Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:14 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sziget - Sűrűbben közlekednek egyes BKK-járatok a rendezvény alatt
A BKK pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint augusztus 5. és 14. között transzferbuszok járnak a Liszt Ferenc-repülőtér és az Óbudai-sziget között, ezek "beköltözéskor" csak Óbuda felé, a fesztivál zárásakor pedig csak a repülőtér felé visznek utasokat.

A fesztivál idején a szentendrei (5-ös) HÉV sűrűbben, hosszabb szerelvényekkel és éjszaka is közlekedik. A nagykörúti villamosok és villamospótló buszok, valamint a Hungária körúti éjszakai 901-es és 918-as buszok szintén nagyobb kapacitással járnak.

A BKK emellett - mint korábban is - hajójáratot indít a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a fesztivál miatt a közúti közlekedés rendje is megváltozik: tilos lesz megállni egyebek mellett a Reményi Ede utca, a Benedek Elek utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca és az Óbudai rakpart egy-egy szakaszán.

A rendezvényre Sziget-Budapest Citypass karszalag vásárolható, amellyel - a 100E busz kivételével - korlátlanul lehet használni a BKK
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:52
Világháborús bomba - Hatástalanítják a Városligetben talált robbanótestet
dolgozók biztonsága érdekében mintegy 500 méter sugarú körben rendelt el a rendőrség kiürítést. Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak péntek délelőtt el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. A két kerületben kijelöltek egy-egy befogadóhelyet is.

A kiürítés a VII. és a XIV. kerületben összesen mintegy 3500 embert érint. A kiürítéssel kapcsolatos további információk a kormanyhivatal.hu oldalon olvashatók.

A közúti és a közösségi közlekedést is korlátozzák a művelet idejére: reggel lezárják a VII. kerületi István utca, Marek József utca, Dembinszky utca és Peterdy utca Dózsa György út és Murányi utca közé eső szakaszát, valamint a XIV. kerületi Cházár András utcát. Reggel 8 órától a tűzszerészi munka megkezdéséig, várhatóan délelőtt 10 óráig már csak az átmenő forgalmat engedélyezik a Dózsa György úton a Thököly út és a Damjanich utca között, illetve az Ajtósi Dürer soron a Dózsa György út és a Stefánia út között. Ezután, várhatóan 10
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 07:04
Kormányzati forrásból újabb közlekedési csomópontokat építenek át Debrecenben
melletti Pallagi úti körforgalmat, amelyet félmilliárd forintból alakítottak ki az Új Főnix terv keretében. A körforgalom megkönnyíti a klinikák és a szerdán kezdődő Campus Fesztivál helyszíneinek megközelítését is - jelezte a polgármester.

Emlékeztetett rá, hogy az elmúl 3-4 évben több mint kilencmilliárd forintból 53 közúti csomópont átépítését végezték el, egyirányúsították a belvárosi főbb útvonalakat és nagyszabású aszfaltozási programot is megvalósítottak az Új Főnix terv keretében.

Ez a közlekedésfejlesztési program folytatódik mos a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában, az állami kezelésben lévő utak csomópontjainak korszerűsítésével.

Papp László közlése szerint elsőként a nagy forgalmú Nyíl utca Hadházi út kereszteződése újul meg, hozzá kapcsolódóan pedig a Bem téren a Nyíl utca felé külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki. Ezt további nyolc kereszteződés kivitelezési munkáinak megindítása, további három előkészítése követi, miközben tanulmánytervet készítenek
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 15:52
Érdnél befejeződött a kisiklott mozdony műszaki mentése, újraindult a vonatforgalom
érvényben marad a Déli-Kelenföld, Keleti-Kelenföld közötti szakaszokra a forgalomkorlátozások miatt bevezetett felármentesség (IC pót- és/vagy helyjegy esetén).

Pénteken 22.00 órakor 30-40 vasúti szakember közreműködésével kezdték meg a visszaemelését és elszállítását annak a mozdonynak, amely hétfőn délután Érden engedély nélkül elindult, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd kisiklott, és az érdi Velencei út közelében lévő töltés szélén állt meg.

A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.

Szombaton reggel 6.00 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 07:05
Hétfőtől lezárják Szegeden a Sándorfalvi úti vasúti átjárót
A közlemény szerint augusztus 13-ig a kivitelezést végző vállalkozó vágánybontási, alépítményi, majd felépítményi, valamint vágányszabályozási és útépítési munkákat is végez.

A Szeged-Békéscsaba vasútvonalat keresztező útátjáróban a gyalogos és kerékpáros forgalmat az építési időszak alatt is biztosítják.

A gépjárművezetők számára a lezárás ideje alatt az M43-as autópálya érintett - 8-as és 11-es kilométerszelvények közötti - szakaszát jelölik ki kerülőútként.

