Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:13 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Moss hajat szappannal!
hogy beszappanozd a tincseid. Pedig a hajat nemcsak hogy szabad, de kimondottan egészséges is szappanozni.
Moss hajat szappannal!


Mire jó?

A samponszappanokból viszonylag sokfélét lehet már kapni, a különféle alapanyagok pedig más és más hajproblémákra nyújthatnak megoldást. Felsoroljuk a leggyakoribb összetevőket és azt, hogy melyik mire jó, hogy ki tudd választani a számodra legmegfelelőbb összetételű terméket.

Agyag: Alaposan eltávolítja a szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket. Különösen gazdag ásványi anyagokban. A haj természetes védőrétegét megóvja.

Holt-tengeri iszap: Erősíti a hajhagymákat, csökkenti a hajhullást, a korpásodást és a zsírosodást.

Olívaolaj: Vitaminokban gazdag, ápol és hidratál.

Szőlőmagolaj: Regenerálja, fényesebbé teszi a hajat, megkönnyíti a kifésülést.

Levendulaolaj: Illatosít, csökkenti a hajhullást, regenerálja a hajat.

Teafaolaj: Fertőtlenítő hatású, lassítja a haj
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 19:44
Duguláselhárítás - házilag
felhasználás:

1. Először keverjük össze a sót és a sütőport.
2. Óvatosan öntsük bele ezt a keveréket a lefolyóba
3. Az ecetet kissé forraljuk fel, majd öntsük a lefolyóba. Egy átlagos kémiai reakciónak leszünk tanúi, melynek során hab keletkezik.
4. Végül öntsünk forró vizet a lefolyóba, hogy átmossuk azt. Kész is vagyunk! Ezután a víz akadálytalanul fog lefolyni.

Ez egy végtelenül egyszerű megoldás a problémára. Ezek az összetevők kiválóan feloldják a különféle szennyeződéseket, ugyanakkor nem károsítják a lefolyócsövet sem. Ezen kívül a dugulás ilyentén való elhárítása nem vesz igénybe túl sok időt és emellett semmilyen speciális eszközre, szerszámra sincs szükség az elvégzésére.

Legyenek a te lefolyóid is tiszták és problémamentesek! Oszd meg ezt a trükköt barátaiddal, ismerőseiddel is, biztosan ők is találkoztak már a dugulás
menusgabor, 2018. május 15. kedd, 18:45
Szombaton nyílt napot tartanak a Dél-pesti szennyvíztisztító telepen
látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni és időpontot foglalni a www.fcsm.hu weboldalon lehet.

A Dél-pesti szennyvíztisztító telepen az FCSM a legmodernebb, biológiai szennyvíztisztítási módszert, úgynevezett élőgépes technológiát is alkalmaz. A szennyvíztisztító medencéire ültetett növények segítségével tovább javul a tisztítás hatásfoka, és a szagok is jobban megfékezhetők. A növények hosszú gyökérzete természetes élőhelyet nyújt a baktériumoknak, amelyek felfalják a szennyeződéseket, őket pedig magasabb rendű szervezetek fogyasztják el.

Ez a módszer közelíti meg a lehető legjobban a természetes tisztulási folyamatokat - ismertették.

Eddig nagy nehézséget jelentett, hogy magukat a növényeket is veszélyeztették különféle kártevők. Ezek ellen csak permetezéssel lehetett védekezni, a permetcseppek azonban visszajuthattak az éppen tisztítandó vízbe. Most már permetezés helyett ragadozó poloskákat, fürkészdarazsakat és katicabogarakat telepítenek a növényekre, amelyek megeszik
velemenyezd, 2016. március 18. péntek, 07:05
Teljes kiőrlésű kenyér kezdőknek, kenyérsütőgéppel
kenyeret itt hagyjuk kihűlni, ehhez megteszi pl. egy kivehető sütőrács a sütőnkből is.
Elkészítési mód

A megadott mennyiséget a gép használati útmutatója alapján beletesszük az edénybe.

