Belépés
2019. augusztus 25. vasárnap | 34. hét | 237. nap | 18:33 | Lajos, Patrícia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Beszámoló készült Áder János elmúlt egyéves munkájáról
Áder János államfő az általa öt évvel ezelőtt teremtett hagyományhoz igazodva jelentette meg a kiadványt - tájékoztatta az MTI-t az elnöki hivatal sajtóigazgatósága, hozzátéve: a köztársasági elnökök közül ő az első, aki elektronikus kiadványában rendszeresen beszámol az elmúlt időszak államfői megbízatásairól.

Az Elnöki beszámoló című kiadvány kétszázharminckilenc oldalon, száztizenegy pontba szedve, tematikus bontásban mutatja be a köztársasági elnök tevékenységét.

Olyan fejezetekben foglalja össze az államfő munkáját, mint A teljesítmény megbecsülése, a Normativitás, a Tisztelet és lelki kiegyezés, az Új gesztusok, a Magyar érdekek képviselete, valamint a Környezeti fenntarthatóság.

A teljesítmény megbecsülése fejezetben Áder János a többi között beszámol látogatásáról Rozsályon, egy önfenntartó faluban, de arról is, hogy a "Stockholmi Ifjúsági Víz Díj" magyarországi védnökeként hogyan hívta fel a gyermekek figyelmét a víz védelmének fontosságára.

A Normativitás tematikán belül
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 10:21
Nagy érdeklődés mellett zajlanak a pozsonyi Magyar Kulturális Hét rendezvényei
fesztivál mára a koronázási ünnepségek mellett a város egyik legkedveltebb nyári nyilvános rendezvényévé nőtte ki magát.

A Magyar Kulturális Hét idei programsorozatát Balázs János Liszt-díjas zongoraművész és a Cziffra Fesztivál Kamarazenekar közös koncertje indította, a Szlovák Rádió nagy hangversenytermében tartott előadás, amelyen Liszt-, Bartók- és Weiner művek hangzottak el, nagy közönségsikert aratott, a szlovák rádió is élőben közvetítette.

"A kortárs zenei improvizációval dúsított fellépésről az előadáson jelen lévő egyik zenei szakértő azt írta, hogy az Európa legnagyobb hangversenytermeiben is elhangozhatott volna" - mondta a koncertről Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója. Hozzátette: a koncert azon felül, hogy a kulturális hét programsorozatának kiemelt rendezvénye volt, a nemzeti összetartozás napjához is kötődött, ami abban is megnyilvánult, hogy Balázs János magyar történelmi témákat feldolgozó Liszt-műveket válogatott a programba.

Ugyancsak jó visszhangja volt a
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 16:50
V4 - Szijjártó: hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között
A visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán külügyminiszteri találkozóján tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter hangsúlyozta: a két régió hasonló kihívásokkal néz szembe, elkötelezettek a vallási radikalizmus és a terrorizmus elleni küzdelemben, továbbá az illegális migráció visszaszorítását illetően is hasonló az álláspontjuk. Az embercsempészet és a szervezett bűnözés elleni fellépésről is hasonlóan vélekednek - fűzte hozzá.

Kiemelte: az együttműködés szempontjából fontos, hogy a közép-ázsiai országokban jelentős nyersanyagtartalékok vannak, és vízipari beruházások vonatkozásában is együtt dolgozhatnak.

Szijjártó Péter kifejtette: a közép-ázsiai térség az európai energiaellátás diverzifikációja szempontjából kulcsfontosságú lehet a közeljövőben. Emellett ezekben az országokban jelentős vízenergia-források vannak, de ezeknek csak kis részét hasznosítják - közölte.
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 16:44
2018. évi történelmi évfordulók 02. 08.
Jutas, Jutocsa, Salamon, Salvador, Szelemér, Zsaklin

