Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:22 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Senyei Görgy: Handó Tünde utódja
Senyei György:A bíróságoknak a kritikával együtt kell élniük

Nincsenek politikai kapcsolatai és kinevezéséhez a szintén miskolci igazságügyi miniszternek sincs köze állítja az Országos Bírósági Hivatal új elnöke. Elődje, Handó Tünde munkájáról nem mond véleményt, de határozott szándéka, hogy béke legyen a bíróságokon. Portréinterjú Senyei Györggyel.

HVG: Bombaként robbant tavaly decemberben, hogy önt jelölik a lapunkban is sokat bírált Handó Tünde OBH-elnök utódjának. Elárulná, hogyan került képbe?

Senyei György: A köztársasági elnök úr hivatalából hívtak fel, elnök úrral beszélgettünk az elképzeléseimről. Így lettem jelölt, ami azért engem is meglepett. Kissé mellbe is vágott a felkínált lehetőség, de olyasvalakit, aki csaknem 25 éve ül a bírói pulpituson, azért már nem nagyon lehet megijeszteni. Megértettem, hogy milyen nagy kihívás előtt állok, de csak most kezdem igazán átérezni.
foldinefehereva, 2020. február 21. péntek, 22:17
Erdő Péter megerősítette Ferenc pápa Magyarországra való meg
Erdő Péter megerősítette Ferenc pápa Magyarországra való meghívását
...........
Erdő Péter bíboros, prímás tájékoztatta szerkesztőségünket a Ferenc pápával való február 19-i vatikáni találkozóról.
Erdő Péter bíboros, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus elnöke korábban már meghívta a Szentatyát Magyarországra, ezt a meghívást erősítette meg most.
Az Esztergom-budapesti érsek emellett tájékoztatta a pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről, a megkezdődött regisztrációról és a programokról.
Áder János köztársasági elnököt február 14-én fogadta Ferenc pápa a Vatikánban. Az államfő szintén meghívta a Szentatyát hazánkba.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.02.19
maroka, 2020. február 19. szerda, 18:35
Áder János meghívta Ferenc Pápát ....
Utoljára huszonöt évvel ezelőtt járt Magyarországon pápa. De jó is lenne, ha a Szentatyát szeptemberben Budapesten üdvözölhetnénk!
Áder János meghívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.
...............
Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Áder János köztársasági elnök pénteken. Az államfőt négyszemközti audiencián fogadta a Szentatya a Vatikánban.

Áder János azzal érvelt, hogy Magyarország száz éve létesített diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, amit három évtizeddel ezelőtt újítottak meg. Az államfő beszélt arról is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára 1996-ban Szent II. János Pál látogatta meg hazánkat. Tavaly részt vett Ferenc pápa a csíksomlyói búcsún, ahol nagy szeretettel fogadták a hívek.
A köztársasági elnök megerősítette a meghívást Pietro Parolin
maroka, 2020. február 14. péntek, 17:28
OVF: sikeresen vizsgázott a felső-tiszai hulladékmentesítő infrastruktúra
palack/percet is - ismertette.

Az árvízről-árvízre halmozódó műanyag és más szemét nemcsak szennyezi a természeti értékekben gazdag tiszai tájat, de rontja a turisztikai lehetőségeket is - fűzte hozzá.

A tavaly ősszel átadott magyar fejlesztésű hulladékmentesítő infrastruktúra lényege, hogy a medret részlegesen hajókkal zárják el, majd az érkező hulladékot és uszadékot a part felé terelik, ahonnan munkagépek segítségével kitermelik, majd szétválogatják - közölte a szóvivő.

Áder János köztársasági elnök az elmúlt év szeptemberében adta át az 1,3 milliárd forint értékű, hazai költségvetési forrásból finanszírozott Felső-tiszai hulladék-mentesítési projektet.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és négy másik tiszai igazgatóság, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság koordinációjával megvalósított projekt keretében három, éjjellátó képességgel és hulladékfelismerő szoftverrel felszerelt kamerát telepítettek a Tisza ukrajnai, egyet pedig a magyarországi szakaszán. Továbbá a hulladék
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 20:52
Új kormánya van Koszovónak
megkötött koalíció szerződés értelmében a koszovói kormánynak 15 minisztériuma lesz, ebből hatot az Önrendelkezés, hatot az LDK, hármat pedig a kisebbségek kapnak.

A két párt már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, a két pártelnök több mint egytucat alkalommal ült tárgyalóasztalhoz, korábban mégsem sikerült megegyezniük. A híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozta a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az, hogy ki legyen az ország következő köztársasági elnöke, miután Hashim Thaci államfő mandátuma 2021-ben lejár. Isa Mustafa LDK-elnök azt szerette volna, ha az új államfő az LDK-ból kerülne ki, míg Albin Kurti nem volt hajlandó elkötelezni magát a leendő köztársasági elnök személye mellett, és korábban azt mondta, jobban szeretné, ha az új államfő párton kívüli személy lenne. A kérdés megvitatását későbbre halasztott a két pártelnök.

