Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:10 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilva süti
Ezt a sütit a Szarvasi szilvafesztiválra készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. Közönség szavazat győztese lett. A kosarat Narancshéjból én fontam.
Kiss Imréné Magdi

Tészta hozzávalói:
20 dkg vaj margarin (puha)
30 dkg porcukor
1 db egész tojás
1,5 dl tej
8 dkg liszt + 70 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:08
A vanillin nem vanilia!
A vanillin és az etilvanillin mesterségesen előállított vegyületek, ezek vannak a bolti "vaníliás" cukrokban. A vaníliarúd pedig egy orchideafajta termése, az ezzel ízesített cukor a valódi vaníliás cukor.

Mi a különbség vanília és vanillin között?

Mi a vanília?

A vanília a kosborfélék (Orchidaceae) családjába tartozó mexikói eredetű kúszónövény, a vaníliacserje gyümölcse. Közép-Amerikában és Mexikóban őshonos, ma már Madagaszkáron, a Comore-szigeteken és Réunion szigetén termesztik, innen származik a legjobb minőségűnek tartott bourbon vanília.

A vaníliarúd egy orchideaféle hosszúkás, csőszerű toktermése, amely virága sárgásfehér vagy zöldes színű, meglehetősen kicsi, beporzásukat a természetben kolibrik végzik.

A vanília a világ egyik legdrágább fűszere, nem véletlenül, hiszen az ültetvényeken termesztett vaníliát kézzel, bambuszpálcikával porozzák be. A beporzás után 6-8 hónap alatt fejlődnek ki a rúd alakú toktermések, amelyeket szintén kézzel,
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 21:52
Boda Magdolna
el, hanem
vízreereszti, mint kis hajót és ámulva csodálja a víz komoly sodrását.
Jó lenne egyszer a másnap gondja nélkül pihenni térni,
hogy ne bizseregjen bennünk a lekésett, elmulasztott dolgok pokla,
hogy, ahogy a pók fordul hálójába jóllakottan
bújjunk az éjszaka csendjébe...
végre kinyújtózva önmagunkban.
Egyszer így lenne jó.


Ennyi a különbség

Mióta elmentél,
úgy,
pontosan úgy tartom a kezem,
mintha tarkódat tartanám.
Mindenki azt hiszi, bolond vagyok,
én pedig tudom.
Ennyi a különbség.



(esetlen esetlegességeink)

lehet talán,
bizonyára,
biztosan,
ismerlek,
vagy talán csak ismerősnek tűnsz,
bizonyára,
hasonlítunk:
én rád vagy
te
menusgabor, 2019. január 08. kedd, 21:45
Szilva és szőlő likőr készült!!!!
Valami hihetetlen finomságot sikerült alkotnom, valakinél láttam már ezt de én változtattam rajta a saját gondolatom szerint.
Ha valaki édeset szeretne ezeket próbálja ki, fogok még több félét készíteni.

Szilva likőr:
Elővettem 1,5 l-es befőttes üveget, 20-25 szem szilvát kimagozva beleraktam,
tettem bele egy vanília rúd amit kicsit középen megvágtam, ha kicsi akkor 3 ha nagyobb darab akkor 1 fahéj rudat, egy szép csokor illatos mentát,
erre öntöttem házi alma pálinkát 6 dl, lezártam az üveget, és egy hétig magára hagytam a terasz párkányon.. naponta megmozgatom..
egy hét után 40 dkg cukrot karamellizáltam, erre öntöttem én szénsavmentes ásványvizet, ésaddig forraltam amíg a karamell feloldódott, ezt teljesen lehűtöttem és a pálinkához öntöttem.. ezt is hagytam 7 napot a teraszon...majd üvegekbe szűrtem.

Szőlő likőr:
Ugyan az a ment mint a szilvánál, csak annyi a különbség, hogy itt nem karamellizáltam a cukrot, mert nem akartam ezt a szép színt elrontani
tinka1951, 2018. augusztus 01. szerda, 08:14
Fagylalt vagy jégkrém?
például tilos volt a kacsa és libatojás felhasználása. A fagylaltkészítés technológiai fejlődése mellett időközben mára már a fagylalt szabályozás is egyszerűsödött.




Fagylalt vagy jégkrém?

A ,,fagylalt" és a ,,jégkrém" szavakat gyakran szinonimaként használják a hétköznapokban, pedig alapvető különbség van a kettő között előállításukat tekintve.

