Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:04 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lassuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban novemberben
Novemberben, az egy évvel korábbihoz képest, 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg októberhez képest 0,1 százalékos volt a növekedés.

Októberben éves szinten 2,5 százalékkal, havi bázison 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

A gyakran változó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,5 százalék volt, havi szinten pedig stagnált novemberben.

Novemberben a lakhatási költségek (lakbér, víz, áram, gáz, fűtés) 2,6 százalékkal emelkedtek éves bázison, ezen belül a háztartások energiaszámlái 6,5 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek 1,4 százalékkal, az autók üzemanyaga 15,0 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,5 százalékkal drágultak.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) novemberben 2,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,1 százalékkal nőtt. Októberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,4 százalékkal nőtt, havi szinten pedig 0,1 százalékkal.

Az
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 08:31
Szociális alapszolgáltatási központot hoznak létre Szolnokon
centrumot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 300 millió forint európai uniós támogatásból alakítják ki a Tisza-parti városban.

Tompa Zsuzsanna azt írta, egy Eötvös téri, egykor idősotthonként működő épület lesz a tervek szerint a Humán Szolgáltató Központ székhelye. Ide kerül majd a család- és gyermekjóléti központ, a drogkonzultációs és információs központ, és itt végzik majd a szenvedélybetegek "alacsonyküszöbű" ellátását is. Továbbá az ingatlanba költözhet a központi vezetés és a gazdasági egység is - jegyezte meg.

Hozzátette: a központosított szervezeti felépítés jobb kihasználtságot, a működési költségek jelentős csökkenését eredményezi.

A beruházás során kicserélik a burkolatokat, a nyílászárókat, lefestik a belső falakat, továbbá megújul a teljes elektromos és fűtési rendszer. A főépületben kapnak majd helyet az alapszolgáltatást nyújtó irodák, a melléképületben ügyfélszolgálat lesz, a pincében irattár létesül - sorolta.

A főépület és a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 07:04
Ombudsman: átalakításra szorul a szociális tűzifa támogatásának elosztási rendszere
költségvetési keret. Mások azért nem jutottak hozzá a támogatáshoz, mert a háztartásuk összjövedelme a helybéli rászorulók jövedelméhez képest magasabb volt, és csak az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők számára volt elégséges a téli tüzelő.

A biztos kiemelte: meg kell teremteni azokat a finanszírozási eszközöket, amelyekkel a hátrányos helyzetű önkormányzatok meg tudnak felelni törvényi feladataiknak és a rászorulók valós, a téli fűtést lehetővé tevő igényeinek.

Az ombudsman ajánlásai között a központi tűzifatámogatás-elosztásra olyan eljárási szabályokat javasolt, amelyek lehetővé teszik a támogatottaknak, hogy a tűzifa átvételekor a faanyag mennyiségét, minőségét, illetve nedvességtartalmát ellenőrizhessék. Székely László alapjogi biztos a területen érintett szaktárcák vezetőit felkérte, gondoskodjanak arról, hogy a piaci fogyasztókkal azonos jogosultságokat biztosítsanak a támogatásban részesülő minden embernek. Emellett felhívta a jogalkotók figyelmét arra, hogy aggályos az a megoldás, amely
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:12
Modern városok - Felújítás a tatabányai Szent Borbála Kórházban
Lőke János hozzátette a felújítás 3300 négyzetmétert érintett. Az intézmény H jelű épületében a 35 éves, komfort nélküli kórtermekből 2-5 ágyas szobákat hoztak létre, hozzájuk tartozó fürdővel. A korábbi közös vizesblokkokból kórtermet vagy kezelőhelyiséget alakítottak ki az osztályok igényei szerint.

Az épület tartószerkezeti rendszere változatlan maradt, azonban megtörtént a szellőző-, valamint a víz- és csatornarendszer felújítása és szabályozhatóvá vált a fűtési hálózat.

A Modern városok program keretén belül elvégzett beruházás egy hatmilliárd forintos fejlesztés első üteme. A továbbiakban három év alatt egy új kórházi szárny épül, és ide költöztetik a most külön telephelyen működő Gőzfürdőt, valamint a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs osztályait - tette hozzá a főigazgató.

Az elmúlt években több mint 10 milliárd forintnyi uniós forrást fordítottak a Szent Borbála Kórház fejlesztésére - emlékeztetett Lőke János.

Az intézmény 5600
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 13:31
Hétfőtől tilos behajtani régi, szennyező dízelautókkal a brüsszeli régióba
fővárosi régióba. 2020-tól az Euro 3-as, és a 15 évnél idősebb dízelek, 2022-től az Euro 4-es és 12 évesnél idősebb gépjárművek, 2025-től pedig az Euro 5-ös és 9 évesnél idősebb dízelautókat is kivonják a brüsszeli régió forgalmából.

