Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:50 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiállítás az Iparművészeti Múzeum új szerzeményeiből a Várkert Bazárban
Öt esztendő telt el az óta, hogy 30 évnyi pusztulás után a közönség visszakapta a Várkert Bazárt, amely a rekonstrukciónak köszönhetően nemcsak a városlakók és turisták kedvelt találkozási pontja lett, hanem a kultúra otthona is - mondta a tárlat megnyitóján a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos.

Fodor Gergely hozzátette: az IMM-mel közös kiállítás példaként szolgálhat a várban befejezés előtt álló más projektek, így a rövidesen átadandó Főőrség és Lovarda számára is.

Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója közölte, egy héttel ezelőtt fejeződött be a műtárgyak kiköltöztetése a rekonstrukció előtt álló múzeum épületéből.

Fontos azonban, hogy az IMM a felújítás évei alatt se szakadjon el a közönségtől, erre pedig kiváló lehetőséget nyújt a Várkert Bazárral megkezdett együttműködés - jegyezte meg.

A főigazgató az MTI-nek elmondta, az Iparművészeti Múzeum egy hat kiállításból álló sorozatot vett tervbe a Várkert
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 21:02
Héberek 8-13-ig terjedő fejezetei
11. fejezet

1Ami pedig a fejtegetett dolgokat illeti, a fő pont ez:ilyen főpapunk van nekünk, és ő leült a Fenség trónjának jobbjához az egekben,2nyilvános szolgája a szent helynek és az igazi sátornak, amelyet Jehova állított fel, nem ember.3Mert minden főpapot arra neveznek ki, hogy ajándékokat is, és áldozatokat is felajánljon;ennélfogva szükséges volt, hogy ennek is legyen valamije, amit felajánl.4Ha pedig a földön volna, nem lenne pap, mivelhogy vannak, akik felajánlják a Törvény szerint az ajándékokat,5de ezek az emberek az égi dolgoknak egy mintaképi ábrázolatában és árnyékában végeznek szent szolgálatot;mint ahogy Mózes, amikor a sátor elkészítése előtt állt, megkapta az isteni parancsot. Mert így szól:,,Vigyázz, hogy mindent a szerint a minta szerint készíts el, amelyet a hegyen mutattak neked."6Most azonban Jézus kitűnőbb nyilvános szolgálatot nyert, úgyhogy egy ennek megfelelően jobb szövetségnek a közvetítője is, amely jobb ígéretek alapján erősíttetett meg törvényesen.7Mert
charlotteani, 2016. október 05. szerda, 14:06
Gondolataim a mai napra......GYERTEK BARANGOLNI..
időtől a sószállítás és árusítás nagyobb arányokat öltött. A sópajták számára egyre nagyobb területre volt igény, ezért a sóhivatal a város telkeit egyszerűen elfoglalta. Emiatt a város és a kincstár közt több összeütközés történt, de a kincstártól a város soha sem kapott kárpótlást.
1704-ben Rákóczi ostromolta a várat, melyet Globizt védelmezett. 1708-ban pestis, 1712-ben pedig árvíz pusztította a várost.
A szegedi városháza; az 1879-es árvizet túlélt kevés épület egyike
1715-ben visszakapta szabad királyi városi rangját. 1719. május 21-én megkapta szabadalomlevelét és a jelenleg is használt címerét III. Károly királytól. Ezt a napot a város polgárai Szeged napja-ként ünneplik minden évben. A császár egyúttal egy 1723-as rendeletében Szegedet jelölte ki a Csanádi Egyházmegye székhelyéül, de ettől a rangjától tíz éven belül megfosztották.
Az elkövetkezendő évek során Szeged sokat fejlődött. 1719-ben piarista szerzetesek érkeztek a városba, gimnáziumot alapítottak, tudományos előadásokat
eniko1952, 2015. április 09. csütörtök, 15:43
A MEGTALÁLT MÚLT 2.fejezet 1.rész
A megtalált múlt

X/12--13
Eszteréknek nem volt telefonjuk, a postáról hívta fel Illés ügyvédet. Hangja után idősebb úr volt, s igen készséges, noha valójában csak annyit tudott, hogy jelentkezik majd nála egy Nógrádi Eszter nevű hölgy, aki családfakutatással foglalkozik, s szeretne kapcsolatba kerülni a városkában élő Lenkei család valamelyik tagjával. Eszter megerősítette, s hozzátette azt is, a Várhegyi család egyik tagjának megbízásából jár el, a nevet ismerni fogják a Lenkei családban. Nem mondja mindezt, ha előre megsejti, milyen kellemetlensége származik majd ebből magának is, másoknak is.
Az ügyvédet elsőként Lenkei Pál felől kérdezte, mivel a Lenkei nevet hiába kereste a városka telefon-előfizetői között. Kiderült, Lenkei Pál fiatalon elhunyt, egy lánygyermek maradt utána. Felesége újra férjhez ment, s másodszor is megözvegyült, a telefon második férje nevén van. Lánya is férjhez ment, s van egy nagylányuk. Mindannyian a városkában élnek. Eszter szomorúan gondolta, hogy Pali
suzymama, 2015. január 15. csütörtök, 14:33
115 éve látta meg a napvilágot Páger Antal Kossuth-díjas
talált az emigrációban és sokszor gondolt a hazatérésre. Végül kormányengedéllyel 1956 augusztusában érkezett meg Budapestre, rettegve a várható megaláztatásoktól. Hamar kiderült, hogy népszerűsége múlhatatlan, első színházi fellépésén a közönség hatalmas tapsviharral fogadta. Második fénykorában több mint száz tévéjáték és film főszerepét játszotta el, miközben szinte haláláig a Vígszínház színpadán volt, utoljára a Kőműves Kelemen Vándorának énekes-táncos szerepében láthatta a közönség.

