Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 16:56 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyurcsány keveri a kártyát, ideológiai hadviselés folyik
beruházásainak is keresztbe fekszenek Budapest új vezetői. Ha tehát összegezni kellene: miközben a kampány során stadion­stopról beszéltek, amit látunk eddig, az egy múzeumstop és egy újkórház-stop. A hivatalba lépett városvezetés tehát már most szembemegy a korábbi vállalásaival. Mindenesetre a megbeszéltek szerint továbbra is várjuk az egyértelmű döntést a budapesti fejlesztésekről.

- Meglepődtek amúgy azon, hogy az atlétikai csarnok ügyében is időt kért a főpolgármester, mondván, még nincs közös álláspont?

- Karácsony Gergely vezetési képességeit nem a kormánynak kell minősítenie, ahogy a belső torzsalkodásait sem. Mindenesetre a közgyűlés alakuló ülésén jól látszódott, hogy komoly marakodás indult a megszerezhető pozíciókért. Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester például ,,kihagytak a szaknévsorból" hangulatban kérte számon az új vezetést, amiért nem osztottak neki lapot.

- Hova kerülnek az esetleges karácsonyi vétó nyomán felszabaduló
menusgabor, 2019. november 12. kedd, 22:00
Illegális bevándorlás - Német lap: Berlin szerint erősödik az illegális migráció a balkáni útvonalon
szakpolitikusa a Wlet am Sonntagnak a 2015 nyarán a budapesti Keleti-pályaudvarnál történtekre utalva azt mondta, hogy "ha nem akarunk egy második Budapestet, akkor most támogatnunk kell Bosznia-Hercegovinát a migránsok ellátásában, hogy ne induljanak meg ismét nagy csoportokban észak felé".

A politikus elmondta, hogy nemcsak a szövetségi rendőrségtől kellene alakulatokat küldeno Bosznia-Hercegovinába, hanem az országos polgári- és katasztrófavédelmi szervezettől (Technisches Hilfswerk - THW) is, hogy közösen "stabilizálják a helyzetet".

A belügyminisztérium belső elemzése szerint a balkáni útvonalon zajló folyamatokat legfőképpen az befolyásolja, hogy mennyi ember érkezik Törökországból Görögországba. Ezzel kapcsolatban Dieter Romann a Welt am Sonntagnak adott rövid nyilatkozatában azt mondta, hogy a schengeni övezetben az állandó belső határellenőrzés felszámolásának feltétele a külső határ hatékony ellenőrzése, de jelenleg ez a feltétel nem teljesül.

A lap egy másik nem nyilvános
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 11:51
A technológiai változásokkal járó kihívásokra koncentrálna az európai adatvédelmi biztos magyar jelöltje
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökhelyettese az MTI-nek nyilatkozva kifejtette, a személyes adatok termékként, vagy fizetőeszközként történő megjelenése jogi és gazdasági kihívást jelent, amelynek megoldásában a tagországok adatvédelmi hatóságainak is részt kell venniük, szorosan együttműködve egymással.

Hangsúlyozta, a magyarországi adatvédelmi kultúra erejét és a magyar hatóság aktív uniós szerepét is jelzi, hogy egy magyar jelölt is állva maradt az Európai Bizottság szokásos, felső vezetői kiválasztásra irányuló eljárásában.

Szabó Endre Győző elmondta, a biztos megválasztását több fordulós kiválasztási eljárás előzi meg, amelynek végén az Európai Bizottság három jelöltet nevez meg. A magyar adatvédelmi hatóság elnökhelyettese mellett egy lengyel és egy francia jelölt, Wojciech Wiewiórowski és Yann Padova maradt versenyben.

