Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:14 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Itt az igazság: Európaiak uralják és zsigerelik ki Afrikát
végrehajtani az afrikai országokban.

6. Csapatok vezényléséhez és katonai közbeavatkozáshoz való jog
A védelmi megállapodások lehetővé teszik, hogy Franciaország katonailag fellépjen az ex-gyarmatai ellen, és francia vezetésű csapatait állomásoztassa az országok katonai bázisain.
Amikor Laurent Gbagbo, Elefántcsontpart elnöke véget szeretett volna vetni a francia kizsákmányolásnak, puccs áldozatává vált. Gbagbo elmozdítása során Franciaország tankokat, harci helikoptereket és a különleges erőket is bevetette, akik a civileket sem kímélték. A francia hadsereg 2006-ban 56 fegyvertelen civilt mészárolt le és további 1200-at megsebesített. Mindezek tetejében a francia üzleti közösség a műveletek alatt elszenvedett veszteségekért kártérítésre kötelezte az új kormányt.

7. A hivatalos nyelv a francia és az oktatás is francia nyelven kell, hogy folyjon
A francia külügyminiszter felügyelete alatt álló "Frankofónia" nevű szervezet számos kapcsolódó létesítményével együtt azért jött
menusgabor, 2018. július 15. vasárnap, 21:30
A gránátalma 10 jótékony hatása
egészséges


Azt mondják ez volt a bibliai alma, amely elcsábította Évát; ez Afrodité fája, melyet Ciprusra ültetett; ez az a gyümölcs, melynek bogyójából kinyert levet szerelmi bájitalnak nevezik, ami erőteljes nemi vágyserkentő hatással bír. Ez mind a gránátalma!

A gránátalma növénye is szép dísznövény, de a késő ősszel megérő gyümölcse az, ami hihetetlen sok mítoszt és legendát szült. Olvasóink számára a Bidista.com most egy különleges cikkben mutatja be a gránátalma valódi gyógyhatását, felhasználási lehetőségeit, melyek nagyon pozitív hatással vannak az emberi szervezetre.

A gránátalma pozitív tulajdonságai

1. Aktiválja a hormonokat

A gránátalmában található olajok tökéletesen alkalmasak arra, hogy helyreállítsák a szervezet hormonháztartását. Éppen ezért
vorosrozsa66, 2018. július 05. csütörtök, 19:15
Akvarellfestés - Akvarelltechnikák
Akvarellfestés Akvarelltechnikák: ezekkel a trükkökkel dobd fel a ...

Akvarelltechnikák: ezekkel a trükkökkel dobd fel a festményeid
Cikk kategória: Akvarellfestés Szerző: Mandy 2018. március 4.
1
Az akvarellben az a jó, hogy számos technika közül választhatsz, kialakíthatod a saját stílusodat; nem muszáj ragaszkodni azokhoz a színkeverési és színhasználati technikákhoz, amiket az interneten olvashatsz. A legjobb, ha mindent magad tapasztalsz meg. Ebben a cikkben különböző módszereket mutatok meg a vízfesték használatához. Ragadj ecsetet és tarts velem! 🙂

Előkészület
Az előrajzolás hasznos lehet, természetesen nem kötelező, de nagy segítség. Körvonalakkal rajzolj, azonban figyelj rá, hogy puha ceruzát válassz, mert a kemény karcolhatja a papírt és nyomot hagy a festésnél. Ha szeretnéd, hogy a festék száradása után látszódjon a ceruzavonal, akkor ne halványan rajzolj.

A festés alapja
Száraz alapon történő festéshez rétegenként viszem fel a
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 00:10
Szlovák újságíró-gyilkosság - Leközölte szerkesztősége Kuciak utolsó írását
A jórészt adócsalási és ingatlanspekulációs ügyek feltárásával foglalkozó Ján Kuciak és barátnője holttestére vasárnap bukkant rá nagymácsédi (Velká Maca) családi házukban a rendőrség, amely a kettős gyilkosság elkövetésének körülményei alapján azt feltételezi, hogy a férfit munkájával összefüggésben ölhették meg. Az elkövetők kézre kerítésére a Robert Fico vezette szlovák kormány különleges nyomozó csoportot hozott létre a titkosszolgálatok bevonásával.