Magyarország első integrált villamos és nagyvasúti tram-train vonala a meglévő szegedi 1-es villamosvonalból ágazik ki. A vonal a MÁV Zrt. 135-ös számú vonalán mintegy 22 kilométeres nagyvasúti pályáján folytatódik, amely teljesen átépül és bizonyos szakaszokon - ahol a vasútüzem megköveteli - a második vágány is kiépül. Emellett Hódmezővásárhelyen új villamosvonal épül. Az egyvágányú hódmezővásárhelyi villamosvonalon hat megállót alakítanak ki, ebből kettőnél, valamint a végállomáson lesz kétvágányos forgalmi kitérő. A fejlesztés a
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 07:05
MÁV: 1700 milliárd forintot szán a kormány vasúti fejlesztésre
Loppert Dániel hozzátette: Debrecen, Miskolc és Pécs irányába történnek majd nagyobb pályafejlesztések.

Mint elmondta, a MÁV Zrt. a kormányzatnak elfogadásra beadott egy 2023-ig tartó stratégiát, amely bemutatja, hogy a vasúti közlekedés miként válhat versenyképessé a közúti közlekedéssel szemben. A stratégia szerint 2025-ig a menetidőt a Budapest és Debrecen, illetve a Budapest Miskolc vonalon is két óra alá csökkenti majd a társaság. Jelenleg a MÁV Zrt. 80 kilométeren tud gyorsvasúti sebességet garantálni, de a tervek szerint 2022-re 400-500 kilométerre bővül majd ez a hálózat - tudatta a kommunikációs igazgató.

Loppert Dániel közölte azt is, hogy a kocsik és mozdonyok fejlesztése terén vannak még kihívások.
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 11:42
ITM: május óta harmincöt taxi rendszámát vonta be a hatóság
A közleményben kiemelték, hogy a nyári tömegrendezvényekhez kapcsolódóan Budapesten, Sopronban és Zamárdiban összevont személyszállítói ellenőrzést végeztek négy régió közlekedési hatósági szakemberei az elmúlt két hétben.A közleményben részletezik, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei június végén, július elején a Volt Fesztivál és a Balaton Sound helyszíneinek közvetlen közelében, valamint Budapest kiemelt közlekedési csomópontjainál, a Keleti Pályaudvar, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Népliget térségében dolgoztak.

A megvizsgált 227 taxi közül 16 esetében találtak hiányosságot, jellemzően a szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyek hiányát. A feltárt mulasztások miatt több esetben 200 ezer forinttól 800 ezer forintig tartó bírságot szabtak ki, kilenc jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit a helyszínen bevonták.

A szabályszegő taxisok nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Magyarországra érkező turisták megkárosításával az ország
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 11:31
BKK: megjelent a közbeszerzés a Lánchíd körüli felújítás terveinek elkészítésére
létre, amely szerves részét képezi a budai Várnegyed és a Belváros gyalogos-turisztikai zónájának - írták.

A szabadidős, pihenési és turisztikai lehetőségek javítása érdekében megújulnak, könnyen elérhetővé válnak és összekapcsolódnak a gyalogos- és zöldfelületek - közölte a BKK. Kitértek arra is, hogy épületek előtti járdák kiszélesítését, a megmaradó útfelületeken pedig új gyalogos átkelési lehetőségek kijelölését tervezik.

Úgy folytatták: a terveknek a gyalogos, a kerékpáros és a közösségi közlekedés előtérbe helyezését kell szolgálniuk. Ugyanakkor a járműforgalom csillapítása mellett fennmarad a Bel-Buda és a pesti belváros összekötését biztosító fontos közlekedési folyosó forgalmi szerepe - hívták fel a figyelmet.

A BKK tájékoztatása szerint Clark Ádám téren biztosítani kell a gyalogos terek növelését és az átjárás lehetőségét minden irányba. A Széchenyi téren pedig biztosítják a Lánchíd kétszer egy forgalmi sávos megközelítését és a tér déli oldalán a József Attila utcára való közvetlen
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 13:11
Dózsa György úti baleset - M. Richárd: gyorsítottam az ütközés előtt
meghallgatásával folytatódik.

A vád szerint 2017 májusában M. Richárd egy német rendszámú Mercedessel 135-140 kilométer/órás sebességgel haladt Budapesten, a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy szabálytalanul elé kanyarodó személyautóval. Ennek az autónak az egyik utasa a helyszínen, egy másik még aznap a kórházban meghalt, a kocsi vezetője - a per harmadrendű vádlottja - pedig életveszélyesen megsérült. Könnyebben megsérült több járókelő és M. Richárd is.

