Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 13:19 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter: Erre tanít Bosco Szent János példája
számára egy egész életen át, aki pedig ettől segít megszabadulni, az nagy szeretetet tanúsít, nagy irgalmasságot tesz. Bosco Szent János az emberi kibontakozásra és a hit elmélyítésére vezette a fiatalokat ­- tette hozzá. Erdő Péter megjegyezte, a világon sok-sok millió gyereket érint ma is a legnagyobb szegénység, és sajnos Magyarországon is vannak olyanok, akik úgy mennek el otthonról az iskolába, hogy nem reggeliznek és sokukkal szüleik sem törődnek.
A torinói Bosco Szent János tudott közvetíteni a szemben állók között, tudta oldani az ellenérzéseket akkor, amikor Olaszország politikailag még nem volt egységes, azaz még nem is létezett, és híd tudott lenni a civil társadalom és a hívő emberek közössége között. Ez a fajta tanúságtétele is rendkívül aktuális napjainkban - emelte ki. Emlékeztetett arra, hogy a szalézi rend tagjai eljutottak a világ minden tájára, és különösen fontos szolgálatot végeztek Latin-Amerika számos országában. ,,A Gondviselés most mintha válaszolna Európának
maroka, 2019. január 31. csütörtök, 10:28
Viszonylagos nyugalomban zajlott a pénteki tüntetés a Gázai övezet határánál az izraeli televízió szerint
felszólította híveit, hogy ne menjenek a határkerítéshez és ne dobálják kövekkel és házilagos robbanószerkezetekkel a túloldalon állomásozó izraeli katonákat, s kerüljék az összetűzéseket.

Előzőleg az izraeli hadsereg a szerdai rakétatámadások után tankokat sorakoztatott fel a határ mentén, és bejelentette, hogy készen áll az erőszak további eszkalálódásra, és nagy erőkkel fog visszavágni a támadásokra.

Iszmáil Haníje, a Hamász politikai vezetője csütörtökön az övezetben találkozott a közvetíteni érkezett egyiptomi delegációval, mellyel a The Times of Israel című angol nyelvű honlap értesülése szerint elsősorban a Hamász és a Ciszjordániát vezető, mérsékeltebbnek tekintett Fatah párt közötti palesztinok közötti belső megbékéléséről tárgyalt.

Az egyiptomiak a határtüntetések megszüntetését kérték a Hamásztól, de a Hamász a gazdasági blokád feloldásától, s a gazdasági helyzet javításától teszi függővé a nyugalom teljes helyreállítását. Ezt azonban a Fatah párt elutasítja, amíg vissza nem adják
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Ahmed H. pere - Ártatlannak vallotta magát a terrorcselekménnyel vádolt szír férfi
megsérült.

A Cipruson élő, szír állampolgárságú vádlott a tárgyaláson azt mondta, hogy a szüleivel, a testvérével és annak családjával a reggeli órákban érkezett a szerb-magyar határhoz, rövid alvás után először délelőtt ment az átkelőt lezáró kordonhoz. Hozzátette, nem tolmáccsal, hanem rendőrrel akart beszélni, édesanyja miatt, aki cukorbeteg és inzulinra volt szüksége, amelyet meg is kapott.

Vallomása szerint többször is beszélt a rendőrökkel, azt állította, próbált a tömeg és a hatóságok között közvetíteni, mondandójának lényege az volt, hogy nem szeretnének problémát, csupán békésen továbbmenni.

A vádlott elismerte, hogy dobált a rendőrök felé és megafonon keresztül beszélt a tömeghez, de azt tagadta, hogy a határ megnyitását követelte, fenyegetőzött vagy ultimátumot adott volna a határ megnyitására, azt mondta, csupán nyugtatni próbálta a várakozókat.

Többször is hivatkozott arra, hogy ideges volt, nem volt magánál, nem tudja, mit csinált, ezt mondta azzal kapcsolatban is, hogy
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 15:53
Megnyílt a Budavári Könyvünnep
nyelvű Biblia pedig a szomszédos Vizsolyban született.