A gyilkosság nyomán felháborodott, felelősségre vonást követelő és az állam felelősségét hangoztató írások sora jelent meg a jelentős részben külföldi tulajdonban lévő szlovákiai sajtó címoldalain. Az ügyre, amelynek visszhangja egyre erőteljesebb politikai színezetet kap Szlovákiában, az ellenzéki pártok nagy része is hevesen reagált, kedden a kormányfő és a korábban már többször leváltani próbált belügyminiszter, valamint az országos rendőrfőkapitány távozását követelve. Ezt részben azzal indokolták, hogy a rendőrség nem "segített" a meggyilkolt
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 14:53
28 hatékony házi hajnövesztő praktika
pakolás

A henna a legjobb természetes kondicionáló, amely a megviselt és száraz hajszálakból puha és fényes hajkoronát varázsol, valamint egészséges színt is kölcsönöz a hajnak. Amellett, hogy elősegíti az új hajszálak növekedését, a meglévő hajszálak gyökereit is erősíti.

Keverjünk össze egy csésze száraz hennaport fél csésze joghurttal és kenjük a hajunk teljes felületére. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd enyhe samponnal mossuk le.

Cayenne-i paprika

Ez a különleges paprika stimulálja a haj növekedését és megelőzi a hajhullást. Keverjünk össze egy teáskanál őrölt paprikát két teáskanál olívaolajjal és kenjük a fejbőrre, különösen a kopaszodó részekre, majd hideg vízzel mossuk le.

Kókusztej

A kókusztej fehérjékben gazdag sok, vasat, káliumot és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Csökkenti a hajhullást és a töredezést. Az egészséges és ép hajszálakért használjunk tehát kókusztejet! Nyerjük ki egy kókusz tejét és kenjük be vele a fejbőrt és a
pacsakute, 2017. november 29. szerda, 20:13
Több Hungaroton-felvétel is szerepel az International Classical Music Awards jelöltjeinek listáján
Faust szimfóniának Carl Tausig-féle átiratát rögzítette a Hungarotonnál. A teljes Faust szimfónia zongorára, két kézre készült átirata - melynek kottája a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban található - nemcsak technikailag adott óriási feladatot az előadóművésznek, hanem kivételes intellektust, kutatómunkát is kívánt tőle. A Gramofone Magazine 2017 júniusi számában a lemez kiváló kritikát kapott az Editor's Choice rovatban - olvasható a közleményben.

"A megörökített intimitás - így jellemezhetjük ezt a különleges kamarazenei felvételt, amely egyszersmind a zeneirodalom méltatlanul ritkán játszott értékeire is felhívja a figyelmet" - olvasható a művészházaspár, Simon Izabella és a 2016-ban a világ 3. legkeresettebb zongoraművészévé választott Várjon Dénes lemezéről a Gramofon hasábjain megjelent cikkben.

A Zoltán Kocsis - A Tribute című kétlemezes album pedig a 2016 novemberében elhunyt zenei géniusz zongoraművészi, kamarazenészi és karmesteri felvételeiből válogat neves előadók közreműködésével.

Az
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 13:40
Terrorizmus - Több tucat embert vettek őrizetbe terrorizmus gyanújával Brüsszel repülőterén
A rendőrség november és december között vette őrizetbe a több mint harminc embert a brüsszeli Zaventem repülőtéren terrorizmus vagy a nemzetbiztonságot érintő egyéb fenyegetésekkel kapcsolatban - jelentette a De Standaard című belga napilap.