A megállapodás arra is kiterjedt, hogy a képviselőház december 26-án megválasztott házelnöke, Glauk Konjufca
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 18:13
Kedden lesz 12 éves a közmédia Család-barát magazinja
is bepillanthatnak a nézők, akiket sok más meglepetéssel is várnak a képernyő elé és a Család-barát Facebook oldalán.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a február 10-i hét is különleges lesz a magazin történetében, mert ahogy minden évben, most is tematikus adásokkal kapcsolódnak a Házasság Hetéhez. Ismert és civil párok, valamint a Házasság Hete idei és korábbi arcai mesélnek saját tapasztalataikról, mélységekről és magasságokról egyaránt. Az esemény fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is ellátogat a műsorba. A hét fénypontja a műsor hagyományaihoz hűen egy igazi esküvő lesz, ugyanis idén is összeadnak egy fiatal párt a Család-barátban.

Az összegzés felidézi, hogy a műsor 2008-ban indult a Duna Televízióban, 2012 és 2015 között az M1 csatornán volt látható, azóta pedig ismét a Dunán jelentkezik a közéleti magazin. A kezdetekben 26, majd 52 percesek voltak az adások, 2012-től pedig 90 percre nőtt a műsor időtartama. A 12 év alatt 16 műsorvezető vezette a magazint,
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:32
Katowicében felszentelték a magyar katonaáldozatok oltalmazójaként megjelenített Szent László képét
Az 1945. január 28-án agyonlőtt magyar katonák lelki üdvéért a Murcki-beli Jézus Szent Szíve-templomban bemutatott szentmisén részt vett Marcin Krupa katowicei főpolgármester ésBudai László, a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja. Jelen volt az adományozott Szent László-kép alkotója, Borbély Károly győri festőművész, valamint Rovács Jolanta, az Art World Hungary Egyesület vezetője is - közölte az MTI-vel Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul.

Felidézte: a hadifogolyként magukat megadó magyar katonákat a Vörös Hadsereg egyik osztaga a Murckihoz közeli erdőben agyonlőtte. Az áldozatokat a település lakóia helyi plébánossal együtt titokban eltemették, sírdombjuk felett pedig keresztet emeltek. A helyet az 1989-es rendszerváltásig ápolták, később pedig emlékművet is emeltek a katonáknak. 2015-ben Áder János köztársasági elnök is ellátogatott aMurcki erdőben lévő sírhoz, amelyetvasárnap, a katonák kivégzésének évfordulója alkalmából a magyar küldöttség
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 16:52
Koalíciós megállapodást kötött a választások két győztes pártja Koszovóban, megalakulhat a kormány
az Önrendelkezésnek 29, az LDK-nak pedig 28 mandátuma van. A kisebbségi pártok támogatásával a két párnak sikerülhet megszerezni a kellő többséget.

A Vetevendosje és az LDK már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, a két pártelnök több mint egytucat alkalommal ült tárgyalóasztalhoz, korábban mégsem sikerült megegyezniük. A híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozta a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az, hogy ki legyen az ország következő köztársasági elnöke, miután Hashim Thaci államfő mandátuma 2021-ben lejár. Isa Mustafa azt szerette volna, ha az új államfő az LDK-ból kerülne ki, míg Albin Kurti nem volt hajlandó elkötelezni magát a leendő köztársasági elnök személye mellett, és korábban azt mondta, jobban szeretné, ha az új államfő párton kívüli személy lenne. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ebben a kérdésben is egyetértésre jutottak-e a felek.

Az új kormány legfontosabb feladata a Szerbiával folytatott párbeszéd újrakezdése lesz, a
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 11:21
Hétfőn dőlhet el, lesz-e kormánya Koszovónak
LDK-nak pedig 28 mandátuma van. A kisebbségi pártok támogatásával sikerülhetne megszerezniük a többséget, ám ahhoz előbb nekik kellene megállapodásra jutniuk.

A Vetevendosje és az LDK már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, a két pártelnök több mint egytucat alkalommal ült tárgyalóasztalhoz, mégsem sikerült megegyezniük. A híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozza a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az, hogy ki legyen az ország következő köztársasági elnöke, miután Hashim Thaci államfő mandátuma 2021-ben lejár. Isa Mustafa LDK-elnök azt szeretné, ha az új államfő az LDK-ból kerülne ki, míg Albin Kurti egyelőre nem hajlandó elkötelezni magát a leendő köztársasági elnök személye mellett, és korábban azt mondta, jobban szeretné, ha az új államfő párton kívüli személy lenne.

