Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 08:19 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az EU 75 millió eurót biztosít a CureVac német gyógyszerészeti vállalat számára oltóanyag-fejlesz
A hitel abban is segíteni fogja a vállalatot, hogy bővítse gyártási kapacitását, és felgyorsítsa negyedik gyártóüzemének befejezését, amely a cég székhelyén, a németországi Tübingenben épül.

A finanszírozás az uniós kutatási és innovációs keretprogram, a Horizont 2020 keretében, a fertőző betegségekkel foglalkozó InnovFin finanszírozási eszköz forrásaiból fog megvalósulni.

A finanszírozási eszköz révén az EBB eddig 13 vállalatnak nyújtott összesen 316 millió euró (mintegy 111 milliárd forint) összegű hitelt különböző fertőző betegségek, mindenekelőtt a koronavírus-fertőzés elleni gyógymódok, oltóanyagok és diagnosztikai eljárások kifejlesztésére - közölte az uniós bizottság.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 17:11
A természet és az erdei séta ereje
hat a hangulatra, ami jelentősen képes lecsökkenteni a stresszhormonok magas szintjét. Emellett csökkenti a szimpatikus idegi aktivitást, a vérnyomást és a szívfrekvenciát is.

Jó hatással van az immunrendszer működésére
A természet közelsége elősegíti az immunfunkciók fokozását. A fák és a természet illata, pontosabban egy aromás vegyület, a phytoncides elősegíti az immunrendszer védekezőképességének a növelését, így jobban tudunk védekezni a kórokozókkal, a fertőzésekkel és egyes betegségekkel szemben.

A légzőrendszerre is jó hatással van
Az erdő friss illata még a légzőrendszer működését is javítani tudja. A városi légszennyezettség negatívan hat a tüdő működésére. A szmog és a por belélegzése még a koleszterinszintet is megnöveli, sőt a vércukorszintre is kedvezőtlen hatást gyakorol, melyek okozhatnak érelmeszedést és a különböző szívbetegségek kialakulásáért is felelőssé tehetők. A friss levegő azonban jót tesz az egészségnek.

A kognitív funkciókat is
pacsakute, 2020. június 09. kedd, 20:58
Növényi olajok mint életelixírek
javítja az immunrendszer működését, serkenti az emésztőrendszert, a test szövete, a bőr számára is védelmet nyújt, nem beszélve arról, hogy a szem és a máj egészségét is védi.

A növényi olajok többszörösen telítetlen zsírokat is tartalmaznak, amelyek csökkentik az LDL-koleszterin szintjét, illetve csökkenteni tudják a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az E-vitaminban gazdag olajok minimalizálják a vérrögök kialakulásának kockázatát, így nyújtva védelmet a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.

A növényi olajok tehát omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaznak. Mivel ezt a szervezetünk nem termeli, így táplálékok útján szükséges azokat a szervezetünkbe vinni. A test egészséges működéséhez alfa-linolénsavra is szükség van, amely egy omega-3 zsírsavtípus, megtalálható a szója- vagy a lenmagolajban.

Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, ezért nagyon ajánlatos azoknak a személyeknek, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, mert ezek
pacsakute, 2020. május 09. szombat, 22:26
C vitamin
megfázásból.

Ugyan néhány komolyabb fizikai megterhelésnek kitett csoportnál (katonák, professzionális futók) valóban volt némi betegségmegelőző hatása a vitaminnak, az általános népességet nem védte meg a vírustól.

Hasonlóképpen arra sincs semmilyen bizonyíték, hogy a C-vitamin gátolná a koronavírussal való fertőződést.

Ha vannak is előnyök, azok nagyon csekélyek

nyilatkozta dr. William Schaffner, a Vanderbilt Egyetem Orvostudományi Központjának megelőző orvoslással és fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője a New York Times magazinnak.

Ha az aszkorbinsav nem is csodafegyver, a COVID-19-ben szenvedő betegeken még segíthet. A vuhani Zhongnan Hospital kutatói el is indítottak egy vizsgálatot ezzel kapcsolatban:

