Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 19:06 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter: Paskai László élete utolsó napjaiban is teljesít
Adalbert-főszékesegyház altemplomában. Paskai László bíboros, Esztergom-budapesti érsek 2015. augusztus 17-én hunyt el, 88 éves korában
.............
Homíliájában Erdő Péter Lázár Jézus általi feltámasztásának evangéliumi szakaszához (Jn 11,1-44) kapcsolódóan beszélt. Kifejtette: egyértelmű, hogy nemcsak Máriát és Mártát fűzte nagy szeretet Lázárhoz, hanem magát Jézust is.
Emberi, mély barátság kötötte hozzá. Különleges esztendő az idei - mondta a főpásztor. - Októberre a Katolikus Egyház imahónapot rendelt a missziókért. Imát mindazokért, akik missziós tevékenységet végeznek; hogy ébredjünk tudatára annak, hogy a misszió mindannyiunk küldetése. A misszió küldetés arra, hogy Krisztus örömhírét elvigyük minden emberhez, azokhoz is, akik még nem hallottak róla, vagy nem olyan formában, hogy az elfogadható, szavahihető, igaz legyen. Fontos, hogy ezt a küldetést Európában, de szerte a világban
maroka, 2019. augusztus 16. péntek, 19:43
Kirándulás a Fatimai Szűzanyához
Gyere velünk Fatimába!
Október végén nemzeti zarándoklat keretében ajánljuk fel a NEK-et a Szűzanyának!
Nagyobb kép
.........................................
....
Folytatódik az előkészület a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Az idei év egyik kitüntetett eseménye lesz egy különleges zarándoklat október végén, ahol felajánljuk a Kongresszust a Szűzanyának, Fatima szívében, a Jelenések kápolnájában. Utazz velünk!
Programok és jelentkezés a zarándokútra
maroka, 2019. augusztus 02. péntek, 18:54
Repülőcirkusszal zárják a nyaralást az Erzsébet-táborok lakói
A pénteki Repülőcirkusz című előadás előtt az Erzsébet-táborokban pihenő gyermekeket, köztük kárpátaljai gyermekeket Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára köszöntötte a Fővárosi Nagycirkuszban.

Fekete Péter az MTI-nek elmondta, hogy mintegy 250 gyerek érkezett a határon túlról, Kárpátaljáról, de jöttek gyerekek vidékről is, hogy együtt nézhessék meg a produkciót. "Megtapasztalhatják, hogy milyen különleges helyzetben van a cirkuszművészet Magyarországon, hiszen Európa közepén egyedül nekünk van kőcirkuszunk, és ebből a csodából nekik is részesülniük kell" - fogalmazott az államtitkár.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által megvalósított egész éves programokon, az ottalvós és napközis Erzsébet-táborokban, valamint a fővárosi gyermekprogramokon 2019 végéig összesen mintegy 130 ezren vehetnek részt. Nyáron az ottalvós, valamint a napközis Erzsébet-táborokban összesen mintegy százezren kapcsolódhatnak ki a táboroztatási programnak
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 14:51
Általuk ad életet
Ezen a pénteki napon Erdő Péter bíboros, prímás, érseket várják a fiatalok. A főpásztor előadásában az Eucharisztiáról tanít, az azt követő kérdések pedig a személyes élményeiről faggatják. Jó egy év van hátra a NEK-ig. A felkészülés kulcsa, mennyire adható át, mennyire tehető személyes üggyé a világesemény jelentősége. Az előadáson a tudós gondolatain átsugárzik a személyes hit, a mély belső megérintettség - ahogy ezt utólag a ,,kékek" altábor csoportvezetői megbeszélésén megfogalmazzák. A főpásztor az előadásában a NEK-re való készülés három évének központi témaiból indult ki, melyek az EMIT három napjának tematikáját is meghatározták. Az első téma az egyén, a második a közösség viszonya az Eucharisztiához, a harmadik pedig a misszióval, a világ elé való kilépéssel foglalkozik.
...............
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ifjúsági táborában jártunk.
alálkozás, közösség, küldetés -
maroka, 2019. július 15. hétfő, 08:42
Legfőbb szervező a Jóisten
Nemzeti zarándoklat és a NEK felajánlása Fatimában
...........
Különleges lelki élményeket jelentenek a 2007-ben alapított, legnagyobb hazai zarándokiroda, a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Zrt. együttműködésében indított vonatos zarándokutak, melyeknek egyházi fővédnöke Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke. Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.
- Idén januárban Önök reagáltak leggyorsabban a hírre, hogy Ferenc pápa Erdélybe látogat. Idén két zarándokvonatot indítottak Csíksomlyóra, ami a csodával határos. Milyen tapasztalatokat szereztek?

