyógyulási folyamatban, amit a klasszikus rehabilitáció nem tesz lehetővé.

- Gyógyító énekszó: kórházi énekkarok találkoztak Kecskeméten
A zene, az éneklés gyógyító erejéről cikkek, tanulmányok sora szól. Magyarországon hat kórházban működik kórus, amely a betegek gyógyulását és a kórusénekes orvosok, szakdolgozók feltöltődését szolgálja. Június végén Kecskeméten találkoztak először a hazai kórházi énekkarok.
A különleges kórustalálkozóra az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusának kísérőprogramjaként került sor. A házigazda a Bács-Kiskun Megyei Kórházban működő Medrigál kórus volt.
“A találkozó ötlete Pap-Szekeres Anita ápolási igazgatótól származik, aki a kórus alapító tagja" - írta kérdésünkre Szabó Sándor karnagy. “Felhívott, hogy mit szólnék hozzá, ha a Kodály-évben, Kodály szülővárosában azzal tennénk kecskemétivé a rendezvényt, ha megpróbálnánk megszervezni a kórházi kórusok
maroka, 2019. február 07. csütörtök, 11:16
Fajhéj és gyógyító hatásai
A modern tudomány régóta kutatja a fahéj gyógyító tulajdonságainak hátterét, mára rengeteg értékes információt tudtunk meg erről a különleges fűszernövényről. A fahéjban található polifenol vegyületek számos gén szabályozására vannak hatással és számottevő mértékben képesek befolyásolni a glükóz anyagcserét. Korábbi kutatások már megerősítették a fahéj jótékony hatását az alábbi betegségekben: 2-es típusú cukorbetegség, metabolikus szindróma, POS (policisztás ovárium szindróma).

Fahéj kivonattal az abnormális vérzsír ellen
A metabolikus szindrómában szenvedő betegeknél inzulin rezisztencia alakul ki (érzéketlenség az inzulinnal szemben, ami emelkedett vércukorszinthez vezet), ami abnormális vérzsír értékekhez vezethet. A leggyakoribb jelenség a vérzsír értékek kórosan emelkedett szintje. A fahéj állat- és humán kísérletekben is képes volt csökkenteni a kóros vérzsír
pacsakute, 2018. december 18. kedd, 17:12
Dorombkonferenciával és világzenei fesztivállal kezdődik a Leskowsky 40 programsorozat
instrumentumok segítségével megismerhetők a különféle történelmi korok, szokások, földrajzi területek, fizikai jelenségek is.

A szervezők díjat is alapítanak 2019-ben. Pénzdíjas, országos pályázatukkal Magyarország minden szempontból legjobb énektanárát ismerik majd el.

A legkisebbeknek szóló hangszerbabusgató foglalkozások folytatásaként a hangszerek varázslatos világát bemutató és játékosan megismertető, CD-melléklettel ellátott mesekönyvet is megjelentetnek.

A gyermekek mellett azonban különleges környezetben szerzett meghitt élményeket kínálnak a felnőtteknek is. Szobakoncert sorozatuk keretében - a Babel Sound Világzenei Fesztivál szervezőivel közösen - nemzetközi fellépők tolmácsolásában különleges hangszerbemutatókat és zenei tapasztalatokat ígérnek.

A Leskowsky Hangszergyűjtemény születésnapját 2019 szeptemberében gálakoncerttel is megünneplik, majd a programsorozat a nyitáshoz hasonlóan decemberben egy nemzetközi konferenciával és világzenei fesztivállal zárul.

