Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 00:32 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemző: az új uniós vezetők megszólalásaikban az európai értékekre és a közös klímapolitikára helyezték a hangs
Az új vezetők beszédeiben leginkább a közös klímapolitika került szóba, illetve az európai értékeket, a demokráciát és a jogállamiságot védő eszményeket hangsúlyozták - közölte Palóc André.

Mint elmondta, az európai lakosok úgy gondolják, hogy migráció valódi probléma és az unió nem kezelte eddig megfelelően, a vezetők mégis csak "szőrmentén" érintették ezt a kérdést.

Palóc André kitért arra is, hogy az az európai elit, amely meghatározhatta az unió irányát és sorsát, most egy kicsit súlyát vesztette.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:52
ITM: könnyebb lesz a csatlakozás a környezetkímélő távhő-hálózatokhoz
energiaforrások, például biomassza vagy környezeti hőenergia felhasználásával.

A tervek megvalósítása csökkenti Magyarország földgázimport-függőségét, erősíti az energiaellátás biztonságát, hozzájárul a települések levegőminőségének javításához és új munkahelyeket teremt - fejtette ki Kaderják Péter.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy az ITM megújította stratégiai együttműködési megállapodását a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével (MaTáSzSz.) A megállapodás a kormány energia- és klímapolitikai céljaival összhangban elsősorban a megfizethető, környezetbarát módon előállított távhő piaci térnyerését kívánja elősegíteni.

Kaderják Péter az együttműködés egyik eredményeként említette az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló kormányrendelet módosítását.

Kiemelte azt is, hogy az ITM támogatta a szövetség kezdeményezését, és együtt indították el a távfűtéses épületekben a fűtési rendszerek szabályozhatóvá tételére és okos költségmegosztási megoldásokkal történő
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:49
ITM: az életminőség javulásához erős vállalkozások, stabil foglalkoztatás és a növekvő bérek kellenek
Hozzátette: a magyarok életminőségének javulásához szükségesek az erős magyar vállalkozások, a stabil foglalkoztatás és a növekvő bérek.

Kifejtette: a 20. század folyamán a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása 12-szeresére, az anyagi erőforrások kitermelése pedig 34-szeresére nőtt a világon. Az élelmiszerek, takarmányok iránti kereslet nagyjából 70 százalékkal emelkedhet, a bioflóra, amin ezt megtermelik, 60 százalékban sérült, vagy el is pusztult. Mindebből az is következik, hogy a társadalmi igény kiszolgálásához két bolygónyi föld kellene, ami nincs - mutatott rá. Elmondta: ebből következően a tagállamok közös felelőssége, hogy minden intézkedés, jogszabályalkotás ebben a mederben történjen, a körforgásos gazdasághoz való átálláshoz szükséges mindennapokra átállás érdekében.

Boros Anita tájékoztatott arról is, hogy az erős makrogazdasági alapokra építve azon dolgozik, hogy segítse a kkv-k versenyképességét. A gazdasági növekedés Magyarországon az európai élvonalba tartozik. A kkv szektor
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:02
ITM: a gazdasági növekedés és a klímavédelem céljai nem ellentétesek
A készülő új nemzeti energiastratégia klímapolitikai és gazdaságfejlesztési kereteit ismertetve az államtitkár kiemelte: az energia- és a klímapolitikát csak integráltan érdemes kezelni, miután a klímaváltozáshoz az energiafogyasztás több mint 70 százalékban járul hozzá.

Hangsúlyozta azt is, hogy egyensúlyra kell törekedni a klímavédelem, a versenyképesség és az ellátásbiztonság között.

Az új stratégia a magyar energia- és klímapolitika hosszú távú irányainak kidolgozásával kiszámítható környezetet teremt a befektetők számára, megismerhetők a kiemelt célok, valamint az ezekhez kapcsolódó szabályozás és fejlesztési programok - jelezte az államtitkár.

Kaderják Péter kiemelten fontosnak nevezte, hogy a klímavédelemre rendelkezésre álló forrásokat Magyarország költséghatékonyan használja fel. Hozzátette, azokat a klímavédelmi beavatkozásokat részesítik majd előnyben, amelyek egyben segítik a hazai importfüggőség csökkentését vagy a rezsiköltségek fenntartható mérséklését, illetve ösztönzik az
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 14:21
Három alpolgármestert és három tanácsnokot választottak Szombathelyen
Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester előterjesztésére a közgyűlés titkos szavazással László Győzőt és Horváth Attilát és Horváth Soma Ádámot (mindhárom Éljen Szombathely!) választotta alpolgármesternek, és az új tisztségviselők letették hivatali esküjüket.

A közgyűlés a polgármester javaslatára - a Fidesz-KDNP képviselők tartózkodása mellett - külkapcsolatokért felelős tanácsnoknak választotta Szuhai Viktort, a fenntartható fejlődésért és klímapolitikáért felelős tanácsnokká Németh Ákost (mindkettő Éljen Szombathely!), a költségvetési ügyek tanácsnokává pedig Molnár Miklóst (Pro Savaria).