Politikai események
1587 - I. Erzsébet angol királynő kivégezteti I. (Stuart) Máriát, a skótok királynőjét.
1607 - A gyulafehérvári országgyűlés erdélyi fejedelemmé választja Rákóczi Zsigmondot.
1622 - I. Jakab angol király feloszlatja az angol parlamentet.
1868 - A Dél-kínai tengeri csata vége.
1904 - Japán hadat üzen Oroszországnak.
1938 - A szudétanémetek és a Szlovák Néppárt képviselői Rózsahegyen a közös fellépésről tárgyalnak.
1949 - A magyar népbíróság életfogytiglani börtönre ítéli Mindszenty József hercegprímást.
1963 - Katonai puccs Bagdadban Abd asz-Szalám Árif tábornok vezetésével. Megbuktatják és megölik Abdel Karim Kasszem tábornok-miniszterelnököt. Árif lesz Irak új elnöke.
1974 - Katonai puccs Felső-Voltában.
1986 - A Duna Kör - előzetesen betiltott - környezetvédelmi sétáját a rendőrség brutális eszközökkel feloszlatja.
1994 - Magyarország csatlakozik a Partnerség a békéért
ametiszt54, 2018. február 08. csütörtök, 15:50
2018. évi történelmi évfordulók 02. 08.
Szelemér, Zsaklin

Politikai események
1587 - I. Erzsébet angol királynő kivégezteti I. (Stuart) Máriát, a skótok királynőjét.
1607 - A gyulafehérvári országgyűlés erdélyi fejedelemmé választja Rákóczi Zsigmondot.
1622 - I. Jakab angol király feloszlatja az angol parlamentet.
1868 - A Dél-kínai tengeri csata vége.
1904 - Japán hadat üzen Oroszországnak.
1938 - A szudétanémetek és a Szlovák Néppárt képviselői Rózsahegyen a közös fellépésről tárgyalnak.
1949 - A magyar népbíróság életfogytiglani börtönre ítéli Mindszenty József hercegprímást.
1963 - Katonai puccs Bagdadban Abd asz-Szalám Árif tábornok vezetésével. Megbuktatják és megölik Abdel Karim Kasszem tábornok-miniszterelnököt. Árif lesz Irak új elnöke.
1974 - Katonai puccs Felső-Voltában.
1986 - A Duna Kör - előzetesen betiltott - környezetvédelmi sétáját a rendőrség brutális eszközökkel feloszlatja.
1994 -
skorpiolilike, 2018. február 08. csütörtök, 15:48
Feladatokról és eredményekről számoltak be igazságszolgáltatási vezetők a korrupcióellenes fellépésben
Pintér Sándor belügyminiszter felidézte: 2014-ben a Belügyminisztérium irányítása alá került a korrupcióellenes küzdelem, és elkészült a Nemzeti Korrupcióellenes Program, amely 2015-2018 közötti időszakra határozza meg az egyes állami szervek feladatait. Az igazgatási munkakörök kockázatelemzését elvégezve arra jutottak, hogy az önkormányzatokat jobban be kell vonni a folyamatba. Kiemelte: a cél a kísértések visszaszorítása, ezt pedig elektronikus ügyintézéssel, a döntések automatizálásával lehet biztosítani.

A miniszter utalt arra, hogy rendőrség évek óta automatizált döntéshozatalt valósít meg az egyes közlekedési szabályszegések esetén, nemrégiben pedig bevezették a tehergépjárművekre az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszert (ekáer), ami jelentős lépés volt az áfacsalások visszaszorítása érdekében.

Jelezte: még idén szeretnék bevezetni a kilépő teherautók ellenőrzését tengelysúlyméréssel, hogy kiderüljön, valóban kivitték-e a fuvarozók az országból az árut, amelyet áfafizetés
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 13:42
Szijjártó a keresztényüldözés elleni fellépésről és a migráció okairól tárgyalt Olaszországban
A tárcavezető megbeszéléseiről az MTI-nek beszámolva kiemelte: megállapodtak abban, hogy az üldözött keresztény közösségek megsegítése érdekében szorosan együttműködik a két ország. Az olasz külügyminisztériumban van egy a kisebbségek helyzetét figyelemmel követő részleg, Magyarországon pedig van egy a keresztényüldözéseket vizsgáló államtitkárság, és ezen intézmények szoros együttműködéséről állapodtak most meg - mutatott rá.

