Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 14:31 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tettek feljelentés a madridi tartományi elnök ellen
Az családok szerint az autonóm kormány a nyilvánvaló veszély ellenére nem hozott időben megfelelő intézkedéseket ezekben az intézményekben, emiatt átláthatatlan helyzet alakult ki, ráadásul a rokonok nem kaptak felvilágosítást szeretteikről.

Kiadott közleményükben hangsúlyozták továbbá a tesztek, a védőfelszerelések hiányát és a fertőzöttek nem megfelelő elkülönítését is. Mindezek miatt a hozzátartozók az érintett otthonok vezetőit is feljelentették.

A madridi tartományi kormány adatai szerint március eleje óta 5972 koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset történt az autonóm közösség területén működő idősotthonokban és szociális intézményekben, amelyből 1249 esetben igazolta vizsgálat a fertőzést. A többieknél fennálltak ugyan a koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket, de nem készült teszt, amely ezt megerősítette volna.

A gyanús, de nem tesztelt esetek nem kerülnek bele az egészségügyi minisztérium központi statisztikájába, amely szerint 231-gyel nőtt a regisztrált fertőzöttek
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 19:53
Koronavírus - Spanyolországban 194 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy napban
életbe, szerda délben egy perces néma főhajtással tisztelegnek az áldozatok emlékének - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón, amelyen több mint két hónap után először vettek részt személyesen is újságírók.

María Jesús Montero elmondta: tíz elhunyt közül nyolc 70 év feletti, vagyis annak a generációnak a tagjai, akik "lefektették a demokrácia alapjait" több mint negyven évvel ezelőtt a diktatúra után.

Amíg tart a gyászidőszak félárbocra engedik a közintézményekre, a spanyol hadihajókra és a külképviseletekre kihelyezett zászlókat.

Az Europa Press spanyol hírügynökség közzétett egy csendőrségi jelentést, amelyben a hatóság megállapította, hogy a központi kormány madridi tartományi képviseletének vezetője annak ellenére hagyta jóvá a nagyszabású nőnapi felvonulás megrendezését március 8-án, hogy tudomása volt a tömegrendezvények egészségügyi kockázatáról abban az időszakban. José Manuel Franco felelősségét bírósági eljárás keretében vizsgálják és június 5-én
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:23
Koronavírus - Tíznapos nemzeti gyászt rendel el jövő kedden a spanyol kormány
Pedro Sánchez elmondta: a gyász ideje alatt félárbocra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat, és amikor a járványügyi korlátozások fokozatos feloldása befejeződik az országban, az uralkodó részvételével nagyszabású hivatalos megemlékezést tartanak az áldozatok tiszteletére.

A legutóbbi, pénteken közölt adatok szerint a dél-európai országban 28 628 ember halálát okozta eddig a SARS-CoV-2 nevű vírus és 234 824 fertőzöttet regisztráltak. A járvány legsötétebb napja április másodika volt, amikor 950-en hunytak el. Pénteken 56 áldozatról adott hírt az egészségügyi minisztérium.

"A neheze már elmúlt" - fogalmazott a miniszterelnök, köszönetet mondva az állampolgároknak példamutató magatartásukért, hangsúlyozva, hogy "a spanyol nép fékezte meg a vírust" azzal a közös áldozatával, amit a karantén jelent.

Pedro Sánchez hangsúlyozta, hogy "a győzelem egy lépésre van", de a vírus még nem tűnt el, és amíg nem születik meg a védőoltás vagy más gyógymód, addig minden cselekvést az
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 16:52
Zöldségarc
kidolgozni, a tavaszi félév kezdetét megcélozva annak hatálybalépésével, akkor még az Európai Bizottság térfelén pattogott a labda.

Ezt követően 2014 szeptemberére időzítették a Balog Zoltán nevéhez fűződő rendelet megvalósítását, de még az előző tanévben sem volt kötelező lenyomni a gyerekek torkán az egészséges étkezést. Egyesek szerint ebben nagy szerepet játszott az önkormányzati választások közelsége, az Emmi azonban egyszerre fogta a csúszást a közétkeztetési szolgáltatókra, a közintézményekre és a szülők elvárásaira.