Döntöttek arról is, hogy 300 ezer forintos díjazás jár havonta a frakcióvezetőknek és 350 ezer forint a tanácsnokoknak. Ezeknek a tisztségeknek az ellátásáért korábban nem járt díjazás.

Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a tanácsnokok és bizottsági tagok honoráriumainak emelésével a korábbi költségeket megduplázták és önmérsékletre szólított fel a
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 14:33
Orbán Párizsban: Magyarország és Franciaország egyaránt sikeres és gazdaságilag erős Európát szeretne
Európában különböző országok és régiók vannak, az unió keleti fele különbözik a nyugatitól, de egységre és együttműködésre van szükség- mondta Orbán Viktor a látogatás elején az Élysée-palota kertjében, a francia államfő társaságában tett sajtónyilatkozatában.

Hangsúlyozta, a biztonság, a határvédelem és a közös európai haderőről vallott nézetek kérdésében a közép-európai és a francia álláspont közel van egymáshoz.

Emellett - mondta - megpróbálja megértetni Emmanuel Macronnal, hogy a migráció kérdésében a magyar álláspont miért olyan más, mint a francia.

Magyarországnak mások a civilizációs tradíciói, ezért az európai biztonsághoz másfajta módon tud a szolidaritás eszközével hozzájárulni, mint Franciaország - fejtette ki a kormányfő.

Arról is beszélt - kitérve az unió bővítésének ügyére -, hogy Európa biztonságát akkor lehet növelni, ha az unió kapuját "lejjebb tolják" déli irányba, és megtalálják a bővítésnek azt a formáját, amellyel erősíteni tudják egész Európa
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:02
Közös klímaügyi fellépést követel a kormánytól az ellenzék
Az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Jobbik politikusai, független képviselőkkel kiegészülve azt követően tartottak közös sajtótájékoztatót, hogy az ülést határozatképtelenség miatt be kellett rekeszteni a napirend előtti felszólalások elhangzása után.

Schmuck Erzsébet, az ülést kezdeményező LMP frakcióvezető-helyettese azt mondta, remélték, hogy a magyar állam- és kormányfő is megjelenik a parlamentben, és elmondják, tudatában van annak, hogy az éghajlatváltozás korunk egyik legnagyobb kihívása. Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke hozzátette: bízott abban, hogy Orbán Viktor ismerteti, milyen radikális csökkentési célokat vállalnak, bejelenti egy klímatörvény elkészítését, valamint egy klíma- és fenntarthatósági ügyekkel foglalkozó minisztérium felállítását.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője hangsúlyozta, miközben az Európai Bizottság felmérése szerint a magyarok 96 százaléka komolyan aggódik a klímaváltozás miatt, a Fidesz egyetlen képviselője sem jelent meg
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 12:51
Caputová Ausztriában: a két ország kapcsolatai csökenthetik az európai megosztottságot
Van der Bellen a Hofburgban lévő elnöki hivatalban fogadtaZuzana Caputovát, akinek tevékenységéről elismerően nyilatkozott.

"Caputová hivatalba lépése óta jelentős hangsúlyt fektetett a jogállamiságra, egyértelműen elkötelezett Európa mellett és fellép a klímaváltozás ellen" - mondta.

Az elnök kiválónak nevezte Ausztria és Szlovákia kapcsolatát, hangsúlyozta, hogy Ausztria a második legnagyobb befektető Szlovákiában, ahol mintegy kétezer osztrák cég, 40 ezer embert foglalkoztat.

Emellett szlovákok is nagy számban dolgoznak Ausztriában, köztük több ezer ápolónő és beteggondozó - tette hozzá Van der Bellen.

Egyetértett szlovák kollégájával abban, hogy a két országot nemcsak közös történelmi szálak fűzik egymáshoz, hanem számos közös projekt.

Caputová hitet tett az erős Európai Unió mellett, és a populizmussal szembeni küzdelem fontosságát hangsúlyozta.

Szerinte az Ausztria és Szlovákia közötti regionális kapcsolatok lehetővé teszik, hogy részben enyhítsék az Európa keleti
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 19:42
Lengyel kormányfő: Varsó fair kapcsolatot vár az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságtól
Merkel német kancellár korábbi miniszterének brüsszeli terveiről azt mondta, sokat ígérőnek tartja, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnökként a gazdaságra, a versenyképességre, a migrációra és az éghajlatváltozás ügyére akar összpontosítani. "Sok kérdésben találunk majd közös nevezőt" - fogalmazott a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) egypárti lengyel kormányának vezetője.

Arra a kérdésre, hogy Lengyelország hirtelenjében a megválasztott bizottsági elnök által meghirdetett következetes klímapolitika támogatója lett-e, kiemelte: az a fontos, hogy igazságosan bánjanak az európai uniós tagországokkal. Az egykori Szovjetunió arra kényszerítette Lengyelországot, hogy kőszénre alapozza az energiaellátását. Lengyelország most "hatalmas erőfeszítéseket tesz" a folyamat megfordítására, amihez azonban pénzügyi támogatás szükséges. "Már beszéltem erről Ursulával" - mondta a lengyel kormányfő.

