Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:15 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kézilabda BL - Távozik a Vardar Szkopje tulajdonosa
Az üzletember a klub honlapján közzétett nyílt levélben emlékeztetett, hogy hét éve szponzorálja a csapatot - amely tavalyelőtt megnyerte a Bajnokok Ligáját -, de az egyre növekvő pénzügyi nyomás, és a támogatás hiánya miatt ez az időszak hamarosan véget ér.

Szamszonenko elárulta, hogy az európai szövetségtől és a támogatóktól származó összegek a csapat éves költségvetésének a tíz százalékát sem érik el, és hiába kapott már számos ígéretet az elmúlt esztendőkben, a helyzet nem változott.

"Az RK Vardar az ország jelképe. Minden macedón vállalkozót felszólítok, hogy segítsen megmenteni a nemzet büszkeségét" - írta.

A tulajdonos kifejtette, hogy az elmúlt három szezonban mindennapos küzdelmet jelentett számára a csapat fenntartása. A klub adóssága folyamatosan növekedett, márpedig a továbbiakban nem szeretné veszélyeztetni a csaknem ötezer embert foglalkoztató vállalatainak sorsát.

A Vardar női csapata sorozatban ötször szerepelt a BL négyes döntőjében, de a mostanihoz hasonló okok
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 21:11
Öt dolog, amit tudnod kell a magyar irodalom nagyjairól ....
emlékeikből még feldereng az irodalom óra, melyen a tanárral hangosan szavaltuk: ,,Jajgat és sír elpusztult reményén / Egy magános árva szív. /Egy magános árva szív. " Csokonaitól, vagy József Attila két balatoni verse is ismerősen csenghet; az 1936 nyarán, Balatonszárszón, az Eta nővére által bérelt panzióban töltött gondtalan, nyugodt napokban született. A hullámok lágy tánca... kezdetűben a beesteledő Balaton nyugalmát szemlélve próbál megbékélni a világgal és magával.
- A másik, a közismert, nagy vers, a Balatonszárszó létösszegző, minimalista, filozofikus remeklése már a közelgő, tragikus véget előlegezi, de ebben még a szörnyűségek csak fenyegető rémekként sejlenek. A vers a József Attila-i tájábrázolások antropomorfizálási technikájának egyik legszebb példája.
- Íróink, költőink nemcsak a Balaton gyönyörűsége miatt, hanem a szerelem miatt is gyakran időztek a megyében. ,,A szerelem sötét verem..."
*
- 1. Balatonfüred híres lakója volt Jókai Mór,
maroka, 2019. március 20. szerda, 09:48
Donald Trump visszautasította, hogy bármikor is Oroszország javára dolgozott volna
benyomása, hogy az elnök orosz érdekeket szolgál.

A vizsgálatot két szálon indították meg: az elhárítás azt vizsgálta, hogy Donald Trump szándékosan vagy akaratlanul dolgozott-e Moszkva javára, a bűnügyi nyomozás pedig azzal foglalkozott, hogy Comey menesztésével az elnök akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

Donald Trump az újságíróknak azt hangoztatta, hogy a The New York Timesban megjelent írás "csak egy nagy kövér kacsa". Hozzátette: "azokat az embereket, akik ezt csinálták, rajtakapták, és közismerten csirkefogók". Az elnök ezzel arra a két volt FBI-munkatársra utalt, akiknek hónapokkal ezelőtti kongresszus meghallgatásán kiderült, hogyan szövetkeztek ellene az irodán belül, hogy lejárassák őt. Trump azt mondta: "jót tett" az Egyesült Államoknak James Comey eltávolításával.

A The Washington Post cikkével kapcsolatos kérdésre Trump úgy reagált: fogalma sincs, mi van az említett tolmács jegyzeteivel.

