Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 02:59 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai tüntetések - A philadelphiai tüntetők közös polgári peres eljárást indítottak a rendőrség ellen
A benyújtott három kereset szerint a tüntetők könnygáz bevetése és gumilövedékek használata miatt perlik a rendőrséget. Állításuk szerint a tüntetéseket az amerikai feketék és fehérek közötti egyenlőtlenségek és a rendőri brutalitás ellen szervezték, és a megmozdulások - amelyek mások szerint zavargásba torkolltak - békések voltak.

Az egyik kereset szerint a rendőrök válogatás nélkül vetették be a városba vezető országúton békésen menetelők ellen a könnygázgránátokat és a gumilövedékeket A másik perkereset azzal vádolja a rendőröket, hogy egy afroamerikai tulajdonban lévő üzletnél tankokat és szintén könnygázt, paprikasprayt és gumilövedéket vetettek be, és megsebesítettek embereket.

"Tüzet nyitottak bárkire, akit megláttak, így ment ez órákon keresztül, mindenféle indoklás nélkül" - idézte az AP amerikai hírügynökség Bret Grote-ot, az Abolicionista Jogi Központ nevű civilszervezet jogi igazgatóját. Grote szerint a rendőrök lőttek gyermekekre és idősekre egyaránt.

A közös polgári peres
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 21:53
Ukrán válság - Három ukrán katona vesztette életét, köztük egy katonaorvos mentés közben a Donyec-medencében
A közlemény szerint az "orosz megszálló erők" előző nap 18-szor sértették meg a tűzszünetet a kelet-ukrajnai frontvonal mentén, egyebek mellett 120 milliméteres, a minszki egyezményekben tiltott nehéztüzérségi aknavetőket és nagy kaliberű golyószórókat is bevetettek.

A parancsnokság közlése szerint az orosz erők kilőttek egy 120 milliméteres aknalövedéket Zolote település közelébe is, ahol már korábban az ukrán és a szakadár erők végrehajtották a minszki egyezményeknek megfelelően a csapatszétválasztást, azaz egy-egy kilométerre eltávolították egymástól csapataikat, és elbontották védelmi erődítményeiket.

A Donyecktől mintegy 65 kilométerre északra lévő Zajceve településénél a sebesült katonák evakuálása közben a támadók tüzet nyitottak a mentést végzőkre, és egy katonaorvos életét vesztette a támadásban.

Dmitro Kuleba külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján erkölcsileg barbarizmusnak nevezte a katonaorvos megölését, jogi szempontból pedig olyannak, ami háborús bűntettnek minősül.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 17:42
Koronavírus - Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken
is a munkáltatók dönthetnek a szabályozásról.

Franciaországban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma péntek este elérte a 30 ezret, de a kórházi betegek száma fokozatosan csökken, jelenleg 7 ezer. A két hónapig tartó nagyon szigorú karantén fokozatos feloldása után sem indult emelkedésnek a megbetegedések száma. Az egészségügyi hatóságok a karantén vége óta több mint 330 járványgócot tártak fel, és többségüket már teljesen felszámolták.

Az egészségügyi minisztérium péntek esti közleménye ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt hetek visszaszorulása után a SARS-CoV-2 vírus gyorsabb terjedésének jelei érzékelhetők, jóllehet annak szintje továbbra is alacsony. Az úgynevezett reprodukciós ráta jelenleg 1,05, míg a múlt héten csak 0,94 volt, ami azt jelenti, hogy míg egy héttel ezelőtt minden 100 új fertőzött átlagosan 94 embernek adta tovább a vírust, most legalább száznak. Ennek oka a szakemberek szerint elsősorban az, hogy az állampolgárok egyre kevésbé tartják be az
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 17:32
Bornemisza Eszter kiállítása a Fugában
A matematikus Bornemisza Eszter a kilencvenes évek óta foglalkozik textilképekkel; kísérletező művészetét kifinomultság és a technikai tökélyre való törekvés jellemzi. Az utóbbi tíz évben újrahasznosított anyagokból, újságpapírokból, röntgen- és integrált áramkör filmekből, saját készítésű papírpépből készít nagyméretű áttört faliképeket, installációkat és kisebb tárgyakat - emlékeztet a Fuga által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

Bornemisza Eszter legfrissebb sorozata, az És most? a szervezők meghatározása szerint izgalmas, új útkeresés. Pár éve papírpép formálásával kezdett kísérletezni, ez a folyamat tavaly ősszel indult újra, és a koronavírus-járvány miatti karantén bizonytalanságokkal teli hónapjaiban kapott új lendületet.

