Belépés
2020. január 22. szerda | 4. hét | 22. nap | 15:43 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Többféle kábítószert is fogyasztott előzőleg a Horvátországban súlyos balesetet okozó sofőr
Amfetamin, diazepám és a köznyelvben Ginaként ismert GHB is volt a 35 éves sofőr vérében. A Jutarnji List azt is tudni véli, hogy a balesetet követően a sofőr csak egyetlen telefonhívást indított, apját hívta fel, akivel sokkos állapotban közölte, hogy "embereket ölt meg Sveta Helenánál". A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját közvetlenül a baleset előtt.

A rendőrségi kihallgatás során a férfi azt mondta, nem emlékszik a baleset körülményeire.

A horvát rendőrség korábban közölte, hogy a BMW-t vezető férfi a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett lassítás nélkül, az előzetes becslés szerint 150 kilométeres sebességgel csapódott bele a fizetőkapunál álló, magyar rendszámú Skodába.

A zágrábi megyei bíróság hétfőn harmincnapos vizsgálati fogságságba helyezte a BMW sofőrjét az indoklás szerint azért, mert fennáll a lehetősége annak, hogy megismétli a bűncselekményt.

A balesetben két felnőtt és egy
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 12:31
Megszűnik az óraátállítás,
Megszűnik az óraátállítás, de nagyon durva változás JÖN HELYETTE :
Sokan sokféle indokkal bírálják az óraátállítást..egy ennél sokkal kedvezőbb és egyszeri megoldást javasolnak, melynek előnyeiről könyvet lehetne írni, íme csak néhány dióhéjban...kevesebb depressziós ember, turizmus fellendülése, kevesebb CO2 kibocsátás, hosszabb és világosabb esték jöhetnének, évente 7 milliárdot spórolnánk meg, kevesebb lenne a villanyszámlánk, egészségesebb lenne a társadalmunk, csökkenne a rezsi, csökkennének az egészségügyi kiadások és még sorolhatnánk, de elöljáróban talán elég ennyi is.
Könnyen lehet, hogy előbb utóbb Magyarország időzónát vált! Létezik egy mozgalom akik folyamatosan ezért dolgoznak, ők a a ,,GMT+2-t Magyarországnak!" mozgalom nevet viselik.Véleményük szerint nem felesleges a tavaszi és az őszi óraátállítás, hanem a probléma egyszerűen az, hogy Magyarország egész egyszerűen rossz időzónában van!
Természetesen az ötlet nem légből kapott rengeteg kutatással és
maroka, 2019. május 11. szombat, 19:52
Táncoló szem
3 HATÉKONY TIPP A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁSÁRA

A szem alatti sötét karikák sokak életét nehezítik meg. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a jelenség mögött számos ok húzódhat meg a kialvatlanságon túl. Ne csak a késő estébe nyúló munkát okoljuk tehát a karikákért, hanem keressük meg a probléma valódi gyökerét, hogy hatékonyan fel is tudjunk lépni ellene.

A köznyelvben csak "táskás szemként" emlegetett bőrproblémát a keringési zavar, a dehidratáltság és a nem megfelelő kozmetikumok használata is okozhatja. Így első lépésként azt javasoljuk, vizsgáljuk meg napi rutinunkat! Ha azt látjuk, hogy túlságosan kevés folyadékot fogyasztunk, máris megtaláltuk a problémánk egyik gyökerét. Napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztásával sokat tehetünk a szem alatti karikák csökkentéséért.

Emellett azonban érdemes hetente 3-4 alkalommal speciális kezelést beiktatnunk arcápolási
klarika47, 2019. március 17. vasárnap, 06:56
Nekem mindennap '56
mártírok újratemetése érdekében.

Ezt követően a város további forradalmi helyszínein is elkezdtek emlékhelyeket kialakítani. Így az Akadémián, Dr. Kuroli Géza dékán jóvoltából, aki szintén súlyos sérültje volt a sortűznek, aztán az Ipari tanulóknál, a Városházánál, a magyaróvári temetőnél, jóval később a kórháznál. Azóta ezeket az emlékeket is körbejárják október 26-án a megemlékezők, majd az ötvenhatos útvonalon gyalogos felvonulással érkeznek a hivatalosan '56-os emlékparknak, köznyelvben Gyásztérnek nevezett helyszínre.
Az évenkénti megemlékezéseken köztársasági elnökök, miniszterek, államtitkárok és különböző közéleti személyek mondtak, mondanak beszédet.
Az 1992-ben megalakult Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület, összefogva az addigi magánkezdeményezőket Zétényi Zsolt ügyvéd képviseletében pert indított Dudás István és társai ellen, mint a sortűzért felelős személyek ellen. A Dudás-perként elhíresült évtizedes jogi procedúra féligazsággal ért véget 2002-ben. Dudás és
azenujsagom, 2018. október 24. szerda, 05:23
Érdekesség
bocskoros tót, aki így kiáltott: tot'." A magyarul nehezen visszaadható szójáték szerint a tot' (ejtsd: toty) többek között ,,íme" kifejezéssel kapcsolható össze. A jelenleg hatályos szlovák-magyar szótárak nem is foglalkoznak sokat a szóval, a magyar-cseh szótár a szlovákkal azonosítja, megjegyezve, hogy elavult.