A magyar jelölt emlékeztetett, még két meghallgatás vár rájuk, az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa ugyanis közös
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 12:41
Illegális bevándorlás - Von der Leyen: Brüsszel új javaslatot készít a migrációs politika átalakítására
Ursula von der Leyen aelmondta, hogy az általa vezetett bizottság egy európai uniós "migrációs paktum" megkötését szolgáló javaslaton dolgozik majd. A tervek szerint 2020 első vagy második negyedévében mutatják be az elképzeléseket.

Kiemelte, hogy EU-nak világszerte példaképpé kell válnia a migrációs folyamatok "fenntartható, humánus megközelítésű, de hatékony irányításában".

Ehhez véget kell vetni az EU-s szintet jellemző "mozdulatlanságnak", új lendületet kell adni a migrációs politika átalakítási folyamatának - mondta a megválasztott bizottsági elnök.

Angela Merkel aláhúzta, hogy a bizottság nehéz feladatra vállalkozik, de a német szövetségi kormány támogatja majd, és nemcsak a migráció ügyében, hanem az összes többi terve megvalósításában, azért is, mert Németország csak akkor lehet sikeres, "ha Európának jól megy a sora".

A kancellár a támogatásáról biztosította a leendő von der Leyen-bizottság formálódó munkatervének a klímaváltozás elleni küzdelemmel és a digitalizációval
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 18:42
Uniós vezetők: A berlini fal leomlása mérföldkő a világpolitika számára, és egyben mai Európa kezdőfejezete
Bátorságuk ledöntötte a falat, összetartásuk megihlette az egész világot, békés forradalmuk örökre megváltoztatta a történelem menetét. Begyógyították a háborúk által szétválasztott Európa sebeit. Ezek az emberek történelmet írtak ahelyett, hogy elszenvedték volna" - írja a közlemény.

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke szerint a fal leomlása jobbá tette és megerősítette az európai embereket. Ez az esemény lehetőséget adott a jövő generációnak a szembenézésre a globális kihívásokkal, a közös értékekre és az emberi méltóságba vetett hitre alapozva.

"A fal leomlása óta Európa erősebbé vált a számos kihívás kezelésében. Több millió európai rémálma ért véget, akiket elnyomtak vagy fizikailag megsemmisítettek, csak azért mert az igazságot és a szabadságot keresték" - írja Sassoli közleményében.

A két uniós vezető egyetért abban, hogy az esemény emlékezető kell, hogy legyen arra, hogy az európaiak ugyanolyan elszántan harcoljanak a szabad és demokratikus európai társadalmakért, mint
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 15:01
Szijjártó: jó kezekbe került a bővítés ügye, új lendületet kaphat a bővítés politikája
A tárcavezető Genfben részt vesz a Világgazdasági Fórum által rendezett Stratégiai Párbeszéd a Nyugat-Balkánról című rendezvényen, amelyen hét nyugat-balkáni állam- és kormányfő, illetve hat - köztük négy uniós - külügyminiszter is részt vesz.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország olyan ország, amely nemcsak beszél a politikai céljairól, hanem tesz is azok érdekében.

"Így hát azzal, hogy magyar uniós biztos fogja felügyelni az EU bővítését, új lendületet kaphat ez az egyébként korábban sikeres, az elmúlt időszakban azonban inkább csak kudarcokat halmozó európai uniós politika" - mondta a tárcavezető. Hozzátette, hogy az EU és Magyarország érdeke teljes mértékben egybeesik a Nyugat-Balkán bővítésének tekintetében.

"Ez a biztonsági érdekünk, hiszen újabb migrációs nyomás várható a nyugat-balkáni útvonalon" - mondta Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint látszik, hogy "a számok folyamatosan nőnek", és most már lassan százezer illegális bevándorló torlódott fel a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 12:51
Áder János: Edmund Stoiber hűséges hazafi és elkötelezett európai
Áder János laudációjában kiemelte: Edmund Stoiber világossá tette, hogy a keresztény-konzervatív politika erős európai jelenléte egyszerre múlt és jövő, a közös alapok része és a közös célokat szolgálja.

