Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:35 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
5. évközi hét péntek 02.15
OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
A kísértő szavára az ember megfeledkezik arról, hogy csak teremtmény; gőgjében olyan akar lenni, mint az Isten.
A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amelyet az Úristen teremtett. Megszólította az asszonyt: ,,Valóban megparancsolta Isten, hogy ne egyetek a kert minden fájáról?"
Az asszony azt felelte a kígyónak: ,,A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. Isten csak azt parancsolta meg, hogy a kert közepén lévő fa gyümölcséből ne együnk, és ne is érintsük azt, nehogy meghaljunk." Erre a kígyó így válaszolt az asszonynak: ,,Dehogyis haltok meg! Jól tudja ugyanis Isten, hogy amely napon abból esztek, megnyílik szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudtok jót és rosszat egyaránt."
Az asszony látta, hogy a fa gyümölcse evésre alkalmas, szemre pedig szép; és kívánatos, hogy általa megszerezzék a tudást. Azért szakított a fa gyümölcséből, és evett; sőt férjének is adott, és ő is evett belőle.
Erre megnyílott
maroka, 2019. február 15. péntek, 10:47
Szexuális visszaélésekkel kapcsolatos belső vizsgálatokról kért felvilágosítást a katolikus egyháztól a spanyol
"Fényt kell deríteni bizonyos tettekre, amelyek rejtve maradását társadalmunk nem engedheti meg magának, ha méltósággal kíván szembenézni a jövővel" - fogalmazott levelében Dolores Delgado igazságügyi miniszter, hangsúlyozva, hogy az ilyen ügyek "erőteljes büntetőjogi választ" érdemelnek.

A szaktárca nem csak az egyházi berkekben ismert és vizsgált ügyekről kíván tájékozódni, a héten hasonló kéréssel fordult az ügyészséghez, és olyan, folyamatban lévő eljárásokról érdeklődött, amelyekben egyházi személyek, intézmények érintettek.

Múlt vasárnap a montserrati kolostor előtt gyűltek össze tüntetők, aki közül többen állítják: Andreu Soler, egy már elhunyt bencés szerzetes áldozatai voltak a hetvenes és a kilencvenes évek között.

Eddig nyolcan jelentkeztek olyanok, akiket elmondásuk szerint cserkész foglalkozások alkalmával fogdosott a férfi.

Josep Maria Soler, a kolostor apátja vasárnapi miséjén nyilvánosan kért bocsánatot az áldozatoktól, és ígéretet tett az ügyek
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 15:41
Német államfő: demokratikus patriotizmus kell a demokrácia védelméhez
A weimari köztársaságként ismert állam alkotmányának kidolgozásának helyszínén, a Türingia tartománybeli városban működő Német Nemzeti Színházban tartott ünnepségen elmondott beszédében a szövetségi elnök emlékezetpolitikai fordulatot sürgetett, hangsúlyozta, hogy a weimari alkotmányra nem csak a rendszer bukásának és a náci rezsim kialakulásának szempontjából kellene visszatekinteni.

A weimari köztársaság "sokkal több, mint a nemzetiszocializmus előtörténete, és nem volt egyirányú utca a barbárság felé".

Amikor az alkotmányozó nemzetgyűlés 1919. február 6-án megkezdte munkáját, "a demokratikus kísérlet kimenetele nyitott volt, a weimari demokráciának volt esélye".

Ezt az esélyt éppen az alkotmány adta meg, amely köztársasággá tette a császárságot, és átadta a szuverenitást a népnek. Rögzítette az állampolgárok szabadságjogait és az első világháború utáni válság közepén "felvázolta egy jobb, egy igazságosabb társadalom vízióját".

Megdöbbentő, hogy menyire "haladó" célokat fogalmazott
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 21:53
MNB: február 1-jétől jelenik meg a készpénzforgalomban a megújított 500 forintos bankjegy
A közlemény szerint a forgalomban levő - 2018 előtt kibocsátott - régi 500 forintos bankjegyekkel 2019. október 31-ig lehet fizetni, ezt követően az MNB bevonja azokat, így 2019. november 1-től már csak az új 500 forintos bankjegyek használhatóak.

