Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 00:19 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: a kibocsátási értéket ötszörösen meghaladó a kereslet a Zöld Kötvényekre
A nemzetközi befektetők tehát Magyarország gazdasági és klímapolitikai teljesítményét, a kormány klímavédelmi jövőképét is hitelesnek ítélik. A befolyó források kizárólag zöld beruházásokra, például a közlekedés zöldítésére vagy az energiahatékonyság javítására használhatók fel - közölte Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Magyarország több hónapos előkészítő munka után az Európai Unióban az elsők között bocsátott ki Zöld Kötvényt 2020. június 2-án. A 1,5 milliárd euró értékben kibocsátott, 15 éves futamidejű kötvényekből befolyó források kizárólag zöld beruházásokra használhatók fel, kiemelten a klímavédelmi célú gazdaságfejlesztési programokra, a közlekedés zöldítésére és az elektromobilitás ösztönzésére irányuló, az áramtermelés karbonmentes átalakítását, az energiahatékonyság javítását szolgáló fejlesztésekre. A kötvény iránt hatalmas az érdeklődés, hiszen több mint ötszörös, közel 7,7 milliárd forintos vételi ajánlat
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 15:34
Krónika 11. rész (bizottsági jelentések)
Kisebbségi álláspont: a javaslat nem ad módot az érdemi cselekvésre

A kisebbségi álláspontot tolmácsoló Keresztes László Lóránt (LMP) szerint a rombolás és tétlenség időszakából a pótcselekvés korába jutott el a klímapolitika terén a kormányzat, amely eközben elismeri, hogy az éghajlatváltozás és hatásai elleni fellépést az egyik legfontosabb teendő.

A képviselő szerint a határozati javaslatot úgy alakította át a kormányoldal, hogy az elfogadása esetén nem ad módot majd érdemi cselekvésre.

Kifogásai szerint a kormány az utóbbi években szétverte a környezet- és természetvédelmi intézményrendszert, a közműrendszerek és a közösségi közlekedés állapota pedig szerinte romlott a Fidesz hatalomra kerülése óta. Eközben az önkormányzatiságot kiüresítve ellehetetlenítették, hogy a települések vezetése 21. századi módon lássa el feladatait.

Előterjesztő: ilyen módosításokkal nem lehet egyetérteni

Előterjesztőként frakciótársa, Schmuck Erzsébet jelezte: módosításaival annyira
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 20:13
Von der Leyen: az éghajlat-politikai jogszabály a klímasemleges Európa melletti elkötelezettséget tükrözi
zöld növekedési stratégia irányát, és garantálja, hogy a tagállami és lakossági átállás a "zöld energiahordozókra" fokozatos és méltányos legyen - mondta a bizottság elnöke.

Tájékoztatása szerint az új európai éghajlat-politikai jogszabály 2050-ig terjedően határozza meg az unió valamennyi politikájának irányát a cél elérése érdekében. Ezzel egyidőben a bizottság nyilvános konzultációt indít a jövőbeli európai éghajlati paktumról, amelyen keresztül minden európai részese lehet a közös uniós klímapolitika eszközeinek kialakításának.

Frans Timmermans uniós biztos, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora a klímatörvény bemutatásakor elmondta, a törvény üzenet az unió nemzetközi partnereinek, hogy eljött az ideje a globális törekvések együttes előmozdításának a 2015-ös párizsi klímamegállapodásba meghatározott közös célok megvalósítása érdekében.

Elmondta, az európai éghajlat-politikai jogszabályban a bizottság javaslatot tesz egy jogilag kötelező erejű, a nulla
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 15:41
KDNP: a környezeti problémák eredete és megoldása is az emberben kereshető
növeli.

Hangsúlyozta, a magyar emberek érdekei mindennél fontosabbak, ezért a kormány négy feltétellel vállalta az Európai Bizottság klímaegyezményének aláírását. Ezek a feltételek tartalmazzák, hogy a 2050-ig szóló vállalások költségeinek legnagyobb részét a szennyező vállaltoknak és iparágaknak kell megfizetniük, a célok megvalósítása nem járhat a magyar családok energia- és élelmiszerköltségeinek emelkedésével, valamint a kohéziós támogatási összegek átcsoportosításával, továbbá az atomenergiát a klímapolitika részéve kell tenni.

Juhász Hajnalka elmondta, a kabinet a 2050-es klímasemlegességi célok érdekében kidolgozza a tiszta fejlődési stratégiát, amelynek költségei mintegy 50 000 milliárd forintot tehetnek ki. A kormány emellett február végéig kidolgoz egy környezet- és klímavédelmi akciótervet.

A KDNP képviselője kitért arra is, hogy az új nemzeti energiastratégia középpontjában a fogyasztók állnak egy okos, tiszta és megfizethető szolgáltatás révén. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:41
Nagy István: idén folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése
2020-ban hangsúlyosan törekszenek arra, hogy a gazdatársadalom figyelmét ráirányítsák a gazdaságátadás és a rendezett öröklés fontosságára, valamint az agráréletpálya népszerűsítésére, ezért kommunikációs kampányt indítanak. Nagy István szerint az élelmiszergazdaságban nem megoldható a károsanyag-kibocsátás mérséklésére a termelés mértéke csökkentése, ezért az agráriumban kibocsátáscsökkentő technológiák bevezetése jelentheti a megoldást a klímavédelem érdekében.

