Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:37 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Csődeljárást kezdeményezett a német Vapiano SE
helyzetét. A likviditás helyreállításához 36,7 millió euróra (13,4 milliárd forint) lett volna szükség, de a meghatározó részvényesekkel és a társasággal együttműködő bankokkal nem sikerült megállapodásra jutni.

A megegyezés hiányában a világjárvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására indított német állami programok forrásaira sem lehet pályázni, így nem maradt más választás, mint a csődeljárás.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a németországi és külföldi franchise partnereket nem érinti közvetlenül a Vapiano SE csődje.

A Vapiano SE a legutóbbi beszámolója szerint 2019 első fél évében 196,6 millió euró bevétel mellett 18 millió euró veszteséget szenvedett el.

A 2002-ben alapított cég legutóbbi adatai szerint öt kontinensen, 33 országban nyíltak éttermek Vapiano márkanévvel.

Vapiano márkanévvel öt étterem működik Magyarországon, négy a fővárosban, egy pedig Győrben.

A Vapiano Magyarország március 20-án közölte, hogy a franchise formában működő magyarországi Vapiano hálózat
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 10:21
Koronavírus - Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
szempontjából" - mondta megbízottjainak Putyin, arra bátorítva őket,. hogy tanuljanak más országok tapasztalataiból.

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a helyetteseivel folytatott tanácskozáson az orosz fővárosban és Moszkva megyében hétfőn bevezetett kijárási korlátozáshoz hasonló intézkedések bevezetését javasolta a többi orosz régió vezetőinek is.Moszkva és Moszkva megye lakosai számára határozatlan időre kötelező házi karantént rendeltek el. Az emberek csak sürgős orvosi probléma miatt, közvetlen életveszély vagy egészségük fenyegetettsége esetén, a munkahelyükre való elkerülhetetlen utazás, a legközelebbi üzletben való bevásárlás, legfeljebb száz méterre háziállat-sétáltatás, illetve a háztartási hulladék eltávolítása céljából hagyhatják el otthonaikat. Az orosz főváros és környéke lakóit arra kötelezték, hogy az utcán, az üzletekben, - a taxik kivételével - a közösségi közlekedési eszközökön és más nyilvános helyeken legalább másfél méteres távolságot tartsanak egymástól.

A lakást
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 18:54
Koronavírus - Ukrajnában kötelező lesz a hazatérők elszigetelése, az orosz kormányfő kiterjesztené a korlátozás
halottak száma 9, a gyógyultaké 66. Az egészségügyi minisztérium szerint 32 Covid-19-beteg állapota súlyos.

Az orosz fővárosban és Moszkva megyében bevezetett kijárási korlátozáshoz hasonló intézkedések bevezetését javasolta a többi orosz régió vezetőinek is Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a helyetteseivel folytatott tanácskozáson.

Moszkva és Moszkva megye lakosai számára kötelező házi karantént rendeltek el hétfőtől határozatlan időre. Az emberek csak sürgős orvosi probléma miatt, közvetlen életveszély vagy egészségük fenyegetettsége esetén, a munkahelyükre való elkerülhetetlen utazás, a legközelebbi üzletben való bevásárlás, legfeljebb száz méterre háziállat-sétáltatás, illetve a háztartási hulladék eltávolítása céljából hagyhatják el otthonaikat.

Az orosz főváros és környéke lakóit arra kötelezték, hogy az utcán, az üzletekben, - a taxik kivételével - a tömegközlekedési eszközökön és más nyilvános helyeken legalább másfél méteres távolságot tartsanak egymástól.

Vlagyimir Putyin
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 11:42
Koronavírus - Moszkvában kötelező házi karantént rendeltek el
A moszkvaiak otthonaikat csak sürgős orvosi probléma miatt, közvetlen életveszély vagy egészségük fenyegetettsége esetén, a munkahelyükre való elkerülhetetlen utazás, a legközelebbi üzletben való bevásárlás, legfeljebb száz méterre háziállat-sétáltatás, illetve a háztartási hulladék eltávolítása céljából hagyhatják el.

Az orosz főváros lakóit arra kötelezik, hogy az utcán, az üzletekben, - a taxik kivételével - a tömegközlekedési eszközökön és más nyilvános helyeken legalább másfél méteres távolságot tartsanak egymástól.

"A következő napokban, műszaki és szervezeti intézkedések bevezetése esetén különleges engedéllyel lehet majd az utcára menni, a Moszkva kormányzata által megállapított rendben" - közölte a honlapján Szobjanyin.

Hozzátette, hogy az orosz fővárosban egy héten belül "okos" megfigyelőrendszer kezdi ellenőrizni a kötelező karantén betartását.

"Fokozatosan, de folyamatosan fogjuk erősíteni az ebben a helyzetben elkerülhetetlen kontrollt" - ígérte a polgármester.
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 21:32
Koronavírus - Ursula von der Leyen: válság idején meg kell védenünk Európa gazdasági szuverenitását
A brüsszeli testület vezetője figyelmeztetett, hogy az új típusú koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt stratégiai ágazatok vállalatai gyengültek meg Európában, és ennek következményeként jobban ki vannak téve a külföldi felvásárlás kockázatának.

