Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:39 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
Lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt a legmagasabb büntetést, 25 éves szabadságvesztést és közügyektől eltiltást Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes esetében kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.

Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.

Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi civil szervezeti vezetőkre, valamint Carme Forcadell egykori katalán parlamenti elnökre 17 éves büntetési tétel szerepel az indítványban.

Érvelésében az ügyészség hangsúlyozta: a vádlottak veszélybe sodorták Spanyolország alkotmányos rendjét, Katalónia függetlenségére irányuló tervük pedig minden, a céljuk eléréséhez szükséges eszközt, így az erőszakot is tartalmazta. Erre példaként említve a tömegrendezvények "megfélemlítő erejét", valamint a katalán
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 13:50
Innovációs célú megállapodást kötött az ITM és a Közbeszerzési Hatóság
A megállapodás aláírásán Rigó Csaba Balázs, a KH elnöke a közpénzek felhasználásában, az állami vállalatoknál is indokoltnak nevezte az innovációs és fenntarthatósági szempontok érvényesítését. Mindezt a magyar gazdaság versenyképességének és a hatékonyságának javítása is megköveteli - tette hozzá.

Felidézte, hogy a hatóság 2018-ra meghirdette a fenntartható közbeszerzések évét, hogy előtérbe állítsa az innovatív, a zöld célú és a szociális szempontú közbeszerzéseket. A KH innovációs partnerségi útmutatója a Miniszterelnökség elé került jogi normakontrollra, a közbeszerzési mobilalkalmazás pedig még a héten új funkciókkal bővülhet - közölte. Utóbbinak köszönhetően az ajánlatkérők azonnal értesülhetnek a közbeszerzési eljárások megtámadásáról és bővülnek a keresési lehetőségek is.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt mondta: Magyarországnak alkalmazkodnia kell ahhoz a körülményhez, hogy a világgazdaság értékfolyamatainak négyötödét néhány száz multinacionális cég adja és
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 15:32
Katalán válság - Köztársaság Tanácsa néven alapított Brüsszelben működő politikai szervezet Carles Puigdemont
Az alapítást a katalán függetlenségi kormány barcelonai székhelyén rendezett ünnepségen jelentették be még kedd este, ahol Carles Puigdemont videókonferencián beszélt arról, hogy csak így van lehetőségük a spanyol állam "fenyegetései" nélkül, szabadon tenni céljaik eléréséért.

A szervezet küldetése nemzetközivé tenni a katalán függetlenségi eszmét, elérni a katalánok önrendelkezéshez való jogának külföldi elismerését - mondta Toni Comín, a tavaly leváltott katalán kormány egykori tanácsosa, szintén Brüsszelből jelentkezve.

Kitért arra is, hogy együttműködnének a hivatalban lévő katalán függetlenségi kormánnyal, a parlamenttel, a katalán autonóm intézményekkel és a különböző függetlenségpárti civil szervezetekkel is.

Első lépésként bejelentették egy civil regiszter létrehozását, amelybe azok kérhetik felvételüket, akik részt kívánnak venni a szervezet tevékenységében, céljai megvalósításában.

Néhány spanyol sajtóorgánum párhuzamos katalán kormányként emlegeti az új szervezetet,
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 13:41
Katalán válság - Katalán elnök: a visszavonulás nem lehetőség
"Ez az év, amely elválaszt minket ettől a történelmi dátumtól, nem úgy zajlott, ahogy akartuk" - fogalmazott a függetlenségpárti vezető. Szavai szerint az állami elnyomó gépezet igyekezett eltaposni a katalán demokráciát, eltávolítva a neki nem tetsző, demokratikusan választott kormányt, és feloszlatva a függetlenségi többségű parlamentet.

Mint mondta, most a függetlenségi katalán vezetők elleni bírósági per kapujában állnak, amely szerinte valójában a katalán nép ellen irányul.

A per egy "színjáték" lesz, amelyben csak a felmentő határozat fogadható el - hangsúlyozta Quim Torra.

A katalán elnök kitért arra is, hogy a katalánok nem mondanak le az önrendelkezéshez való jogukról. "Senki sem mondja, hogy könnyű lesz, de a visszavonulás nem lehetőség" - jelentette ki.

A Katalán Nemzetgyűlés (ANC) nevű függetlenségi civil szervezet szombaton szerte Katalóniában megmozdulásokat kezdeményezett azért, hogy követeljék a hivatalban lévő katalán kormánytól: a tavalyi függetlenségi
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 18:11
Jobbik: semmit nem tett a kormány az egészségügy válságának leküzdéséért
Az ellenzéki politikus szerint jottányit sem javult az ágazat helyzete, miközben - szinte érzékelhetetlen működés után - távozott a területet felügyelő államtitkár.

Az egészségügy akut helyzetét kifogásolva szólt arról is: miközben az egészségügynek hatalmas a technológia- és szaktudás-igénye, az utóbbi év hazai fejlesztései zömmel épületberuházás volt.