- Csodálatos volt megélni a csodát. Egy nappal azelőtt, hogy megjelent volna a pápalátogatás hivatalos híre, január 10-én éppen Erdélyben tartózkodtam. Este egy telefonhívás révén értesültem a közelgő apostoli látogatásról. Azonnal léptünk. Így közel két hét feszített szervezői munka nyomán, január
maroka, 2019. július 13. szombat, 13:50
Kálmán Imre Csárdáskirálynő című műve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható
Andor-féle szöveget.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója kiemelte, hogy az operett a totális színház lehetősége. Együtt van jelen benne a zene, a színház, a tánc, a gyönyörű díszlet és a jelmezek. Fantasztikus produkció született - mondta.

Kitért arra, hogy sokáig az Éljen a szerelem! címet szánták a darabnak, a mondat el is hangzik a műben. Az operett a szenvedélyes szerelemről szól - tette hozzá.

Mint mondta, a fákkal körülvett Margitszigeti Szabadtéri Színpad különleges hátteret ad a produkcióhoz. "Ez a gyönyörű díszlet ebben az organikus környezetben, egészen egyedülálló a maga nemében" - fogalmazott.

A Csárdáskirálynő koreográfusa Bozsik Yvette, a díszletet Czigler Balázs, a jelmezeket Berzsenyi Krisztina tervezi, a darabban a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel - sorolta az alkotó csapat tagjait, hozzátéve, hogy felért egy mesterkurzussal, ami az elmúlt hat hétben zajlott.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a főbb szerepeket Csuha Lajos, Felföldi
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 12:52
Orbán: Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi
A kormányfő a magyar-amerikai kapcsolatokat jellemezve úgy fogalmazott: az évek során egy nagyon színes kép alakult ki, tele izgalommal és érzelmekkel, voltak csúcspontok és mélypontok, jó és rossz idők.

A magyarok úgy érzik, most jó idők járnak - közölte, köszönetet mondva David Cornsteinnek, az Egyesült Államok budapesti nagykövetének.

Hozzátette, szerinte a kapcsolatokat mindig az határozta meg, hogy az amerikai adminisztráció által támogatott értékek és a magyarok által védett értékek között volt-e átfedés.

Erre ma határozott igen a válasz - jelentette ki a miniszterelnök.

Szavai szerint az amerikaiak jó okból vallják, hogy Amerika az első, és ugyanígy a magyarok is jó okból mondják, hogy Magyarország az első.

Kölcsönös a tisztelet egymás hazafias álláspontja iránt, mindkét ország állami kötelességnek tekinti polgárai biztonságának garantálását, vallja a férfi és a nő közötti egyenlőség értékének védelmét, "nemzeteink alapját" pedig a családok adják, amelyek apából,
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 21:52
Ősz elején mutathatják be a négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenőről készült dokumentumfilmet
A készítők hétfői tájékoztatása kiemelte: Fuchs úttörő szerepet játszott a magyar sportban, különleges pályafutásáról mégis "méltatlanul keveset tud a ma embere". A Médiatanács támogatásával, a budapesti vívó világbajnokság apropójára is készült alkotás címe "Fuchs Jenő: Az első ember". Az MTVA támogatásával készült produkciót a Duna csatornán fogják bemutatni.

A gyártásvezető és producer Kiss Gergely az MTI-nek felidézte: tavaly az amputált lábbal is két olimpiai aranyérmet nyert Halassy Olivér vízilabdázó életéről mutattak be dokumentumfilmet.

"Ezután találtam rá az első magyar négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenő nem mindennapi történetére. A filmmel az ő emléke mellett a példátlanul sikeres magyar vívósport iránt is igyekszünk kifejezni tiszteletünket" - mondta el a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Kiss Gergely hozzátette: példaképet kívánnak állítani a fiatal sportolók elé az 1908-as londoni és az 1912-es stockholmi ötkarikás játékokon egyéniben és csapatban is diadalmaskodó
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 18:32
Vívó-vb - Ötvenforintos emlékérme jelent meg a vb tiszteletére
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Vívószövetség (MVSZ) ünnepi eseményén Csampa Zsolt MVSZ-elnök emlékeztetett rá, hogy eddig öt világbajnokságot rendezett Magyarország, a mostani pedig abból a szempontból kiemelt fontosságú, hogy olimpiai kvalifikációs vb lesz, melyet különleges látványelemekkel igyekeznek a nézők számára igazán emlékezetessé tenni.