"A Fuga Trezor termének falai között felszabadult lendülettel készült humanoid tárgyak lebegnek. A járvány alatt napról napra egyre kiélezettebb helyzet és az aggasztó kilátások ezekben a furcsa, játékos tárgyakban oldódtak fel. Alapvető térgeometriai formák
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 16:12
Elhunyt Gyekiczki András szociológus
A Mazsihisz közleménye szerint Gyekiczki András 1958. június 7-én született a Veszprém megyei Pápán és ott is nőtt fel.

"Vasszorgalommal" végzett kutatása feltárta és összegyűjtötte mindazt, ami az 1944 előtt Pápán élt zsidó családok emlékezetéből megmaradt.

A kutatási anyagot 2012-ben a romos pápai zsinagógában az "Elfeledett szomszédaink" című nagy sikerű kiállításon mutatta be Rajk László látványterveivel.

Élete utolsó munkája a megújuló Rumbach utcai zsinagóga állandó kiállításának rendezése volt - fűzték hozzá.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:52
A NAV közzétette az augusztusban elszámolható üzemanyagárakat
A 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 373 forinttal, a gázolaj literenként 386 forinttal, az autógáz pedig 228 forinttal számolható el 2020. augusztus 1. és augusztus 31. között.

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszereznie.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:42
A magyarok többsége vásárolt divatterméket online a karantén alatt egy kutatás szerint
A Glami - MTI-nek küldött keddi közleménye szerint - több mint 250 ismert divatwebáruház kínálatát egy online platformon összesítő keresőoldal. Az internetes adatfelvételen és értékesítési statisztikákon alapuló, a divatpiac helyzetét vizsgáló legfrissebb reprezentatív kutatásukban ötezer magyar felhasználó vett részt, május 1. és 4. között.

A választ adók 26 százaléka új webáruházakat fedezett fel a járvány alatt és az online vásárlás megtapasztalt előnyeinek köszönhetően a jövőben többet tervez vásárolni az interneten.

A karantén alatt a legkeresettebb divattermékek a pizsamák és hálóruhák voltak: a termékkör eladása 81 százalékkal nőtt, míg a papucsokból 71 százalékkal többet adtak el.

A magyar vásárlók 7 százaléka azért rendelt, hogy ezzel is támogassa a helyi márkákat és vállalkozókat ezekben a nehéz időkben

A kutatásból az is kiderült: Magyarországon 10-ből 8 ember érdeklődik a fenntartható divat iránt, 60 százalékuk hajlandó lenne többet költeni egy fenntartható termékre. A
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 14:52
Szeptemberben szervezik meg az idén a 8. Vásárhelyi Forgatagot
Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a 8. Vásárhelyi Forgatagot az idén másként, máshol, kisebb csoportokhoz szólva, járványbiztosan szervezik meg szeptember 11. és 13. között. Portik Vilmos, a Vásárhelyi Forgatag főszervezője elmondta, hogy az idén kisebb fesztivált terveztek.

Bejelentették, hogy Pál Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház produkciós igazgatója lett a Forgatag fesztiváligazgatója. Pál Attila elmondta, hogy az idén minimális költségvetésből, az eddig megszokotthoz képest minimális létszámú közönségnek készülnek a programok, de maximális lelkesedéssel és kreativitással.

A tervek szerint több kisebb rendezvényből áll össze a Forgatag. A megszokott központi helyszín ezúttal elmarad, hiszen a fő cél a tömeg kialakulásának elkerülése. Az idén több marosvásárhelyi, erdélyi zenész, színművész és képzőművész kap lehetőséget, így a fesztiválnak hangsúlyosabb lesz a helyi jellege.

A marosvásárhelyi jelleg erősítése érdekében a lakótelepekre is kiviszik a
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 14:32
Azték palota maradványaira bukkantak egy épület alatt Mexikóváros főterén
Az épület felújításán dolgozó munkások bazaltlapokból épített padlózatot találtak, amely Axayácatl azték uralkodó palotájának egy nyitott részéhez tartozott - közölte a mexikói országos antropológiai és történeti intézet (INAH).

A palotát az azték birodalom bukása után Hernán Cortés spanyol hódító otthonaként használta, az ásatás erre is talált bizonyítékot.

A régészek szerint valószínű, hogy a hódítók felhasználták az ősi palota építőelemeit, melyet más azték épületekhez hasonlóan a földdel tettek egyenlővé.