A hatóságok a tavalyi brüsszeli terrortámadásokat követően fokozták a terrorellenes intézkedéseket. Nagyjából 110 különleges kiképzésű rendőr állt azóta munkába, akinek a feladata a gyanúsan viselkedő személyek azonosítása. Többségük a repülőtereken teljesít szolgálatot, mások pedig a vasúti rendőrségnél.

A cikkben sikeresnek nevezték a bevezetett intézkedéseket, Jan Jambon belügyminiszter szerint azonban korai lenne még a program értékelése.

Az elmúlt évben több ezer intelligens térfigyelő kamera felszerelésével erősítették meg a repülőterek és a főbb pályaudvarok biztonságát Belgiumban. A járművek rendszámának azonosítására és arcfelismerésre egyaránt alkalmas kamerák olyan szoftverrel is el vannak látva, amely lehetővé teszi a gyanús viselkedés
velemenyezd, 2017. február 13. hétfő, 18:58
Az öt SZERETETNYELV – Teszt
amikor valaki szívességet tesz nekem. D

Ha valaki megajándékoz a születésnapomon, érzem, hogy szeret. C

Ha valaki személyes szavakkal köszönt fel a születésnapomon, érzem, hogy szeret. A

Ha valakitől ajándékot kapok, tudom, hogy gondol rám. C

Ha valaki segít a feladataim elvégzésében, érzem, hogy szeret. D

Nagyra értékelem, ha valaki türelmesen meghallgat, és nem szakít félbe. B

Nagyra értékelem, ha valaki ajándékkal emlékezik meg a különleges napokról. C

Szeretem, ha a számomra fontos emberek törődnek azzal, hogy segítsenek a feladataim elvégzésében. D

Szeretem a hosszú kirándulásokat a barátaim társaságában. B

Szeretem átölelni és megcsókolni a barátaimat, és örülök, ha ők is átölelnek és megcsókolnak. E

Örülök, ha minden különösebb ok nélkül ajándékkal lepnek meg. C

Szeretem, ha valaki kifejezi a megbecsülését. A

Szeretetem, ha rám néz az, akivel beszélgetek. B
lenke1964, 2017. február 02. csütörtök, 08:21
Külföldi sajtó Magyarországról - A Le Monde a magyar-török viszonyról, a FAZ a V4-ről közölt cikket
A francia balliberális lap szerint "Törökországban a hatalom által ellenségként megjelöltekkel szemben jelenleg folyó tisztogatás sem változtatta meg Magyarország és Törökország között kialakított különleges viszonyt". Emlékeztetett arra, hogy Szijjártó Péter volt az első európai külügyminiszter, aki a júliusi puccskísérlet után ellátogatott Törökországba, s jelezte, hogy tovább erősítené a két ország közötti együttműködést.

A tudósító, Blaise Gauquelin megjegyezte, hogy a Törökországgal kötött szilárd kapcsolatokat kívánja szimbolizálni, hogy Magyarország megemlékezik Szulejmán halálának 450. évfordulójáról, és a szigetvári ünnepségre egy török delegáció is meghívást kapott. Ezzel párhuzamosan Magyarország uniós forrásokból éleszti újjá Zrínyi Miklós kultuszát, aki "a muzulmánok inváziójának ellenálló keresztény Európa tökéletes nemzeti alakja" - hangsúlyozta a lap.

A Le Monde a történelem csak ürügy a kereskedelmi kapcsolatok erősítéséhez. Orbán ügyesen adja elő a törököknek egy ázsiai
velemenyezd, 2016. szeptember 07. szerda, 14:12
A legnagyobb macedón pártok ismét megállapodtak a belpolitikai válság kezeléséről
hozzájárulhat, hogy a felek a választói névjegyzék korszerűsítéséről, valamint a sajtó kiegyensúlyozottabb tájékoztatásáról is megegyeztek. Mindkét pont kulcsfontosságú a belpolitikai egyensúly visszaállítása szempontjából, az ellenzék ugyanis egyebek mellett korábban ezekhez kötötte a választásokon való indulást. A négy párt ugyanakkor kötelezte magát, hogy végrehajtják az európai integrációhoz szükséges reformokat, valamint tiszteletben tartják a belpolitikai válságot okozó lehallgatási botrányt kivizsgáló különleges ügyészségről szóló törvényt.

