Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 10:26 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa vasárnap délben: 07.05
boldog mondásban, az egyik az alázatosakról, a lélekben szegényekről, a másik a szelídekről szól (vö. Mt 5,3.5): Jézus szelídsége!
Jézus ilyen, ,,szelíd és alázatos", nem a lemondóan kesergők mintaképe, nem is egyszerűen áldozat, hanem az az Ember, aki ,,szívből" éli ezt az állapotot, teljes áttetszőségben az Atya szeretete, azaz a Szentlélek felé.
Ő a ,,lélekben szegények" mintaképe, és az evangélium összes többi ,,boldogjának", akik teljesítik Isten akaratát és tanúságot tesznek az ő országáról.
Aztán Jézus azt mondja, hogy ha hozzá megyünk, felfrissülést találunk: a ,,felfrissülés", melyet Krisztus az elfáradtaknak és elnyomottaknak kínál, nem csupán pszichológiai megkönnyebbülés vagy bőséges könyöradomány, hanem a szegények abból fakadó öröme, hogy hirdették nekik az örömhírt és egy új emberiség építői lehetnek. Ez a megkönnyebbülés: az öröm, az öröm, melyet Jézus ad nekünk. Ez egyedülálló öröm, az az öröm, amely őt magát eltölti. Ez
maroka, 2020. július 06. hétfő, 08:48
Tökéletes ház, tökéletes karrier,tökéletes család, tökéletes
Tökéletes ház, tökéletes karrier, tökéletes család, tökéletes test, tökéletes élet. El kell mondjam, nem létezik. A ház, amit szépnek látsz, tele van küzdelemmel, átvirrasztott éjszakákkal, néha bizony fájdalommal. A tökéletes karrier, amit könnyes szemmel figyelsz, hidd el, nem az. Tele van önfeláldozással, ezernyi bukással, megélt csalódással. A család, ami annyira szép, néha bizony vitáktól hangos. Sokszor rejlik benne a nem bírom tovább megingathatatlan hite. De átbillenti a közös akarat, a szeretet és az egymás nélkül elképzelhetetlen érzése. A test, ami gyönyörű, tele van fájdalommal, lemondással és a sosem tökéletes izgalmával.
Tudod mi a tökéletes? Ami benned van. Amit szívből teszel. Mindegy mennyi, mindegy hol tart, és mindegy az is, mi az álmod. Élsz. És hidd el, ha emelt fővel teszed, ha elfogadod végre, hogy létezni maga a csoda, na abban rejlik a tökéletesség. A tiéd. (Todorovits Rea)
koszegimarika, 2020. június 30. kedd, 07:25
Átadták a fogyatékossággal élők nappali intézményét Sümegen
Az ünnepségén Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a helyiek és a kormányzat közös akaratának eredményeként valósulhatott meg a hiánypótló intézmény.

A szociális ügyek megoldásához elengedhetetlen a helyben megfogalmazódó akarat és összefogás, hiszen a helyben keletkező problémákat helyben kell megoldani - hangoztatta.

Kiemelte: a fogyatékossággal élő emberekben is megvan a vágy arra, hogy munkából éljenek meg, ezért úgy kell tekinteni rájuk, mint akik képesek az értékteremtésre.

Közölte: a jövő évi költségvetésben 140 milliárd forint jut az egyházi és civil fenntartású szociális intézmények támogatására, ami 20 milliárd forinttal több, mint az idei büdzsében szereplő összeg.

A fogyatékossággal élők nappali ellátását biztosító tapolcai intézmény - amelyhez Sümeg is tartozik - 2007. január 1-jén nyitotta meg kapuit; előbb megvalósult az intézményen belüli foglalkoztatás, majd 2014-től akkreditált foglalkoztatóvá
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 14:22
Fekete György temetése - Orbán: a magyar kultúra nélkül nem lehet élni
A kormányfő kiemelte: ha gyökeret eresztünk a kultúrában, belőle táplálkozunk, belőle merítjük az ihletet, engedjük kibontakozni, akkor "nemcsak megmaradunk, hanem visszaszerezzük, sőt gyarapítani fogjuk mindazt, amit az előttünk járók ránk hagytak".