A 2007-ben napvilágot látott Értelmező szótár magyarázatában némi eufémizmus figyelhető meg. ,,Ma a nép és a nyelv hivatalos elnevezése a szlovák, a köznyelvben is csak ezt használjuk közömbös hangulatú szóként. A régi magyar tót szó irodalmi, történeti munkákban fordul elő, ezenkívül szólásokban, valamint a gyakori Tóth családnévben." Az időben visszafelé haladva azonban nagy érdekes adalékokkal találkozhatunk. František Brábek 1910-ben megjelent magyar-cseh szótára a következő kifejezéseket mellékelte. 1. tót (Slovák); 2. drótostót (dráteník); 3. pejoratív tartalmú melléknévként: slovácký (szlovák, morvaszlovák). Szerepel még Tótország (Slovácko,
kirscha, 2018. október 09. kedd, 22:15
Furcsa tények az USA-ról
kínálatát.

A Las Vegas-i kaszinókban nincs óra.

Illinois államban nem az angol, hanem az amerikai a hivatalos nyelv.

A Massachusetts államban elhelyezkedő Charoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, a köznyelvben gyakrabban használt néven Webster-tó a leghosszabb földrajzi név birtokosa az Amerikai Egyesült Államokban.

Egy rockporti amatőr feltaláló egész házát papírból építette és még a berendezési tárgyak is ebből készültek. Az ember kérészéletűnek hinne egy ilyen építményt, a ház azonban már 95 éves. A falakat Elis F. Stenman - aki
schuro, 2018. augusztus 05. vasárnap, 18:22
Tallóztam
produkálnak az érintettek. Míg gyermekkorban normálisnak tekinthető és a tejfogak megjelenésével meg is szűnik a probléma, addig felnőttkorban leggyakrabban oki háttere a pszichés stressz. Szakszóval bruxizmusnak nevezik azt az állapotot, amikor éjszaka, álmunkban csikorgatjuk a fogunkat. A stressz ugyanis éjszaka kerül feldolgozásra. Fiziológiája: a belső feszültség átkerül az izomzatra, így a rágóizomzatra is, mely feszülést fogcsikorgatás által próbál enyhíteni öntudatlanul az ember.

A köznyelvben is használt kifejezés, hogy valaki ,,összeszorított" fogakkal teszi dolgát, ha nagyon koncentrál, erőlködik, stresszel...A stressz mellett olyan érzelmek is kiválthatják a fogcsikorgatást, mint az idegesség, harag és a fájdalom. Ezen pszichés tényezők mellett fogcsikorgatást okozhatnak a rágási funkciózavarok is, mint túl sok fogtömés, de akár az állkapocsízület problémái.

Mivel többnyire éjszaka jelentkezik, ezért sokszor nincs is tudomásunk róla, hogy érintettek vagyunk a problémában,
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Tallóztam
Mit tegyen méhcsípés, darázscsípés esetén!

A köznyelvben csípésként ismert méh- és darázsszúrás veszélyes, mert sok ember allergiás ezen rovarok méreganyagaival szemben. Akár egyetlen szúrás is heves reakciókat válthat ki. A többszörös egyidejű szúrások pedig sokkhoz vezethetnek, mely orvosi szempontból rendkívül veszélyes állapot.

A méhszúrás, darázsszúrás tünetei

Fájdalom, mely komoly mértéket ölthet. Vörös gyűrűvel körülvett elfehéredett bőrterület. Méhcsípésnél gyakran látható a szúrás/csípés közepén ottmaradt fullánk, míg darázscsípés esetén ez kevésbé jellemző. Duzzanat, amely komollyá válhat. Az egész terület sokkal melegebb lehet mint egyébként.

A méhcsípés, darázscsípés esetleges komplikációi

Anafilaxiás sokk (súlyos, a vérkeringés összeomlásához vezető allergiás reakció).
Halál.

Mit tehet Ön méhcsípés, darázscsípés esetén

Figyeli önmagát, jelentkeznek-e a sokk tünetei (sápadtság, hideg veríték, nyirkos bőr, gyors
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 10:33
Bizarr képek az orvoslás történelméből, 1900-1940
körül.

