Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:55 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - Orosz kémfőnök: aljas brit provokáció a merénylet
jogsegélykérelemmel Moszkvához, a gyanúsítottak ujjlenyomatait sem szolgáltatta ki az orosz rendvédelmi szerveknek, Szkripalék konzuli láthatását pedig nem engedélyezte.

A vádak és viszontvádak nyomán London és Moszkva még tavasszal kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát. Hasonló lépések történtek Oroszország és más, Nagy-Britanniával szövetséges és vele szolidáris államok között is. A kölcsönös retorziók összesen mintegy 300 külszolgálatost sújtottak.

Szeptember 6-án az amerikai, a német, a francia és a kanadai kormány egy Londonnal közös nyilatkozatban közölte: teljesen megbízik abban a brit megállapításban, hogy a Szkripal-ügy két gyanúsítottja az orosz katonai hírszerzés ügynöke, és abban a brit kormányzati véleményben is, hogy az akciót szinte biztosan az orosz állam valamely magas szintjén hagyták jóvá.

Júliusban Amesburyben két brit állampolgár, Charlie Rowley és élettársa, Dawn Sturgess is rosszul lett ugyanattól az idegméreg-hatóanyagtól, amelyet Szkripalék megmérgezéséhez használtak,
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 12:41
Tőzsde - Csökkentek a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók
euróövezeti EuroStoxx50 0,23 százalékkal esett.

New Yorkban, az európai tőzsdezárás idején, a Dow Jones ipari átlag 0,41 százalékos, az S&P 500-as index 0,33 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,54 százalékos mínuszban állt. Erősödtek az immár 21 napja tartó amerikai kormányzati leállás, valamint a kínai gazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmak, és a befektetők már a vállalati gyorsjelentési szezon elindulását várják.

Európában a nap vesztesei az autógyártók voltak. A francia Renault árfolyama 2,75 százalékkal esett arra a hírre, hogy Japánban további két vádpontot hoztak fel Carlos Ghosn, a Nissan Motor volt elnöke ellen.

Carlos Ghosn, a Nissan Motor Co., a Renault SA és a Mitsubishi Motors Corp. részvételével létrehozott autóipari szövetség első embere november 19-e óta van előzetes letartóztatásban Japánban pénzügyi törvénysértések miatt.

A piacok nagy figyelemmel kísérik a Brexit körüli bonyodalmakat: Nagy-Britannia a tervek szerint márciusban lép ki az Európai
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:22
Brexit - Torlódáskezelési próbát tartottak angliai kikötők környékén megállapodás nélküli Brexit esetére
bizottságának minapi meghallgatásán ezt gyakorlatilag megerősítette, kijelentetve: a brit kikötők nincsenek felkészülve egy olyan forgatókönyvre, amelynek alapján nem sikerül életbe léptetni a Brexit feltételeiről szóló megállapodást, és emiatt az Európai Unióval folytatott brit kereskedelem a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályrendszere alapján folytatódik. Ez ugyanis vámok megjelenését és vámellenőrzések bevezetését jelentené a jelenleg vámmentes kétoldalú kereskedelemben.

Dover és a szemközti, franciaországi Calais kikötője között évente 2,5 millió kamion fordul meg.

A patinás Imperial College London egyetem nemrégiben elvégzett vizsgálata kimutatta, hogy ha a francia oldalon minden egyes teherjárművet csak négypercnyi vámvizsgálatnak vetnek alá, az a brit oldalon, a Dover kikötőjébe vezető autópályán csúcsidőben 47 kilométeres torlódást okozna.

Hétfőn 209 alsóházi képviselő eddig példátlan közös nyílt levélben szólította fel Theresa May miniszterelnököt arra, hogy a kormány minden
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 12:52
Évértékelő - Csillapodott a válsághangulat idén az EU-ban, de maradtak még problémák és nézetkülönbségek
képviselőjét már háromszor is meghallgatták az utóbbi évben.