A két cikk kisebb vihart kavar a washingtoni politika berkeiben. Lindsey Graham,
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:32
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
1.: 'VÉRhülye' volt, amit írtam, nem vén hülye... :) Márpedig, aki A PAKSI ATOMERŐMŰ HIVATALOS OLDALÁN KÖZÖLT ADATOKAT CÁFOLJA, AZ CSAK VÉRHÜLYE LEHET!... :((
2.: 2018. augusztusa, már eddig is rekorder, mivel mint írtam, ENNYIRE hosszan tartó kánikulai időszak, még nem volt augsztusban! (Már 3 hete, kánikula van! Abból a 3 hétből, 2, augsztus hónapban volt... És a jövő heti előrejelzés szerint, nem szűnik a kánikula, sőt még emelkedni is fog a hőmérséklet!... :((
Az is közismert, hogy Magyarországon, eleddig a július hónap számított a legmelegebb nyári hónapnak! Augusztusban, legfeljebb csak egyedi hő-csúcsok szoktak lenni, nem pedig folyamatos hőség!...

(...De hát, a fejüket porba dugó struccok, nyilvánvalóan nem láthatják, amikor az oroszlán hátbavágja őket!...) :((
foxworkinspace, 2018. augusztus 12. vasárnap, 21:57
Hét zűrös legenda az űrkutatás történetéből
sivatagban fekvő, a nyilvánosság kizárásával működő katonai bázison történik. Hírnevét leginkább annak köszönheti, hogy a 20. század második felében számos UFO-észlelést rögzítettek a környéken, így egyre többen kezdték el hangoztatni, hogy a létesítmény valójában a földönkívüliek tanulmányozására és a velük való kapcsolattartásra szolgál.

A megoldás azonban ezúttal sem olyan izgalmas, mint a legenda. A körzet ugyanis Edwards Air Force Base nevű katonai repülőgépkomplexum része, amelyről azonban közismert, hogy már 1955 óta az amerikai kémregülőgépek tesztelő terepeként szolgál. A környéken észlelt azonosítatlan repülő tárgyak tehát valószínűleg nem egy másik bolygóról érkeztek, hanem pusztán a hidegháborús évek technológiai versenyének éppen legújabb amerikai modelljeit pillanthatták az eget kémlelő emberek.

Egy marslakó arca

A ,,marsi arc" a Viking-1 űrszonda
moonshadows, 2018. július 23. hétfő, 12:18
Harckocsi történelem
ismertté vált modell kialakításához vezettek, ez volt az első brit harckocsi.

Little Willie

A javítások ellenére a harckocsi még mindig nem felelt meg a landship követelményeinek, így W. G. Wilson hadnagy javaslatára nagyobb méretű, a test teljes hosszán körbefutó lánctalpakkal szerelték fel, így megnőtt a jármű stabilitása. Ezzel a kialakítással nyerte el a harcjármű közismert romboid alakját, ez lett a Mother (Anya). A Mother volt a prototípusa a Mk I harckocsinak, melynek 1916 februárjától megkezdődött a sorozatgyártása és ezzel kezdetét vette a "harckocsik korszaka".

Char d'Assault Schneider

A francia háborús vezetés J. E. Estinee ezredes ötletére, 1915-ben elkezdte egy gyalogsági páncélozott rohamkocsi kifejlesztését, hogy tervei szerint
schuro, 2018. február 26. hétfő, 18:06
Veronika nap január 13
Aphrodité istennőnek híresen csodás hosszú haját. Állta a szavát,le is nyisszantotta, és elhelyezte azt az istennő templomában -a haj mágikus dolog! .
Másnap reggelre a hajzatnak nyoma veszett, s nagy ribillió támadt Az udvari csillagász erre bejelentette, hogy a hajzuhatag akkora örömöt okozott Aphrodité istennőnek, hogy az égre helyezte azt. Megmutatta a csillagok egy csoportját, (amit addig a napig az Oroszlán farkának neveztek) Berenice Haja a neve azóta.
VERONIKA KENDŐJE:
A közismert Bibliához kapcsolódó történet szerint Veronica (Berenice) volt annak az asszonynak a neve, aki a keresztúton egy kendőt nyújtott át Jézusnak, hogy felitassa a vért az arcáról. Veronika a kendőjét Jézus arcára szorította, hogy felitassa verejtékét és vérét. Így került volna a kendőre az egyetlen fennmaradt és hiteles arckép Krisztusról (ne feledjük, hogy a nem kevésbé megosztó torinói lepel már a halott Krisztus vélt vagy valós alakjának és arcának lenyomatát mutatja).
Érdekesség, hogy a
liliana01, 2018. január 12. péntek, 13:26
A bolsevizmus berúgta az ajtót
ugrásszerűen megnőne, és a Gyurcsány-éra szintjére emelkedhetne, de megmaradna az a stabilitás, ami a Fidesz nélkül nincs meg.