Orbán Viktor kifejtette: a nekünk rendelt cél felé futni sokféle módon lehet; vannak akik először hátranéznek, hogy aztán higgadtan, a biztos tudás birtokában előrenézhessenek, és Fekete György ilyen volt.

Felidézte: neki fiatalon elege volt az évtizedes helyben járásból, "menni akartunk, törni az utat előre".

De amikor a nagy rohanásban elbizonytalanodott a horizont, hátranézett, hogy lássa, honnan jönnek, merre érdemes előremenni. Ekkor találkozott a tekintete Fekete Györgyével. És ugyan nem lett belőle azonnal szövetség vagy barátság, de az idő nagy segítő lehet, ha vissza nem térő alkalomként látjuk a cselekvésre - fogalmazott.

Közölte: ők ketten "egy nagy mű megvalósulása felé vezető úton találkoztak".

Tudták, a magyar
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:47
Maradj csendben!
mi Urunk fog elhatározni nekünk. Hamarosan ki fogja jelenteni titkos tanácsa által az Ő irányításának határozott és elveszíthetetlen érzését.
Bölcstelen dolog egy új hívőnek csupán ezen elméleti megközelítéstől függnie. Várnia kell arra, hogy a körülmények is megerősítsék azt, amit Isten kijelent! Még azok a keresztyének is így járnak el, akiknek már sok a tapasztalatuk a Vele való együtt járás terén, és ismerik az Úrral való titkos közösség nagy értékét mint eszközt az Ő akaratának felismerésére.
Bizonytalan vagy abban, hogy milyen irányba kell menned? Vidd kérdésedet Istenhez, és fogadj el vezetést az Ő mosolyának fénye vagy az Ő elutasításának felhője alapján! Együtt kell vele lenned egyedül, ahol e világ fényei és sötétségei nem tudnak beavatkozni, és ahol mások véleményei nem juthatnak el hozzád! Legyen meg az a bátorságod is , hogy csöndes várakozásban maradsz még akkor is, amikor körülötted mindenki sürget az
kalmanpiroska, 2020. június 23. kedd, 18:46
Papszentelés Egerben - 06.20
ajándékozott meg az Úr, akik méltó módon folytatták elődeik munkáját. A liturgia szeretete, az odaadó istenszolgálat, a lelkesedés mindennap arról tanúskodtak, hogy jó az Isten és jó őt szolgálni. Mindig is a kedvenc zsoltáraim közé tartozott a 39. zsoltárból vett rész: »Íme eljövök Uram, hogy teljesítsem azt, amit kívánsz«, így papi jelmondatomul is ezt választottam, már akkor. Ahogy növekedtem, folytattam ezt a sort azzal a lelkülettel, amit Jézustól tanulhatunk meg: ,,Legyen meg a Te akaratod". Csak így érthető a kereszténység, csak így értelmezhető a papság. Mindenben Isten akaratát keresni, és azt teljesíteni, keresve az igazságot. Nincs más evangélium, csak ez: Imádni Istent és szeretni az embert őszintén, tisztán, haszonlesés nélkül, bölcsen. A cél pedig a mennyország, amelynek eléréséhez méltó és Istennek tetsző életet kell élnünk. Ehhez kérem a kedves testvérek imáját!"

Nagy Ferenc
1994-ben születtem Királyhelmecen, Szlovákiában. Szüleimmel és két
maroka, 2020. június 20. szombat, 22:34
Erdő Péter úrnapján: 06.14
Az Eucharisztia a legreálisabb jelenlét és részesedés igazságát tárja fel
.................
Erdő Péter bíboros, prímás szentmisét mutatott be úrnapján, Krisztus szent teste és vére főünnepén, június 14-én a budapesti Szent István-bazilikában. Az alábbiakban a főpásztornak az idei rendhagyó, a járványveszély miatt körmenet nélküli, csendesebb ünnepen elhangzott homíliáját olvashatják.
Krisztusban Kedves Testvérek!