Lukács László György az egészségügyben szerinte uralkodó krízis kezelésére, fenntarthatóan, közpénzből finanszírozott rendszer kialakítására szólította fel az emberi erőforrások miniszterét.

Közlése szerint uniós összehasonlításban évi 600, régiósban 300 milliárd forint hiányzik a rendszerből, szerinte a helyzet kezeléséhez az utóbbi összeget, valamint azt a 200 milliárd forintot kellene megadni az egészségügynek, amit a kormányzat minden évben kifizet "tűzoltásra".
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 15:21
Katalán válság - Véleménykülönbség miatt a függetlenségi pártok elveszítették parlamenti többségüket
A konfliktus alapja, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság még júliusbanfelfüggesztette Carles Puigdemont volt katalán elnök és további öt, külföldön vagy előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikus parlamenti mandátumát.

Az Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) és a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) hosszas vita után végül abban egyezett meg, hogy a politikusokat nem helyettesítik, hanem szavazatuk delegálását kezdeményezik a parlament elnökségénél.

Csakhogy a katalán törvényhozás jogászainak állásfoglalása szerint a parlamenti szavazásokon ezek a voksok érvénytelenek lennének, ezért az ERC visszakozott a korábbi megállapodásból.

Ennek eredményeként a katalán parlament délutáni ülésén több, a függetlenségi pártok által benyújtott javaslat nem ment át, így például az a kezdeményezés, amelyben elmarasztalták volna VI. Fülöp spanyol királyt tavaly október 3-án mondott televíziós beszéde miatt. Az uralkodó ebben a függetlenségi pártok törekvéseit bírálta.

Nem ez az első
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 19:02
Fizetett, és egyelőre nem mond le Marosvásárhely RMDSZ-es alpolgármestere
a csaknem egyhangúan meghozott döntéséért, de akár ezt is megteheti. Péter Ferenc megjegyezte: egyelőre nem vonták meg a bizalmat Makkai Gergelytől. Ha ezt megteszik a törvény értelmében Makkainak nemcsak az alpolgármesteri, hanem az önkormányzati képviselői mandátuma is megszűnik. A megyei elnök szerint a TÁT a közeljövőben ismét meg fogja vitatni a helyzetet, és mérlegeli a további lépéseket.

Marosvásárhelyen rendkívül kedvezőtlen visszhangot váltott ki, hogy a városi önkormányzat küldöttsége közpénzen egy hétre a dél-koreai világbéke-konferenciára utazott. Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete kirándulásnak minősítette az utat, és felszólította a szövetség önkormányzati képviselőit, hogy ne vegyenek részt rajta. Makkai Gergely alpolgármester és Bakos Levente önkormányzati képviselő a felszólítás ellenére elutazott Dél-Koreába, és a marosvásárhelyi delegáció kiküldetését a városi önkormányzat RMDSZ-frakciója is megszavazta.

Makkai Gergelyt 2017 júniusában, egy évvel az önkormányzati választások
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 17:14
KTK: a Transparency kritikájának valódi oka, hogy Soros veszített a magyar letelepedési kötvényprogramon
fogalmaznak a közleményben.

Az Index írt arról, hogy hétfőn Budapesten mutatták be a Transparency International számára készített, a letelepedési államkötvények gazdaságtanáról szóló tanulmányt, amely szerint semmiféle gazdasági racionalitása nem volt annak, hogy gazdag külföldieknek eladott letelepedési engedélyekkel finanszírozza magát a magyar állam, mert 21 milliárd forinttal lett volna olcsóbb piaci kötvényekkel kiváltani a programot, miközben átláthatatlan hátterű közvetítő cégekhez rengeteg közpénz áramlott.

A KTK közleményében ezzel szemben azt hangsúlyozzák: az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) számításai szerint a letelepedési kötvényprogram jelentős kamatmegtakarítást eredményezett az állam számára. A program válságos időszak után segítette Magyarország finanszírozását, elősegítette a 2010 előtt felvett magas kamatozású IMF-hitel visszafizetését, melynek kamata a 2013. májusi törlesztéskor a 4 százalékot is meghaladta, szemben a letelepedési magyar államkötvény akkori éves 2,53
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 16:43
Parlamenti bizottsággal vizsgáltatná a miniszterelnök magánútjait a DK
A DK frakciószóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: hétfőn megkeresik a többi ellenzéki párt képviselőit, akiktől segítséget kérnek a testület felállításához. A bizottságnak azt kellene kiderítenie, hogy hányszor, hová és mennyiért repült a kormányfő "közpénzből élő oligarchák magángépein" - fogalmazott Gréczy Zsolt.

A politikus indoklásként azt mondta, hogy Orbán Viktor korábban "lebukott", amikor egy 17 milliárd forint értékű, magánkézben lévő repülőgépről leszállva fényképezték le. A miniszterelnök azóta "bevallotta, hogy harminc éve repked luxus magánrepülőgépen", bár ezt soha nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában - tette hozzá.

