Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 11:52 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Tíznapos nemzeti gyászt rendel el jövő kedden a spanyol kormány
tiszteletére.

A legutóbbi, pénteken közölt adatok szerint a dél-európai országban 28 628 ember halálát okozta eddig a SARS-CoV-2 nevű vírus és 234 824 fertőzöttet regisztráltak. A járvány legsötétebb napja április másodika volt, amikor 950-en hunytak el. Pénteken 56 áldozatról adott hírt az egészségügyi minisztérium.

"A neheze már elmúlt" - fogalmazott a miniszterelnök, köszönetet mondva az állampolgároknak példamutató magatartásukért, hangsúlyozva, hogy "a spanyol nép fékezte meg a vírust" azzal a közös áldozatával, amit a karantén jelent.

Pedro Sánchez hangsúlyozta, hogy "a győzelem egy lépésre van", de a vírus még nem tűnt el, és amíg nem születik meg a védőoltás vagy más gyógymód, addig minden cselekvést az óvatosságnak kell vezérelnie.

Hozzátette: a koronavírus kimutatására eddig 3,5 millió szűrővizsgálatot végeztek el az országban.

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy a kabinet jövő heti ülésén elfogadja a létfenntartáshoz szükséges alapjövedelem bevezetését, amely
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 16:52
Ferenc pápa: A megváltás ingyenes
amely kiengeszteli az eget és a földet: bemutatja Krisztus húsvéti áldozatát, és vele együtt felajánlja önmagát, és azt kéri, hogy a Szentlélek erejében ,,Krisztusban egy test és egy lélek" legyen. Az Egyház tehát eggyé akar válni Krisztussal, egy test és egy lélek akar lenni az Úrral. Ez a szentségi áldozás kegyelme és gyümölcse: Krisztus testével táplálkozunk, hogy mi, akik eszünk belőle, az ő élő testévé legyünk a mai világban.
Az egység misztériuma ez, az Egyház ugyanis Krisztus áldozatával és az ő közbenjárásával egyesül, és ebben a megvilágításban [kell néznünk, hogy], ,,a katakombákban gyakran szélesre tárt karokkal, orante testtartásban imádkozó nő alakjában ábrázolják az Egyházat - az Egyház, aki imádkozik; jó arra gondolni, hogy az Egyház imádkozik; az Apostolok cselekedeteiben van egy szakasz, amely arról szól, hogy Péter börtönben van, a keresztény közösség pedig ,,szüntelenül imádkozott érte" [ApCsel 12,5]; az Egyház, aki imádkozik, az orante-Egyház; azért
maroka, 2018. március 08. csütörtök, 10:01
A bort újból inni
Az úrvacsora szereztetésekor az Úr Jézus megígérte tanítványainak, hogy tanítványaival újból issza majd a bort. Ezzel az Atyja országában való örömlakomát ígérte meg. A húsvéti vacsorán körbeadták a hálaadás poharát, és közösen örvendeztek. Így utalnak Jézus szavai a bor ivásával az üdvösség örömére, melynek Ő maga az alapja kereszthalála által. Jézusnak semmi öröme nem volt abban, akkor nem ivott a szőlőtőke borából, hanem azt kiáltotta: ,,Szomjúhozom!" A keresztnek azzal az egyetlen áldozatával Krisztus az örök öröm kiváltója lett. Azzal biztosította az Úr népének az úrvacsorát.
De emellett Krisztus a tartalma ennek az örömnek. Mint házigazda issza tanítványaival a bort, amely az Ő vére ontására utal. Az úrvacsorában az új élet öröméről van szó. Érezted-e már ennek előízét? A teljes örömet még nem élvezzük itt, a bűn megzavarja az örömet. Itt csak részben, hit által van öröm. Az úrvacsora vételében valami látható a Bárány menyegzőjén levő örömből. Aki most kegyelem által bort ihat bűnei
kalmanpiroska, 2017. szeptember 30. szombat, 17:57
Áldozatával Ábrahám megmutatta, hogy hisz Istennek, ......
OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Áldozatával Ábrahám megmutatta, hogy hisz Istennek, és minden fölött szereti őt.
Isten próbára tette Ábrahámot, és így szólt hozzá: ,,Ábrahám!" ,,Itt vagyok" - felelte. Akkor Isten ezt mondta neki: ,,Vedd egyetlen fiadat, akit szeretsz, Izsákot, menj Mórija földjére, és ott mutasd be égőáldozatul azon a helyen, amelyet majd mutatok neked."
Másnap reggel Ábrahám korán fölkelt, fölnyergelte szamarát, magával vitte két szolgáját és a fiát, Izsákot. Miután fát hasogatott az égőáldozathoz, fölkerekedett, és elindult a hely felé, amelyet Isten mondott neki. A harmadik napon Ábrahám fölemelte szemét, és messziről meglátta a hegyet. Ekkor ezt mondta a szolgáknak: ,,Várakozzatok itt a szamárral. Én és a fiam elmegyünk imádkozni, és utána visszatérünk hozzátok."
Ábrahám tehát fogta az égőáldozathoz szükséges fát, és feltette fiának, Izsáknak vállára, ő pedig kezébe vette a tüzet és a kést. Így mentek egymás mellett.
maroka, 2017. július 06. csütörtök, 17:29
Életfogytiglanra ítéltek barátnője megfojtása miatt egy román állampolgárt
Palásti Sándor bíró elmondta, hogy L. Gyula minden nyomot el akart tüntetni, miután későbbi áldozatával néhány hónap alatt több bankot kiraboltak, illetve megpróbáltak kirabolni. A 40 éves - addig prostituáltként dolgozó - nő a sofőrje volt a rablások során, és a férfi azért gyilkolta meg, mert attól tartott, hogy miatta fog lebukni, a sértett ugyanis kábítószer hatása alatt sokszor adott ki információkat ismerőseinek.