Magyarország mezőgazdaságában klímapolitikai szempontból a miniszter kiemelt jelentőségűnek tartja például a fejlesztést az öntözés, a digitalizáció és a precíziós mezőgazdaság, az állattartótelepek, a trágyakezelés, a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer, az agrárkörnyezeti és klímakutatási, innovációs és tudásátadási rendszerek területén.

Kitért arra is, hogy a klímavédelmi célokat szolgálva idén is folytatódik az országfásítási program, valamint hangsúlyos a talajvédelem kérdése. Mindezek mellett hatékony eszközökkel lépnének fel az
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 16:11
Dömötör Csaba: vitákkal teli időszak következik az európai politikában
legnagyobb szennyezőknek kellene, a baloldali vélekedés alapján viszont szétterítenék a terheket. Dömötör Csaba szerint ennek különböző megnyilvánulási formái vannak - mint például a dugódíj, vagy a szén-dioxid-adó -, de az biztos, hogy a családokkal fizettetnék meg a számlát.

"Mi más utat javaslunk, fizessenek inkább a szennyezők, Brüsszelnek pedig több forrást kellene előteremtenie" - hangsúlyozta a politikus, azzal együtt, nem szeretnék, ha a kohéziós források csökkennének, és azt sem, hogy a klímapolitikai döntések például az élelmiszerárak növekedésével járjanak.

Hozzátette, a kormány számításai szerint a teljes klímasemlegesség elérése 50 ezer milliárd forintba kerülne 2050-ig.

Az államtitkár kitért arra is, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján az egészségügyi fejlesztések kapcsán elhangzott kijelentések azt jelzik, hogy stratégiai ágazatról van szó, amit a kormány több irányból is megerősít. Lépéseket tesznek a kórházi adósságállomány felszámolására, folytatódik
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 07:30
Bundestag-elnök: a németeknek az éghajlat védelmében meg kell változtatniuk az életüket
Wolfgang Schäuble a Neue Osnabrücker Zeitung című lapban közölt interjúban a 2019-es év számára legnagyobb megrázkódtatásairól elmondta: nehezen elviselhető, hogy a nemzetközi közösség - a madridi klímavédelmi konferencia tapasztalatai alapján - alkalmatlan az előrelépésre a klímavédelem ügyében.

Az viszont bátorító, hogy sok fiatal elkötelezett az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett és nem hajlandó beletörődni a mostani helyzetbe.

Arra a kérdésre, hogy megoszthatja-e Németországot a klímapolitika, elmondta, hogy nem számít erre, arra viszont igen, hogy megmutatkoznak a szabadságon alapuló társadalomban meglévő érdekkülönbségek.

"Az világos, hogy meg kell változtatnunk az életünket, ami nem megy rendeleti úton, csak meggyőzéssel" - mondta a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, hozzátéve: nem annyira pesszimista, mint mások, és azt gondolja, hogy van esély a meggyőzést célzó munka sikerére.

A szükséges változtatásokról példaképpen a tömegturizmust említette, kiemelve:
velemenyezd, 2019. december 24. kedd, 14:51
Elemző: az új uniós vezetők megszólalásaikban az európai értékekre és a közös klímapolitikára helyezték a hangs
Az új vezetők beszédeiben leginkább a közös klímapolitika került szóba, illetve az európai értékeket, a demokráciát és a jogállamiságot védő eszményeket hangsúlyozták - közölte Palóc André.

Mint elmondta, az európai lakosok úgy gondolják, hogy migráció valódi probléma és az unió nem kezelte eddig megfelelően, a vezetők mégis csak "szőrmentén" érintették ezt a kérdést.

Palóc André kitért arra is, hogy az az európai elit, amely meghatározhatta az unió irányát és sorsát, most egy kicsit súlyát vesztette.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:52
ITM: könnyebb lesz a csatlakozás a környezetkímélő távhő-hálózatokhoz
energiaforrások, például biomassza vagy környezeti hőenergia felhasználásával.

A tervek megvalósítása csökkenti Magyarország földgázimport-függőségét, erősíti az energiaellátás biztonságát, hozzájárul a települések levegőminőségének javításához és új munkahelyeket teremt - fejtette ki Kaderják Péter.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy az ITM megújította stratégiai együttműködési megállapodását a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével (MaTáSzSz.) A megállapodás a kormány energia- és klímapolitikai céljaival összhangban elsősorban a megfizethető, környezetbarát módon előállított távhő piaci térnyerését kívánja elősegíteni.

Kaderják Péter az együttműködés egyik eredményeként említette az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló kormányrendelet módosítását.

