Belépés
2020. május 28. csütörtök | 22. hét | 149. nap | 02:26 | Emil, Csanád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Költségvetés - Az Országgyűlés Hivatalának költségvetése 41 milliárdra nő
Az Országgyűlés honlapján olvasható előterjesztés értelmében 2021-ben személyi juttatásokra 2,2 milliárd forinttal többet, 24,6 milliárdot költ a Ház, egyéb kiadásokra pedig 11,2 milliárd forint áll rendelkezésre, csaknem 900 millió forinttal több, mint 2020-ban.

Az Országgyűlés hivatali szerveinek felhalmozási kiadásai között további 5,4 milliárd forintos forrás szerepel, ami 700 millió forintos emelkedést jelent az idei költségvetéshez képest.

A Köztársasági Elnökség fejezetben szereplő összeg jövőre 2,7 milliárd forintra nő, az idei 2,4 milliárdhoz képest. Ebből a Köztársasági Elnöki Hivatal büdzséje 1,7 milliárd forint, közel 250 millió forinttal több, mint idén.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 11:22
Zeman és Babis elítélték a cseh külügyminiszter és két elődje Izraelt bíráló írását
Palesztina létrehozásával szeretnék megoldani.

A szerzők rámutattak: palesztin oldalon is számos probléma van, beleértve a Hamász, a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista terrorszervezet tevékenységét.

"Tudjuk, hogy a palesztinok a múltban nem használták ki a konfliktus rendezésének lehetőségeit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kell őket fosztani azoktól a termékeny területektől, amelyek kulcsfontosságúak bármiféle palesztin állam számára" - fogalmaztak.

"Milos Zeman köztársasági elnök éles egyet nem értését fejezte ki a Mi lesz a palesztinokkal és az izraeli demokráciával? című cikkel, amely sérti kapcsolatainkat Izraellel és az Egyesült Államokkal. Ez a cikk tagadása a cseh állam Izraelre vonatkozó eddigi politikájának" - ismertette Zeman álláspontját szóvivője, Jirí Ovcácek.

Andrej Babis leszögezte, hogy Csehország külpolitikáját a kormány határozza meg.

"Ezért elfogadhatatlan, hogy olyan lényeges kérdésben, mint az Izraelhez való viszony, a kormány egyes tagjai,
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 10:31
Franciaországban június 28-én rendezik meg az önkormányzati választások márciusban elhalasztott második forduló
A 35 ezer francia településből 5 ezer érintett, a többiben ugyanis már a március 15-i első fordulóban megszerezte az egyik jelölt a kellő többséget. A második fordulót eredetileg március 22-én tartották volna, de a kijárási korlátozások március 17-i bevezetését követően a kormány elhalasztotta.

A miniszterelnök jelezte, hogy a kormány döntése a járványhelyzet függvényében még "visszafordítható". A tudományos tanács ajánlásának megfelelően feltehetően két hét múlva véglegesíti a dátumot a kormány, amely addig is két törvényjavaslatot készít elő: az egyik szerint június 28-án tartanák a második fordulót, a második szerint pedig 2021 januárjában, de ez utóbbi esetben az alkotmány szerint az első fordulót is újra meg kellene rendezni.

Edouard Philippe elismerte, hogy a járványhelyzet miatt a júniusi dátum nem élvez teljes konszenzust a politikai pártok körében, "de úgy véljük, hogy a demokratikus életnek újra kell indulnia".

Franciaország a járvány egyik fő európai gócpontja, több mint 28
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 14:51
Koronavírus - Herczegh Anita: példaértékű az együttműködés a szolnoki szociális intézmény otthonainak lakói és
Herczegh Anita a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményben tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával, miután megbeszélést folytattak Szalay Ferenccel, a város polgármesterével, valamint Kállai Máriával, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével és felkeresték a megyeszékhely felújítás alatt álló templomait.

A köztársasági elnök felesége elmondta: a szociális intézmény dolgozói önként vállalták, hogy kéthetes váltásban beköltöznek az otthonokba, ezzel is óvva a bentlakók egészségét. Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében alig néhányan fertőződtek meg a vírussal, a megye gyakorlatilag "érintetlen"- jegyezte meg.

Szavai szerint a dolgozók kiállása bátorítást adhat mindenki számára. Mint mondta: példaként szolgálnak, hogy az összetartozás, egymás segítése és az emberi kapcsolatok milyen fontosak és mennyire kiemelkedőek, főleg egy ilyen világjárvány
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:22
Új frakció a francia nemzetgyűlésben, Macron pártja elvesztette az abszolút többségét
gazdasági reformok alapján azonban az LREM-ről a választók és az elemzők is egyre inkább úgy gondolják, hogy jobboldali politikát folytat, ami gyakran teremtett feszültséget a kormánypárti frakción belül.

