Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 04:39 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfizarándoklat indult a Sziklatemplomtól
ember szívén, látásmódján - mondta Antal atya.
A hazai pálosok tartományfőnöke az egyetlen magyarországi rendalapító, Boldog Özséb életpéldáját állította a férfi zarándokok elé. Az 1200 és 1270 között élt Özséb nagyon fontos alapot rakott le, nemcsak a pálos rend alapítójaként, hanem a magyarságnak is fontos szentje. A pálosok szabályzatában négy pontban fogalmazza meg, hogy mi a rend karizmája. Az első a magányban eltöltött tevékeny élet és a liturgikus imák szeretete. A második a Szűzanya különleges tisztelete, az ő rendkívüli önátadása. A harmadik a vezeklés. A negyedik pedig az idők jeleire való különlegesen érzékeny figyelem.
Antal testvér kifejtette: ez a négy szabálypont megmutatkozott Boldog Özséb életében is. Vágyódott a magány után. Esztergomi papként ő maga kereste fel először a remetéket az erdőben. Negyven év körül lehetett, közvetlenül a tatárdúlás előtt. Negyvenéves korunkban sokunkban megfogalmazódik, hogy most már szeretnénk igazán azok lenni, akiknek Isten teremtett minket.
maroka, 2020. július 06. hétfő, 09:00
Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest
klasszikusok dzsesszhangszerelésben, szaxofonkvartett, a szvingkorszakot idéző koncert, huszárruhás rézfúvósok, női vonósnégyes, erdélyi népzene és fafúvósok operaénekessel. A kamarazenei műsorokban olyan zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Vivaldi, Mozart, Liszt, Erkel, Csajkovszkij és Bizet. A fellépő művészek között lesznek Magyarország legrangosabb zenekarainak, együtteseinek tagjai, szólistái, de fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A karanténidőszak lezártát egy különleges rövidfilmmel ünneplik meg a szervezők. A filmben Götz Nándor művészeti vezető népdalfeldolgozása hangzik el, amelyet egy körülbelül száz zeneművész által létrehozott élőlánc szólaltat meg, így kötve össze Budapest legszebb pontjait a zenemű által. A film online premierje júliusra várható. Az idei évadban hosszútávú, értékteremtő elemmel is kiegészül a koncertsorozat. A művészeti vezető különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában lesznek láthatók és használhatók
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 13:21
Fed Kupa - Jövő áprilisban rendezik a budapesti döntőt
helyszín pedig a Papp László Sportaréna marad, ahol fedett salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai. A szervezők azt írták: "a nézők nélküli rendezés nem szerepelt az opciók között", ugyanakkor a létesítmény foglaltsága miatt és az egészségügyi előírások legteljesebb megvalósíthatósága érdekében döntöttek az egyéves halasztás mellett.

A Fed Kupa-döntőt eredetileg április 14. és 19. között rendezték volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

"Ezekben a különleges időkben ahhoz, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, úgy véljük, hogy a verseny jövőre halasztása a megfelelő döntés. Szeretnénk megköszönni partnereinknek és a magyar kormánynak a kemény munkát és az elkötelezettséget, amelyet az esemény iránt tanúsítanak" - idézte a közlemény David Haggertyt, a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elnökét.

"Sajnáljuk, hogy el kellett halasztani az idei Fed Kupa-döntőt, de a játékosok, a nézők és a szervezők egészsége a legfontosabb. Köszönjük az ITF
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:32
Egy fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
(COVID-19), ezzel 4078 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 964 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

A parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány mai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben
eva6, 2020. június 17. szerda, 11:45
Erdő Péter úrnapján: 06.14
feltámadás evangéliumát, az asszonyokhoz és a tanítványokhoz szóló üzenetet: ,,Előttetek megy Galileába." Ismét csak Jézus jár elöl, a tanítványok azok, akik követik őt. Ezúttal azonban a körmenet nem ér véget, hanem tart az idők végezetéig. Jézus megváltott minden nemzetet, minden kor emberének meghozta a szabadulást. Mi is hivatást kaptunk arra, hogy nyomában menjünk Galileába, hogy járjuk be a világ útjait, és vigyük el Krisztus örömhírét minden népnek, minden egyes embernek. Erre kapunk különleges alkalmat az idén. Szentatyánk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021 szeptemberére helyezte át. Folytassuk hát lelki előkészületünket az idén a misszió jegyében.