1. Fokozatosan oldódnak fel a járvány miatt bevezetett korlátozások. A mai ünnepen helyenként már kimerészkedik a közösség a templomon kívülre és megtartják az úrnapi körmenetet. Mi itt, a pesti bazilikában még a templomon belül hódolunk majd az Oltáriszentség előtt. Az úrnapi körmenetnek ugyanis fontos üzenete van és az a kívánatos, főleg itt, a város szívében, hogy minél nagyobb tömeg gyűljön egybe. Erre azonban most még nincs lehetőség. Különös alkalmunk van tehát az idén
maroka, 2020. június 16. kedd, 10:33
Jézus, alakítsd szívemet a Te Szíved szerint!
a szereteté, a közösségünknek is Ő a forrása, nélküle semmit sem tudunk tenni. Innentől kezdve valóban minden tettünknek, gondolatunknak ő kell hogy a forrása legyen. Amit nélküle teszünk, nem biztos, hogy jó, sőt... Ha Ő vezet, akkor biztos, hogy nem járunk téves úton. A kongresszusnak ezért van minden napra tematikája.
Öröm, béke, szeretet, hűség, mind az Eucharisztiából fakad. Ha az Eucharisztiához hűek vagyunk, ezek gyümölcsként megteremhetnek bennünk.
Hogyan viszonyul egymáshoz az akarat és isteni kegyelem? Ahhoz, hogy kövessük a mindennapokban a Lélek hangját, az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztust, szükség van mindkettőre?

A kegyelemmel együtt kell működni. Régi példa:
ha a templom egere megrágja az Eucharisztiát, attól nem lesz szent. Ha valaki csak egy ostyát vesz magához, annak nem lesz túl sok kegyelmi hatása. De ha készülök rá, hogy ez egy személyes találkozás Jézussal, akkor sokkal jobban átélem.
Profán hasonlattal élve, egy hullámlovas, ha hasal a
maroka, 2020. június 12. péntek, 14:56
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2020-06-09)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Akaraterő hatja át.

Ékszerek - Küllem, szépség, nemesség, imágó

Ez a lap ma fogékonnyá tesz a szépségre, a művészetek élvezetére, vagy gyakorlására.
Figyelmed a külsőségek felé fordult. Nagyobb jelentőséget kapnak a felületes kapcsolat(ok), a külvilág eseményei. Ma új ékszert vásárolni, vagy rég nem hordott ékszert felvenni szerencsés dolog. Az ékszer évszázadokkal ezelőtt a különlegeset, a nemességet, (királyságot) az egyedit, az anyagi érték kifjezését szimbolizálta, valamint misztikumot is hordozott magában. A legtöbb ősi kultúrában a társadalmi státuszt, illetve szerepet árulta el. Napjainkban a bizsu is ékszernek számít, ami csak a külső megjelenést hangsúlyozza, nem a tartalmat. Az ékszerek mára elvesztették szakrális jelentésüket.
agica2004, 2020. június 09. kedd, 15:31
Trianon 100- ik évfordulójára - Déva 06.04
100. évfordulója kapcsán
A Kárpát-medencében több mint ezer évvel ezelőtt megszületett egy csodálatos álom, melyet az itt élő emberek a magukénak éreztek. Árpád vezér mert vérszerződést kötni az itt élő törzsekkel, nemzetekkel, népekkel. ,,Gyertek, fogjunk össze, és együtt, közösen tegyük tündérkertté ezt a földet! Legyen e táj otthon, szülőföld, a boldog béke szigete nekünk, gyermekeinknek, unokáinknak! Fogjuk meg egymás kezét, bízzunk egymásban, meg tudjuk csinálni, mert ez a teremtő Istenünk akarata!"
Ez a csodálatos álom, melyet mertek megfogalmazni és kimondani, mint abroncs a hordó dongáit, összefogta az e térségben élő embereket, s a számtalan különbözőség ellenére egy nagy családdá formált bennünket Szent István koronája alatt.
Sajnos ez az álom omlott össze, foszlott szét száz évvel ezelőtt. Akkor nagyon sokan úgy érezték, hogy külön-külön jobb lesz. Idegen érdekek szolgái uszítottak, és mi vakon, balgán elkezdtünk civakodni, ujjal mutogatni, egymásnak hátat fordítani, és
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 21:54
Trianon 100 - Az Amerikai Magyar Koalíció és más külföldi szervezetek is megemlékeztek az évfordulóról
Az amerikai magyarok legnagyobb ernyőszervezete "brutális és igazságtalan" szerződésnek nevezi a trianoni békediktátumot, amely megváltoztatta egy ezeréves nemzet határait Európában, Magyarország területének és javainak kétharmadát, lakosságának egyharmadát újonnan létrehozott államoknak adva.