A migráció témája valamelyest háttérbe szorult az Európai Unióban, miután idén harmadával csökkent a menedékkérők száma tavaly óta, s így már alacsonyabb volt az illegális úton érkezők száma, mint 2014 óta bármikor.

Egyes elemzők azt várták, hogy így, a feszültség csillapodásával nőni fog a megállapodás esélye a dublini menekültügyi reformról, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy sokkal közelebb került volna a rendezés.

Egy új német-francia javaslat értelmében állandó, kötelező áthelyezési kvótákat hoznának létre, ugyanakkor a részvétel ebben kiváltható lenne anyagi támogatással is, így hidalva át a nézetkülönbségeket a menedékkérők befogadását elutasító és a fő belépési pontoknak számító tagállamok között. Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke kijelentette, hogy egy ilyen rendszer felállítására a képviselőtestület is áldását adná.

Több nyugat-európai ország korábban elzárkózott a hasonló megoldásoktól, mondván, hogy minden
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 07:21
David Goodhart brit újságíró a Brexit utáni új politikai törésvonalba helyezi el a francia sárgamellényeseket
szerveződő, vezetők nélküli apolitikus, a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről elnevezett sárgamellényesek a brit gondolkodó szerint "azok, akik valahonnan nézik a világot", és ők alkotják a "valahol-csoportot". Területileg beágyazottak, kevésbé mobilak, falvakban és a nagyvárosoktól távoli elővárosokban élnek, nem ellenzik a környezetvédelmet, de nem értik, hogy miért kell annak az árát nekik megfizetniük, amikor ők autó nélkül nem tudnak közlekedni.

"Miért a periférikus Franciaország kisembereivel kell megfizettetni a párizsi burzsoá ökológiát?" - ez a sárgamellényesek alapvető kérdése Goodhart szerint. A brit újságíró arra is felhívta a figyelmet, hogy a sárgamellényesek nem forradalmárok, hanem "többségében korrekt keresetű középosztálybeliek, akik még nyaralást is megengedhetnek maguknak". Ugyanakkor meg kell érteni azt is, hogy az áremelések elleni tiltakozásnak nemcsak gazdasági, hanem kulturális és pszichológiai dimenziói is vannak.

A "bárhol-csoporthoz" tartozó
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:07
Tőzsde - Túlnyomórészt mínuszban zártak a főbb nyugat-európai indexek
a Stoxx Europe 600 0,01 százalékkal, 355,53 pontra emelkedett. Az FTSE Eurofirst 300 index 0,02 százalékkal csökkent, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,25 százalékkal esett.

Az utazáshoz és szabadidős tevékenységhez kapcsolódó cégeket a Luthansa rántotta a mélybe. A német légitársaság a kerozin drágulásával, valamint az európai légtérben tapasztalt késésekkel és ennek költségeivel magyarázta a vártnál gyengébb harmadik negyedéves eredményeit. Árfolyama 7,86 százalékkal esett.

A BNP Paribas francia nagybank 2,8 százalékos mínuszban fejezte be a napot, mert bevételei elmaradtak a várakozásokról. A csalódást keltő számok következményeként a Beiersdorf német kozmetikai vállalat 2,20 százalékos, a háztartási tisztító- és higiéniai szereket gyártó brit Reckitt Benckiser 4,51 százalékos, a szaniterárukat gyártó svájci Geberit 9,43 százalékos, a dániai Jyske Bank pedig 10,8 százalékos mínuszban zárt.

A BP brit olajipari cég részvényei viszont több mint 2 százalékos pluszban zártak, miután
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 19:01
Tőzsde - Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai indexek
százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,63 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Milánó 0,04 százalékos mínuszban, Madrid pedig 0,03 százalékos nyereségben zárt.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,11 százalékkal, 361,24 pontra süllyedt. Az FTSE Eurofirst 300 index 0,09 százalékkal emelkedett, de az euróövezeti EuroStoxx50 0,06 százalékkal esett.

