Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 12:40 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Macron jelentős beruházási programot ígért a közegészségügynek, tömegesen jelentkeznek az önkénte
Az államfő a francia televíziókban közvetített beszédében bejelentette, hogy a járvány idejére minden egészségügyi dolgozó megemelt túlórapénzt és jutalmat kap. Köszönetet mondott a 40 ezer egészségügyi tartalékosnak, és annak a 100 ezer önkéntesnek, akik egy nap alatt jelentkeztek a kórházak toborzó akcióira.

A köztársasági elnök hosszan megemlékezett az egészségügyi dolgozókról, akik több mint egy éve - függetlenül a koronavírus-járvány terjedésétől - tiltakoznak a közegészségügy alulfinanszírozottsága ellen.

A tüntetési hullám tavaly márciusban kezdődött egy ápolókkal szembeni erőszakcselekmény következményeként, majd a 650 franciaországi sürgősségi osztály mintegy felénél folyamatosak voltak a tiltakozások, a sztrájkok a munkaerőhiány és a romló munkakörülmények miatt. Macron a 2017-es megválasztása óta négy sürgősségi csomagot indított, de eddig nem sikerült a kormányzatnak a francia egészségügyben évtizedek óta ismert problémákat leküzdenie.

Az elmúlt napokban a francia
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:34
Koronavírus - Herczegh Anita: nagyobb a baj, mint bármikor, ez az összefogás ideje
Herczegh Anita a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központjában tartott sajtótájékoztatón köszönetet mondott a máltaiak mellett a Baptista Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek, akik eddig is sokat tettek a rászorulók megsegítésére.

Hangsúlyozta: e szervezetek önkéntesei mindent megtesznek azért, hogy a segítség mindenhová eljusson.

A köztársasági elnök felesége azt mondta, sajnos vannak, akik visszaélnek az emberek bizalmával, és bemutatta azt az igazoló kártyát, amellyel e szervezetek önkéntesei keresik fel a segítséget kérőket. Hozzátette: az igazolványon olvasható telefonszámon a nap 24 órájában ellenőrizhető annak hitelessége.

Arra hívta fel a figyelmet: a segítő szervezetek munkájuk hatékonyságáért döntöttek arról, hogy összehangolják tevékenységüket.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 12:52
A lengyel-magyar barátság napján értékközösségről írt Áder Jánosnak a lengyel elnök
dél-lengyelországi Bochniában tartják meg.

A lengyel-magyar barátságnap eseményeit felváltva tartják a két országban. A helyszín idén Csepel lett volna, az eseményt azonban a koronavírus-járvány terjedése miatt nem rendezik meg.

Az ünnep előzményei 2006. március 24-re nyúlnak vissza, ekkor avatta fel Lech Kaczynski lengyel és Sólyom László akkori magyar államfő Győrben a magyar-lengyel barátság első köztéri emlékművét, amely két, gyökereivel egymásba kapaszkodó tölgyfát ábrázol. A két köztársasági elnök által aláírt nyilatkozat - több szervezet és együttműködő önkormányzat javaslatára - kezdeményezte, hogy március 24-ét nyilvánítsák a magyar-lengyel barátság napjává.

Az ünnepnapot vasárnap a lengyel szejm honlapján is felidézték, utalva a parlamenti együttműködés fontos mozzanataira. A barátság gyakorlati megvalósításaként említették a két ország barátságának patrónusáról, Waclaw Felczakról elnevezett lengyelországi és magyarországi ikerintézmény - a Felczak-intézet és a Felczak-alapítvány -
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 15:42
Koronavírus - Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást
Korosztályokon keresztül a klímavédelemért (KKK) című iskolai program keretében már most több mint tíz, az OH által jóváhagyott digitális tananyag és több iskolai pályázat (köztük rajz, fotó és egyperces novellapályázat) található meg. A tananyagok és pályázatok köre napról napra bővül, várhatóan két héten belül 20-30-ra nő.