Isa Mustafa pénteken azt mondta, támogatni fogja Kurti kormányát, és nem tartja kizártnak, hogy sikerül megállapodniuk a koalícióról.

Politikai elemzők azonban nem
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:45
Gyurcsány: a köztársaság mára halott
gondolkodó, másban hívő és másként élő polgárok alkotják, mert egy olyan színes, eleven közösség, amelyet egymás megértése és a mértékletesség köt össze - jelentette ki. Erősebb az az ország, amelyik elfogadja és védi polgárainak sokfajtaságát, mint az, amelyik bármilyen fajta egyneműséget követel - jelentette ki.

A köztársaság hívei nem adhatják meg magukat az erőszakos, egyneműsítő, kizárólagosságra törekvő embereknek és csoportoknak - közölte. Hozzátette, nem ért egyet azokkal, akik szerint a köztársasági eszmével szemben ál a nemzet ügye. A nemzet nem egyszerűen a közös vér és közös föld sorközössége, sőt bizonyos értelemben a legkevésbé ez. A nemzet nem egyszerűen történelmi képződmény, hanem egy olyan erős kapocs, amiben a nyelven és a történelmen kívül ott kell, hogy legyen az egymásért viselt sokszínű kulturális és szociális felelősség is - érvelt a pártelnök.

Akik azt mondják hogy a haza nem lehet ellenzékben, hogy a kormánnyal szemben állók valójában nem magyarok és, hogy a kormány
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:35
Katalán válság - Előrehozott autonóm parlamenti választásokat jelentett be a katalán elnök
"Egy kormány sem működhet egység nélkül, közös stratégia nélkül, a tagjai közötti hűség nélkül" - fogalmazott a függetlenségi politikus, aki szerint megállapítást nyert, hogy a koalíciós partnerek eltérő módon tekintenek a függetlenség felé vezető útra.

A katalán kormányt alkotó pártok, az elnököt adó jobboldali Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya), valamint a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) közötti konfliktus hétfőn tetőzött, amikor a katalán parlament elnöksége megvonta Quim Torra képviselői mandátumát.

A politikus képviselői megbízatásának megszűnéséről a spanyol legfelsőbb bíróság döntött még a múlt héten, mert a függetlenségpárti elnök nem tett eleget a központi választási bizottság (JEC) utasításának a tavaszi parlamenti választásokat megelőzően, amely több alkalommal is felszólította, hogy távolíttassa el a középületekről a politikai szimbólumokat.

A választási bizottság szerint a sárga szalagok és transzparensek kihelyezésével, amelyek a 2017-ben bebörtönzött katalán
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 15:21
Főpolgármesteri Hivatal: Szűts Ildikó a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. új vezérigazgatója
Azt írták: a Főpolgármesteri Hivatal gyakorlatának megfelelően Szűts Ildikó nyílt pályázaton nyerte el megbízatását.

A közlemény szerint Szűts Ildikó az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.

Saját tanácsadó céget hozott létre, amely partnere volt számos nemzetközi nagyvállalatnak. Tizenegy éven keresztül dolgozott vezető beosztásban a Magyar Postánál, amelynek 2008-2010 között vezérigazgatója volt.

2010 és 2014 között az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadója volt, 2007 óta az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes docense.

Innovatív vezetői munkájáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, majd elnyerte az Amerikai Kereskedelmi Kamara Women of Excellence díját.

Szűts Ildikó a vezérigazgató székben Szőke Lászlót váltja.
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 18:02
1/709
Képek, videók
escut_senyera.jpg
bcocoz
2009. augusztus 11. kedd, 18:02
hando110yoke.jpg
kkm
2014. július 06. vasárnap, 06:48
handok-wallpaper.jpg
szidnifox
2011. augusztus 12. péntek, 23:15
A kritikad.....
borigit
2016. február 16. kedd, 13:37
kritika.jpg
bbbarbara
2014. október 23. csütörtök, 20:41
A kritikád....jpg
pacsakute
2014. június 18. szerda, 19:22
Puzser Róbert kritikák
dnemethk
2012. április 16. hétfő, 17:22
20120109-milyen-kritik aka
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 16:51
kritika.jpg
agica2004
2010. szeptember 28. kedd, 10:01
A miskolci bíró. 01.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:22
A miskolci bíró. 02.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:21
A miskolci bíró. 03.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:21
A miskolci bíró. 04.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:20
A miskolci bíró. 05.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:19
327.MISKOLCI..jpg
ha0npm
2017. október 30. hétfő, 15:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.