Mint mondta, arról is egyeztettek, hogy Irakban - ahol mindkét ország jelen van részben katonai, részben humanitárius támogatással - a tevékenységeiket szorosan összehangolják és közös projekteket hajtanak végre a keresztény közösségek támogatására.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a migráció tekintetében egyetértettek abban, hogy a migrációt kiváltó okokat kell megszüntetni, tehát biztonságot és gazdasági fejlődést kell garantálni azoknak a térségeknek és országoknak, amelyek a legnagyobb kibocsátói az illegális bevándorlásnak. A két ország közösen képviseli ezt az
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 12:02
Donald Trump a francia elnökkel egyeztetett a közös afrikai terrorellenes fellépésről
A telefonbeszélgetést a Fehér Ház szűkszavú közleménye szerint az amerikai elnök kezdeményezte, azt követően, hogy a héten a nyugat-afrikai Nigerben terrortámadás áldozata lett négy amerikai katona is. A terrortámadás október 4-én történt a fővárostól, Niameytől mintegy 200 kilométernyire északra, a Malival határos vidéken, ahol az amerikai hadsereg különleges egységei terrorellenes kiképzést tartanak a nigeri hadsereg katonáinak.

A térségben az al-Kaida terrorhálózat és a hozzá köthető kisebb terrorcsoportok tevékenykednek, a szerdai támadást is valószínűsíthetően az al-Kaida emberei követték el. A Pentagon (védelmi minisztérium) szóvivője azt közölte, hogy az amerikai hadsereg afrikai parancsnoksága egyelőre információkat gyűjt az esetről, de hivatalos vizsgálat nem indult.

Nigert az Egyesült Államok szoros szövetségeseként tartják számon a terrorizmus elleni harcban. Az afrikai országban jelenleg - a The New York Times című lap jelentése szerint - mintegy 800 amerikai katona tartózkodik,
velemenyezd, 2017. október 07. szombat, 07:03
Ukrán oktatási törvény - Fülöp Attila: a bizottsági állásfoglalás a magyar nemzetiségi politika elismerése is
A kormányzat a bizottsági állásfoglalást úgy is értékeli, mint a magyarországi nemzetiségi politika elismerését, "kvázi jóváhagyását" - jelentette ki Fülöp Attila a bizottság ülését követő keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Kifejtette: azért értékelnek így, mert az elmúlt években a Magyarországon élő nemzetiségek körülményeire alapvetően a jogbiztonság, a kiszámíthatóság volt jellemző, és növekedett a támogatásuk. Ehhez képest az Ukrajnában élő nemzetiségek a jogfosztással szembesülnek - tette hozzá.

Fülöp Attila elmondta, Magyarországon lehetőség van az anyanyelvű oktatásra, a tizenhárom nemzetiség sok diákja tanul anyanyelven.

Magyarországon törekedtek arra, hogy az itt élő nemzetiségek megkapják azt a támogatást, ami szükséges az identitásuk megéléséhez - hangsúlyozta a helyettes államtitkár, rámutatva arra, hogy a nemzetiségeknek nyújtandó támogatások összege 2010 óta mintegy háromszorosára emelkedett, jövőre már 10,4 milliárd forint lesz.

A sajtótájékoztatón Fuzik János szlovák
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 15:40
Első albumára készül a berlini magyar kulturális intézet zenakara
A CHB közleménye szerint az intézet magyarországi és németországi zenészekből álló rezidens zenekara hét napon keresztül készült a fellépésre. Mind a hét muzsikus egy-egy önálló kompozíciós alapötletet dolgozott ki, majd az elemeket összefűzték egyetlen zenei élménnyé.

A CHB Orchestra ugyan nemzetközi együttes, a közös komponálás mégis a magyar avantgárd zene hagyományain alapult. Az inspirációt két forrásból merítették, a többek között Eötvös Pétert és Jeney Zoltán összefogó Új Zenei Stúdió kortárs zeneszerzőinek munkáiból, valamint klasszikus és 20. századi zeneszerzők, Liszt Ferenc, Bartók Béla és Kodály Zoltán, műveiből. A zenészek szabad improvizációval is foglalkoznak, így munkájukban megjelenik a rögtönzés eszköze.