Visszakapta egykori villáját, újra megnősült, második felesége Szilágyi Bea (1908-1987), színművésznő, a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanára; a Színház- és Filmművészeti Szövetség főtitkára.

Klasszikus és modern darabokban, tragédiában, komédiában, groteszkben egyaránt kiválóan alakított. Számtalan kisembert formált meg hitelesen, naturalizmusba hajló parasztábrázolása újdonságnak számított. Időskori szerepei mély humánumot sugároztak. A hatvanas évek elejétől több magyar filmsiker részese volt:
ronix, 2014. január 29. szerda, 18:34
A műkörmösre várva
bemeszeli.

Biharvári néni még szerencsés, mert nem mentek el a gyerekei sem Írországba, sem Németországba, sem Esztergomba, a Suzuki-gyárba, sem Győrbe, az Audi-gyárba. Fia, lánya Mezőhegyesen él: a 47 éves fia vállalkozó, ő üzemelteti a többi közt a mozgóboltot, amely a majorokat járja. A lánya pedig a Providentnél dolgozik, kis összegű kölcsönöket ad a szegényeknek, akik abból vásárolnak kenyeret, tejet a mozgóboltban. Sűrűn jön beszedni a részleteket. Biharvári néni is szokott kölcsönadni, eddig még mindig visszakapta a pénzét. A fia időnként kiküldi egy-egy sofőr vagy pék alkalmazottját tűzifát hasogatni, de nem mindig érnek rá. Olyankor mással kell fát fölhozatni, és ezt nem kívánhatja ingyen.

- Úgy forog a pénz, hogy akinek még van nyugdíja, de már nem bír dolgozni, ad annak, aki kisegíti? - Ez nem munkavégzés, hanem szívességet tesznek, amit énnekem meg kell fizetnem. A 77 éves Biharvári néninek nagy bánata, hogy az önkormányzat nem köszönti fel az édesanyját, aki 99
horvathnemagdi, 2014. január 21. kedd, 13:20
szeretettel
franciák vidám országából, s hervadt el hirtelen a spanyol udvar komor pompájában, s halt meg éppen hat hónappal gyermeke születése után, még mielőtt másodszor látta volna virágba borulni a kertben a mandulafákat, vagy másodévben ízlelhette volna meg gyümölcseit a vén, bütykös fügefának, amely ott áll az udvar most már begyepesedett közepén. A király nagy szerelmében nem tudta elviselni, hogy felesége testét elrejtse előle a sír. A királynét hát bebalzsamozta egy mór orvos - szolgálatai jutalmául visszakapta életét, amelyet eretnekség és mágia gyanúja miatt állítólag már megkaparintott a Szent Inkvizíció[28] -, s teste még most is ott feküdt hímzett ravatalán a palota feketemárvány-kápolnájában, úgy, ahogy a barátok felravatalozták azon a szeles márciusi napon, vagy tizenkét évvel ezelőtt. A király minden hónapban egyszer, fekete köpenybe burkolózva, lesötétített lámpással kezében, belépett a kápolnába, letérdelt eléje, és felzokogott: "Mi reina! Mi reina!"[29] - és olykor áthágva a rideg etikettet, amely
sayuri, 2013. július 31. szerda, 15:17
Elhunyt Galina Visnyevszkaja orosz operaénekesnő
A kedden elhunyt művész a világ legnevesebb operaszínpadain lépett fel. A londoni Covent Gardenben, a Metropolitanben, a párizsi opera és a milánói Scala színpadán is hallhatta és láthatta Visnyevszkaját a közönség.

Több mint harminc szerepet alakított, köztük Verdi Aidáját, Puccini Toscáját. Emellett Prokofjev Háború és Béke, Csajkovszkij Jevgenyij Anyegin című operájában is a főszerepeket énekelte. Visnyevszkaja koncertfelvételei neves karmesterek közreműködésével készültek, közöttük volt Herbert von Karajan osztrák és Otto Klemperer német karmester is.

Az orosz szoprán 1926-ban Leningrádban született. Túlélte a háborús blokád éveit, sőt, énekesi karrierje is a háború alatt, 1944-ben a Leningrád megyei operettszínházban kezdődött el. Nyolc év múlva megnyert egy versenyt, amelynek révén bejutott a moszkvai Nagyszínházba, amelynek hamarosan vezető operaénekese lett.