a koronavírussal fertőzöttek napi szinten rendkívül magas dózisban (12 g) kapnak a vitaminból (a napi ajánlott mennyiség férfiaknál 90 mg, míg nőknél 75 mg), miközben folyamatosan monitorozzák állapotuk alakulását. Egyelőre
foldinefehereva, 2020. március 13. péntek, 22:19
A kézfogások és az ikonok megcsókolásának mellőzését kérik .
szenteltvíztartókat a keresztvetéskor, a szentmisék alatt az egymással történő kiengesztelődéskor pedig ne fogjanak egymással kezet.
Az Aurel Percă érsek által aláírt közleményt eljuttatták minden egyházi intézménynek, így minden plébánia, templom, iskola, szociális intézmény részére. A megelőző intézkedéseket, melyek a Bukaresti Főegyházmegye területére hatályosak, az egészségügyben dolgozó szakemberekkel történt egyeztetéseket követően adták ki.
Minden 70 év feletti hívőnek és a különböző betegségekkel szenvedőknek (krónikus betegségekben szenvedő, gyenge egészségi állapotú, stb.) azt tanácsolja az érsek, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel ne járjanak el közösségi szentmisékre és egyéb liturgikus alkalmakra, hanem a bukaresti Szent József-székesegyházból online sugárzott rádió- és interneten elérhető élő televíziós közvetítések segítségével lélekben kapcsolódjanak be a szentmisékbe, rózsafüzérekbe, keresztutakba, egyéb liturgikus alkalmakba. A templomokban a szentmiséket megelőzően a
maroka, 2020. február 29. szombat, 13:26
A citromhéj
mindegyikében van egy mini biológiai óra. Ennek
oka az, hogy a testünk egységesen legyen képes alkalmazkodni a nappalok
és éjszakák váltakozásához. Így az anyagcserét is összehangolja az idő
múlásával.

A biológiai óránkat megzavarhatja az idősödés, a több műszakban végzett
munka, vagy az, ha gyakran utazunk különböző időzónák között. A tudósok
korábban már számos bizonyítékot találtak arra, hogy a belső óránk zavara
együtt jár különböző anyagcsere betegségekkel, így a 2-es típusú diabétesz
kialakulásával is. Ugyanis a megzavarodott belső óránk akadályozhatja a
hasnyálmirigy Langerhans-szigeteiben található sejtek hormontermelő
működését. Ezek a sejtek választják ki a vércukor szabályozásában szerepet
játszó inzulint és glukagont.

A 2-es típusú diabéteszesek és egészséges emberek hasnyálmirigysejtjeit
hasonlították össze a közelmúltban a Genfi Egyetem (UNIGE) és a Genfi
Egyetemi Klinikák (HUG) kutatói. Azt
klarika47, 2020. február 08. szombat, 10:58
Yerba-mate tea
egészséges vérnyomáshoz.

A vizsgálatok kimutatták azt is, hogy a yerba mate antioxidánsokban rendkívül gazdag, ami lassítja az öregedés folyamatát. A yerba matéban található polifenolok megóvják a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól, így megvédik a káros mutációktól is. Az antioxidánsok így hatással vannak az öregedés gyorsaságára is.

A yerba matéban található polifenolok szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében, így ellenállóbbá teszik a szervezetet a különböző betegségekkel szemben. Az immunrendszer erősítésének hála, a polifenolok enyhíthetik a manapság oly gyakori allergiás panaszokat is.

TÁPLÁLKOZÁS
A természetes életerő
A yerba mate tea olyan vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása, melyek elengedhetetlen részei az egészséges étrendnek és a jó formának.

Például egy adag yerba mate (200 mg) 18%-át tartalmazza a B1 és 8%-át a B6 vitamin ajánlott napi beviteli értékének. Számos más vitamint is tartalmaz: A, B2, B3, C,
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 21:03
A sörélesztőről
hőkezeléssel elölik, ebből lesz az inaktivált sörélesztő. Az inaktivált sörélesztőt nem hiába nevezik a vegetáriánusok proteinjének, mivel nagyon gazdag proteinekben.
Az inaktivált sörélesztőt a méhészetben is használják a méhészek takarmányként, mivel ez megfelel a mézelő méhek tápanyag-igényének, a virágpor megfelelő helyettesítője. Biztosítja a méhek számára fontos fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és aminósavakat. Ennek köszönhetően méhcsaládok gyorsabban fejlődnek, betegségekkel szemben ellenállóbbak és több mézet termelnek.