"Elődeink olyan értéket teremtettek, amivel Vizsoly örökre beírta magát a történelembe" - emelte ki Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere.

Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója az ünnepséget megnyitó beszédében az idei jeles irodalmi évfordulók mellett a fordítás fontosságáról is beszélt. "Azt a nyelvet ünnepeljük, ami nemcsak magyarra segít lefordítani azt, ami egyetemes érték, hanem a magyar kultúrát, irodalmat is hivatott közvetíteni kifelé, hivatott idegen nyelvre fordítani. Így kapcsolódik össze a lokális, a helyi az univerzális és az egyetemes érték" - fogalmazott.

Hozzátette: "Ez a fontos ma is, hogy össze tudjuk kötni az egyetemes érdeket a nemzeti érdekkel, az nemzeti kultúrát az egyetemes kultúrával, és ennek a helyszíne most a budai Vár".

A háromnapos ünnepen bemutatkozik kiadványaival többek közt a Nap Kiadó, a Kortárs, a Hungarovox, a Magyar Napló és a Széphalom Könyvműhely, valamint a Püski Kiadó, de jelen
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 19:13
Megérkezett Magyarországról Kínába az EU első marhahússzállítmánya
A bársonyfüggönnyel letakart, szalaggal átkötött konténer fogadásán jelen voltak a sanghaji városvezetők, a vámhivatal és a karantén hivatal illetékesei, valamint a vevő, a Greenland kínai óriáscég alelnöke.

A konténert a minőségellenőrző ponton ünnepélyes keretek között nyitották ki, levágták a plombát, a fagyasztott húsból fűrésszel mintát vettek.

"Láthattuk, hogy az áru professzionális csomagolásban érkezett, a szakemberek pedig meggyőződhettek róla, hogy kiváló, prémium minőség" -mondta el az államtitkár. Szabó László Horváth Levente főkonzullal együtt a rendezvényen remélte, hogy az első, mintegy 70 ezer dollár értékű, 12 tonnás szállítmányt sok fogja követni.

Az MTI kérdésére elmondta, egyelőre három magyar vállalat kapott jogot a kínai hatóságoktól marhahús exportjára, a mostani szállítmányt a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vásárolta fel és értékesítette.

Szabó László beszámolt arról, hogy a Sanghajjal szomszédos Csöcsiang tartomány nyolcmilliós Ningpo városában szerdán
velemenyezd, 2016. január 14. csütörtök, 18:33
Kryon magyaroknak
kibocsátottunk, mert közvetlen kapcsolat van a világ anyaga és az emberi DNS között.ÜZENETE

A MAGYAROKNAK


Lee Carroll - aki eredetileg hangmérnök - egy amerikai médium, író és előadó, egy Kryonnak nevezett entitás üzeneteit kezdte el közvetíteni 1989-ben, egy felsőbb dimenzióból. Úgy írja le Kryont, mint egy szerető angyali entitást, aki a Forrásból származik. Egy a Földre “szakosodott" csoport energiáját képviseli, az otthon energiáját.

Kryon Itt van a Földdel “a kezdetektől fogva" és ugyanahhoz a családhoz tartozik mint Mihály Arkangyal. Az információk melyeket közzétesz nyomtatásban és online, azt a célt szolgálja, hogy segítsen az embereknek felemelkedni egy magasabb rezgésszintre...
sanci81, 2015. november 28. szombat, 15:21
Visszatekintés elmúlt életekre - meditációs gyakorlat
csodás, varázslatos utazást készülsz tenni a múltba; saját történelmedbe, fejlődésed történetébe fogsz bepillantást nyerni. Lásd, milyen felvillanyozottak. Mindannyian indulásra készen állnak. Micsoda kalandnak nézünk elébe!