Emmanuel Macron 2016-ban alapította meg a pártját, amely egy évvel később az elnöki hatalomba segítette. Az LREM-hez a civil szférából érkezett és a politikai életben újoncnak számító technokraták mellett a korábban kormányzó szocialistáktól és a legnagyobb ellenzéki pártból, a jobbközép Köztársaságiaktól is csatlakoztak képviselők.

A 2017-es nemzetgyűlési választásokat követően a kormánypárti frakció 314 képviselővel alakult meg, a reformok beindítását és a szociális válságokat követően azonban a köztársasági elnök népszerűségvesztésével megkezdődött az LREM-ben a lemorzsolódás.

Az abszolút többség elvesztése erős jelzés a három éve megválasztott Emmanuel Macron számára, a kormánytöbbség azonban nincs veszélyben, miután a kormány számíthat a többi centrista frakció 46 képviselőjének
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 14:03
Koronavírus - Kórházépítésbe kezd Dagesztánban az orosz hadsereg
Ahmat Abdulajev dagesztáni mufti a köztársasági vezetés és társadalmi szervezetek Putyinnal folytatott hétfői tanácskozásán azt mondta, hogy a helyi kórházak túlzsúfoltak, és nincs hol elhelyezni a hegyi falvak megfertőződött lakóit. Az orosz elnök kifejezte reményét, hogy a muszlimok Dagesztánban a hagyományaik ellenére otthonaikban, szűk családi körben fogják megünnepelni a ramadán szombaton esedékes befejeződését.

Dzsamaludin Gadzsiibragimov dagesztáni egészségügyi miniszter korábban azt állította, hogy közösségben szerzett (bakteriális) tüdőgyulladásban és koronavírus-fertőzésben 657-en haltak meg a köztársaságban. Gadzsiibragimov szerint a köztársaságban 13 697-en szenvednek tüdőgyulladásban, az ellene és a Covid-19 elleni közdelemben pedig 40 egészségügyi dolgozó vesztette életét.

Dagesztánban, a hivatalos összesítés szerint az ötödik legfertőzöttebb oroszországi régióban a kedden nyilvánosságra hozott adatok szerint a kimutatott fertőzések száma az elmúlt nap alatt 93-mal 3553-ra, a
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 12:04
Koronavírus - Szerbia kötelezővé teheti a maszk- és kesztyű viselését, Montenegróban megnyíltak a strandok
mert szerinte a tavalyi választás győztes pártjából, az általa vezetett Önrendelkezésből kellett volna új kormányfőt választani, ellenkező esetben előrehozott választásokat kell tartani. Az alkotmánybíróság május végéig felfüggesztette az új kormányfő kinevezésének folyamatát.

Észak-Macedóniában péntekről szombatra 1723-ról 1740-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Sztevo Pendarovszki államfő pénteken további 14 nappal meghosszabbította a szükségállapotot nyugat-balkáni országban. A köztársasági elnök azt kérte a kormánytól, hogy fokozatosan enyhítsen a korlátozó intézkedéseken, hogy folytatódhasson a megszokott élet. Észak-Macedóniában március 18-án hirdettek szükségállapotot harminc napra, amit április 16-án meghosszabbítottak további 30 napra, ez szombaton járt le. Az államfő bejelentése azt jelenti, hogy a hónap végéig marad a rendkívüli jogrend Észak-Macedóniában.

Montenegróban majdnem két hete stagnál a fertőzöttek száma, összesen 324 fertőzöttet vettek nyilvántartásba a járvány
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 10:11
Kozma Imre atya: Főhajtás az ápolók napján
köszönte meg az ápolók áldozatos munkáját.
,,Miként a víz kioltja a tüzet, a szeretet éppúgy törli el a szenvedést."
(Istenes Szent János
Ma, az ápolók napján az ápolókra gondolunk, akik, amíg csak van rá lehetőségük, nem szűnnek meg jót cselekedni.
Különleges nap ez a mai. Érdemes a betegek és ápolók égi pártfogójának, Istenes Szent Jánosnak szavaira figyelni, amelyekre az ünnepnap alkalmával a köztársasági elnök felesége, Anita asszony is utalt: ,,Az ápolók minden napja különleges nap" - amit Istenes Szent János saját szavaival így folytatott volna -, mert az ember nagy lehetősége: a legkiszolgáltatottabbaknak, a betegeknek irgalmas szívvel védelmet és biztonságot nyújtani.
Bátorítsa Önöket Istenes Szent János vallomása: ,,Krisztus foglya vagyok. Amikor látom a sok szegény testvéremet, és látom itt mellettem szinte már az emberi erőt is meghaladó szenvedéseket, és látom,
maroka, 2020. május 13. szerda, 17:40
Koronavírus - Hivatalba léphetnek a francia önkormányzati választások első fordulójában megválasztott polgármes
A kormány a tudományos tanács ajánlásait követte, és szerdán kívánja meghatározni az új önkormányzatok hivatalba lépésnek feltételeit és dátumát.