4. Amikor Krisztus az Oltáriszentséget rendelte, tanítványai között, mintegy új családja körében osztotta ki a kenyeret.
Az utolsó vacsora asztalközössége titokzatosan megjeleníti minden idők egyházának közösségét. Krisztus asztalához ülni megszentelődést kíván.
Csak a megkeresztelt ember járulhat az
maroka, 2020. június 16. kedd, 10:33
Bánffy Miklósra emlékezünk halálának 70. évfordulóján
halálának hetvenedik évfordulója alkalmából.( Kolozsvár, 1873. december 30. - Budapest, 1950. június 6.)
Az MTVA pályázatán nyertes háromrészes dokumentumfilm-sorozat első részeként Griff címmel gróf Bánffy Miklós életét mutatja be. Bánffy Miklós polihisztori tevékenységét számos oldaláról eleveníti meg. Hiszen egyszerre Kolozsvár főispánja, a budapesti operaház intendánsa, a Helikon írója, festő-, díszlet- és jelmeztervező, Magyarország külügyminisztere, sikeres diplomata. A dokumentumfilm a különleges pályát foglalja össze.
Erdélyi nagyjaink munkásságáról irodalom- és társadalomtörténészek, építészek és színház történészek mesélnek, de rokonok és ismerősök is megszólalnak. Az interjúkat és a jeleneteket a narrátor, Ugron Zsolna erdélyi írónő felvezető gondolatai kötik össze.
Rendezte: Oláh Katalin, operatör : Csukás Sándor , narrátor: Ugron Zsolna, szakértő: Szebeni Zsuzsanna

2. rész videó

1. rész videó
maroka, 2020. június 07. vasárnap, 15:28
Hosszú évtizedek után megújul a Citadella erőd és környezete
Kiemelt kormányzati beruházás keretében a magyarság szabadságküzdelmeire emlékező, hiánypótló múzeumot és Budapest egyik legszebb közparkját alakítják ki a Gellért-hegy tetején álló Citadella erőd és közvetlen környezetének rehabilitációja során - olvasható a Várkapitányság közleményében.

A Várkapitányság irányításával zajló fejlesztések 2022-ig tartó első üteme az erőd épületére és a környezet rendezésére koncentrál. A cél, hogy ez a hosszú évtizedekig méltatlanul mellőzött, gazdátlan és elhanyagolt történelmi erőd sokakat vonzó, élményeket nyújtó találkozási ponttá váljon.

Az állapotfelmérési, régészeti és tervezési munkák után elkezdődik a Citadella belső udvarának felújítása és a külső falak rekonstrukciója.

A terület megújításának második ütemében, 2023-ig valósul meg a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató állandó kiállítás. A Szabadság-szobor közelében megnyíló új, 21. századi kulturális intézmény tervezése a kormánydöntéssel összhangban hamarosan megkezdődik, az előkészítő munkát
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 11:41
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
Felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai rendőrök könnygázt és más különleges eszközöket vetnek be a tüntetők ellen, valamint tömegesen hajtanak végre őrizetbe vételeket.

"Abból indulunk ki, hogy a fosztogatás és más jogsértő tevékenységek elleni fellépés során a hatóságok nem sérthetik meg az amerikaiak békés tüntetéshez való jogát" - hangoztatta Zaharova.

Rámutatott, hogy sok, az eseményről tudósító újságíró megsérült, köztük oroszok is. Hozzátette, hogy Moszkva továbbra is élénk figyelemmel kíséri az Egyesült Államokban zajló eseményeket.

Zaharova szerint eljött az ideje, hogy Washington felhagyjon a kioktató hangnemmel, és a tükörbe nézzen. A szóvivő ezzel arra utalt, hogy az Egyesült Államok rendszeresen bírálja Oroszországot az emberi jogok megsértése címén, egyebek között amiatt, hogy az orosz hatóságok a tüntetések szervezésére vonatkozó szabályozás megsértése miatt rendszeresen fellépnek az ellenzéki aktivisták ellen.