Ebben az esetben abba is reménykedhetnek, hogy sikerül megszabadulni Orbántól, így akadálytalanul haladhatna tovább Közép-Európa gyarmatosítása. De ebből az egész buliból, jól felfogott érdekükben, ki akarják hagyni ezt a bandát, amelynek ez nyilván nem tetszik.

Azt gondolják, hogyha sikerül balhét kirobbantani, akkor néhány halott árán akár, mint ,,közismert humanisták", újra a helytartójelölti lista élére kerülhetnek.

Konrád Györgyöt és a HVG szerkesztőségét ezek alapján és nem a normális emberi erkölcsök alapján kell megítélnünk.

Botond Bálint
A szerző szociológus

forrás: Bádog - Bayer Zsolt
menusgabor, 2018. január 09. kedd, 14:45
Nincs Cím
a Nap töltött részecskéinek a beáramlását az emberi test körüli mágneses mezőbe (aurába).
A Nap geomágneses viharainak megnövekedett intenzitása és előfordulási gyakorisága okozza a bolygónkon bekövetkezett VÁLTOZÁSOKAT. Ezek közé tartoznak a földrengések, vulkánkitörések, hurrikánok, tornádók és szélviharok. Továbbá a fokozódó napkitörések hatásának következménye az emberek zavarodottsága.

GEOMÁGNESES TEVÉKENYSÉGEK BEFOLYÁSOLJÁK AZ EMBERI TUDATOT !!!!

A naptevékenységek közismert módon hatással vannak az emberi tudatra. A napkitörések befolyásolják a központi idegrendszert, az összes agyi aktivitást (beleértve az egyensúlyt), az emberi magatartásmintákat, és az összes psziché-fiziológiai (értelmi / érzelmi / fizikai) válaszokat.

A napkitörések tüneteket okozhatnak nekünk: idegesnek, nyugtalannak, aggódónak érezzük magunkat. Szédülés, ingerlékenység, fásultság, fáradtság, hányinger, és émelygési tünetünk lehet. Egyes embereknél szokatlan feledékenység jelentkezhet, míg
sanci81, 2017. december 24. vasárnap, 18:12
Jogerős ítélet: a tiszavasvári önkormányzat megsértette a romák emberi méltóságát
Felidézték, hogy a TASZ 2016 márciusában fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH), miután a tiszavasvári önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Becsület Légiója egyesülettel. Valójában "két közismert, szélsőséges politikussal": Orosz Mihály Zoltánnal (Érpatak polgármestere) és Zagyva György Gyulával (volt jobbikos országgyűlési képviselő). A megállapodás látszólag a cigánytelepek lakóinak integrációjára irányult, a valóságban azonban annak alapján megfélemlítő "bejárások", ellenőrzések zajlottak a "szegregátumok" területén, esetenként éjszaka is - írták.

A TASZ az önkormányzattal szemben kezdeményezett eljárást az EBH-nál, mert álláspontja szerint lehetővé tette és támogatta a heteken át tartó jogsértést a településen.