Kiemelte azt is, hogy az ITM támogatta a szövetség kezdeményezését, és együtt indították el a távfűtéses épületekben a fűtési rendszerek szabályozhatóvá tételére és okos költségmegosztási megoldásokkal történő
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:49
ITM: az életminőség javulásához erős vállalkozások, stabil foglalkoztatás és a növekvő bérek kellenek
Hozzátette: a magyarok életminőségének javulásához szükségesek az erős magyar vállalkozások, a stabil foglalkoztatás és a növekvő bérek.

Kifejtette: a 20. század folyamán a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása 12-szeresére, az anyagi erőforrások kitermelése pedig 34-szeresére nőtt a világon. Az élelmiszerek, takarmányok iránti kereslet nagyjából 70 százalékkal emelkedhet, a bioflóra, amin ezt megtermelik, 60 százalékban sérült, vagy el is pusztult. Mindebből az is következik, hogy a társadalmi igény kiszolgálásához két bolygónyi föld kellene, ami nincs - mutatott rá. Elmondta: ebből következően a tagállamok közös felelőssége, hogy minden intézkedés, jogszabályalkotás ebben a mederben történjen, a körforgásos gazdasághoz való átálláshoz szükséges mindennapokra átállás érdekében.

Boros Anita tájékoztatott arról is, hogy az erős makrogazdasági alapokra építve azon dolgozik, hogy segítse a kkv-k versenyképességét. A gazdasági növekedés Magyarországon az európai élvonalba tartozik. A kkv szektor
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:02
ITM: a gazdasági növekedés és a klímavédelem céljai nem ellentétesek
A készülő új nemzeti energiastratégia klímapolitikai és gazdaságfejlesztési kereteit ismertetve az államtitkár kiemelte: az energia- és a klímapolitikát csak integráltan érdemes kezelni, miután a klímaváltozáshoz az energiafogyasztás több mint 70 százalékban járul hozzá.

Hangsúlyozta azt is, hogy egyensúlyra kell törekedni a klímavédelem, a versenyképesség és az ellátásbiztonság között.

Az új stratégia a magyar energia- és klímapolitika hosszú távú irányainak kidolgozásával kiszámítható környezetet teremt a befektetők számára, megismerhetők a kiemelt célok, valamint az ezekhez kapcsolódó szabályozás és fejlesztési programok - jelezte az államtitkár.

Kaderják Péter kiemelten fontosnak nevezte, hogy a klímavédelemre rendelkezésre álló forrásokat Magyarország költséghatékonyan használja fel. Hozzátette, azokat a klímavédelmi beavatkozásokat részesítik majd előnyben, amelyek egyben segítik a hazai importfüggőség csökkentését vagy a rezsiköltségek fenntartható mérséklését, illetve ösztönzik az
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 14:21
Három alpolgármestert és három tanácsnokot választottak Szombathelyen
Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester előterjesztésére a közgyűlés titkos szavazással László Győzőt és Horváth Attilát és Horváth Soma Ádámot (mindhárom Éljen Szombathely!) választotta alpolgármesternek, és az új tisztségviselők letették hivatali esküjüket.

A közgyűlés a polgármester javaslatára - a Fidesz-KDNP képviselők tartózkodása mellett - külkapcsolatokért felelős tanácsnoknak választotta Szuhai Viktort, a fenntartható fejlődésért és klímapolitikáért felelős tanácsnokká Németh Ákost (mindkettő Éljen Szombathely!), a költségvetési ügyek tanácsnokává pedig Molnár Miklóst (Pro Savaria).

Döntöttek arról is, hogy 300 ezer forintos díjazás jár havonta a frakcióvezetőknek és 350 ezer forint a tanácsnokoknak. Ezeknek a tisztségeknek az ellátásáért korábban nem járt díjazás.

Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a tanácsnokok és bizottsági tagok honoráriumainak emelésével a korábbi költségeket megduplázták és önmérsékletre szólított fel a
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 14:33
1/9
Képek, videók
moz.zöld.jpg
durcimarcika
2020. május 12. kedd, 11:40
Zöld tea.jpg
pacsakute
2020. április 21. kedd, 21:57
Fekete és zöld tea.jpg
pacsakute
2020. február 03. hétfő, 23:06
0 a zöld színű rózsa 74f
lovaszmarika
2019. november 25. hétfő, 18:09
zöld küllő madár1119.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 12:42
2 a nő zöldben eud9guf1w.
lovaszmarika
2019. szeptember 27. péntek, 13:55
zöldben.jpg
bnedora
2019. szeptember 14. szombat, 16:55
Nő zöld ruhában
eva6
2019. március 02. szombat, 09:04
Zöldbab.jpg
pacsakute
2019. március 01. péntek, 13:20
Az ajándék értékét
sanci81
2015. december 10. csütörtök, 15:50
belső értéket.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:05
Az ember értékét
anna4459
2015. április 14. kedd, 11:21
Az ember értékét
sanci81
2014. június 25. szerda, 20:15
Az ember értékét....jpg
pacsakute
2013. szeptember 15. vasárnap, 10:50
Az ember értékét.png
pacsakute
2012. december 06. csütörtök, 14:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.