A tananyagok egy, a www.mi6.hu/verseny honlapon elvégzett egyszerű iskolai regisztrációval ingyenesen elérhetők a www.mi6.hu/letoltheto-tananyagok oldalon.

Az Áder János köztársasági elnök fővédnöksége és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) képviseletében Szili Katalin védnöksége mellett működő Virtuális Erőmű Program (VEP) Magyarország legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező fenntarthatósági, klímavédelmi programja, amelyet az Európai Bizottság is nívódíjjal jutalmazott.

A VEP meghatározó vállalati és önkormányzati programjai mellett 2016 óta készít és nyújt iskolai fenntarthatósági szemléletformálási programokat. A programban együtt
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 10:41
Koronavírus - Szerbiában jelenleg a több tízezer hazatérő okozza a legnagyobb gondot
Mint mondta, vasárnap óta 65 ezer vendégmunkás, valamint külföldön tanuló vagy üdülő állampolgár tért vissza az országba, jelentős fennakadást okozva a határokon, de veszélyeztetve az országban élőket is.

Kiemelte: ezek az emberek annak ellenére indultak útnak, hogy a kormány és a köztársasági elnök kifejezetten kérte, ne tegyék.

A hazatérők mindegyike - attól függően, honnan érkezik - 14-28 napos házi karanténra kényszerül.

Ana Brnabic azt is bejelentette, hogy a karantén szabályait megszegők súlyos büntetésekre számíthatnak. Azok, akik igazoltan megfertőznek másokat, 1-8 év börtönre ítélhetők, de akár 2-12 év szabadságvesztést is kaphatnak, ha a fertőzött meghal - figyelmeztetett.

Szerbiában csütörtökre 97-re nőtt a fertőzöttek száma.

Az elővigyázatossági intézkedések részeként lezárták a belgrádi Nikola Tesla nemzetközi repülőteret, az államfő és a kormányfő pedig a határok teljes lezárását fontolgatja, ami azt jelenti, hogy határozatlan ideig a szerbiai állampolgárok sem
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 10:52
Koronavírus - Franciaországban csaknem hétszázra emelkedett a súlyos betegek száma
hagyta ott a tárcát, s jelöltette magát a párizsi főpolgármesteri posztra. A volt tárcavezető a Le Monde című napilapnak azt mondta: január elején riasztotta a kormányt és Emmanuel Macron államfőt az új típusú koronavírus veszélye miatt.

"Tudtam, hogy cunamiszerű jelenséggel lesz dolgunk" - fogalmazott Agnes Buzyn, aki azt állítja: jelezte a kormánynak, hogy a Covid-19 fertőzés miatt lehetetlen lesz megtartani márciusban az önkormányzati választásokat.

"Január 11-én üzenetet küldtem a köztársasági elnöknek a helyzetről. Január 30-án figyelmeztettem a miniszterelnököt, hogy a választásokat valószínűleg nem lehet megtartani" - mondta a korábbi tárcavezető, aki miniszteri kinevezése előtt hematológusként dolgozott.

Az önkormányzati választások első fordulóját múlt vasárnap megtartották nagyon alacsony, 44 százalékos részvétel mellett, a második fordulót viszont határozatlan időre elhalasztotta az államfő. Agnes Buzyn a harmadik helyen végzett az első fordulóban Párizsban a jelenlegi polgármester,
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 07:04
Koronavírus - Szerbiai választások - A szerbiai választási bizottság leállította a választási előkészületeket
előkészületeket, ám az eddig elvégzett munkát, a támogatói aláírások gyűjtését, illetve a beadott és kihirdetett listákat nem nyilvánítja semmisnek.

A testület közölte, hogy a szükségállapot visszavonását követően új határidőket szab a választási előkészületeknek.