A román állampolgárságú férfi a vád szerint tablettákkal elkábította, majd megfojtotta a nőt, a holttestet a másodrendű vádlottal - egy másik barátnőjével - közösen szőnyegbe csavarta, a fejére nejlonzacskót kötött, és a ház emeleti részében egy ágyneműtartóba rejtette el, ahol csak körülbelül négy hónappal később (2014 januárjában) találtak rá a hozzátartozói.

A törvényszék a - bíróváltás miatt - megismételt eljárásban a vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 14:23
Két gyermekgyilkosságot vallott be a Berlinben elrabolt menekült kisfiú ügyében elfogott német férfi
A férfi péntekre virradó éjjel kihallgatásán beismerte, hogy elrabolta és megölte a négyéves Mohamedet és egy Elias nevű kilencéves kisfiút, aki a Berlin melletti Potsdamból tűnt el még júliusban.

Azt is elmondta, hogy Mohamedet szexuálisan bántalmazta, majd megfojtotta egy övvel - mondta a nyomozást vezető ügyész a vádhatóság és a rendőrség közös berlini sajtótájékoztatóján.

A 32 éves férfit csütörtökön vették őrizetbe a boszniai kisfiú ügyével összefüggésben, aki október elején tűnt el a menedékkérők regisztrációjáért felelős berlini hivatal székházánál. A férfi úgy került kézre, hogy az édesanyja felismerte a hatóságok által nyilvánosságra hozott felvételeken, és értesítette a rendőrséget.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi mindkét áldozatával röviddel az elrablásuk után végzett. Az egyik holttestet autója csomagtartójában találták meg. A másik holttestet elmondása szerint elásta. A megadott helyszínt lezárták, átkutatását megkezdték.

A férfi szüleivel élt a Brandenburg
velemenyezd, 2015. október 30. péntek, 16:52
Adjátok vissza... 5. r. Gyönyörűség a visszaemlékezés
A szép, tiszta ruhámban vártam, míg nagyapa befogott az utazáshoz átalakított szekérbe és az "ünneplős" lószerszámot ráadta a lovakra. Azután, ha egy kicsit is hűvös volt, bebugyoláltak szúrós pokrócba. A nagysuba nagyapáé volt.

Útközben nénikém oltalma alatt álltam, pontosabban ültem és rácsodálkozhattam a Kunság száz természeti csodájára. Mert csodaként éltem meg a távoli tocsogóban méltóságteljesen lépegető nagy, fehér-fekete gólyamadár látványát; a kis, mozgó pontra lecsapó és áldozatával egy pillanat alatt felröppenő héja szívszorító, ragadozó vadászatát.
Ilyenkor, még kisebb koromban, rémülten bújtam nénikémhez, aki nagy nyugalommal mondta, hogy:
- "Ez az élet röndje."