Beleöntjük a vizet, hozzátesszük a kimért bio vajat.
Fontos: mindig alulra tesszük a folyékony hozzávalókat, majd a száraz adalékokat, és végül az élesztőt!
Rászitáljuk a lisztet. Itt az ideje, hogy eláruljam: igen, bele kell szitálni, nem elég szórni. A szitálás során nemcsak a szennyeződéseket tudjuk szétválasztani a liszttől, hanem szitálás közben levegőt keverünk a lisztbe, amitől a kenyér lazább és magasabb lesz.
A közepébe, egy kis mélyedésbe beletöltjük az élesztőt, a sarkaiba pedig a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket.
Majd elindítjuk a teljes kiőrlésű programot, beállítva az időt, súlyt, sülési színfokozatot is. Itt már lehet variálni.

Előre programozzuk-e be az időt? Ez azt jelenti, hogy mikorra készüljön el a kenyér: pl.: 6 vagy 10 óra múlva.
Milyen
tinka1951, 2015. október 31. szombat, 18:46
Melyik a jó só?
bányákból származik.
Többnyire ezt is tisztítják, finomítják, mielőtt az asztalunkra kerül.

Már csak egy sóféleség maradt hátra, a csudálatos tulajdonságokkal felruházott sófajták, pl. a Himalája só.

A különlegességekre vágyó emberek ,,szerencséje" az, hogy előfordulnak olyan különleges természeti jelenségek, amelyek kielégíthetik titkos sóvárgásainkat.

Előfordul például, hogy az évmilliókkal ezelőtt kiszáradt tengervízből kicsapódott só olyan ,,szennyeződéseket" tartalmaz, amelyek kifejezetten szép színt adnak a sónak.
Előfordul, hogy az ilyen ,,szennyeződések" kifejezetten gusztusos, vonzó, különleges külleművé varázsolják a hétköznapok már-már unott közszereplőjét, a sót.

Ha sikerül rálelnünk egy ilyen bájosan elszíneződött konyhasóra, akkor még felnőttkorunkban is újra beköszönthet a ,,barbi korszak", és beleszerethetünk a tagadhatatlanul esztétikus, a rózsaszín különféle árnyalataiban tündöklő különféle
lenke1964, 2015. január 27. kedd, 21:49
Miért jó a sütőpor a tisztításra?
A keletkező szén-dioxid megköti a szennyeződéseket, a tisztítandó anyagban közlekedő gázmolekulák a rájuk tapadt kosz-szemcséket viszik magukkal.
Ezért gyakran az elszennyeződött anyagot úgy tudják mélységében tisztítani, hogy nagy nyomáson belepréselik a szén-dioxidot, amelynek molekulái később a felszínen sorakoznak fel,
cipelve magukkal a szennyeződéseket, és innen csak le kell törölni/felporszívózni őket.

A szén-dioxidot szárazjég (azaz mínusz 80 fokra lehűtött szén-dioxid) formájában is alkalmazzák különféle felületek tisztítására, fertőtlenítésére.

A sütőporban található keményítő szemcséi egyrészről felszívják a zsiradékot, másrészről alkalmasak a súrolásra, a rászáradt szennyeződések fellazítására, roncsolására, lepergetésére.

Azért nagyszerű eszköz a szennyeződések eltakarítására, mert nagyon olcsó, könnyedén eltartható, hiszen nem romlik meg (azért a nedvességtől óvjuk!), és nem okoz semmilyen irritációt, még az érzékeny bőrnek sem. Nincs benne semmilyen
kati53, 2015. január 25. vasárnap, 09:09
Már hajat mosnom sem szabad?
Mannaszappan reklámból

,,Már hajat mosnom sem szabad?!"
Avagy DEA, MEA, TEA, ég veletek!
Szabad, csak nem mindegy, mivel!

Amikor egy pörgős nap után este beállsz a zuhany alá, vagy veszel egy forró fürdőt, annak az ellazulás mellett az is a célja, hogy a testedre rakódott napi szennyeződéseket eltávolítsd, és újra tisztának, felfrissültnek érezhesd magad.
Sajnos a tisztaság csak látszólagos - több mérgező anyagot viszel magaddal aludni, mint gondolnád!
Ezek közé az alattomos hálótársak közé tartoznak a DEA (Diethanolamine), MEA (Monoethanolamine) és TEA (Triethanolamine) nevezetű kemikáliák is, melyek az adott termék pH-értékének beállítására hívatottak: a krémek, testápolók ,,gazdag" textúráját adják a samponokban és az egyéb olyan habzó termékekben mint pl. a habfürdők, tusfürdők, arclemosók.

Korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy önmagukban nem okoznak problémát, DE ha a tartósítószerként gyakran használt nitritekkel
lovaszmarika, 2014. március 31. hétfő, 12:32
Kedves Környezetbarátom!
Ez az anyag jelentős mosóerővel bír, és működését tekintve úgy hat, mint a szappan: víz hatására enyhén habzani kezd és tisztítóerőt fejt ki. Ez az anyag igen magas (14%) koncentrációban van jelen a szappanfa termésében, pontosabban a mosódió héjában. A kiszárított héj az, amit egy vászonzacskóban a mosandó ruhák közé teszünk (vagy főzhetünk belőle folyékony mosódió főzetet is). Egy adag több alkalommal is használható. A mosódió kiváló zsíroldó hatásának köszönhetően, anélkül távolítja el a szennyeződéseket a textíliákból, hogy roncsolná az anyagok szerkezetét vagy fakítaná a ruhák színeit. Környezetbarát megoldás: nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tenzideket, azaz környezetszennyező és bőrirritációt okozó anyagokat (ez utóbbi az allergiások és a különféle bőrbetegségekben szenvedők számára különösen lényeges). A zacskóban található mosódióhéj mennyiséget kettéoszthatod, így kétszer 3-4 alkalommal moshatsz a 30 g dióval. A mosódióhéj használatáról részletesen a zacskóban lévő leírásban is
horvathnemagdi, 2013. december 08. vasárnap, 12:14
Moss hajat szappannal!
szabad, de kimondottan egészséges is szappanozni.
Moss hajat szappannal!

Mire jó?

A samponszappanokból viszonylag sokfélét lehet már kapni, a különféle alapanyagok pedig más és más hajproblémákra nyújthatnak megoldást. Felsoroljuk a leggyakoribb összetevőket és azt, hogy melyik mire jó, hogy ki tudd választani a számodra legmegfelelőbb összetételű terméket.

Agyag: Alaposan eltávolítja a szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket. Különösen gazdag ásványi anyagokban. A haj természetes védőrétegét megóvja.

Holt-tengeri iszap: Erősíti a hajhagymákat, csökkenti a hajhullást, a korpásodást és a zsírosodást.

Olívaolaj: Vitaminokban gazdag, ápol és hidratál.

Szőlőmagolaj: Regenerálja, fényesebbé teszi a hajat, megkönnyíti a kifésülést.

Levendulaolaj: Illatosít, csökkenti a hajhullást, regenerálja a hajat.

Teafaolaj: Fertőtlenítő
nagyiful, 2013. augusztus 16. péntek, 19:12
A méregtelenítés 3 alapvető lépése
megkötéséért.

A rostok seprűként működnek a belekben, megszabadítják azt a káros anyagoktól, miközben üzemanyagként szolgálnak a jó baktériumtelepeknek.

3, A kiválasztó rendszer támogatása

A méregtelenítő folyamatban sok szerv és szervrendszer vesz részt, ezek közül néhány fontosabb a többinél és ezek támogatása alaposabb méregtelenítő hatást eredményez.

A máj az a szerv, amely a méregtelenítés során a legtöbb munkát végzi. Kiszűri a véráramból a szennyeződéseket, azonosítja őket, majd biztonságossá alakítja a kiválasztáshoz.

Ennek az első fázisa a zsírban oldódó méreganyagok vízben oldhatóságának növelése, hogy a belek vagy a vesék által kiválaszthatóak legyenek. Az első szakasz termékei az erősen reaktív toxikus méreganyagok, ezeknek egyensúlyozására és kezelésére magas mennyiségű antioxidánsra van szükség. A második fázisban a máj különböző fehérjemolekulákkal köti meg a köztes termékeket és teszi azok eltávolítását biztonságossá.