Von der Leyen felszólította a tagállamokat, hogy szűrjék meg az Európai Unión kívüli potenciális befektetőket, és egyúttal közölte, a bizottság iránymutatást tesz majd közzé ezzel kapcsolatban.

"Az EU továbbra is nyitott a közvetlen külföldi befektetésekre, de meg kell védenünk a létfontosságú stratégiai ágazatainkat" - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:23
Koronavírus - A francia mezőgazdasági miniszter a tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földe
A Covid-19 fertőzés miatt lelassult kereskedelmi kapcsolatok és a gazdasági termelés lebénulása erősen sújtja a francia mezőgazdaságot, amelyet a globalizáció mellett az elvándorlás is fenyeget. Didier Guillaume mezőgazdasági miniszter ezért azt kérte a jelenleg tétlenségre kényszerült emberektől, hogy "csatlakozzanak a francia mezőgazdaság nagy hadseregéhez", amely munkaerőhiánytól szenved.

"Kétszázezer közvetlen munkahely áll jelenleg rendelkezésre a külföldi munkaerőtől megfosztott mezőgazdaságban, amelyet általában a földeken alkalmaznak" - mondta a tárcavezető a BFM hírtelevízióban. A mezőgazdasági miniszter a több millió munkanélkülihez, illetve ahhoz a több százezer franciához szólt, akik a járvány terjedése miatt bevezetett korlátozások következtében kényszerszabadságon vannak, s a kijárási tilalmak miatt nem hagyhatják el az otthonaikat. Példaként említette a vendéglátásban, a turizmusban és a szolgáltatásban dolgozókat.

A francia gazdaság évtizedek óta több ezer külföldi
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 15:23
Koronavírus - Pompeo "hazugsággal" vádolja Ali Hameneit, Irán legfőbb vallási vezetőjét
kockázatot jelentenek nemcsak az irániakra, de mindenkire, szerte a világon. Ezután Pompeo pontokba szedve közölte, hogy Washington álláspontja szerint mi az, amit Teherán - ahogyan fogalmaz - "szeretne nem a világ tudomására hozni".

Pompeo szerint az iráni Mahan Air - amelyet a miniszter "terror légitársaságnak" nevez - februárban legalább 55 járatot indított Teherán és Kína között, tovább fertőzve az iráni népet. Az amerikai tárcavezető arról írt: legalább öt országban az első koronavírusos eseteket közvetlenül Iránból vitték be, veszélyeztetve milliók életét.

"Az iráni rezsim többször is figyelmen kívül hagyta a saját egészségügyi tisztségviselői figyelmeztetéseit, és legalább kilenc napig eltagadta az első halálos esetet" - fogalmaz a közleményben, leszögezve, hogy az iráni "rezsim továbbra is hazudik az iráni népnek és a világnak a megbetegedések és a halálos esetek számát illetően, ami sajnálatosan jóval magasabb a rezsim által beismertnél".

Pompeo hangsúlyozta: az iráni
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 17:32
Koronavírus - SZTE-rektor: a legszigorúbb egészségügyi protokoll alapján végeztem a munkámat
A rektor közlése szerint egy hónapokkal korábban betervezett, magáncélú külföldi utazáson vett részt Dél-Tirolban, ahonnan március 8-án, tehát a magyarországi hivatalos veszélyhelyzet - és egyúttal az egyetemi oktatás és betegellátás leállása - előtt érkezett haza. Az üdülés helyszíne az előzetes információk alapján nem tartozott a koronavírus által veszélyeztetett területek közé.

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező, gyakorló orvosként utazása, ott tartózkodása, valamint hazajövetele során nem tapasztalt sem magán, sem a környezetén olyan jelet, amely akár a vírusfertőzés legkisebb gyanújára is okot adhatott volna. Az sem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetébe, könnyen elképzelhető, hogy Szegeden fertőződött meg, fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerül kapcsolatba felsőlégúti-fertőzésekkel - tudatta a professzor.

Hazaérkezését követően orvosi munkáját - mint korábban is minden esetben - steril körülmények között, a legszigorúbb egészségügyi protokoll
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 15:02
Koronavírus - Nyolc országból, köztük Magyarországról evakuálnak orosz állampolgárokat
A Roszaviacija szerint pénteken azokból az országokból, ahol a hazatérni kívánókkal kapcsolatban a legsúlyosabb helyzet alakult ki - Bulgáriából, Magyarországról, Szerbiából, Montenegróból, Ciprusról, Franciaországból, Portugáliából és Indonéziából - 3889 orosz utast hoztak el orosz utasszállítók.