Az EBH 2017 májusi határozatában megállapította, hogy az önkormányzat támogatásával és részvételével zajló "bejárások" alkalmával zaklatták a cigánytelepek lakóit, és ezzel az önkormányzat megsértette az egyenlő bánásmód követelményét.

Az önkormányzat a
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 14:32
Magyar alkotó műve Velencében....
látványközpontú, időszaki térinstalláció tizenhét darab, méretes biliárdgolyókká alakított hajózási ütközőbójából áll, melyek a víz mozgásának engedve ringatóznak a széles Giudecca-csatornán.
A biliárdtól eltérően itt nincs szilárd alap; a szüntelenül áramló víz miatt az egyébként rögzített, állandó pozícióval rendelkező golyók helyzete mindig más.Vincze Ottó installációjában a közismert játék golyókészlete két fehér golyóval és az oldalukon viselt jelvényekkel egészül ki. Szentendrén a horgonyos, kettős kereszt töltött be, Velencében az oroszlán szimbóluma játszik jelentős szerepet. A két kalmárváros jelképei egyszerre utalnak a vízi úton folytatott kereskedelemre és az abból felvirágzó kulturális örökségre; ugyanakkor e komoly üzenetét az installáció könnyed, a változás illúzióját keltő, színes környezetben hordozza - közölte a Ferenczy Múzeumi
gabfe, 2017. november 16. csütörtök, 14:00
Robbantásos merényletben megsérült egy ukrán ellenzéki képviselő
Ihor Moszijcsuk, az ellenzéki Radikális Párt parlamenti képviselője az Eszpresszo ukrán tévécsatorna stúdiójából lépett ki az utcára, amikor felrobbant egy, a ház előtt parkoló autó, más források szerint egy motorbicikli.

A politikust repeszek okozta sérülésekkel kórházba szállították, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos az állapota.

A 112.ua hírportál beszámolója szerint a robbanásban megsérült Vitalij Bala politológus is.

A kijevi rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy valóban robbanás történt a tévé székházánál. A képviselő szóvivője, Anna Szejnik a 112 Ukrajina hírtelevíziónak azt mondta, hogy tudomása szerint a felrobbant jármű már akkor ott parkolt a televízió előtt, amikor Moszijcsuk bement az épületbe. Oleh Ljasko, Moszijcsuk pártjának elnöke később a tévének azt mondta, hogy a merényletben meghalt a képviselő testőre. A 112 Ukrajina tudósítása szerint Moszijcsukkal együtt összesen négy személyt szállítottak kórházba a mentők. A testőr állítólag kórházba szállítás közben, a
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 07:03
1/22
Képek, videók
szkóp3
medveczki
2011. augusztus 28. vasárnap, 15:48
szkóp2
medveczki
2011. augusztus 28. vasárnap, 15:46
szkóp1
medveczki
2011. augusztus 28. vasárnap, 15:45
054A bolt tulajdonosa hál
eva_gyulai
2013. május 30. csütörtök, 22:24
a képtár tulajdonosa
mgergo
2009. április 10. péntek, 23:10
Torta és a tulajdonosa!
eri70
2008. január 07. hétfő, 15:07
A tanya tulajdonosa
flammer
2007. október 03. szerda, 21:35
Lys honlapjáról
rozsa123
2007. december 21. péntek, 18:22
Nővekvő szeretet.jpg
suzymama43
2015. július 02. csütörtök, 18:29
növekvő sorrendben
agica2004
2010. december 20. hétfő, 15:14
A Föld növekvő Holddal.jp
pacsakute
2010. július 30. péntek, 20:27
növekvő hold.jpg
szalai0913
2010. április 06. kedd, 19:13
növekvő rőzsa.gif
maroka
2010. február 17. szerda, 13:44
a Föld növekvő Holddal
csigamalac
2009. április 19. vasárnap, 11:34
novekvo zold.gif
charlotteani
2009. január 27. kedd, 19:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.