Az ügyészség szerint mindkét vezető közlekedési szabályokat szegett: M. Richárdnak elsősorban a megengedett sebesség jelentős túllépése róható fel, a másik sofőrnek pedig a szabálytalan kanyarodás és az, hogy a szembejövő forgalomnak nem adta meg az elsőbbséget. Emellett M. Richárdnak nem volt érvényes vezetői engedélye. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja M. Richárdot és harmadrendű vádlottként a másik autó vezetőjét.

Egy másik vádpont szerint 2015-ben M. Richárd a Károly körúton egy német rendszámú
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 12:11
Új elnököt választott a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület
A közlemény szerint a marketing és cégvezetés területéről érkező szakember Velikovszky Lászlót váltja a szervezet élén, aki kormányzati szerepkörben folytatja szakmai pályafutását.

Kovács-Gajdács János 2010-ben alapította marketingkommunikációs tanácsadással foglalkozó vállalkozását, cége tagja az MGKKE-nek, és konzorciumi partnerként aktív résztvevője az INEA által finanszírozott, Magyarországon megvalósuló LNG és CNG közlekedésfejlesztési projekteknek.

A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületet alapító tagjai azért hozták létre 2011-ben, hogy elősegítsék Magyarországon a környezetbarát gázüzemű közlekedés fejlesztését. Az MGKKE tagsága a gázüzemű közlekedés fejlesztésének minden fontos területét lefedi. Az egyesület szakmai támogatásával kezdődött meg a PAN-LNG-4-Danube projekt, amelynek keretében olyan kikötő jön létre Csepelen, amely egyaránt szolgálja a Dunán közlekedő hajók, valamint a közúti járművek (személyautók, buszok, teherautók) földgázzal való töltését.
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 18:32
ITM: a vasút a szárazföldi áruszállítás leginkább környezetbarát módja
Hozzátette: az árufuvarozás növekedése a gazdaság, a kereskedelem élénkülésének egyik mércéje, a több mozgó jármű azonban fokozottabb környezetterheléssel, károsanyag-kibocsátással jár. A gazdasági növekedés és a fenntarthatóság szempontjait a környezetkímélő közlekedési módok irányába való elmozdulással lehet összeegyeztetni.

A vasúti szállítás jelenleg elsősorban a nagy távolságon versenyképes. A szektor előtt álló kihívás, hogyan tudja csökkenteni azt a távot, amelybenárban és időben összemérhető szolgáltatást tud nyújtani a közúttal szemben - mondta Mosóczi László.

Hozzátette: a megrendelők többnyire a háztól házig szállítást igénylik, erre az ideális megoldást a kombinált árufuvarozás jelenti, amelynek gerincét a fenntartható és energiahatékony vasút adja, kiegészítve rövidebb távon a közúti fuvarozással.

Szakértői becslések szerint a különböző árufuvarozási módok hatékonyabb együttműködésével évi mintegy 50 ezer kamionnal lehetne kevesebb a magyar közutakon - fejtette ki az
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 15:31
BKK: a júliusi hétvégéken idén is a gyalogosoké a Szabadság híd
Július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án (szombatonként és vasárnaponként) a dunai átkelőt a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől is lezárják, azt kizárólag a gyalogosok használhatják.

A lezárás idején Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusz modern járműveivel, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal, a dél-budai szakaszon pedig a hosszabb útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal utazhatnak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett.

A lezárás ideje alatt - mind a négy hétvégén szombaton 0:30-tól vasárnap 24 óráig - a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik; a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart-Havas utca útvonalon is.

A Szabadság híd lezárása idején a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik. Ezért a BKK Budán kisebb mértékben módosítja a villamoshálózatot: a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 13:42
1/149
Képek, videók
sokan közlekednek igy
ancsika01
2006. július 11. kedd, 16:37
A Longyou Járatok
sanci81
2016. június 03. péntek, 18:48
A Longyou Járatok
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:23
Szűk kis járatokban csóna
dnemethk
2008. november 23. vasárnap, 18:02
Liszt Ferenc Repülőtér
irmus
2011. március 26. szombat, 07:52
Liszt Ferenc repülőtér
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 12:30
jászai mari.png
chillik
2017. szeptember 05. kedd, 19:24
jászai mari sirhelye.png
chillik
2017. szeptember 05. kedd, 19:22
jászai mari 002.png
chillik
2017. szeptember 05. kedd, 19:21
Jászai mari halálára 01.j
chillik
2017. április 05. szerda, 05:51
Jászai mari halálára 02.j
chillik
2017. április 05. szerda, 05:51
Jászai Mari
sanci81
2016. február 04. csütörtök, 17:08
0 Jászai Mari.png
lovaszmarika
2013. február 24. vasárnap, 19:29
Jászai Mari
andomanyi
2012. március 02. péntek, 15:00
Jaszai Mari.jpg
farkas1945
2010. december 24. péntek, 20:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.