A neves művész 1955-ben férjhez ment a 2007-ben elhunyt Msztyiszlav Rosztropovics világhírű orosz
velemenyezd, 2012. december 11. kedd, 19:14
23-24
című könyvét, hogy megismerje őt, a legelőzékenyebb, legkedvesebb fiút, olyan barátot, aki minden körülmények között hű, aki a szeretet nyomán jár akkor is, amikor állatokkal foglalkozik éppen, mint amikor emberekkel.

Mrs. Hutton hű barát. Ami nekem legkedvesebb, amit én legbecsesebbnek tartok, többnyire mind neki köszönhetem.

Kollégiumi életemben tőle kaptam a legtöbb segítséget. Ha nehezen haladt a munka és lankadt a kedvem, ő olyan bátorító levelet írt, hogy fölvidultam és visszakaptam bátorságomat. Mert ő olyan asszony, akitől örökre megtanuljuk, hogy a sikeresen megoldott nehéz feladat után a következő már egyszerűbbnek és könnyebbnek tetszik.

Hutton úr ismertetett meg sok jeles író barátjával, akik között legnagyobb volt William Dean Howells és Mark Twain. Találkoztam Richard Watson Gilderrel és Edmund Clarence Stedman-nel. Ismertem Charles Dudley Warner-t, ő a legkedvesebb mesemondó és a legszeretetreméltóbb barát.

Warner egyszer elvitt, hogy lássam az erdők
sayuri, 2012. december 09. vasárnap, 09:45
Te valakinek a csodája vagy!
apró szívességnek tűnik, az végül nagy dologgá nő. Hallottam egy házaspárról, akik gyereket akartak örökbe fogadni. Közben dolgoztak egy szolgálatban, amely szükségben levő gyereknek adott cipőket. A legtöbb gyerek árva gyerek volt. Épp vásároltak egy tenisz cipőt egy ismeretlen kisfiúnak, akiről tudták, hogy erre van szüksége, és belerakták a képüket a kis cipő dobozba, és ráírták, hogy sok szeretettel, hogy az a fiú, aki ezt megkapja, tudja azonosítani, hogy ki segített neki. És fél évvel később visszakaptak egy levelet, egy 6 éves kisfiú képével, aki a tenisz cipőt megkapta, és nagyon hálás volt. Ahogy meglátták a fényképet, tudták: őt kell örökbe fogadniuk. És végül sikerült is. A fiú később mondta: mikor megkapta a tenisz cipőt, felemelte a dobozt és mondta: az én szüleim ebben a dobozban vannak!

A te ajándékod vissza fog jönni hozzád. Ez a házaspár néhány száz Ft-ot költött egy tenisz cipőre, és egy drága gyermeket kapott vissza. Mikor valaki életében áldás vagy, akkor Isten ezt az áldást
tnemarika, 2012. július 31. kedd, 12:35
Diplomamunka
folyamatosan játszották a filmeket az egyre labilisabb filmszínházban. Végül, a 70-es évek környékén életveszély miatt bezárták. A helyén ma műhely található.
Soroksár másik mozija, az Otthon működését a rendszerváltozáskor gazdaságtalannak találta a Budapesti Filmforgalmazó és Moziüzemi Vállalat (BFMV), de a Film Premier Kft. jóvoltából 1992-ig még látogathatta a közönség. A Kft. számításai azonban nem váltak be a mozi üzemeltetése veszteséges volt, ezért lemondott bérlői jogáról. 1993-ban visszakapta az államosítás előtti tulajdonosa, a r.kat. egyház.

"Az egyház és oktatás kapcsolata"
(Részletek az 1994 márc. 17-i /Pesterzsébet-Soroksár/ önkormányzati fórumon elhangzottakból.)"...az egyházak és iskolák közötti információcserét a jövőben sokkal intenzívebbé kell tenni,..."
Soroksár műemlék templomának alapkövét Szikoray Miklós, Alsó-Némedi plébánosa 1758-ban tette le a jelenlegi helyén.


Az építkezés 1761-ben fejeződött be. Az idők folyamán
furaila, 2012. július 01. vasárnap, 05:47
1/4
Képek, videók
Iparművészeti Múzeum
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:38
Iparművészeti múzeum
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:24
IPARMŰVÉSZETI-MÚZEUM-0 2.j
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:07
IPARMŰVÉSZETI-MÚZEUM-0 1.j
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:07
Bp-Iparművészeti Múzeum.j
agica2004
2014. március 27. csütörtök, 16:52
Iparművészeti Múzeum
sarkadykati
2013. november 10. vasárnap, 17:42
Iparmüvészeti-múzeum.j pg
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Iparmüvészeti-múzeum.1 .jp
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Iparmüvészeti-múzeum,m eny
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Iparművészeti Múzeum.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:57
bazárban
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:54
török bazárban
orban47
2013. szeptember 13. péntek, 14:46
Mallorcai bazárban
orban47
2011. augusztus 12. péntek, 05:21
jordán bazárban
orban47
2011. augusztus 11. csütörtök, 08:23
Cairoi bazárban....
palner
2009. augusztus 26. szerda, 14:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.