Fagylalt: A fagylalt cukrászati technológiával, speciális fagyasztással, jellemzően a fogyasztás helyszínén készülő, vendéglátó-ipari termék. Előállítható pasztőrözéssel, vagy hideg eljárással, fagylaltporból, sűrítményből, pasztából, tejjel vagy vízzel, élelmiszer-adalékanyagok (pl. habosítók, sűrítők) és járulékos anyagok (pl. gyümölcs, dió, mandula, pisztácia, gyümölcskonzerv stb.) hozzáadásával.

A szakemberek
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
A Bodza gyógynövény és ínyenc csemege
gyógynövény és ínyenc csemege
receptekkel

Gyógynövény és ínyenc csemege - a fekete bodzát a népi gyógyászatban gyakran “a szegény ember patikája" néven emlegették.
A megnevezést nem ok nélkül érdemelte ki: korábban a bodza főzetével olyan problémákat kezeltek, mint például a székrekedés, a szemgyulladás, a gümőkór, de használták még vértisztítónak, fájdalomcsillapítónak, hánytatónak vagy éppen vizelethajtónak is.


Bodza és bodza között is van különbség
Mielőtt azonban részleteznénk, hogy manapság miként hasznosíthatjuk ezt a közkedvelt növényt, mindenképpen érdemes a különböző bodzafajtákról is szót ejteni.

Magyarországon a bodzának három őshonos fajtája létezik: a fekete bodza (Sambucus nigra), a fürtös bodza (Sambucus racemosa) és a földi bodza (Sambucus ebulus). Gyógynövényként és csemegeként a fekete bodza szolgál, míg rokonai enyhén mérgező hatásúak, ezért jó, ha kerüljük a fogyasztásukat.

Honnan ismerhető fel a
suzymama, 2018. május 09. szerda, 12:17
Karamellkrémes és gyümölcsös trüffeles kekszgolyók
Karamellkrémes és gyümölcsös trüffeles kekszgolyók:
30 dkg darált keksz,
1 evőkanál kakaópor
, 2 csomag vaníliás cukor,
4-5 evőkanál cukor,
ezt összekeverni.

A gyümölcsös változathoz kel 10 dkg szárított gyümölcs mix, ami előre van kockázva. Én olyat vettem, amiben volt papaya két féle és ananászkockák, és kel még 10 dkg kókuszreszelék.
2 tábla mogyoró darabos tejcsokoládét gőz fölött felolvasztani, majd hozzáadni 150 ml tejszínt, 1 adag lefőzött erős feketekávét kb. 1 dl, kicsit kevergetve hűteni majd hozzákeverni 12 dkg vajat és 4 cl barackpálinkát vagy valamilyen alkoholt.

Ezt a keveréket adjuk hozzá a kekszes alaphoz és összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik fele mehet a hűtőbe, hogy kihűljön teljesen és kicsit szilárdabb legyen.

A másik felébe 2 db jól megmosott narancs héját reszeljük bele és 1-2 evőkanál friss narancslevet is. Ez is mehet a hűtőbe. Körülbelül fél óra elég neki a hűtőben.

Elkezdjük összeállítani a golyókat,
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 13:24
Farmerama adatok tölgy adatai 6.
jár!!!
Most léptem szintet, miért nem kaptam meg az 57 csillagot?
Egy csillag jár szintlépéskor, nem több!
Kiváltottam 50 csillagért a kerge kertet, mégis levont csp -t, mikor rákattintottam a táblára a kergében. Miért?
Az 50 csillagért cserébe csak a kerge kertbe való eljutást vásároltad meg. Amikor valaki odaér a 25 -ös szinten, ugyan ez a látvány fogadja. Van egy rész szabad terület, de a többi kitisztításáért csp -vel kell fizetni. Nincs különbség.
Ha megszerzem a Szupergazda státuszt, amivel 10% -al több tp jár, az máshol is érvényes?
Igen, mindenhol érvényes (farm, szédült szántó, sziget), de csak szántóföldi növényekre!
Ha megszerzem a Gyorsabb ólak státuszt, amivel 10% -al gyorsabban nő fel az alom, az mindenhol érvényes?
Igen, mindenhol érvényes (farm, szédült szántó, sziget).
Kiváltottam a több Tp a megrendelésekért rúnát, mégsem kapok több Tp -t, miért?
kicsoda57, 2017. október 01. vasárnap, 16:25
Duna hullámai, rózsaszín változata
majd 1/3 mennyiségének liszt (rostált előtt). Mostantól lehet keverni alacsony sebességgel, vagy egy habverővel használunk.
Továbbra is keverjük, miközben felváltva adjunk hozzá kis mennyiségű tej és liszt a kimerültség; az utolsó hozzáadás liszt egyikének kell lennie.