"Hogyan lehet 3.3 millió magyart arra kényszeríteni, hogy akarata ellenére másik ország állampolgára legyen? Hogyan létezhetik egy nemzet azt követően, hogy így megcsonkították?" - fogalmazta kérdésekbe a véleményét a szervezet, amely írásban és videóüzenetben tette közzé emlékezését.

Mégis, Trianon évfordulóján a magyar változatlanul virágzó nemzet, amelynek kultúrája egyesíti a világban élő magyarokat - állapította meg a szervezet elnöke, Andrea Lauer Rice. Majd hangsúlyozta: az amerikai magyarok "nagyon büszkék" arra, hogy akarata és tehetsége révén a nemzet felülkerekedett az elmúlt száz esztendő nehézségein, Trianonon, a második világháború időszakán és a 40 évig tartó szovjet kommunista
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 19:53
Isten éltesse a ma nyolcvanéves Kozma atyát!
akkor, ha megelégszünk azzal, hogy önző önmagunkhoz mérjük a másik emberrel való kapcsolatunkat? Ez esetben mire számíthat ama másik ember?
Ha Jézus a mérce, aki önmagánál jobban szeretett minket, akkor rájövünk arra, hogy milyen szép is az élet, minden áldozatot megér, és erre minden ember érdemes.
Sorsdöntő a keresztények helyzete kontinensünkön most, amikor az öntörvényűség gőgje a keresztény Európa fundamentumát aláásta. Kérdés, hogy vállaljuk-e a megváltás művének folytatását. Van-e hozzá akaratunk, hitünk, küldetéstudatunk?
A lényeg, hogy hozzuk ki magunkból a legjobbat mások javára?
Ezért élünk, ez az életünk értelme. Aki jót tesz, az jobb lesz. Aki örömet szerez másoknak, az maga is eltelik örömmel, boldog lesz, és általa a világ is jobbá válik.
Kozma Imre atya rövid életrajza a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján olvasható.
................

Fotó: Lambert
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 16:20
1/261
Képek, videók
De szétnéz aztán.jpg
chillik
2017. november 17. péntek, 05:34
Ezek aztán a csöcsök
gormex
2017. július 22. szombat, 15:05
Most aztán 01.jpg
chillik
2016. szeptember 20. kedd, 07:37
Most aztán 02.jpg
chillik
2016. szeptember 20. kedd, 07:37
Aztan elcsendesedett a sz
matolaterezia
2014. január 04. szombat, 22:31
Ez aztán szerelem!
janna53
2013. július 04. csütörtök, 13:10
Ez aztán a kátyú.gif
pacsakute
2013. március 22. péntek, 17:53
Ez aztán a fekvőtámasz
pacsakute
2012. május 15. kedd, 17:54
én aztán tudok élni.jpg
jpiros
2012. április 10. kedd, 16:14
ez aztán a barátság.jpg
jpiros
2012. március 14. szerda, 12:02
Ez aztán filodendron
kati53
2012. március 04. vasárnap, 16:29
ez aztán a kényelem.jpg
jpiros
2012. március 02. péntek, 07:32
A szegények halála.jpg
chillik
2018. március 10. szombat, 04:04
Budai szegények 01.jpg
chillik
2018. január 20. szombat, 05:22
Budai szegények 02.jpg
chillik
2018. január 20. szombat, 05:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.