Aláhúzta: nem tart attól, hogy az igazságszolgáltatási rendszer átalakításával kapcsolatban indított európai
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:59
EU-tisztújítás - Lengyelország a jelenlegi államfői kabinetfőnököt javasolja a biztosi posztra
által a tagállamokkal folytatott tisztújítási tárgyalások még "előzetes fázisban" vannak, több ország még nem mutatta be biztosjelöltjét.

Tágabb értelemben a kormányfő a gazdasági, infrastrukturális területeket említette. Aláhúzta egyúttal a földrajzi egyensúly szerepét az uniós tisztújításban. Morawiecki korábban "erős, gazdasággal összefüggő poszt" betöltésének szándékáról beszélt.

A miniszterelnök beszámolása szerint Ursula von der Leyennel megvitatták többek között a gazdaság, a klímapolitika, a migráció, a kereskedelem, a társadalompolitika témáit.

A lengyel kormányfő elmondta: az egyeztetés során rámutatott a lehetséges bevételi többletforrásokra az EU-ban, melyekkel megoldhatnák a brit kilépés nyomán szűkülő uniós költségvetés problémáját. E kapcsán az áfa-kiesés és az adócsalások okozta veszteségek kiküszöböléséről beszélt, aláhúzva: mindkét esetben az EB elemzései szerint az összeg szinte megfelel az uniós költségvetés évi kiadásainak (150-155 milliárd euró).

Újságírói kérdésre
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:04
EU-tisztújítás - Morawiecki: Ursula von den Leyen EB-elnökké választása új kezdetre ad reményt
partnerre talál Von der Leyenben, mely "teljesen eltér attól, aki a megértés hiánya, konfliktusokra való hajlama, a térség emocionális kezelése (...) miatt fenyegetést jelentett volna Közép-Európára nézve" - utalt Morawiecki a korábbi szocialista csúcsjelöltre, Frans Timmermansra.

Morawiecki szerint az EU-nak most stabilizációra van szüksége, a lengyel kormány pedig arra fog törekedni, hogy "sok ügyben kompromisszum szülessen".

Az új EB-elnökkel a biztonságpolitikában, az energetika és a klímapolitika átalakításában lehet közös nevezőre jutni -sorolta a kormányfő.

A politikus kilátásba helyezte, hogy egyeztetni fog az új bizottsági elnökkel a Lengyelországnak az EB-ben jutó biztosi tisztségről, Varsó a legfontosabb gazdasági területekre pályázik, olyanokra, amelyeken "a leghatározottabban védheti a lengyel és a közép-európai érdekeket".

A kormányfő megköszönte a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti (EP) képviselőinek, hogy végül Von den Leyen mellett tették
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 22:23
EP-választás - A fő lengyel ellenzéki erő mellett kampányolt Varsóban Manfred Weber
Weber a PO jelöltjeként megválasztott varsói főpolgármesterrel, egyben az EPP egyik alelnökével, Rafal Trzaskowskival közösen megtartott sajtóértekezleten arra hívta fel a választópolgárokat, hogy a Lengyelországban vasárnap esedékes EP-választáson éljenek szavazási jogukkal, mert "Európa szempontjából vízválasztó pillanatról" van szó.

Arra biztatta a lengyeleket, hogy a PO listájára szavazzanak. A PO a néppárttagja az EP-ben. Weber szerint a PO képviselői garantálják, hogy Lengyelország "részt vesz az európai jövő megteremtésében".

A csúcsjelölt kitérta 2020 utáni uniós regionális fejlesztési alapok témájára, mely ügyszerinte az EP-választást követő első hónapban dől el. "Egyenlő életkörülményeket akarunk megteremteni az egész Európában" - ígérte.

Az uniós klímapolitikáról Weber elmondta: az EPP célkitűzése, hogy 2050-igEurópában szén-dioxid-semlegesség jöjjön létre. A szénalapú lengyel ipar esetében egyensúlyt kell teremteni a munkahelyek megőrzése és a környezetvédelmi kihívások
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:54
1/8
Képek, videók
Palóc áldás-.jpg
sz719eszter
2018. december 24. hétfő, 18:29
paloczné.jpg
zsokica45
2018. május 07. hétfő, 10:28
palocné.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:20
Palóczy halálakor.jpg
chillik
2018. január 18. csütörtök, 04:55
binderne_palocsay_erzs ebe
menusgabor
2016. augusztus 14. vasárnap, 17:26
palóczné.jpg
zsokica45
2016. július 29. péntek, 18:39
palocz csaba.jpg
zsokica45
2016. március 02. szerda, 20:45
palócz jutka.jpg
zsokica45
2015. január 30. péntek, 17:53
palocné,.jpg
zsokica45
2014. december 09. kedd, 17:48
Palóc.jpg
06mohild
2014. december 09. kedd, 10:50
Palóc 4.jpg
06mohild
2014. december 09. kedd, 10:49
Felnőttkori RR értékek.jp
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 19:45
Emberi értékek....jpg
pacsakute
2014. július 24. csütörtök, 11:34
Az igazi értékek...jpg
pacsakute
2014. július 10. csütörtök, 12:54
Értékek
sacimama
2013. július 24. szerda, 23:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.