Az orosz média az elmúlt napokban gyakran adott helyet
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Péntektől újra kinyitnak a fővárosi állatkert jegypénztárai
Az állatkert két héttel ezelőtti újranyitása bizonyos megelőző intézkedések mellett történt, de ezek közül többet megszüntet az intézmény vezetése. Péntektől már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az állatkerti jegypénztáraknál is - olvasható a közleményben.

Mint írják, néhány kivételtől eltekintve az összes jegytípus és fizetési lehetőség újra elérhető lesz, ugyanúgy, mint a járvány előtti időkben. Az egyedüli kivételt a csoportos és intézményi jegyek vásárlása jelenti, mert csoportos látogatásra, így csoportos kedvezmények igénybevételére egyelőre még nem lesz mód.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy az intézmény továbbra is ajánlja a szájmaszk viselését, a gyakori és alapos kézmosást, emellett arra kéri látogatóit, hogy az állatokat semmivel, még zoocsemegével se etessék. A beltéri bemutatóhelyeket, állatházakat és a Holnemvolt Várat egyelőre még nem nyitják meg a látogatók előtt. Egy ideig még szünetelnek a látványetetések, állattréningek és más, a közönséget
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 14:11
Koronavírus - Jól működik a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzése
ellátták.

Rámutatott: jelenleg is több mint 11 ezren vannak hatósági házi karanténban és 880 az aktív felhasználók száma. Az applikációt eddig több mint kétezren töltötték le, de akik nem fertőzödtek meg és lejárt a karantén időtartama, már kikerültek a rendszerből. Az operatív törzs a rendőrök tehermentesítése érdekében döntött arról, hogy a magyar vállalkozás elektronikus ellenőrzést lehetővé tevő segítségét elfogadja. Hangsúlyozta: a határon belépők adataiból létrehozott adatbázis érzékeny, védett, különleges személyes adatokat tartalmaz, ezért a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerverbázisán működik a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését támogató rendszer. Ugyanitt tárolják azokat a térképen megjelenő adatokat, amelyek megalapozták a korlátozó intézkedések fokozatos feloldását. Ezt a két rendszert összekapcsolták, ami ugyancsak a döntéselőkészítést szolgálja.

Az elektronikus ellenőrzésről szólva elmondta: 17 499 távellenőrzést végeztek és mindössze 435 esetben kellett a
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 19:52
15 az új fertőzöttek száma
lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sport rendezvények.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is fenn kell
eva6, 2020. június 01. hétfő, 09:21
Koronavírus - Meghalt 1 beteg és 3892-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
mintavételek száma 187 965.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sport rendezvények.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is fenn kell tartani.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1848
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 08:41
1/152
Képek, videók
sziklatemplom0429.png
maroka
2020. április 29. szerda, 12:43
gellrthegyi-sziklatemp lom
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:31
kinai sziklatemplom.jpg
jakabgasparne
2008. december 04. csütörtök, 11:48
Helsinki,Sziklatemplom
pecsioszi
2007. július 12. csütörtök, 15:00
sziklatemplom Anatólia023
csedit58
2007. március 22. csütörtök, 20:52
sziklatemplom Anatólia023
zaky5
2007. március 17. szombat, 09:45
sziklatemplom Anatólia.jp
csedit58
2007. február 10. szombat, 17:12
sziklatemplom Anatólia.jp
hal13
2007. február 10. szombat, 17:04
Sziklatemplomban
pecsioszi
2006. augusztus 09. szerda, 18:46
Boldog.Özséb.JPG
keresztenyhivek
2015. január 23. péntek, 12:04
pálosok t. ágoston tér.jp
szidnifox
2012. május 05. szombat, 21:54
A Pálosok keresztje a sum
brosa
2010. április 27. kedd, 21:12
A pálosok főoltárköve - a
brosa
2010. április 27. kedd, 20:17
Pálosok
irmus
2009. október 08. csütörtök, 09:15
Pécs Pálosok temploma
wallyzoltan
2006. október 13. péntek, 17:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.