A gyorsjelentési szezon közepette a nap vesztese az autóipari szektor volt. Az utóbbi hét év legrosszabb napja áll a Michelin francia abroncsgyártó mögött, árfolyama 11,28 százalékkal esett annak nyomán, hogy rontotta idei eredmény-előrejelzését. Ugyan emiatt az ok miatt a Daimler német luxusautó-gyártó 1,95 százalékos mínuszban, 51,39 eurón zárt, de napi minimumán, 48,77 eurón ötéves mélyponton is járt az árfolyam.

A befektetők figyelme főleg az olasz és a brit eseményekre irányult. Az olasz kormány védelmébe vette jövő évi költségvetési prioritásait, miután az Európai Bizottság levélben kifogásolta, hogy az elé terjesztett
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Kilenc új alkotást vetítenek a Spanyol Filmhéten az Urániában
Az idei programban a spanyol filmdíjra, a Goya-díjra jelölt rendezők legújabb alkotásait és a tavalyi Berlinalén a legjobb elsőfilm díjával elismert 1993 nyara című filmet tűzik műsorra.

Anunciada Fernández de Córdova y Alonso Viguera, Spanyolország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete a programot beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a spanyol filmhetek hagyománya több évtizedre nyúlik vissza, de az idén ötödik éve lesz, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínház közreműködésével szervezik meg az eseményt.

Az idei filmhét Pablo Berger Abrakadabra című fekete komédiájának vetítésével veszi kezdetét. A rendező Európai Filmdíjra jelölt Hófehérke című fekete-fehér némafilmjét a 2014-es spanyol filmhéten láthatta a magyar közönség. Az Abrakadabra egyik főhősét Maribel Verdú, az egyik legismertebb spanyol színésznő alakítja - hívta fel a figyelmet a spanyol nagykövet.

A másik komédia a Torrente-filmek címszereplőjeként ismert Santiago Segura Kertelés című alkotása,
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 16:02
EU-csúcs - Merkel: az EU nem köt kompromisszumot az egységes piac szabályainak kérdésében a brit kilépés esetén
(Frontex), és az annak keretében működő Európai Határ- és Partvédelmi Őrség mandátumát az észak-afrikai térségre is.

Merkel véleménye szerint azok a tagállamok, amelyek nem akarnak átvenni menekülteket más tagállamoktól, azok pénzügyileg járulhatnának hozzá a más országokban okozott migrációs kiadások csökkentéséhez.

Kijelentette, noha a 2015-ös adatokhoz képest csökkent a migrációs áramlás Európába , a menekültek igazságosabb elosztására azonban továbbra is szükség van.

Emmanuel Macron francia elnök véleménye szerint a Brexitre vonatkozó londoni javaslat jelenlegi formájában elfogadhatatlan, az Európai Unió soha nem fog olyan megállapodást elfogadni Nagy-Britannia unióból való kilépéséről, amely számára hátrányos, különösen a gazdasági kérdések tekintetében.

Reményét fejezte ki, hogy London új javaslatokkal áll elő az októberi uniós csúcstalálkozón annak érdekében, hogy valódi eredményeket lehessen elérni a megállapodás még továbbra is nyitott kérdéseit illetően. Mint mondta, a brit
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 18:22
EU-csúcs - Sebastian Kurz: az uniós elosztási mechanizmus nem lesz a migrációs krízis megoldása
hogy azoknak az uniós országoknak, amelyek nem kívánnak továbbra sem bevándorlókat átvenni más tagállamoktól, pénzügyi hozzájárulást kellene fizetniük.

Nagy-Britannia uniós kilépésével kapcsolatban a kancellár megjegyezte, a feltételekről nagyon eltérnek a brit és az uniós álláspontok. Mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy a frissen egyeztetett, november közepére összehívott rendkívüli EU-csúcson kompromisszum születhet, amely lehetővé teszi a Brexit-megállapodás elfogadását.