A sörélesztő gazdag ásványi anyagokban, különösen krómban, amiről tudni kell, hogy normalizálja a vércukorszintet. Található még benne: fehérje (50%), szelén (1mg/kg), magnézium (0,2%), foszfor (1,5%), szilicium, cink (50mg/kg), nátrium (0,2%), kálcium (0,2%), réz (30mg/kg), vas (70mg/kg), mangán (30mg/kg), jód, mind szerves kötésben, pontosan abban a formában, amelyben a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket, továbbá: 16 aminósav, amik
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 20:55
A szennyezett levegőben eltöltött korai évek összefüggnek a későbbi agyszerkezeti elváltozásokkal
A Cincinnati Gyermekkórház kutatóinak tanulmánya arra az eredményre jutott, hogy azoknak a gyerekeknek, akik születésük után a nagy közúti forgalom miatt súlyosan szennyezett levegőjű környéken élnek, 12 éves korukra kisebb lesz az agyuk szürkeállománya és vékonyabb az agykérge a kis korukban kevésbé szennyezett levegőt szívó kortársaiknál.

Travis Beckwith, a kórház kutatója, a PLOS One tudományos portálon online publikált tanulmány vezető szerzője hangsúlyozta, hogy eredményeik szerint "az a hely, ahol élünk és az a levegő, amit belélegzünk hatással van az agyunk fejlődésre".

Miközben az agyi struktúra elváltozása sokkal csekélyebb, mint amit egy degeneratív betegségnél lehetne tapasztalni, ez a kis méretcsökkenés is elég lehet arra, hogy különböző testi és mentális folyamatok fejlődését befolyásolja az agyban - tette hozzá.

A szürkeállomány az agy azon részeit is magában foglalja, amelyek részt vesznek a mozgásirányításban, valamint az érzékelésben, például látásban és hallásban. Az
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 14:01
Kutató: nincs még stabil populációja a tigrisszúnyognak Magyarországon
A kutató elmondta, az elmúlt években három új invazív faj jelent meg Magyarországon, ezek egyike az ázsiai zebraszúnyog.

A három faj közül a tigrisszúnyog terjeszti a legtöbb kórokozót, de ahhoz, hogy veszélyes betegségekkel fertőzzön, előbb egy stabil populációra lenne szükség. Jelenleg azonban folyamatos újrabetelepülésről van szó, ezért csak az adott év kései szakaszában bukkan fel, de az év elején soha.

Hozzátette, Olaszországban és Horvátországban már stabil populációja van a tigrisszúnyognak, valószínűleg onnan érkeznek ide is ezek az állatok, amelyek a már említett időszakban szaporodni is képesek.

A körülbelül fél centiméter hosszúságú állat abban különböznek a hazai szúnyogoktól, hogy teljesen feketék, de a testüket különböző pontokon világos pikkelyek díszítik.

A Magyarországon megtalálható fajok a nyugat-nílusi vírust, bőr- és szívférgességet, illetve usutuvírust terjeszthetnek.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 09:10
Áfonya gyógyhatásairól
A fekete áfonya tartalmazza talán a legtöbb antioxidánst a világon. Amellett, hogy nagyon finom, az egészségre is kedvező hatást gyakorol. Ez az aprócska gyümölcs nem csupán a korai bőröregedés ellen védhet meg bennünket, de védelmet élvezhetünk általa a rákos megbetegedésekkel szemben is.

A fekete áfonya nagy rák elleni harcos. Ez a benne található antioxidánsoknak köszönhető. A fekete áfonya polifenolokat tartalmaz, az antioxidánsok csoportjába tartozó vegyületeket, amelyek rákellenes képességükről ismeretesek. A polifenolokhoz tartozó antociánok - ezek adják a gyümölcs színét is - nagy erőkkel harcolnak a rák kialakulása ellen.

Általánosságan elmondható, hogy az áfonya elősegíti a rákos megbetegedések előfordulásának megelőzését. A daganat kialakulásának oka minden embernél különböző és eléggé összetett, azonban az mindenkire igaz lehet, hogy a DNS és a
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:30
1/32
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
A fejlesztő csapat, közép
vargaspace
2012. november 19. hétfő, 20:13
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
az új már fejlesztve :)
yeti-lctb
2007. június 25. hétfő, 17:00
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
Orvosi és gyógyszerészeti
drkerekesmaria
2010. január 21. csütörtök, 08:29
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
A kuruc-dalok hiteles szö
chillik
2018. február 06. kedd, 06:11
IMF-hitelből egyesüljenek
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:21
A rendszerváltás hiteles
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:08
Címkék
yerba mate, vegetáriánusok proteinjének, korai bőröregedés, szentmiséket megelőzően, ikonok megcsókolásának, különböző szívbetegségek, szimpatikus idegi, egészségügyben dolgozó, antioxidánsok csoportjába, természet közelsége, York Times, legtöbb kórokozót, aprócska gyümölcs, immunfunkciók fokozását, rendkívüli helyzetre, yerba matéban,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.