A választási bizottság hatáskörén kívül esik a választások elhalasztása, ám az előkészületi munkák leállítása arra utal, hogy a korábbi bejelentésekkel összhangban, valamint a pártok vezetőivel folytatandó tárgyalásokat követően a köztársasági elnök kedden bejelenti az április 26-ra tervezett országos, vajdasági tartományi és önkormányzati választások elhalasztását.

Szerbiában vasárnap hirdettek szükségállapotot az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A döntés következtében bezárták a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat és felsőoktatási intézményeket, hétvégi menetrend lépett életbe a tömegközlekedésben, a vendéglátó-ipari egységek nyitvatartási idejét 8 és 20 óra közé korlátozták, a beltéri rendezvényeken, illetve az
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:25
Koronavírus - Macron: Franciaországban kedd déltől kijárási korlátozások lépnek életbe, az EU lezárja a külső h
A francia elnök hétfő esti televíziós beszédében elmondta: szigorúan a legszükségesebbre szűkíti a franciák mozgását, a szabályszegés büntetést von maga után, jóllehet elkerülte a karantén vagy az elkülönítés kifejezéseket.

"Kedden délben legalább két hétre nagyon erősen leszűkülnek a mozgásaink" - fogalmazott a köztársasági elnök mintegy húsz perces tragikus hangvételű beszédében, amelyben többször megismételte, hogy "háborúban állunk".

"Kültéri gyülekezések, családi és baráti találkozók nem engedélyeztetek. Barátokkal találkozni a parkban vagy az utcán többet nem lehet" - hangsúlyozta Emmanuel Macron. Kizárólag élelmiszert vásárolni, orvoshoz vagy gyógyszertárba lehet elmenni otthonról, illetve akik nem tudnak otthonról dolgozni, elmehetnek a munkahelyükre, s a kültéri sportolás is engedélyezett.

"Minden szabálysértés büntetendő" - tette hozzá az államfő, de nem mondta el, hogy milyen módon fogják a hatóságok ellenőrizni, hogy ki miért van az utcán. Ugyanakkor jelezte, hogy a kormány
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:12
Magyar Nemzet: korrupció miatt négy év fogházra ítéltek egy volt megyei rendőrfőkapitányt
Sajtóhírek szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése nyomán több mint hétmillió forint értékű, valutában kifizetett kenőpénz átvétele közben érték tetten a tábornokot a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai 2016-ban.

Az eljárás adatai szerint Ármós Sándor azt állította egy cég képviselőjének, hogy ő fog előkészíteni egy állami támogatásról rendelkező határozatot, és 24 millió forintot kért azért, hogy a dokumentumot olyan személynek továbbítsa, akinek "ráhatása van az ügyre".

A tábornokot azzal is megvádolta az ügyészség, hogy kérésre több embernek megígérte: egy külföldi ismerőse révén utánanéz annak, hogy egyikük ellen adott országban kiadtak-e körözést. Valótlanul azt állította, hogy az illetőt körözik, de 7 millió forintért elintézi, hogy ennek ellenére zavartalanul beléphessen az adott ország területére. A vádlott a magánszemélyektől további hatósági ügyek elintézéséért 7 millió forintot kért arra hivatkozva, hogy azt az ügyben eljáró külföldi hivatalos személynek továbbítja.

A
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 16:22
Koronavírus - A Zöldek megerősödtek a francia önkormányzati választások első fordulójában, de feltehetően elmar
igazságügyi miniszter előtt, de a második fordulóba bejutott a harmadik helyen álló kormánypárti Agnes Buzyn is, aki a szavazatok 17,8 százalékát szerezte meg. Ő egyébként hétfőn bejelentette: a járvány miatt felfüggeszti a második forduló előtti kampányát, de nem lép vissza.

Az északi Lille-ben is a jelenlegi polgármester, a szocialista Martin Aubry végzett az élen 30 százalékos támogatottsággal a Zöldek és a kormánypárti jelölt előtt.