Az orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség (Roszturizm) szerdán közölt becslése szerint a nemzetközi repülőjáratoknak a világjárvány miatti törlése és a határok lezárása következtében mintegy százezer, szervezett úton részt vevő orosz turista rekedt külföldön. Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteken azt mondta, mintegy 9 ezer orosz állampolgár várja, hogy megoldódjon hazatérésének kérdése.

A magyar konzuli szolgálat pénteken arra figyelmeztette az Oroszországban tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy az Aeroflot orosz légitársaság hétfőtől öt hétre felfüggeszti Moszkva-Budapest-Moszkva járatait. Utolsó lehetőség vasárnap lesz az Aeroflot mentrendszerű járatával Oroszországot
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 16:41
Koronavírus - Vonatokkal viszik át Lengyelországon a hazaigyekvő ukránok ezreit, Románia szigorítja a büntetése
nyitottak.

Romániában akár 15 évre is börtönbe kerülhet az, aki a karanténrendelkezéseket megsértve megfertőz másokat, és ezzel egy vagy több ember halálát okozza.

A karanténszabályok megsértéséért kiszabható büntetések szigorításáról szóló, csütörtökön elfogadott sürgősségi kormányrendelet szerint öt évig terjedő börtönnel sújtható az, aki az illetékes hatóságok elől eltitkolja, hogy egy ragályos betegséggel lehet megfertőzve, vagy hamis információkat közöl a járványügyi hatóságokkal útvonalát és közvetlen kapcsolatait illetően.

A hatóságok által elrendelt karanténintézkedések megsértéséért három évi szabadságvesztés jár attól függetlenül, hogy fertőző-e az illető. Aki a karanténintézkedések megsértésével másokat is megfertőz, azt öt, vagy akár hétéves börtönbüntetéssel sújthatják, annak függvényében: tudta-e magáról, hogy fertőző.

Ludovic Orban miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is elmondta: az általa vezetett jobbközép kormány tavaly novemberben (amikor átvette a
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 14:02
Várhelyi Olivér: az EU segítséget kíván nyújtani keleti partnerei gazdaságának erősítéséhez és új munkahelyek t
Várhelyi Olivér elmondta, a keleti partnerországok - Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, a Moldovai Köztársaság és Ukrajna - gazdaságserkentő és foglalkoztatási támogatásához a közvetlen külföldi tőkebekfetetések odavonzása, valamint a kulcsfontosságú ágazatok - közlekedés, energiaügy, környezetvédelem - összekapcsolhatóságának megerősítése szolgál eszközül.

Hozzátette, az unió szorosan együtt fog működni keleti partnereivel "napjaink különböző kihívásainak kezelésében, ideértve a jelenlegi koronavírus okozta világjárványt is".

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a javaslatban a kereskedelem fokozása, a gazdasági integráció elmélyítése, a demokratikus intézmények és a jogállamiság megszilárdítása, a környezet- és éghajlatváltozás hatásaival szembeni ellenállóképesség fokozása, a digitális transzformáció támogatása, továbbá az igazságos és befogadó társadalmak előmozdítása szerepel ajánlásként.
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 13:11
Koronavírus - Merkel: egységes intézkedéseket vezetnek be a német tartományok az emberek közötti fizikai kapcso
Kiemelte: a szövetségi kormány és a 16 tartomány közös irányelveit annak alapján dolgozták ki, hogy a tudomány megállapítása szerint a társadalmi távolságtartás, vagyis az emberek közötti közvetlen, fizikai kapcsolatok korlátozása a leghatékonyabb módszer a járvány lassítására.

Hozzátette, hogy a járvány lassítása elengedhetetlen az egészségügyi ellátórendszer fenntartásához, főleg az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) súlyos eseteinek kezeléséhez.

A gazdaság működéséről, az energiabiztonságról és lakosság ellátásáról gondoskodni kell, de fel kell függeszteni mindazon intézmények működését, amelyek hozzájárulhatnak a koronavírus terjedéséhez és nem szükségesek a mindennapi élethez.

A belföldi és a határokon átnyúló közlekedést is korlátozni kell - emelte ki Angela Merkel, hozzátéve, hogy mindenkinek mellőznie kell a belföldi és külföldi turistautakat. Ennek az alapelvnek az értelmében a szállodák csak a feltétlenül szükséges esetben fogadhatnak vendégeket, a csoportos
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:17
1/190
Képek, videók
vapiti
mecsery
2012. január 07. szombat, 20:18
Kezdeményezés-HÉT
1vargaildyko
2016. január 04. hétfő, 10:36
kezdeményezés.jpg
kanna-san
2007. január 23. kedd, 14:30
Eg meghatározó egyéniség
sanci81
2017. március 11. szombat, 19:00
KT Meghatározott
sanci81
2015. április 19. vasárnap, 09:24
Egészség meghatározói.jpg
pacsakute
2014. augusztus 12. kedd, 06:32
Egy meghatározó ember.jpg
kismotor
2007. november 23. péntek, 21:53
barca meghatározó játékos
focifangirl
2006. december 28. csütörtök, 13:58
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.