Valamivel több mint a fele az összetétel (60%) fejjel lefelé zsírral egy vékony film az olaj, majd borított sütés papírt. Ez az első alkalom, hogy kövesse a kenetnek olajteknő, mielőtt letette a papírt, és a megfigyelt különbség a tészta nem gyűlnek össze a szélek körül, de megtartja a pontos formáját serpenyőben.

Maradék tésztát keverjük össze egy evőkanál kakaó és egy tejet, majd a tálba, öntsük át a fehér tésztát úgy, hogy ez a terület nagyobb egyenletesen. Eleinte felöntjük cikcakkos egyik végétől a másik serpenyőben, majd a vége felé terjed a tereket hagyni a csíkok alkotta eredetileg.

Párolt cseresznye szirupban lefolyóba, majd felfűzve összetételére barna, nyomja őket finoman minden.

Cake
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 11:04
Túrós-meggyes joghurtos kocka
Ezt a süteményt kb. 1 óra hosszája készítettem el annak mintájára, melyet Csíkné Marcsi tett fel a Konyha Tündérek receptjei "Cikkek" rovatába.

A különbség annyi, hogy én nem kefírrel, hanem joghurttal készítettem (nem volt itthon kefír), a másik eltérés az, hogy a három tojás habját külön vertem fel, a harmadik pedig, a túrót először kikevertem a vanilia cukorral, a reszelt citrom héjjal, majd még tettem bele 2 kis evőkanál porcukrot is (én savanykásnak éreztem a túrót csak a vaniliával).

Tehát a Marcsi féle Túrós-gyümölcsös kefíres süti egy másik változata hozzávalói a következők:

Túrós-meggyes joghurtos kocka:

3 tojás sárgája
1 pohár cukor
1 pohár joghurt
1/2 pohár étolaj
2 pohár liszt
fél sütőpor
fél citrom leve és héja
1 csomag vanilia

25 dkg. túró
1 üveg meggybefőtt

Elkészítés: A tojások sárgáját robotgéppel habosra keverem a porcukorral és 2 teáskanál joghurttal, majd vékony csíkban szakaszosan
bkisseva, 2017. január 17. kedd, 14:42
Tortás alapok · Vajkrémek
Tortaiskola

A VAJKRÉM

Már az ötödik résznél tartunk az édes utazásunkban!
Tarts velem a VAJKRÉM témájában is!

a legnépszerűbb változatok -itthon a házi konyhákban kevésbé ismert- svájci és az olasz tojásfehérjés vajkrém, ismert és használt még a francia vajkrém is, de hallhatunk német vajkrémről is
a lényeges különbség a kettő vajkrém között, hogy a svájci az 70 fokra melegített tojásfehérjés, cukros keverék, míg az olasz vajkrém 118 fokra melegített cukorszirupot használ , a francia vajkrém is szirupos
a német vajkrém cukrászkrém és vaj keveréke
a legtöbb háziasszony egyszerűen csak vajat és porcukrot elegyít valamilyen ízesítővel, nem a legjobb megoldás
a svájci és olasz vajkrém főbb összetevői a cukor, vaj, tojásfehérje, vanília és só
ezeknek a vajkrémeknek az elkészítése időigényes de megéri a fáradozást, mert gyönyörű
irmus, 2016. április 05. kedd, 07:46
1/11
Képek, videók
imrenév,,.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:25
Varga Imréné
irmus
2015. augusztus 06. csütörtök, 17:23
SzKT-Huszta Imréné.jpg
agica2004
2015. június 29. hétfő, 18:09
Varga Imréné
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 20:32
Jakucs Imréné Erzsike U.g
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:36
Jakucs Imréné Erzsike szp
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:35
Jakucs Imréné Erzsike.gif
ladylys
2010. november 29. hétfő, 20:29
Imrének küldjük,egészsége
potymami
2008. december 10. szerda, 08:13
Molnár Imre és Imréné
cipello
2008. május 05. hétfő, 22:24
Balogh Imréné_2007,08,22.
prokajkalman
2007. november 25. vasárnap, 16:52
Imréné,Lenner Katalin
magdaseppa
2007. március 10. szombat, 22:03
gyertyaontes narancshéjba
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:43
Kristálycukor
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:44
kristálycukor.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 06. péntek, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.