Látod, hogy lelked is jelen van. Gyönyörű szép, telve van Fényességgel és örömmel. Megígéri, hogy végigkísér az egész utazáson, és segít, hogy megérthess mindent, amit e gyakorlat során látsz és tapasztalsz. Ne feledd, a gyakorlat során a lélek bölcsességét fogod közvetíteni, s az Én Fénye lesz a fáklya, mely bevilágítja a múltbeli életeket és élményeket. Némelyikük esetében egy kicsit nagyobb fényességre lesz szükség, hogy megérthesd, és a valódi lényedről szóló jelenlegi tudásodba olvaszthasd azokat.

Lehet, hogy egy Spirituális Tanítót is magaddal szeretnél vinni az utazásra. Képzeleted segítségével lásd magadat előtt a spirituális síkra vezető ajtót. Kopogást hallasz. Spirituális Tanítód érkezett meg, hogy segítségedre legyen izgalmas kalandod során. Menj az
lenke1964, 2015. november 20. péntek, 21:15
Díjazták az Európai Mobilitási Hét kreatív pályázatait
Mint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye felidézte, a pályázaton óvodástól felnőttkorig bárki részt vehetett, aki az idei év közös európai témáját, az intermodalitást, multimodalitást jelképező alkotást nyújtott be. Az elkészült pályamunkának a VálasszVáltsVariálj! jelmondat üzenetét kellett közvetítenie, ami arra ösztönzi az embereket, hogy gondolják át a rendelkezésre álló közlekedési lehetőségeket, válasszák utazásukhoz a legmegfelelőbbet és kombinálják a közlekedési módokat.

A kiírásra mintegy 1400 alkotás érkezett: pályáztak a határon túlról is, főként a Vajdaságból, a Felvidékről és Erdélyből. A legsikeresebb művek alkotóit kerékpárral jutalmazták. A fődíjakon túl további értékes különdíjakat, csoportos programlehetőségeket adtak át az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungaroring Zrt. felajánlásainak köszönhetően.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium országos koordinációjában megvalósuló szemléletformáló kampányt idén
velemenyezd, 2015. szeptember 18. péntek, 16:52
Portugáliai Szent Erzsébet
teljesen az irgalmasság cselekedeteinek szentelte életét. Vagyonát és ékszereit eladta, és az árát szétosztotta a szegények és a kolostorok között. Magára öltötte a ferences harmadrendiek ruháját, és zarándoklatokra indult. Gyalog ment el Szent Jakab sírjához, Compostellába, majd visszavonult Coimbrába, az általa alapított klarissza kolostorba. Fogadalmat csak a halálos ágyán tett, hogy a jótékonyságban ne akadályozza a szegénységi fogadalom.

A kolostort utoljára akkor hagyta el, amikor békét közvetíteni ment a fia, IV. Alfonz és a veje, kasztíliai Ferdinánd között. Az út és a testvérháború miatt érzett fájdalom felőrölte maradék erejét. Estremozba érve magas láza lett, és itt érte a halál 1336. július 4- én, lánya és menye karjai között. Holttestét Coimbrába vitték, és sírja hamarosan zarándokhellyé vált, mert ereklyéi körül csodák történtek. Szentté avatását 1576-ban indították el. 1612-ben nyitották fel a sírt, és épségben találták a testét! VIII. Orbán pápa 1626-ban avatta szentté. Ünnepét még
hidaszl, 2015. július 04. szombat, 09:38
Capa in Color - Robert Capa és John G. Morris képei a Capa Központban
tudnak azonban arról, hogy Capa színesben is fotózott - jegyezte meg.

A színes filmet 1936-ban találták fel, és Capa gyorsan használni kezdte, de a 2. világháborúban nagyon nehezen tudta eladni ezeket a felvételeket, ezért csak 1946 után kezdett el újra színes filmet használni. Ekkortól ismét több gépet hordott magánál, hogy ugyanazt a történetet többféle nézőpontból meg tudja örökíteni.