Magyarország a kitüntetéssel szeretné kifejezni elismerését mindazért, amit a volt bajor miniszterelnök Magyarország és Bajorország együttműködéséért tett, és tesz a mai napig - mondta a köztársasági elnök, hozzáfűzve, Edmund Stoibernek hatalmas szerepe van abban is, hogy ez a kapcsolat a történelmi távlathoz méltóan szoros napjainkban is.

Felidézte: harminc évvel ezelőtt, 1989. november 10-én Edmund Stoiber egy bajor küldöttséggel érkezett Magyarországra, és Antall Józseffel, a Magyar Demokrata Fórum néhány nappal korábban megválasztott elnökével arról a közös reményről beszélgettek, hogy a német megosztottság felszámolása az európai megosztottság végét is jelentheti.

Edmund Stoiber egyszer Antall Józsefre emlékezve úgy fogalmazott: "hihetetlen kiváltság", hogy a jelen kihívásaira "ma
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 12:41
Erdogan Budapesten - Orbán Viktor: Törökország nélkül nem lehet megállítani az Európa felé irányuló migrációt
Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartott közös nemzetközi sajtótájékoztatón azt mondta: a magyar külpolitikai gondolkodás abból indul ki, hogy Törökország nélkül nem lehet megállítani az Európába irányuló migrációt.

Így a budapesti megbeszélésen is áttekintették az ezzel összefüggő kérdéseket, és Magyarország elismerését fejezte ki Törökországnak, amely csak az idén eddig 350 ezer illegális határátlépőt tartóztatott fel - közölte a kormányfő. Hozzátette: ha Törökország ezt nem tette volna, ezek az emberek már mind itt lennének, Magyarország déli határának környékén.

A migrációval kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor kijelentette: Magyarország képes megvédeni határait, így akármerre is indulnak a migránsok, az biztos, hogy Magyarország határain nem léphet át egyetlen illegális migráns sem. A fizikai határvédelmi rendszer képes megvédeni a magyarokat az illegális migrációtól - közölte.

Azt is mondta: a cél az, hogy akik elhagyták szülőföldjüket, azok hazamehessenek, mert nem a bajt kell
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 17:32
Gulyás: nem kell nyelvvizsga a felsőoktatási jelentkezéshez
Magyarország is fontos zászlóvivője a bővítésnek Európában - mondta.Hozzátette: a megválasztott bizottsági elnök Várhelyi Olivér jelöltségét már visszaigazolta, és korábban arról is biztosította a kormányt, hogy a bővítés- és szomszédságpolitikai portfólióért felel majd a magyar biztos. Nem tud arról, hogy ebben bármiféle változás lenne - ismételte meg.

Gulyás Gergely akadémikusnak nevezte az euróval kapcsolatban kialakult vitát. Magyarország azt vállalta, hogy időkorlát nélkül, de valamikor bevezeti a közös valutát - emlékeztetett.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a szerdai kormányülésen részt vett Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere és azt remélik, hogy a főváros a még nyitott kérdésekre mielőbb választ ad. Hozzátette: a kormány bízik benne, hogy a politikai és a fejlesztésekben fennálló nézetkülönbségek ellenére az együttműködés korrekt lesz a következő években a fővárossal.

Megerősítette, hogy a kormány jónéhány fejlesztést fontosnak és értékesnek tart, de tudomásul veszi,
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 16:32
Agrárminiszter: a kormány kiemelten támogatja az élelmiszeripari beruházásokat
áramlott az élelmiszeriparba hazai és európai uniós forrásokból.

A vidékfejlesztési programon belül két felhívást is meghirdettek az élelmiszer-feldolgozás támogatására - ismertette. Kiemelte, hogy ezek keretében több mint 800 kérelmet támogattak, mintegy 145 milliárd forint összeggel. Ebből 34 milliárd forintnyi támogatást a húsfeldolgozó ipar kapott - mutatott rá.