Ezzel megtapasztaltam azt, hogy az is az élet rendje, ha félek: odabújhatok egy biztonságot sugárzó fölnőtthöz! A tanyán ezt az igényemet is teljességgel kiélhettem anélkül, hogy kényeztettek volna.
Amikor megérkeztünk a városba, "leparkoltunk" a templom közelében lévő piactéren. A
furaila, 2015. február 02. hétfő, 13:31
Helytörténeti-néprajzi hagyományok
ruhámban vártam, míg nagyapa befogott a "parádésra", vagyis utazáshoz átalakított szekérbe(3.) és az "ünneplős" lószerszámot(4.) ráadta a lovakra. Azután, ha egy kicsit is hűvös volt, bebugyoláltak szúrós pokrócba. A nagysuba(5.) nagyapáé volt. Útközben nénikém oltalma alatt álltam, pontosabban ültem és rácsodálkozhattam a Kunság száz természeti csodájára. Mert csodaként éltem meg a távoli tocsogóban méltóságteljesen lépegető nagy, fehér-fekete gólyamadár látványát; a kis, mozgó pontra lecsapó és áldozatával egy pillanat alatt felröppenő héja szívszorító, ragadozó vadászatát. Ilyenkor, még kisebb koromban, rémülten bújtam nénikémhez, aki nagy nyugalommal mondta, hogy: - "Ez az élet röndje."
Ezzel megtapasztaltam azt, hogy az is az élet rendje, ha félek: odabújhatok egy biztonságot sugárzó fölnőtthöz!
A tanyán ezt az igényemet is teljességgel kiélhettem anélkül, hogy kényeztettek volna.
Amikor megérkeztünk a városba, "leparkoltunk" a templom közelében lévő piactéren. A lovak kaptak egy-egy
furaila, 2014. június 26. csütörtök, 10:02
Boldog Montaui Dorottya
BOLDOG MONTAUI DOROTTYA reklúza
Június 25.
vagy október 30. *Gross-Montau, 1347 +Marienwerder, 1394. június 25.

Dorottya a 14. században élt; olyan időben, amikor úgy látszott, hogy a középkori hit ereje elapadt, és a viszonylag egységes középkori életrend felbomlott; olyan korban, amelyben a kereszténység középpontját mélységesen nyugtalanította a pápák avignoni fogsága éppúgy, mint peremvidékét a földrengésszerű mozgalmak: Wyclifé Angliában, Huszé pedig Csehországban. Nyilvánvalóan Istennek az Egyház iránti gondviseléséből fakad, hogy az ilyen széthullás közepette mindig támadnak nagy szentek, akiknek különleges jámborsága bizonyos mértékben megoldja a korszak bajait. A gyakorlati ateizmust, az elvilágiasodást és a hatalomvágyat, amelyek a 14. században veszélyeztették az Egyházat, éppen legrosszabb, romboló hatásuktól fosztotta meg olyan szent nők eleven, misztikus szemlélődéssé érett hite, alázatos és feltétlen önátadása, akik önmagukat ajánlották fel Isten irgalmának engesztelő
hidaszl, 2014. június 25. szerda, 09:32
Hiszen nem csupán az Úr halálának évfordulóját ünnepeljük,
szereplő tudás fájával egyaránt. Az őskígyó a tudás fájánál marta meg az embert halálos harapással - a kereszt pedig az új tudás fája, melynek gyümölcse Krisztus, aki az utolsó vacsorán mindent tudtul adott nekünk (vö. Jn 15,15), halálával és feltámadásával pedig halál helyett életet szerzett, eltörölve az átkot, amely elzárta előlünk az élet fájához vezető utat. Amikor Nagypénteken hittel feltekintünk a szent Keresztre, és leborulunk az előtt, aki a fánál engedetlen Ádám bűnéért az engedelmesség áldozatával megnyerte a bűnbocsánatot, beavatást nyerünk a Krisztusban való élet és üdvösség mélységeibe, és felhívást kapunk arra, hogy nap mint nap megújítsuk magunkban ezt a hitben való szemlélést.

A hódolat kifejezése a kereszt előtti térdhajtás és a szent sebhelyek megérintése, illetve megcsókolása. Szent János első levele említi, hogy ,,...amit szemünkkel láttunk, amit megnéztünk és a kezünk tapintott az élet Igéjéről..., azt hirdetjük nektek". Nem elég csak látni: érinteni,
mailona, 2014. április 18. péntek, 19:10
Ferenc pápa a nemzetközi nőkereskedelem egyik magyar áldozatával is találkozott
A világ húsz állama rendőrségeinek képviselői tanácskoztak két napon át a Vatikánban a Ferenc pápa által "modern rabszolgaságnak" nevezett emberkereskedelemről.