2015. január elsején harmadjára sem sikerült bevezetni a Balog Update csomagot, az újfent szeptemberre halasztott reform holtidejében azonban legalább lezajlott egy kéthetes tesztüzem - a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) próbaétkezésein több mint ötezer gyerek, valamint tanáraik és szüleik is megismerkedhettek az új rendszerrel. A VIMOSZ konklúziója szerint a diákok jelentős része a reformmal kapcsolatos információk hiánya miatt
klarika47, 2018. december 16. vasárnap, 10:48
Székelyzászló-ügy - Eltávolították Kézdivásárhely köztereiről a székely zászlókat
A polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: a brassói táblabíróság jogerős ítélete következtében voltak kénytelenek intézkedni. Az MTI-hez eljuttatott ítéletben a bíróság elfogadta a felperes Méltóságért Európában Polgári Egyesület érvelését, mely szerint a székely zászló olyan magánjellegű szimbólum, amelynek nincs helye közterületeken. A bíróság elutasította a polgármesteri hivatal érvelését, amely szerint a törvények csupán közintézményekre kötelező módon kitűzendő zászlókra vonatkoznak, és semmilyen a közterületekre érvényes előírást nem tartalmaznak.

"Egy privát entitás zászlajának a felvonása közterületen a polgármester jelenlétében egy ünnepi rendezvény keretében az állampolgárokban azt a hamis képzetet kelti, hogy ez az entitás hivatalosan is létezik, és része a romániai közigazgatási rendszernek". Az ítélet a helyi zászlókra vonatkozó, 2015 nyarán elfogadott törvényre hivatkozva jelenti ki, hogy a magánjellegű szimbólumokat csakis magánterületeken lehet kitűzni.

A
velemenyezd, 2016. augusztus 09. kedd, 13:02
Menzareform
kidolgozni, a tavaszi félév kezdetét megcélozva annak hatálybalépésével, akkor még az Európai Bizottság térfelén pattogott a labda.

Ezt követően 2014 szeptemberére időzítették a Balog Zoltán nevéhez fűződő rendelet megvalósítását, de még az előző tanévben sem volt kötelező lenyomni a gyerekek torkán az egészséges étkezést. Egyesek szerint ebben nagy szerepet játszott az önkormányzati választások közelsége, az Emmi azonban egyszerre fogta a csúszást a közétkeztetési szolgáltatókra, a közintézményekre és a szülők elvárásaira.

2015. január elsején harmadjára sem sikerült bevezetni a Balog Update csomagot, az újfent szeptemberre halasztott reform holtidejében azonban legalább lezajlott egy kéthetes tesztüzem - a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) próbaétkezésein több mint ötezer gyerek, valamint tanáraik és szüleik is megismerkedhettek az új rendszerrel. A VIMOSZ konklúziója szerint a diákok jelentős része a reformmal kapcsolatos információk hiánya
tripike, 2015. július 11. szombat, 15:32
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Nihant feljelentette Emir
durcimarcika
2017. április 24. hétfő, 20:06
Igló: Tartományi ház
adakaleh
2017. június 06. kedd, 11:14
A volt tartományi néptaná
farkas1945
2010. október 30. szombat, 18:39
Nagy családok
sanci81
2018. január 14. vasárnap, 15:18
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
Az elveszett családok 01.
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 10:50
Az elveszett családok 02.
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 10:46
Ima a családokért
sacimama
2014. december 28. vasárnap, 22:22
Ima a családokért naponta
sacimama
2014. május 21. szerda, 10:42
Családokért ima
sacimama
2013. június 23. vasárnap, 22:57
Családok könyve
lacipecsenye
2011. január 11. kedd, 16:23
Lármafák- székely autonóm
pacsakute
2018. október 27. szombat, 15:27
Autonomne
esztella75
2012. október 12. péntek, 22:04
Címkék
egészségügyi minisztérium, egészséges étkezést, kéthetes tesztüzem, tavaszi félév, áldozatok tiszteletére, külképviseletekre kihelyezett, központi kormány, diktatúra után, María Jesús Montero, bíróság elutasította, székely zászlókat, demokrácia alapjait, gyerekek torkán, hatóság megállapította, Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének, brassói táblabíróság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.