Ugyanakkor kiemelték, hogy a bevonási határnapig be nem váltott, régi bankjegyek sem veszítik el az értéküket, hiszen azok minden bank- és postafiókban három évig, a jegybank lakossági pénztárában pedig húsz évig díjmentesen átválthatók - azonos címletű - törvényes fizetőeszközre.

Az MNB felhívja minden olyan parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét, hogy mielőbb készítsék fel berendezéseiket az új 500 forintosok elfogadására annak érdekében, hogy a lakosság az új bankjegyekkel is zökkenőmentesen használhassa ezeket az automatákat.

A forint bankjegyeket érintő változásokról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el.

Pataki Tibor, az MNB készpénzlogisztikai
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 13:32
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
* Enlil megérkezése

A történet azon részlete, mely szerint a sziriuszbéliek az emberi faj atyjai, nem igazán hozható összefüggésbe a sumér feljegyzésekkel, legalábbis ami Zacharia Sitchin által leírt történetet illeti, egészen addig, míg meg nem vizsgálunk egy bizonyos eseménysorozatot, amelyet Sitchin látszik, nem látott tisztán. Enlil, aki elsőként érkezett a Földre, és aki vezető volt Dél-Afrikában - nem a szárazföldön landolt. Utazása végén a vizekben kötött ki. Hogy miért kellett a vizekbe merülnie? Mert ez volt az a hely, ahol delfinek és a bálnák éltek. A delfinek és a bálnák rendelkeztek a legmagasabb tudatszinttel a Földön (a Föld bolygón végbemenő fejlődésnek egy bizonyos szakaszában), s rendelkeznek még ma is. Galaktikus kifejezéssel élve, Enlilnek engedélyt kellett kérnie a Földön való letelepedésre és aranykitermelésre. Miért? Mert a Földet akkoriban a delfinek és a bálnák uralták, s galaktikus törvény, hogy egy bolygón kívüli faj tagjai csak az engedély megszerzése után léphetnek be
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
Fülöp Attila: a nevelőszülők segítő kezet nyújtanak a rászoruló gyerekeknek
Fülöp Attila a Mol Aréna Sóstóban rendezett egész napos rendezvényen azt mondta, szeretnék minél több felületen, minél több információval ellátni a nevelőszülőség iránt érdeklődőket. Bejelentette, hogy szombaton elindult a Befogadlak program hivatalos internetes oldala, a www.neveloszuloiprogram.hu.

Rámutatott: nemcsak a társadalom figyelmét szeretnék felhívni a nevelőszülővé válás fontosságára, de e tevékenység szakmai oldalát is fejleszteni kívánják. Felidézte, hogy az év végén fogadott el törvénymódosítást a parlament, amely alapján 2020. január 1-jén bevezetik a nevelőszülői gyed-et a két évnél fiatalabb gyereket nevelőknek.

Az államtitkár a rendezvényt felvezető szerdai sajtótájékoztatóján jelezte, hogy az országjárás keretében minden megyébe elmennek, a záróeseményt május közepén tartják Budapesten.

Akkor az államtitkár elmondta, hogy a gyermekvédelemben lévő 23 ezer gyerek közül mintegy 15 ezer nevelőszülőknél él, a többi egyelőre gyermekotthonokban nevelkedik; tehát nagyjából
velemenyezd, 2019. január 26. szombat, 20:44
A fodros kel jótékony hatásairól
A leveles kel (vagy fodros kel, latin nevén: Brassica oleracea) igazi szuperélelmiszer, összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is nevezik.
A kisázsiai eredetű káposztaféléket a rómaiak idejében a vándorló kelták hozták magukkal Európa nyugati része felé. A fodros kel meghonosodott és a középkorig kedvelt zöldségnövény volt.