A vatikáni találkozót Vincent Gerard Nichols, Westminster érseke, az angliai és wales-i püspöki konferencia elnöke rendezte, aki egyben az emberkereskedelem felszámolásával foglalkozó nemzetközi szövetség elnöke is. A résztvevők között volt Sir Bernard Hogan-Howe, a Scotland Yard főparancsnoka, Alessandro Pansa olasz országos rendőrparancsnok, valamint John Olorunfemi Onaiyekan, a nigériai Abuja érseke és számos egyházi intézmény és szervezet, amely az emberkereskedelem áldozataival foglalkozik.

Ferenc pápa a csütörtökön véget ért konferencia résztvevőivel találkozva azt hangoztatta, az egész világot sújtó emberkereskedelem "az emberiség elleni bűncselekmény". Az egyházfő hozzátette: a hatóságok és az egyház közösen léphet fel a "kiszolgáltatott férfiak, nők és gyermekek kizsákmányolásával" szemben. A rendőrségek a törvény erejével, a
velemenyezd, 2014. április 10. csütörtök, 17:44
szeretettel
mindenestől a
földön állt. És vágya nemcsak az italig röpítette, nemcsak a
feleségig, de még azon is messze túl, mikor már régi veszekedő házasok
s az asszony pöröl az italért.
Az angyal sem tud nagyobbat repülni, mint amekkorát ez a hím
bogárka repült egyik fűszáltól a másikig.

Teljes gyönyörűség

Hogy míly tökéletes-ragyogású az élet minden dolga, csak az tudja
igazán, aki már nem óhajtja őket. Egy rablógyilkos, mikor
irgalmatlanul végez áldozatával: oly közösségben van vele, mint még az
ágyasa sem, soha; anélkül, hogy tudná, nem az áldozatát öli meg, de
önmagát; aki ezt felfogja, nem iszonyodik tőle, hanem megtelik
áhítattal. Vagy gondolj a kufárra, ki rakásra gyűjti a pénzt, mintha a
felgyűlő vagyon valahová vezetne, valahol elegendő volna: a
lehetetlennel harcol, egy parány szembeszáll a mindenséggel. S hogy a
nők mílyen szépek, csak az tudja igazán, aki már nem vágyik rájuk:
ahogy egy csont szépségét, finom
sayuri, 2013. október 12. szombat, 11:33
1/3
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Alexis Sánchez Chile.jpg
agica2004
2014. július 01. kedd, 13:31
Roselyn-Sanchez2anian. png
charlotteani
2012. december 11. kedd, 12:08
Sanchez
andomanyi
2012. március 24. szombat, 15:41
Roselyn Sanchez,szinész-m
farkas1945
2010. november 11. csütörtök, 18:35
Jackass 2 & Dirty Sanchez
rambobby
2007. szeptember 22. szombat, 09:40
Dirty Sanchez.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 16. vasárnap, 20:26
Omayra Sánchez 1985.bmp
dunaparti
2007. augusztus 25. szombat, 18:50
Dirty.Sanchez.The.Movi e.2
picurcica
2007. július 25. szerda, 14:28
Ramon Sanchez,Sevilla
falazola
2006. december 02. szombat, 23:00
spanyol_e_b- bajnokok0125
maroka
2020. január 25. szombat, 20:38
0 a spanyol legyező.png
lovaszmarika
2019. augusztus 22. csütörtök, 17:11
spanyol foci.jpg
maroka
2018. május 23. szerda, 20:24
Egy spanyol háborúban lak
sanci81
2017. december 26. kedd, 16:07
spanyol templomba.jpg
maroka
2017. július 12. szerda, 18:11
Címkék
pápák avignoni, csütörtökön véget, Wyclifé Angliában, vádlottat előre, rendőrség közös, hatóságok által, kezünk tapintott, lovak kaptak, egyház közösen, nyomozás eddigi, alapja kereszthalála, utolsó vacsorán, Amikor Nagypénteken, nemzetközi nőkereskedelem, miniszterelnök bejelentette, szent sebhelyek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.