A La Libre Belgique című belga napilap szerint az elmúlt hetekben mintegy háromszáz figyelmeztető táblát helyeztek ki a zóna határára, valamint közel 180 kamerát szereltek fel, amely rendszám alapján ellenőrzi az autó besorolását a kötelező műszaki vizsgát rögzítő központi adatbázisán keresztül. Az év végéig 220 további ellenőrző kamerát helyeznek üzembe. Emellett a hatóságok július elseje óta figyelmeztetést küldenek azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akiknek autója nem felel meg a környezetvédelmi követelményeknek. A múlt hetekben végzett előzetes ellenőrzéseken naponta mintegy 200 jármú akadt fenn - közölték.

Az október elejétől érvényes korlátozás a napilap szerint a brüsszeli autópark mintegy 0,5 százalékát érinti. A 2019-ben érvénybe lépő korlátozás miatt a
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 14:41
Krónika 5. rész (kérdések)
az anyák esetében már bevezetett intézkedést, amely két gyermeknél elengedi a hitel felét, háromnál a teljes összegét.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára furcsállta, hogy a Jobbik szerint az jogszerű, ha egyáltalán nincs kedvezmény, de jogszerűtlen az, ha az édesanyákat támogatják. A kormány célja az anyák támogatása, mivel rájuk több hárul azzal, hogy otthon és a munkahelyen is helyt kell állniuk - hangsúlyozta.

MSZP: milyen leépítéseket terveznek a központi apparátusban?

Korózs Lajos (MSZP) úgy fogalmazott, hogy a "közbeszéd" szerint a jövő év elején a központi apparátus mintegy negyven százalékát bocsátják el. A képviselő azt kérte, hogy tegyék nyilvánossá azokat a hatástanulmányokat, amelyek alapján a leépítéseket tervezik.

Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta, az új kormányok a ciklusuk elején mindig áttekintik a közigazgatási apparátus szerkezetét. Ez az áttekintés most is zajlik, a részletek
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:04
Négyszázmillió forintból újul meg a túrkevei általános iskola
(Fidesz-KDNP) elmondta: a tulajdonos önkormányzat csaknem 300 millió forinttal járul a fejlesztéshez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) két pályázatának köszönhetően. A karcagi tankerületi központ pedig az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyert mintegy 100 millió forinttal támogatja a beruházást.

A korszerűsítés során energetikailag is megújulnak a Petőfi téri és Kossuth utcai iskolaépületek: homlokzati hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, központi fűtést alakítanak ki a szakemberek. A Kossuth utcai épület tetőzetét teljesen lecserélik, napelemeket telepítenek rá - sorolta a fejlesztéseket a település vezetője. Hozzátette: megújulnak a tantermek is, továbbá oktatástechnikai eszközöket - aktív táblákat, projektorokat - vásárolnak.

Az iskolába 427 tanuló jár, így gyermekenként mintegy egymillió forint fejlesztési forráshoz jutott az iskola - mondta a polgármester. A tanulók átmenetileg önkormányzati épületekben, például a művelődési
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 07:04
Biogáz alapú távhőrendszer létrehozását tervezik Zalaegerszegen
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a közgyűlés előző napi ülésén tárgyalt témákat ismertetve beszélt arról, hogy a Zalavíz Zrt. kidolgozott egy szakmai anyagot a hulladékfeldolgozás során keletkező biogáz fűtési célú hasznosítására. Az elképzelés alapja az, hogy a helyi Ökováros program keretében már több éve buszokat és személyautókat üzemeltetnek biogázzal.

Zalaegerszegen jelenleg nincs távfűtés, de a nyáron átadott új hulladékfeldolgozó üzem kapacitásait távfűtésre is hasznosíthatónak tartják. Egy biogáz alapú minierőmű létrehozásával - más fűtési módoknál jóval olcsóbban - fűteni tudnák a városi sportcsarnokot, a ZTE stadionját, a közelben lévő bölcsődét, óvodát, iskolát, a jégcsarnokot, valamint a Zala Pláza épületét.

A polgármester jelezte: a közgyűlés által elfogadott szakmai anyagot az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is benyújtják, központi forrást remélve a beruházás megvalósítására.
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 13:52
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
energetikai cég első fél éve gyengébb lett a tavalyinál, főként azért, mert az áprilisi és májusi, szokatlanul magas hőmérséklet miatt idén korábban befejeződött a fűtési szezon. A cég árbevétele 2,402 milliárd forint volt a tavalyi 2,519 milliárd forinthoz képest, az eredmény 355 millióról 24 millió forintra csökkent. Az EBITDA (kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény) ugyanakkor 52 millió forinttal, 1,147 milliárd forintra emelkedett.