A 2014-ben hatalmas győzelmet aratott jobbközép Köztársaságiak, akik Emmanuel Macron 2017-os elnökké választása után gyakorlatilag megsemmisültek az országos politikában, valamelyest megerősödtek. A nagyobb városok közül Nizzában, Marseille-ben, Bordeaux-ban és Toulouse-ban is sikerült az élen végezniük.

Az országos hírcsatornák eredményváró műsoraiban a politikusok azonban elsősorban arról vitáztak, hogy érdemes és szabad-e ilyen körülmények között megtartani a második fordulót jövő vasárnap. Marine Le Pen és Yannick Jadot, a Zöldek elnöke is a választások
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 13:12
Március 15. - Pásztor István: mind tudjuk, mit jelent, hogy nem engedünk a '48-ból
Az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében a szerb kormány szerdán betiltotta a száz főnél tömegesebb beltéri rendezvényeket, így a március 15-i központi ünnepség is elmaradt. A kisebb, szabadtéri rendezvényeket, koszorúzásokat megszervezték, Pásztor István pedig televíziós felvételről mondta el ünnepi beszédét. Kiemelte, nem mondták le teljes mértékben az ünnepi rendezvényeket, ugyanis úgy ítélte meg, hogy "az elmúlt 172 évben is, 1848-tól a mai napig, számtalan olyan eset volt, amikor a napi kihívások nagyon nagyok voltak, és amikor '48 emléke erőt adott a magyaroknak".

"1848 március idusa a magyar nemzet felnőtté válásának ünnepe. Az a nap, amelyen nagykorúként és egyenrangúként lép be az európai nemzetek modernkori történetébe. Az egyénekből álló magyar nemzet, amely vérrel és vassal kivívja magának a döntés jogát, egységes a különbözőségben, egyenlő a küzdelemben, hazafi a nemzetben és nemzeti a hazafiságban" - hangsúlyozta a politikus.

A vasárnapi rendezvény lett volna a VMSZ
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 18:22
Március 15. - Előléptették a Magyar Honvédség parancsnokát
A tájékoztatás szerint Áder János, Magyarország köztársasági elnöke - Benkő Tibor honvédelmi miniszter javaslatára - március 15-ei hatállyal Korom Ferenc altábornagyot vezérezredessé léptette elő.

Korom Ferenc 2018 májusában lett a Honvéd Vezérkar főnöke.

2019 januárjában a Magyar Honvédség Parancsnokságának felállásával Korom Ferencet kinevezték a Magyar Honvédség parancsnokává.

Korom Ferenc parancsnoki megbízatása 2019. január 15-étől 2023. május 15-éig szól.
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 17:52
1/712
Képek, videók
Jelentkezési lap
furaila
2019. május 04. szombat, 19:06
Jelentkezett
csalogany13
2017. április 16. vasárnap, 20:07
Klaudia is jelentkezett
csalogany13
2014. november 29. szombat, 09:48
Kati megint jelentkezett
csalogany13
2014. november 23. vasárnap, 09:38
Kati ismét jelentkezett
csalogany13
2014. november 23. vasárnap, 09:32
N.Ist.-né Kati jelentkeze
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:35
Böbe jelentkezett
csalogany13
2014. szeptember 16. kedd, 09:09
Böbe hétvégi jelentkezése
csalogany13
2014. szeptember 16. kedd, 09:07
Éjszaka jelentkező fájdal
sanci81
2014. június 22. vasárnap, 09:57
Jelentkezési lap 3. old.
furaila
2014. május 19. hétfő, 03:05
Jelentkezési lap 2. old.
furaila
2014. május 19. hétfő, 03:00
beruház 9.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 8.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 7.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 6.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
Címkék
európai nemzetek, második fordulót, határok teljes, Áder Jánosnak, elővigyázatossági intézkedések, szerbiai állampolgárok, karantén vagy, Nemzeti Humanitárius, illetőt körözik, lengyel elnök, szerbiai választási, igazolványon olvasható, Benkő Tibor, adott ország, emberek bizalmával, párizsi főpolgármesteri,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.