A 35 ezer francia településből több mint 30 ezer érintett, itt ugyanis már az első fordulóban megszerezte az egyik jelölt a kellő többséget.

A leköszönő polgármesterek mandátuma a második fordulóig lett volna érvényes, amelyet egy héttel később kellett volna megtartani, de a március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások miatt azt a kormány elhalasztotta.

A tudományos tanács szerint az egészségügyi előírások betartása mellett mostantól megtarthatók az önkormányzati ülések. A polgármesterek ugyanakkor dönthetnek úgy, hogy korlátozott számú résztvevővel tartják meg azokat.

A tudományos tanácsnak május 23-ig arról is döntenie kell, hogy a koronavírus-járvány terjedésének függvényében mikor lehet megtartani a helyhatósági választások második fordulóját azon az 5 ezer településen, ahol az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerezte meg az
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 14:32
Koronavírus - Montenegróban hat napja nincs új fertőzött, Észak-Macedóniában enyhíthetnek az intézkedéseken
mert kapcsolatba került egy olyan minisztériumi dolgozóval, aki megfertőződhetett az új típusú koronavírussal, viszont miután a tesztje negatív lett, a kormányfő is közölte, véget vet önkéntes karanténjának.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 1642-ről 1664-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az észak-macedón kormány a keddi ülésén dönthet a korlátozó intézkedések további enyhítéséről, egyelőre azonban nem lehet tudni, mely területen tennének engedményeket. Ezzel egy időben a köztársasági elnök a parlamenti pártok vezetőivel tárgyal az eredetileg áprilisra tervezett, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások új időpontjáról. A sajtóban megjelent információk szerint június 14-én lehet a voksolás.

Montenegróban majdnem egy hete nem jelentettek új esetet, a fertőzöttek száma 324, az aktív esetek száma viszont már csak 21. A montenegrói kormány bejelentette, hogy legyőzte a koronavírust, és júniusban az idegenforgalmi szezon is
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 10:51
Koronavírus - Szerbiába és Boszniába negatív koronavírus-teszttel lehet belépni, a nyugat-balkáni országok tová
országba lépők, akik rendelkeznek 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel. A jövő héttől újra lehet misézni a templomokban, és legfeljebb 50 ember részvételével szertartások is megtarthatók.

Koszovóban az utóbbi 24 órában eggyel, 862-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A kis nyugat-balkáni országban a belpolitikai patthelyzet ellenére kampányolás folyik. A kormány még március végén bukott el a bizalmi szavazáson, azóta azonban nem választottak új miniszterelnököt, a köztársasági elnök felkért ugyan egy politikust, hogy vezesse a kormányt, ám lépését az alkotmánybíróság május végéig felfüggesztette, így június előtt biztosan nem lesz új kormánya Koszovónak. A távozó miniszterelnök szerint új választásokat kell kiírni, erre azonban a koronavírus-járvány miatt egyelőre nincs lehetőség.

Észak-Macedóniában péntekről szombatra 14-gyel, 1586-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Enyhített az éjszakai kijárási tilalmon a kormány, és már nem 16, hanem 19 órától másnap reggel 5
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 08:51
Koronavírus - Montenegróban és Koszovóban már szinte nincs is új beteg
Szerbiában az utóbbi 24 órában 9791-ről 9848-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. A nyugat-balkáni országban csütörtöktől megszűnt a kijárási tilalom, így az államvezetéssel elégedetlen emberek egy része azonnal tiltakozásba kezdett a köztársasági elnök ellen, és sípszóval, valamint lábasok ütögetésével adtak hangot elégedetlenségüknek az elnöki palota előtt. A néhányszáz tüntető szerint a szükségállapotot Aleksandar Vucic államfő arra használta ki, hogy még inkább megerősítse hatalmát, és csökkentse a demokráciát az országban. A tiltakozók többsége a helyszínen lévő újságírók beszámolói szerint viselt ugyan maszkot és kesztyűt, a kétméteres távolságot azonban nem tartotta be. Az ellenzék egy része a június 21-re tervezett általános választások bojkottját jelentette be, mert "nem akar részt venni Aleksandar Vucic színjátékában".

Észak-Macedóniában csütörtökről péntekre 1539-ről 1572-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Szkopje kedvezményes hitelekkel támogatja a mikro-, kis- és közepes
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 07:31
1/716
Képek, videók
A budai országgyülés 01.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:50
A budai országgyülés 02.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 03.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 04.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 05.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 06.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 07.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 08.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 09.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
Országgyűlés megnyitása
taltos1
2018. március 15. csütörtök, 00:15
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.