A kezdetben vastag szárú és gyér levélzetű kel jelentőségét hidegtűrése és könnyű termeszthetősége adta. A gazdák azonban szívesebben szaporították a bő levélhozamú növényegyedeket, s így alakult ki mai alakja.

A későbbiek során a nemesítés figyelme inkább a fej közepén levő puhább levelekre irányult, s létrejött a tömött fejet képező káposzta - a legtöbb területen méltatlanul háttérbe szorítva a leveles kelt. ).
A káposztafélék közül a legkevesebb vizet igényli; helyenként
pacsakute, 2019. január 22. kedd, 09:02
Az ukrán parlament törvényben szabályozta, miként módosíthatják az egyházközösségek a hovatartozásukat
Az előterjesztést 229 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban.

A törvényjavaslat több, már érvényben lévő jogszabály módosítását tartalmazza. Ezek között a lelkiismereti szabadságról és a vallási szervezetekről szóló jogszabályt azzal egészíti ki, hogy az egyházközség dönthet más egyházi szervezethez való csatlakozásról, ha azt tagjainak legalább kétharmada támogatja, amit aláírásával is igazol. Azok viszont, akik nem támogatták az átállást, saját egyházközséget alapíthatnak, továbbá joguk van szerződést kötni az egyházi épület vagy más ingatlan használatáról annak tulajdonosával vagy bérlőjével.

Viktor Jelenszkij, a kisebbik kormánypárt, az Arszenyij Jacenyuk volt kormányfő vezette Népi Front parlamenti képviselőjének ismertetése szerint az előterjesztés alapján tilos lesz elidegeníteni az egyházközség bármilyen vagyontárgyát azután, hogy döntöttek az átcsatlakozásról, mindaddig, amíg a jogi eljárás le nem zárul.

A most megszavazott javaslat kizárólag az egyházközség, azaz a
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 14:42
Az ember mint a teremtő [...]
szellemi tekintet éppen ellentétesen nyugat felé néz - ha az ember így képes a fentit-lentit, az elülsőt és a hátulsót, a fizikai tekintetet és a szellemi tekintetet egymásba szőni, akkor fogadja a valódi, erősítő és nem legyengítő hatást, a sasét a magasságból, az oroszlánét a környezetből és a tehénét a föld belsejéből.

(Szól a sas
Nyugaton)

Tanuld lényem ismeretét!
Én adok erőt,
hogy saját fejedben teremts
világmindenséget!

(Szól az oroszlán
Középen)

Tanuld lényem ismeretét!
Én adok erőt neked,
hogy légkör-ragyogásban
testesítsd meg a világmindenséget!

(Szól a tehén
Keleten)

Tanuld lényem ismeretét!
Én adok erőt neked,
hogy a mérleget, latot és számot
a mindenségitől elragadd!

Meg kell tanulnom erődet,
ó, sas,
földből való teremtettségem
beszédéből.

Meg kell tanulnom erődet
ó, oroszlán
a környezetemből bennem
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:28
Illegális bevándorlás - Több mint 2 ezer migráns a párizsi utcákon, a kormány 1200 új férőhelyet ad át
A France terre d'asile (FTDA) nevű civil szervezet szerdán 2039 utcán élő migránst számolt össze a francia fővárosban, közülük mintegy nyolcszázan ismételten az északon található Porte de la Chapelle metrómegálló körül spontán kialakult sátortáborban húzták meg magukat.

A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy egy héttel ezelőtt még csak 1728 migránst számoltak össze a párizsi utcákon. A Porte de la Chapelle-i nagy sátortáboron kívül kisebb sátorhelyek is léteznek a körgyűrű mentén, s néhány helyen az autópálya-lehajtók mentén, a közlekedés kellős közepén, a körforgalomban sátoroznak az elsősorban szudáni migránsok.

A francia hírügynökség érdeklődésére a Párizs körüli Ile-de-France régió prefektúrája arról tájékoztatott, hogy a fővárosban tavaly 45 százalékkal nőtt a menedékkérők száma, míg országos szinten húsz százalékkal, s ennek következtében megteltek a menedékkérőket befogadó központok.