Emmanuel Macron francia elnök - szintén a találkozóra érkezésekor nyilatkozva - aláhúzta, hogy az uniónak határozott elképzelései vannak az egységes piac integritását illetően és a brit-ír határral kapcsolatosan. Ezekről pontos és elfogadható javaslatra van szükség a brit féltől a megállapodás elfogadásához - tette hozzá.

Leo Varadkar ír miniszterelnök érkezésekor hangsúlyozta, országa el kívánja kerülni, hogy úgy az októberi, mint a novemberre tervezett uniós csúcs alkalmával elmaradjon a megállapodás elfogadása.
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 11:02
Szíria - Török külügyminiszter: Törökországnak katonai erősítést kell küldenie Idlíbbe
Cavusoglu egy nappal azután közölte ezt, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Szocsiban megállapodott, hogy országaik október 15-ére demilitarizált ütközőövezetet hoznak létre Idlíb tartományban a kormánycsapatokat és a lázadókat elválasztó demarkációs vonal mentén, ahol a török megfigyelőpontok is találhatók. A török külügyminiszter részleteket ugyanakkor nem árult el a katonai erősítésről.

Putyin és Erdogan legutóbb alig tíz napja a teheráni iráni-orosz-török csúcson tárgyalt a szíriai rendezésről. Az orosz elnök akkor elutasította a török államfő által javasolt idlíbi tűzszünet gondolatát.

Ezért Ankara már a teheráni találkozó után elkezdett katonai erősítést küldeni az Idlíb és a török Hatay tartomány között húzódó határszakaszra, és az Idlíbben található török megfigyelőpontokhoz. A Yeni Safak török kormányközeli napilap keddi beszámolója szerint a hadvezetés a katonák, a harckocsik, a tarackok és a munkagépek mellett csak páncélautóból több mint százat
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:23
Szkripal-ügy - Kreml: elfogadhatatlan Moszkva gyanúsítása
hogy az üggyel kapcsolatban London nem fordult jogsegélykérelemmel Moszkvához, a gyanúsítottak ujjlenyomatait sem szolgáltatta ki az orosz rendvédelmi szerveknek, Szkripalék konzuli láthatását pedig nem engedélyezte.A vádak és viszontvádak nyomán London és Moszkva még tavasszal kölcsönösen kiutasította egymás 23 diplomatáját. Hasonló lépések történtek Oroszország és más, Nagy-Britanniával szövetséges és vele szolidáris államok között is.Szeptember 6-án az amerikai, a német, a francia és a kanadai kormány egy, a brit kabinettel közös nyilatkozatban közölte: teljesen megbízik abban a brit megállapításban, hogy a Szkripal-ügy két gyanúsítottja az orosz katonai hírszerzés ügynöke, és abban a brit kormányzati véleményben is, hogy az akciót szinte biztosan az orosz állam valamely magas szintjén hagyták jóvá.Júliusban Amesburyben két brit állampolgár, Charlie Rowley és élettársa, Dawn Sturgess is megbetegedett ugyanattól az idegméreg-hatóanyagtól amelyet Szkripalék
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 15:31
1/58
Képek, videók
úgy tartják.png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:40
Olyan nehéz úgy szeretni.
menusgabor
2018. december 05. szerda, 21:19
vito_zoltan__van_ugy_a z_e
menusgabor
2018. október 16. kedd, 19:46
Mert úgy szeret Isten
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 10:10
Úgy gondolom
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:45
Úgy legyen Ámen.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:24
Élj úgy
sanci81
2018. augusztus 01. szerda, 17:38
Bizony Ám. Ugy-Ugy !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:20
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. július 25. szerda, 18:29
ugy-kene-szeretni.jpg
menusgabor
2018. július 24. kedd, 20:18
ha úgy érzed.jpg
sz719eszter
2018. július 07. szombat, 13:23
eü ügy
dogunalom
2018. június 06. szerda, 19:49
Júliusban 01.jpg
chillik
2016. november 18. péntek, 04:24
Júliusban 02.jpg
chillik
2016. november 18. péntek, 04:23
Júliusban 03.jpg
chillik
2016. november 18. péntek, 04:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.