Szerdán reggel tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a végleges GDP-adatokat a második negyedévre vonatkozóan, illetve a kiskereskedelmi forgalom júliusi alakulását. A GDP növekedése az előzetesen közzétett adatoknál is lendületesebb volt, 4,8 százalékkal haladta meg a tavalyi második negyedéves időszakét, míg a szezonálisan, naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,6 százalékos volt a bővülés. A kiskereskedelmi forgalom júliusban - éves bázison, naptárhatástól megtisztítva - 5,3 százalékkal bővült, mely
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 07:04
Volt egyszer egy szép Demke-palota, ahol sok-sok debreceni j
intézetet a terv olyan modern palotának, a város akkori egyik legszebb épületének írta le, ami közel van a város központjához és a villamosvasúthoz.

Ugyanakkor ,,a város legegészségesebb, legmagasabb helyén fekszik, s homokos talajon épül. Ideális hely. Jobbat, szebbet elképzelni se lehet."

Az internátust eredetileg 200-300 közép- és főiskolai hallgató befogadására tervezték. Tágas hálótermek alkották, s a világos szobáit fürdővel, vízvezetékkel, villanyvilágítással és központi fűtéssel szerelték fel.

dm2A tér látványa a Népházzal a Meteor mozinál | Fotó: Déri Múzeum

1912. június 28-án megalakult a DMKE Debreceni Osztálya is, melynek elnöke Kovács József polgármester lett, az igazgatója pedig dr. Kenézy Gyula. A héttagú igazgatóságban Aczél Géza és Rickl Antal is helyet kapott.

Lerobbantották 45 éve
A tornyos, oszlopos, címeres, manzárdos helyet a Dobozi-lakótelep melletti téren nyitották meg 105 évvel ezelőtt. A ma is használatos
tinka1951, 2018. július 28. szombat, 13:55
Hangszertolvajok ellen emeltek vádat Nagykanizsán
Pirger Csaba - vádemelésről szóló - tájékoztatása szerint az egyik férfi tavaly decemberben egy éjszaka behatolt egy felújítás alatt lévő nagykanizsai házba. Az ott már elkészült központi fűtés rézcsöveit letörte a falról és a radiátorokról, illetve a lakásból 15 réztrombitát, egy tenorkürtöt és öt klarinétot, valamint egy csillárt is összeszedett.

A férfi hangszerek egy részét már a helyszínen összezúzta, majd magával vitte, de később egy ismerősével visszatért a többi holmiért. A házból ellopott hangszereket és rézcsöveket másnap még jobban összenyomva egy nagykanizsai hulladéktelepen háztartási fémhulladékként értékesítették mintegy 50 ezer forintért. Az ellopott réztárgyak értéke mintegy másfél millió forint volt.

A két férfi ellen - akik közül az elsőrendű különös visszaesőnek számít - nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 12:01
MIRŐL ÁRULKODIK AZ ARCUNK? 2.
AJKAK:
- A berepedezett, száraz ajkunk arról árulkodik, hogy túl sokat időztünk a napon, a hideg levegőn, vagy száraz központi fűtéses helyiségben. Ilyenkor az ajkainknak fokozott hidratálásra van szüksége.
- Ha rúzsozás után viszket az ajkunk, az azt jelenti, allergiás vagyunk a rúzsra. Már kapható olyan rúzs is, amely táplálja az ajkainkat.
- ha a szánk széle berepedezik, az azt jelzi, több B-2-vitaminra van szükségünk.
- Ha a z ajkaink hidegre érzékenyek az azt jelzi, hogy a szervezetünk kimerült. Ha gyakran előfordul, feltétlenül forduljunk orvoshoz.
- Enyhén kékes ajkak arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a szervezetünk nem kap elég oxigént. Ez összefügghet a szív vagy a tüdő rendellenes működésével.
- Amennyiben gyakran herpeszes a szánk, akkor bizony a szervezetünk immunrendszerével baj van. Együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt.

SZÁJÜREG
- Előfordul, hogy a szájüregünkben krémszínű fehér pöttyök jelennek meg. Ez a szájpenész jele. Ha tartósan
lizawolf, 2018. március 26. hétfő, 14:05
1/39
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
Novemberben 01.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 02.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 03.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
Novemberben 04.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
köd előttem novemberben
bocsortany
2010. november 16. kedd, 11:19
Novemberben...2
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.