"Igyekszünk a nézőket a páston kívül is kiszolgálni, hogy elégedetten távozzanak majd a BOK Csarnokból" - mondta, egyúttal felidézte, hogy a 2013-as vb-re készített reklámfilm díjnyertes lett, a mostani pedig, melyet Szatmári András világbajnok kardvívó főszereplésével forgattak, már elnyerte a FIE-elnök Aliser Uszmanov tetszését.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy egy-egy hazai rangos sportesemény turisztikailag is hasznos az országnak, a sportolóknak pedig plusz erőt ad, hogy magyar közönség előtt mutathatják meg tudásukat.

"A budapesti világbajnokság rangját és méltóságát is emeli a most kibocsájtott érme. Ezzel
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 12:41
A thai kultúrával, harcművészettel és gasztronómiával ismerkedhetnek meg a vasárnapi Thai Fesztivál látogatói
"Még ha országaink 8000 kilométer távolságban is vannak, a szívünk akkor is közel áll egymáshoz" - fogalmazott H.E. Jakkrit Srivali, Thaiföld budapesti nagykövete. Az MTI-nek elmondta: évről évre egyre több magyar látogat az országba, az elmúlt évben 37 ezren érkeztek Thaiföldre. Az ország a thai éttermek, a különleges masszázs, a thai boksz és a muay thai miatt is népszerű a magyarok körében.

A nap folyamán többször is láthatnak muay thai bemutatókat a Városligetbe látogatók. A nagykövet elmondása szerint ez a harcművészeti ág több száz éves történelme során harci technikából fejlődött sporttá. A harcosok "fegyvereik elveszítése után is tovább küzdhettek azzal, amit a természet adott nekik". H.E. Jakkrit Srivali hozzátette: nagyon sokan űzik a sportágat Thaiföldön, és az a mondás járja, hogy minden thai fiú ösztönösen ismeri a muay thait.

A Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) bemutatókon ismerteti meg a közönséget a sokszínű sportággal, amely önvédelemben is kiemelkedő szerephez
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 13:21
André Kertész Párizsban készült fotóiból nyílt kiállítás a PIM-ben
gyűjteményéből válogat.

Frédéric Rauser, a Budapesti Francia Intézet igazgatója hangsúlyozta: André Kertész fényképei időtlenek, és tökéletesen tükrözik az avantgárd fotózás történetét. Új fotográfiai műfajt hozott létre, amelynek középpontjában a képzelet állt - tette hozzá.

Pályafutását felidézve elmondta: Kertész 1926-ban érkezett Párizsba, és ekkor készített Förstner Magdáról sorozatot az ugyancsak emigrációban élő Beöthy István szobrászművész stúdiójában Szatirikus táncosnő címmel. 1926-ban már különleges, költői portrékat hozott létre, ebben az időszakban sok képeslapméretű fotó született.

Párizsban a legnagyobb művészekkel találkozott, többek között a szürrealisták csoportjával is, de Kertész mindvégig megőrizte művészi függetlenségét.

1930-től kezdett érdeklődni az optikai deformációk iránt, 1933-ban sorozatot készített egy erotikus magazin megrendelésére. 1934-ben jelent meg a Párizs Kertész szemével című könyv, majd ugyanebben az évben adták ki Kertész fotóival Bölöni György Az
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 20:42
Dunai hajóbaleset - Rendőrség: csak egy bűncselekményben gyanúsított a szállodahajó kapitánya
Tudatták: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a dunai hajóbalesettel összefüggésben egy bűncselekmény vonatkozásában közölt megalapozott gyanút a szállodahajó kapitányával, ez pedig a halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése vétség gyanúja.

A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta, újabb bűncselekmény, cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a május 29-én történt hajótragédia ügyében a BRFK-n felállított különleges nyomozócsoport.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 11:21
1/143
Képek, videók
erdő péter 0610.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 18:03
erdő péter0514.jpg
maroka
2019. május 14. kedd, 13:24
erdő péter0326.jpg
maroka
2019. március 26. kedd, 16:48
erdő péter0 üzenete306.jp
maroka
2019. március 06. szerda, 12:01
erdő péter0304.jpg
maroka
2019. március 04. hétfő, 21:40
erdő péter biboros1102_2.
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1102.jp
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1029.jp
maroka
2018. október 29. hétfő, 18:41
Erdő Péter bíboros0813.jp
maroka
2017. augusztus 13. vasárnap, 16:08
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
Erdo%20Peter.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 18:58
Erdő Péter.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:05
Paskai László bíboros
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.