Sajtóbeszámolók szerint csütörtökön két olyan magánrepülőgép is Londonba repült, "amelyeken Orbán Viktor szokott utazni", a miniszterelnök pedig ott volt a brit fővárosban a Chelsea-Mol Vidi FC futballmérkőzésen - hangsúlyozta Gréczy Zsolt. Sajtóhírek szerint annak a gépnek, ami "Orbán Viktort is szállíthatta", csak az angliai parkolása három
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 13:41
Lemondásra szólította fel Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármestert az RMDSZ
szervezete ugyanakkor felkérte a szövetség marosvásárhelyi szervezetét, hogy nevezzen meg egy új alpolgármester-jelöltet.

A Maszol.ro portál - amely a felkérés után telefonon hívta Makkai Gergelyt - azt közölte: egyelőre nem tudni, hogy az alpolgármester eleget tesz-e a felszólításnak. Makkai ugyanis válasz nélkül letette a telefont, amikor meghallotta a lemondására vonatkozó újságírói kérdést.

Marosvásárhelyen rendkívül kedvezőtlen visszhangot váltott ki, hogy a városi önkormányzat küldöttsége közpénzen egy hétre a dél-koreai világbéke-konferenciára utazott. Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete kirándulásnak minősítette a dél-koreai utat, amely véleménye szerint semmilyen hasznot nem hoz a városnak, és felszólította a szövetség önkormányzati képviselőit, hogy ne vegyenek részt ezen. Makkai Gergely alpolgármester és Bakos Levente önkormányzati képviselő a felszólítás ellenére elutazott Dél-Koreába, és a marosvásárhelyi delegáció kiküldetését a városi önkormányzat RMDSZ-frakciója is
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:42
Domokos: az ÁSZ elkötelezett, hogy hozzájáruljon a közpénzek átláthatóságához
Az ÁSZ-elnök expozéjában hangsúlyozta: a számvevőszék tavaly is betöltötte az alaptörvényben meghatározott "közpénzügyi garantőr" szerepét, ellenőrzései hatékonyabbá, jelentései hatásosabbá váltak, így az ellenőrzöttek is eredményesebben javították ki a feltárt szabálytanságokat.

Domokos László tájékoztatása szerint 2017-ben 874 ellenőrzött szervezetnek összesen 1546 javaslatot fogalmaztak meg, és 102 figyelemfelhívó levelet küldtek. Az ellenőrzések alapján 251 nyilvános számvevőszéki jelentés készült. A tavalyi befejezett 61 utóellenőrzés keretében közel 700 intézkedési tervben meghatározott feladat végrehajtását értékelték a számvevők.

Elmondta, az ÁSZ tavaly is elvégezte az állami vagyongazdálkodás ellenőrzését, illetve utóellenőrzését is. 2017-ben ellenőrizte az államháztartás információs rendszere, valamint a hivatalos statisztikai szolgálat működését, az adatvédelem hazai keretrendszerének és adatnyilvántartásainak kialakítását, működését, valamint az uniós kutatás-fejlesztési és
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 14:22
A német kormánypártok megegyeztek a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvény alapelveiről
munkavállaló. Azonban ezt az eljárást nem vezetik ki, hanem csak felfüggesztik, és a hazai munkavállalók védelmében bármikor újra be lehet majd vezetni.

A legfőbb új elemek közé tartozik, hogy hat hónapra akkor is kiadják a tartózkodási engedélyt, ha a munkavállalónak nincs szerződése, hanem állást akar keresni. Ez a lehetőség eddig csak a diplomások előtt állt nyitva.

A munkakeresésre szolgáló tartózkodási engedély kiadásának feltétele, hogy az álláskereső a németországi tartózkodása alatt közpénzből finanszírozott támogatás nélkül ellátja magát. Egy korábbi tervezetben szerepelt, hogy a munkakereső bevándorló az álláskeresés ideje alatt dolgozhat a tanult szakmáján kívül, hogy biztosítsa megélhetését. Ez az elképzelés végül nem került bele a megállapodásba.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és bajor testvérpártjával, a Horst Seehofer belügyminiszter vezette Keresztényszociális Unióval (CSU) kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) nyomására elfogadták
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 10:41
1/197
Képek, videók
politikusok.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:05
Politikusok Wc-je.jpg
agica2004
2017. január 20. péntek, 17:07
Szeged-politikusok
agica2004
2014. március 24. hétfő, 16:52
Politikusok.jpg
basikele
2013. március 02. szombat, 05:31
politikusok.jpg
idgie1975
2011. április 25. hétfő, 09:39
Dómban a politikusok.jpg
agica2004
2010. október 18. hétfő, 13:16
politikusok.gif
messner
2010. május 08. szombat, 17:09
8politikusok.jpg
robisilvi
2008. január 05. szombat, 23:38
politikusok.jpg
skypper
2007. április 14. szombat, 12:30
tel-aviv függetlenségi pa
lacipecsenye
2012. augusztus 13. hétfő, 19:26
Függetlenségi Kapu teteje
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:31
Függetlenségi Kapu előtt.
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:31
Függetlenségi Emlékmű.jp
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.