"A kormány a következő napokban növelni fogja a menedékkérők befogadási helyeinek számát, a
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:52
Évértékelő - Sztrájkok, választások és hónapokig húzódó koalíciós tárgyalások jegyében telt az év Szlovéniában
A közszférában dolgozók sztrájkja januárban kezdődött, a tüntetők béremelést követeltek, az országos munkabeszüntetések pedig oda vezettek, hogy márciusban lemondott posztjáról Miro Cerar baloldali kormányfő, és előrehozott parlamenti választásokat írtak ki az országban. Cerar lemondásának másik oka azt volt, hogy a szlovén legfelsőbb bíróság márciusban megsemmisítette a kormány csaknem egymilliárd eurós kiemelt projektjéről, a Koper-Divaca vasútvonal 27 kilométeres szakaszán tervezett második vágány építéséről, 2017 szeptemberében rendezett népszavazást, arra hivatkozva, hogy a kampányt a kabinet állami pénz felhasználásával finanszírozta. Az alacsony részvételi arány miatt azonban a referendum amúgy is érvénytelen volt.Májusban új népszavazást írtak ki, de ekkor sem érte el a részvételi arány az érvényességi küszöböt. Az év végéig nem történt előrelépés a projekt megvalósításában, és időközben Magyarország is kivonult a koperi kikötő fejlesztéséből, valamint az odavezető vasút bővítéséből.
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 08:10
Figyelj oda! betegséged egy „ajándék” is lehet?
Mi emberek, legtöbbször úgy fogjuk fel a betegséget, mint egy rajtunk kívül álló valamit, ami váratlanul és igazságtalanul lesújt ránk, ami megszakítja életünk nyugodt folyását.

Áldozatnak érezzük magunkat miatta, sajnáltatjuk magunkat és irigykedve figyeljük azokat, akik egészségesek. A környezetünkben tapasztalt szenvedések és betegségek megrémítenek. A betegség ugyanakkor a leghatásosabb ,,ébresztő" rendszer, hogy végre igazi önmagunkra figyeljünk. Mert egy tünet - akarjuk vagy sem - egyszerűen rákényszerít arra, hogy figyeljünk rá.

Nem csoda, hogy egyetlen dolog foglalkoztat csak, mikor megbetegszünk: minél hamarabb megszabadulni a zavaró tünetektől, hogy mielőbb visszatérhessünk megszokott életünkhöz. De vajon tényleg csak erről szól egy betegség?

Betegség - a szellemi egészség utolsó védőbástyája

A betegség nem hirtelen, minden előzmény nélkül jelenik meg a fizikai testben. Az emberi test lényünknek csupán 4%-át teszi ki. Ez a mi
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 20:56
1/349
Képek, videók
könyv-kotelezo-olvasma nyo
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:41
A kedvenc olvasmánya..jpg
basikele
2012. október 03. szerda, 02:40
ennyi kötelezö olvasmány.
jakabgasparne
2010. március 13. szombat, 15:34
ennyi kötelezö olvasmány.
sarkadykati
2010. február 13. szombat, 01:26
kötelező olvasmány
perzsi
2007. augusztus 29. szerda, 09:28
olvasmany.jpg
agica2004
2006. október 21. szombat, 17:32
Kísértő éjszaka.gif
mbartis
2010. november 21. vasárnap, 21:04
A szerelem megfeledkezés.
charlotteani
2007. december 11. kedd, 19:00
Ravaszabb csak akkor lesz
pacsakute
2013. május 16. csütörtök, 21:32
A Föld minden gyermeke
irmus
2016. december 22. csütörtök, 15:08
minden mulandó a földön
jakabgasparne
2008. november 07. péntek, 05:58
Nem mindenki kedvel
eva6
2019. február 12. kedd, 12:31
halat_adok_istenem_min den
menusgabor
2019. január 16. szerda, 21:03
bizz-az-urban-mindenko r.j
menusgabor
2019. január 16. szerda, 18:45
Minden halállal....png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.