Axayácatl 1469 és 1481 között uralkodott, az egyik utolsó király, Montezuma apja volt.

"Cortés házának padlózata alatt több mint három méter mélyen bazaltlapokból rakott padlót tártunk fel. A jellegzetességei alapján a szakértők arra következtettek, nyitott tér, valószínűleg udvari rész kövezete lehetett a királyi palotán belül" - állt a közleményben.

Cortés 1518-ban érkezett a mai Mexikó területére, hogy felfedezze a mesésen gazdagnak mondott vidéket a spanyol
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 13:41
Börtönre ítélték a veszélyhelyzet idején kórházi dolgozókra támadó férfit
A távmeghallgatással lefolytatott bizonyítási eljárás után a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt és három év börtönre ítélte, és elrendelte három felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is - közölték.

A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A közlemény szerint a férfi április 19-én súlyosan ittas állapotban felhívta a mentőket, hogy koronavírusra jellemző tüneteket észlel magán. A mentők kórházba vitték, ahol több egészségügyi dolgozó rászólt, hogy tartsa be a kötelező egymás közötti távolságot. A férfi erre trágár szavakkal illette a kórház személyzetét, agresszíven viselkedett, az őt csillapítani igyekvő egyik beteghordót ököllel próbálta megütni. A sértettnek aztán sikerült a vádlottat földre teperni és a biztonsági szolgálat segítségével a rendőrök megérkezéséig a helyszínen tartani - írták.

A beteghordó közfeladatot ellátó személynek minősül - hívta fel a figyelmet a főügyészség.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 13:01
Együttműködési megállapodást kötött az agrárkamarával a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
A kölcsönös segítség a mezőgazdaság és a gasztronómia fejlődéséhez egyaránt hozzájárul - indokolták a megállapodást.

A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá.

A közlemény különösen a jó minőségű alapanyagok jelentőségét hangsúlyozta, hiszen ezek nélkül - mint írták - sem színvonalas gasztronómia, sem sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el. A Magyarországon termelt élelmiszerek megbízhatók, beltartalmi jellemzőik kiválóak, a vásárlóknak ezért nem kell messzire menniük alapanyagokért - tették hozzá.

A NAK és az MNGSZ megállapodása szorosabbra fűzte a magyar konyha, a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát, és az érintettek várakozása szerint a magyar gazdaság lesz a legfőbb nyertese - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 12:11
Vizsgálatot indít a Magyar Kerékpáros Szövetség a tömegbaleset ügyében
"A szövetség a klubok és a szakmai tagszervezetek bevonásával megvizsgálja, hogy milyen intézkedésekkel és szervezési irányelvekkel csökkenthető a hasonló balesetek előfordulásának kockázata" - olvasható a közleményben, amelyben a szövetség leszögezte: a vizsgálat lezárultáig a felelősségi kérdésekben sem szakmailag, sem etikailag nem lehetséges állást foglalni.

Az amatőr országúti versenyen a nagyjából 200 tagú mezőnyben mintegy 50 résztvevő esett el három kilométerrel a rajt után a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti lejtmenetben, mintegy 70 kilométer/órás sebességnél. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a balesetben 19-en sérültek meg.

Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója és a Giro d'Italia magyarországi nagy rajtjának sportszakmai vezetője szerint ez az utóbbi húsz év legnagyobb magyarországi kerékpáros versenybalesete volt, amelybe maga is belekeveredett, ám zúzódásokkal és "ripityára tört sisakkal" megúszta.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 12:02
1/3812
Képek, videók
philadelphiai műemlék
mecsery
2010. május 31. hétfő, 00:44
philadelphiai városháza
mecsery
2010. május 31. hétfő, 00:43
Groteszk 01.jpg
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:46
Groteszk 02.jpg
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:45
Groteszk 03.jpg
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:45
Groteszk 04.jpg
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:44
Groteszk 05.jpg
chillik
2018. május 21. hétfő, 05:44
? Groteszk ars poetica.jp
chillik
2017. július 27. csütörtök, 05:12
AntwerpBelgium109Grote Mar
wiwat
2013. július 27. szombat, 07:02
grotezus.gif
gyurusne
2010. június 13. vasárnap, 12:49
Grote boze wolf 1.gif
mohini
2010. február 20. szombat, 16:49
Grote boze wolf 1 (5).gif
mohini
2010. február 20. szombat, 16:49
Grote boze wolf 1 (4).gif
mohini
2010. február 20. szombat, 16:49
Grote boze wolf 1 (3).gif
mohini
2010. február 20. szombat, 16:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.