A 2016-ban alapított zenekar minden alkalommal a programnak megfelelően változó összetétellel működik. Eddig három koncertet adtak, Jean-Paul Bourelly Berlinben élő amerikai dzsesszgitáros, az úgynevezett kreatív dzsessz irányzatához sorolt Renée Baker amerikai hegedűművész,
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 18:40
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, belga, cseh és német lap Orbán politikájáról, a CEU elleni fellépésről
A Financial Times "Orbán Viktor Európa belső ellensége" című cikkének szerzője, Jan-Werner Müller, az amerikai Princeton Egyetem politikatudományi professzora azt írja: burjánzanak a találgatások az Európai Unió lehetséges kimúlásáról, például arról, hogy Nagy-Britannia után más tagállamok is önként távoznak. A londoni gazdasági napilap online kiadásában megjelent elemzés szerzője szerint azonban az EU-t belülről is ki lehet üresíteni, s egy ilyen forgatókönyvnek semmi köze nem lenne az olyan populistákhoz, mint Marine Le Pen, a radikális francia Nemzeti Front vezetője, aki azzal dicsekszik, hogy mennyire utálja az európai integrációt. Inkább olyan politikusokhoz köthető, mint Orbán Viktor, Magyarország antiliberális miniszterelnöke, aki ironikus módon az Európai Néppárt (EPP) tagja.

Az EPP jórészt kereszténydemokratákat képvisel, akiknek elődei az európai integráció építészei voltak az 1950-es években. Most azonban nem csupán megtűrnek egy olyan szélsőjobboldali populistát soraikban mint Orbán, de
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 12:43
Illegális bevándorlás - Bevándorlási hivatal: majdnem 30 ezer menedékkérelmet nyújtottak be tavaly
állnak (11 052), második helyen a szírek (4 979), őket követik a pakisztániak (3873), irakiak (3452) és irániak (1286). Tavaly 76 országból nyújtottak be kérelmet.

Végh Zsuzsanna hangsúlyozta: a menedékkérők nagy része évek óta visszaélésszerűen nyújtja be kérelmét, és a hivatal döntését meg sem várva elhagyja az országot, emiatt kevés ügyben tudnak érdemben eljárni. Tavaly 4675 kérelmet utasítottak el, és 432 kérelmezőt részesítettek nemzetközi védelemben.

Az illegális migránsok elleni fellépésről azt mondta, 4580 kiutasító döntést hozott a hivatal (többségében elutasított menedékkérőkkel szemben), 3694 esetben pedig személyes szabadság korlátozásáról döntött a hivatal. A visszaküldésről azt mondta, abban Magyarország az EU többi tagállamához hasonlóan nem sikeres, tavaly 845 kitoloncolás volt, elsősorban Koszovóba, Algériába, Pakisztánba, Iránba és Marokkóba. Jelezte: 15 ország 64 állampolgára élt a támogatott hazatérés lehetőségével.

A tranzitzónákról szólva elmondta: 2016-ban 9681-en
velemenyezd, 2017. február 03. péntek, 12:12
1/8
Képek, videók
herceg anita ader janos.j
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:33
Áder János.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder János horgászik.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder Jánosnak is üzentünk
basikele
2013. június 15. szombat, 01:03
20120502-ader-janos-pa rla
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:29
ader-janos.jpg
agica2004
2012. május 09. szerda, 15:17
85445 Áder János.jpg
megyerimihaly
2012. április 18. szerda, 18:10
Posta hivatal ma is
bodajne
2017. december 12. kedd, 18:11
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Itt a hivatalos tavasz
iole
2015. március 22. vasárnap, 11:05
KossuthL.u.Posta hivatal
bodajne
2013. május 24. péntek, 06:54
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
polg_hivatal_cimere.jp g
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 17:51
Alkalmatlan hivatalnok 2
andomanyi
2012. április 24. kedd, 16:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.