Sok
pacsakute, 2013. május 11. szombat, 06:34
❤FOGKRÉM házilag❤
"A fogon jelentkező elszíneződés legtöbb esetben a kávétól, teától, vörösbortól, dohányzástól alakul ki. A szódabikarbóna tulajdonképpen megszünteti a foltok elszíneződését, fehérebbé, csillogóbbá teszi fogainkat, mindemellett eltávolítja a fogkövet is. Néhány hét alatt óriási változásnak lehetsz szemtanúja a szádban. Minden kórokozó nagy ellensége a szódabikarbóna, ami a szánkban lévő problémák hátterében áll. Tartós használatával nemcsak a fogszuvasodási problémáktól szabadulhatunk meg, hanem a fogkőtől és szájszagtól is és megkíméltük magunkat a különféle hatását tekintve megbízhatónak nem számító fogkrém adalékanyagoktól. Aki keresgél sokat olvashat különféle rémtörténeteket a fluoridról, Sodium Laurel Sulfate-ról, az aszpartamról, szacharinról, stb. Alternatív, otthoni fogkrém használatával ezektől mind megóvhatjuk magunkat. Kicsit furcsa lesz eleinte a sós íze, de néhány nap alatt meg lehet szokni. A frissesség, csillogó, egészséges fogak és íny mindenért kárpótolni fog. Én évek óta ezt használom,
bubszi, 2013. március 12. kedd, 19:19
Auratisztítás – hogyan frissítsük fel az auránkat?
hajlamosabbá tehetik a negatív rezgésekre. Naponta mindenütt pozitív és negatív energiák vesznek körül bennünket, ezeket az energiákat felvesszük az auránkba. Ez szorongóvá és fáradttá, depresszívvé és nyugtalanná, agresszívvá és önpusztítóvá tehet minket. Azok a betegségek is, amelyek nem annyira megfoghatók, amelyek nem diagnosztizálhatók, szintén a túl sok negatív energia és egy meggyengült aura jelei.

Aki meg szeretné tisztítani az auráját, és a jövőben szeretné elkerülni a további szennyeződéseket, annak számos lehetősége van erre. Ehhez persze először tudnunk kell, mi szennyezte be vagy károsította az auránkat. A környezettel, más emberekkel való kontaktus természetesen egy nagy ,,szennyező potenciál". Sok emberből áradnak negatív rezgések, amelyeket érezhetünk. Az elektroszmog is, amelynek nap mint nap ki vagyunk téve, jelentősen hozzájárulhat az aura szennyeződéséhez. Ebből kifolyólag természetesen az is fontos, hogy mit eszünk. ,,Az vagy, amit megeszel." Ez az
katicacska, 2013. január 30. szerda, 17:36
1/4
Képek, videók
Szappan az ágyban
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:17
öntött szappan.jpg
lilagondolatok
2016. január 29. péntek, 10:08
Szappan
sanci81
2015. október 05. hétfő, 18:36
szappan.jpg
kati53
2014. október 17. péntek, 19:11
gyepes szappanfű
aruncus
2014. március 12. szerda, 19:22
baba szappanból.jpg
sacimama
2013. május 01. szerda, 17:55
levendula szappan.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 21:44
szappan házi.jpg
groszmadel
2013. március 19. kedd, 10:18
szappan
groszmadel
2013. március 19. kedd, 10:13
Szappanok.jpg
pacsakute
2013. február 24. vasárnap, 13:43
nemcsak.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:53
Nemcsak-a-húszéveseké. jpg
menusgabor
2017. szeptember 12. kedd, 17:05
Az ember nemcsak a szájáv
kkm
2017. március 16. csütörtök, 08:28
nemcsak.jpg
sznejuci
2017. január 31. kedd, 15:05
A bizalom nemcsak egy szo
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 02:00
Címkék
mosódióhéj használatáról, jövőben szeretné, fogon jelentkező, természetes tisztulási, nedvességtől óvjuk, száraz adalékokat, testedre rakódott, aura szennyeződéséhez, ellazulás mellett, szódabikarbóna tulajdonképpen, különféle alapanyagok, vesék által, zacskóban található, rájuk tapadt, megadott mennyiséget, permetcseppek azonban,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.