Nagy István a sertéságazat fejlődése zálogának az integráció bővítését nevezte. Felhívta az ágazat szereplőinek figyelmét arra is: közös a felelősségük, hogy Magyarország mentes maradjon a sertéspestistől.

Bodó Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a vidék fejlesztésének igazi motorja a minőségi élelmiszer-feldolgozás.

A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a térség egyik legnagyobb beruházásának nevezte a Kurucz cégcsoport fejlesztését. Szerinte a legkorszerűbb technológiával felszerelt üzembe most még külföldön dolgozó fiatalok is
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:21
Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át a martonvásári börtönben
tevékenységet a fogvatartottak végeztek el összesen 14 ezer munkaórában.

Tóth Gábor ezredes, a projekt vezetője közölte, hogy az EFOP-program csak a konvergencia régiókra vonatkozik, ezért a közép-magyarországi régióban hazai forrásból valósítják meg a fejlesztéseket és a reintegrációs feladatokat. Országosan húsz objektum és két tanoda felújítását zajlott le, Közép-Magyarországon további hét objektum újult meg - fűzte hozzá.

A sajtóanyag szerint a Belügyminisztérium és a BVOP 2016 októberében közösen elindított projektje a fogvatartottak bevonásán túl kiemelt elemként kezeli a hozzátartozók bevonását, részükre szolgáltatások nyújtását, hiszen a sikeres társadalmi visszailleszkedéshez elengedhetetlen, hogy a szabadult egy biztonságos és stabil környezetbe tudjon visszatérni.

A képzési programban elsősorban azok vehetnek részt, akik öt éven belül szabadulnak. A projekt teljes ideje alatt ez országosan a fogvatartottak több mint egynegyedének, azaz 4600 főnek a bevonását jelenti, akik közül 1800
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:01
Az Európai Bizottság számadatokat tett közzé a következő pénzügyi keretre vonatkozó javaslatának alátámasztásár
ideértve az Európai Fejlesztési Alapot is. A javasolt költségvetés a jelenlegihez képest tehát csökkentést jelent.

Javaslatában az uniós bizottság fontosnak nevezte, hogy az EU rendelkezzen az olyan kulcsfontosságú területeken való fellépéshez szükséges erőforrásokkal, mint az éghajlat- és környezetvédelmi politika, a migráció és a külső tevékenység, valamint hogy uniós támogatást nyújtson a tagállamok számára a strukturális reformokhoz.

Első alkalommal vetette fel azt, hogy egyebek mellett a közös agrárpolitika, a kohézió, a fejlesztési eszközök, az Erasmus+, a migrációs és határigazgatási alapok, a biztonsági és védelmi alapok, valamint a környezetvédelmi és éghajlat-politikai program szakpolitikai területeihez kapcsolódó finanszírozás együttes aránya legyen valamivel magasabb, mint a közös agrárpolitikáé vagy a kohéziós politikáé.

Az uniós bizottság egyebek mellett a források 2,6-szoros emelkedését javasolta a migráció és határigazgatás tekintetében. Új eszközt javasolt a források rugalmas
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 19:29
1/706
Képek, videók
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
krisztina nővér1009_3.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:40
krisztina nővér1009_2.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:40
krisztina nővér1009.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:39
krisztina-egerszegi.jp g
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 18:17
egerszegi_krisztina-10 24x
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 18:07
Krisztina
terezia1951
2018. augusztus 04. szombat, 16:28
0 hétvége Krisztina wqha0
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 14:31
toth krisztina2017május26
zsokica45
2018. március 17. szombat, 20:53
nagy krisztina.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:16
krisztina névv.jpg
zsokica45
2018. január 02. kedd, 17:35
Gy.F.-kampany-kiallita s.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 11:52
20140402kampany-Kósa.j pg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
20140402kampany-Bajnai .jp
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
Kampány.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.