A színes fotók azért érdekesek, mert bizonyos értelemben még átélhetőbbé teszik a Robert Capa által közvetíteni próbált üzenetet - hívta fel a figyelmet a Cynthia Young, hozzáfűzve, hogy ezeken a könnyen fakuló képeken a modern digitális technikával sikerült helyreállítani az eredeti színeket. Robert Pledge, a Valahol Franciaországban című tárlat kurátora kiemelte, hogy a kiállítás nemcsak az ikonikus Robert Capát, de John G. Morrist, a jelentős képszerkesztőt is ünnepli, akit 98 éves korában fedeztek fel mint fotóriportert is.

Morris nem sokkal a partraszállás után érkezett Észak-Franciaországba, ahol 168
velemenyezd, 2015. június 08. hétfő, 13:01
Szent Anna
azzal hárult rá, hogy olyan sokáig a legszorosabb bizalmasa volt a kármelita rend nagy reformátorának. Már a Teréz halála utáni első két évtizedben, amelyet Anna még Spanyolországban töltött, a terézi hagyomány mentsvárának tekintették. Öt más spanyol kármelita nővérrel együtt később arra hivatott, hogy a szent művét bevezesse Franciaországba és Németalföldre is. Jóllehet ezeken a helyeken szent életű papok és világiak köre már előkészített mindent, az alapítónő igazi szellemét személyes módon is közvetíteni kellett. Így hát a legkülönbözőbb komoly nehézségek leküzdése után a hat kármelita nővér francia hölgyek és urak kíséretében 1604. október 15-én Párizsba érkezett. Arra törekedtek, hogy eljussanak itt a vértanúságra. Bár nem várt rájuk erőszakos halál, a más jellegű alkalmak nem hiányoztak ahhoz, hogy önmaguknak meghalhassanak. A szerény Anna számára bizony nem csekély áldozatot jelentett, hogy azt kívánták tőle, fehér fátylát cserélje fel feketével: alighogy megérkezett Franciaországba, kórusnővérré
hidaszl, 2015. június 07. vasárnap, 09:51
Egy kínai művész és ef. Zámbó István közös kiállítása Pekingben
szándékkal indított kísérlet legfrissebb főszereplői között tíz év korkülönbség van. Szu a fiatalabb: 1960-ban született Belső-Mongóliában. Ugyanakkor két olyan, világot látott művészről van szó, akiknek már számos alkalommal volt lehetőségük bemutatkozni a világ különböző galériáiban.

A két festő, grafikus alkotásai nem mutatnak hasonlóságot, amit már csak azért is felesleges volna keresni, mert más szemlélettel közelítik a világot, más technikával dolgoznak, más és más üzenetet igyekeznek közvetíteni.

A magyar művész képviseletében a Szentendréről érkezett Erdész László köszöntötte az egybegyűlteket, és azon kívül, hogy bemutatta a magyar avantgárd művészet jeles képviselőjét, arról is beszélt, hogy a Pekingbe hozott 20 kép kizárólag erre a kiállításra készült, és a művész a hozzájuk használt kézi merítésű papírok gyártásában is személyesen részt vett.

Szu Hszin-pingről kritikusai megállapították, hogy eddigi munkássága során igyekezett távol tartani magát a politikával átitatott művészettől
velemenyezd, 2015. május 17. vasárnap, 19:12
1/7
Képek, videók
erdő péter biboros1102_2.
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1102.jp
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1029.jp
maroka
2018. október 29. hétfő, 18:41
Erdő Péter bíboros0813.jp
maroka
2017. augusztus 13. vasárnap, 16:08
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
Erdo%20Peter.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 18:58
Erdő Péter.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:05
Bosco Szent János - Aki m
sanci81
2018. január 21. vasárnap, 18:23
orig-Bosco_Szent_Janos _.j
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 13:12
Szeretet,egy életen át...
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:06
Ketten egy életen át
dandej
2017. június 10. szombat, 18:47
Csudálkozunk az életen 01
chillik
2017. március 08. szerda, 08:25
Csudálkozunk az életen 02
chillik
2017. március 08. szerda, 08:24
A költö életének pusztájá
chillik
2017. február 15. szerda, 06:32
Kun EGY ÉLETEN ÁT BÁNOD.j
feviroza
2014. október 16. csütörtök, 06:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.