A macedón belpolitikai válság a 2014-es választások után kezdődött, amikor az ellenzék választási csalással vádolta meg Nikola Gruevszki akkori miniszterelnököt és a mögötte álló jobboldali koalíciót. Ez éleződött tovább tavaly az év elején, miután a miniszterelnök államcsínnyel vádolta meg a Zoran Zaevet, az SDSM elnökét. Ezt követően Zaev közzétette Gruevszkinek és a kormány több magas rangú tisztségviselőjének illegálisan lehallgatott
velemenyezd, 2016. július 21. csütörtök, 09:21
32 rendkívüli történelmi fénykép
32 rendkívüli történelmi fénykép, amelyeken meg fogsz döbbenni
Több millió régi fénykép kering a világban.
Van közülük néhány kiválasztott, amelyek bepillantást engednek egy egész életmódba, amely elveszett a történelem számára.
A fényképek néma tanúi a történelemnek, amelyek ábrázolják, ami nem fog megismétlődni soha többé ezen a Földön.
Ebben a cikkben kiválasztottunk néhány különleges történelmi fényképet. Néhány közülük igazán rendkívüli.


Az egyetlen létező fénykép a Borogyinói csata egyetlen tanújáról. A borogyinói csata (1812. szeptember 7.) a napóleoni háborúk legvéresebb csatája
sanci81, 2016. május 29. vasárnap, 10:03
Illegális bevándorlás - BÁH: az őrizeti körülmények megfelelnek mind a jogszabályi előírásoknak
tartalmaz, mint például hogy a békéscsabai telephely nem akadálymentesített, holott a földszinten található kifejezetten mozgáskorlátozottak igényeinek ellátására kialakított szoba. Ráadásul - mint írták - a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Békéscsabai és Kiskunhalasi telephelyén több éve, uniós támogatással a - jelentést jegyző - Cordelia Alapítvány szakorvosa is jelen van és nyújt szakorvosi ellátást.

A BÁH szerint félrevezető az a megállapítás, hogy a menedékjogi törvény nem sorolja a különleges bánásmódot igénylők közé az emberkereskedelem áldozatát, mert a jogszabály példálózó jellege (nemi erőszak, pszichikai, fizikai vagy szexuális erőszak más súlyos formáját elszenvedett személy) ezt a kategóriát is magába foglalja. Ezen felül - mint kiemelték - a magyar idegenrendészeti szabályozás különleges elbánást és támogatási lehetőségeket biztosít az emberkereskedelem áldozatainak.

Kitértek továbbá arra is, hogy a menekültügyi hatóság munkatársai képzését jogszabály írja elő. Ennek az Európai
velemenyezd, 2016. április 08. péntek, 18:12
1/8
Képek, videók
0_laurent.jpg
bnedora
2014. február 06. csütörtök, 08:43
Saint Laurent.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:38
Saint Laurent libegő.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:37
Saint Laurent esni fog.jp
colonel
2013. december 25. szerda, 22:37
Saint Laurent,Iceberg ;ta
farkas1945
2013. április 03. szerda, 12:05
montreal laurentien hotel
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 17:42
Johan Laurentz Jensen [dá
gigi55
2012. március 15. csütörtök, 20:36
Laurent17.jpg
suzymama43
2011. március 12. szombat, 16:29
Laurentius templom
csalogany13
2009. november 10. kedd, 21:54
taylor laurent.jpg
smile22a
2009. július 28. kedd, 07:56
utazásaim más országokba
csilla663
2010. augusztus 29. vasárnap, 11:13
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.