Szilágyi
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 14:32
A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
a szeplőtelen fogantatás. Mária szűzen foganta Jézust, de nem erre emlékezünk a mai napon. Ne keverjük össze a szűzi foganást a szeplőtelen fogantatással!
A szeplőtelen fogantatás megértéséhez jó néhány évvel korábbra kell visszatekintenünk, egészen Mária életének kezdetéhez, az ő születése előtti kilenc hónaphoz. Azt a pillanatot, eseményt nevezzük szeplőtelen fogantatásnak, amikor Mária az ő szülei, Joakim és Anna szeretetének a gyümölcseként megfogant anyja méhében. Ez abból a szempontból különleges, hogy az élet továbbadásának pillanatába Isten úgy szól bele, hogy a születendő gyermeket megóvja az áteredő bűntől, jelen esetben Máriát. Mária tehát fogantatása pillanatától fogva mentes volt az áteredő bűntől, s ennek köszönhetően tökéletesen működött benne a megszentelő kegyelem.
Felébred-e bennem a vágy az életszentségre?
C. Horváth István Sándor

*
- Wikipedia oldalon

- Katolikus
maroka, 2018. december 08. szombat, 14:12
Advent áldott csendjében itt az idő, hogy gyógyulj
Advent áldott csendjében itt az idő, hogy gyógyulj, hogy megtaláld ragyogó szép Fényed...
... mert szárnyakkal születtél..
Ne zárd be szíved, engedd, hogy a Fény a Te csodálatos Fényed varázslatosan ragyogjon. Mindannyian a Fény hordozói a Teremtő csodálatos tükröződési vagyunk , Mindannyian Egyek vagyunk. Mindannyian Szeretet vagyunk, a Létezés Vagyunk.
De mégis egyedi Szépségek, megismételhetetlenek, különlegesek. Köszönöm, hogy Létezem...
Milyen mérhetetlenül bátor Lélek vagy. Minden rendben van, és minden okkal történik. Minden helyzetet harmonikusan lehet megoldani, és tökéletes megoldás van minden kihívásra....
Most lélegezd be, hogy a Tudat, az Igazság, a Fény és a Bölcsesség harcosa vagy.
Amikor ebben a szelíd békében ragyogni kezdesz szavak nélkül is azt tudod majd mondani a közeledben lévőknek: - gyere tapasztald, lélegezd, érezd, éld át Te is ezt a Fényt, ezt a ragyogást... ami meggyógyul bennem, az gyógyító hatással lesz másokra nézve is...
Advent áldott
koszegimarika, 2018. december 02. vasárnap, 22:46
1/116
Képek, videók
gingko biloba
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 17:51
Ginko biloba.jpg
pacsakute
2019. június 06. csütörtök, 13:40
ginko-counterpane-shaw l.j
talamusz
2012. június 02. szombat, 17:13
Ginko.jpg
skorpiolilike
2010. június 02. szerda, 18:40
béka-ginko
durcimarcika
2010. február 07. vasárnap, 20:13
Ginkós szatinált tányér.j
pildu
2009. június 22. hétfő, 12:12
ginko0.jpg
grimilda
2007. július 11. szerda, 12:21
ahol a leghosszabb az éle
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:47
Ákos - Akkor leghosszabb
sanci81
2015. november 15. vasárnap, 11:38
A leghosszabban tartó.jpg
pacsakute
2014. július 21. hétfő, 21:01
A leghosszabb fafaragás
pacsakute
2014. június 27. péntek, 12:26
A leghosszabb forgalmi du
farkas1945
2014. január 26. vasárnap, 11:56
0 leghosszabb híd.png
lovaszmarika
2013. augusztus 27. kedd, 13:36
leghosszabb magyar szó.jp
dnemethk
2012. május 30. szerda, 21:42
A világ leghosszabb tenge
mohini
2011. november 05. szombat, 06:27
Címkék
Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusának, budapesti kórházban, Friedmann Müller, megszentelő kegyelem, Benkő Zsolt Gitárterápiája, olyan többletet, modern tudomány, Gingko Biloba, akkori merev, kerthez szükséges, fahéj gyógyító, élet továbbadásának, Mindannyian Egyek, Friedemann Müller, fahéj állat-, Boldogságos Szűz Mária,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.