A beteg belélegzi a fájdalomcsillapítót "Twilight Sleep" a szülési fájdalom enyhítésére, 1939. július.

Oxigén adagolása egy újszülöttnek, Berlin, 1939. július.

Egy beteg vastüdőben, 1938 körül. A légzésbénultak életben tartására fejlesztették ki a köznyelvben csak vastüdőnek nevezett szerkezetet, ami a börtönévé is vált, hiszen életüket kizárólag a géphez kötve, abban fekve tölthették. Az első vastüdőt 1927-ben készítette Philip Drinker és Louis Agassiz Shaw a Harvard egyetemen. A készülék nem volt más, mint egy nagy acélhenger, amelyből csak a páciens feje látszik ki. A hengerrel összekötött villamos szivattyúgép a légnyomás ütemes változtatásával
schuro, 2018. március 17. szombat, 21:17
Ugorj már le egy Bambiért a Közértbe!
Írta: petrasgabriella 2017-12-06

A pult mögül kiszolgáló eladók, a jellegzetes mérleg, és még sok emlék, ami a Közértekhez kapcsolunk.

A Közért elődjét az árak megfékezésére hozták létre a közellátás biztosítása érdekében, majd 1948-tól a Közért, azaz a Községi Élelmiszerkereskedelmi Kft. a szocializmus meghatározó bolthálózatává vált.

Emlékszel még erre a mérlegre?

Az első önkiszolgáló Közért 1955-ben nyílt meg Budapesten a Mártírok útja és a Bem utca sarkán. Vidéken és Budapesten több száz Közért várta a zöldségre, húsárura, tésztára és kakasos nyalókára vágyó vásárlókat.

Önkiszolgáló Közért

A Közértbe jártunk a Kádár-korszakban, és a közértbe járunk még ma is - akkor is, ha a név már csak a köznyelvben, a retro bolt pedig az
anna4459, 2018. január 10. szerda, 20:15
Gyógyfürdők ,gyógyvíz kezelések
csökkenti a vérnyomást, javítja a szív és a tüdő működését, így érszűkületben, szívbetegségekben szenvedőknél, szívinfarktus után, szívműtétek rehabilitációjában alkalmazzuk. Mozgásszervi betegségek közül ideggyulladások, csontritkulás kezelésére alkalmas. Jó stresszoldó hatása is ismert.

A kezelést követően nem szabad tusolni, köntösben fekve kell pihenni legalább egy órát. Ez idő alatt más kezelést nem is alkalmazunk.

Víz alatti sugármasszázs -tangentorkezelés

A köznyelvben csak tangentorkezelés néven ismert, bár ez az elnevezés valójában a víz mozgatását végző készüléket illeti. A kezelés során a beteg egy nagyméretű orvosi kádban fekszik, úgy, hogy a kezelendő testrésze mindig a víz alatt helyezkedik el, miközben speciális sorrendben egy vízsugárral masszírozzuk. A vízsugár nyomása a beteg testfelépítésétől, megbetegedésétől és a kezelés céljától függően változik.

A kezelés akkor hatékony, ha azt megfelelő technikával alkalmazzák. Főként a gerinc melletti, az
suzymama, 2018. január 04. csütörtök, 16:05
1/19
Képek, videók
Horvátországban
hdora
2007. augusztus 24. péntek, 13:09
Horvátországban
adlee
2007. április 28. szombat, 16:26
Horvátországban,Selcén
szilvici
2007. február 18. vasárnap, 12:30
Horvátországban
icus2
2006. október 01. vasárnap, 17:43
Kicsimmel Horvátországban
modoritibi
2006. szeptember 18. hétfő, 11:34
Horvátországban
gsxrangel
2006. július 19. szerda, 14:32
vicc kábitószer.jpg
kicsoda57
2015. december 01. kedd, 21:56
A kábítószer áldozata!.bm
bongyi53
2010. július 26. hétfő, 20:08
A KÁBÍTÓSZER ÁLDOZATA.jpg
franciba
2009. január 26. hétfő, 15:58
A KÁBÍTÓSZER ÁLDOZATA.jpg
krita71
2009. január 08. csütörtök, 19:27
A KÁBÍTÓSZER ÁLDOZATA.jpg
drciccancs
2008. december 03. szerda, 20:51
MagE1nyosan20fogyaszto tta
kpista64
2009. október 05. hétfő, 16:34
TNT-Boys-Listen-Little -Bi
sz719eszter
2018. június 03. vasárnap, 17:18
Télapóra - Írom a listát,
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:53
list57.png
sz719eszter
2016. szeptember 28. szerda, 14:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.