Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 10:22 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kövirózsa gyógyhatásai a bőrre
A kövirózsa láttán valószínűleg nem sokaknak jut eszébe, hogy a szépségápolásban hasznosítsák a növényt, pedig gyógyhatása már régóta ismert, és a bőrápolás terén is kiválóan alkalmazható.

Bár a kövirózsa nem annyira felkapott gyógynövény, regeneráló hatása simán felveszi a versenyt az aloe veráéval. Nem véletlenül kapta a Sempervivum, vagyis örökéletű, latin elnevezést, hiszen igen viszontagságos körülmények között is képes megélni, vagyis kitűnő túlélőképességekkel rendelkezik.

A népi gyógyászatban lázcsillapító, gyulladáscsökkentő, baktérium- és vírusölő, valamint sebösszehúzó hatása miatt vált ismertté, a szépségápolásban azonban még nem igazán terjedt el a híre, pedig számos bőrszépítő tulajdonsággal rendelkezik.

A kövirózsa rózsás bőrt varázsol
Elsősorban olyan gyógyszertári és bio krémek kapcsán találkozhatunk a kövirózsa-kivonat összetevővel, amelyek
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:31
Donászy Magda
DONÁSZY MAGDA

Donászy Magda (Szombathely, 1911. március 15. - Budapest, 1988. július 13.) magyar író, költő.

Kezdetben óvónőként dolgozott. Első könyve a Jelmezbál az óvodában a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó gondozásában jelent meg. Éveken keresztül a Magyar Rádió munkatársa volt, óvodások számára készített műsorok szerzőjeként.

Számos gyermekkönyve jelent meg. Rengeteg versét megzenésítették. Könyveit több nyelvre lefordították, többek között német, angol, francia, finn nyelvekre, ezek a kötetek a Corvina Könyvkiadó gondozásában jelentek meg több kiadásban is.

A Magyar Rádiónak gyermekszínjátékokat és gyermekoperákat írt (A kiskakas gyémánt fél krajcárja, Az aranyszőrű bárány).

Gyerekkorunkban az
menusgabor, 2016. március 17. csütörtök, 21:00
A köveknek látszó kaktuszok az idei Kaktuszkiállítás főszereplői
Az Ariocarpus nemzettség első példányát 1838-ban Mexikóban Galeotti, a brüsszeli botanikus kert igazgatója gyűjtötte be. Az Ariocarpus név gyapjas termésű kaktuszt jelent - olvasható a rendezvényt szervező Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének közleményében. A növényt a mexikói indiánok is ismerték, és mint gyógynövényt használták fel, mivel a benne lévő alkaloidák a maláriás láz csillapítására szolgálnak.

Az Ariocarpusok hazája Texas déli részétől Mexikó középső részéig terjed. Veszélyeztetett növények, az útépítések, égetések, az Agave termesztés, legeltetés és kisebb részt az illegális begyűjtés miatt. A mexikói természetvédelmi hatóságok ma már védik az élőhelyüket, sőt a növényeket piros festékkel megjelölve feltérképezik, nyilvántartják, figyelik a helyi populációkat. Begyűjtésük szigorúan tilos és ma már az Európában kapható növények kertészeti termesztésből is regisztrációs számmal, elsősorban magvetésekből feloltva kerülnek a gyűjteményekbe.

Formájuk a kövirózsához hasonló,
velemenyezd, 2015. szeptember 09. szerda, 07:05
készülődés
Pénteken egy grillparti lesz nálunk. Nagyon készülök rá.Reggel óta a kertet bújom, hogy minden csodás legyen. Bizony a sziklakertre is ráfért egy kis frissítés,hiszen fél év alatt is elburjánzanak a növénykék. Kordában kell őket tartani, hogy csodás látványt nyújtsanak a nyár folyamán. Most virágoztak le egyesek, így az elszáradt virág ágakat is ki kellett húzgálni. vagy 6 kis veder felesleget szedtem le róla. Rengeteg helyen vannak évelő sziklakerti növénykéim. Vannak akik kihalnak, mert mellettük olyan erőszakos növényke volt, van, hogy elnyomja. Van olyan növény, amit teljesen megszüntetek, és a helyükre újak, új fajtákat keresek.
Most a kedvenceim,azok a kövirózsák, akik kidugják hosszú nyakukat és parádés virágcsokorral lepnek meg. Gyönyörűek az apró, de rengeteg rózsaszín virág rajta.
A kaktuszok már lenyíltak. Hatalmas sárga virágaik napokig nyíltak, és édeskés illattal csalogatták a kíváncsiskodókat. Most egy cserepes kaktusz fog virágozni. Hatalmas gömb testéből, hosszúkás virágnyakat
dundulino, 2013. július 03. szerda, 12:24
Növények a lakásban
meg a növények, egyszerűen elpusztulnak, öntözés, ápolás ellenére is. A növénypusztulás mindig egyértelmű előjele annak, hogy az adott Bagua területen nem stimmelnek a dolgok. Ezért az ilyen részeket illik kitakarítani, átmozgatni, élénkíteni a csit. Végső megoldásként egy teljes tértisztítást is érdemes elvégezni.

A Feng Shui kedvelt virágai:

Jázmin: a barátság jelképe, ha baráti társaságba vagyunk hivatalosak, akkor a háziasszonynak ilyet vigyünk.

A mexikói kövirózsa sok fényre van szüksége, kevés öntözést igényel, inkább kertbe ajánlott. Lakásban a nyugati, délnyugati területen keressünk neki helyet. Tavasszal narancsszínű virágjai gyönyörű látványt nyújtanak.

A rákvirágot tehetjük egy sötét sarokba is, jól bírja a megterhelést, és a sá-t, a negatív energiát elvezeti. Élénkpiros bogyói vidámságot generálnak.

Ha be tudunk szerezni nárciszt a kínai újév idején, az garantáltan szerencsét és boldogságot hoz egész évben.

A fürtös virágú
katicacska, 2012. március 08. csütörtök, 11:59
Fájdalomcsillapító csodaszer
lépten-nyomon olyan növényekkel, virágokkal találkozik, amelyeknek valamely részét - vagy részeit - fel lehet használni a különféle testi bajok, betegségek tüneteinek enyhítésére, a velük járó állapotromlás megelőzésére, illetve a gyógyítására.

,,Mi virít itt?"

Nem kell túl sokat keresgélni, hiszen szinte a városokban élők is lépten-nyomon találkoznak a pitypanggal, a díszkertekben ott virítanak a különféle rózsafajták, a sziklakertek kedvenc dísznövénye, a házi kövirózsa, s szinte minden konyhakertben megtalálható a petrezselyem, a réteken egész nyáron ott virul a tüdőfű és az aprócska kakukkfű, a nedves réteken, sőt a vidéki falusi porták előtti vízelvezető árkok partján a figyelmes szemlélő egy aprócska, kékes rózsaszín, lekunkorodó virágzatú, szúros-szőrös levelű vadvirágban felismerheti a fekete nadálytő néven ismert gyógynövényt is.

A tapasztalati ,,út"

Eleink már jó ideje éltek a fekete nadálytő ,,csodatevő"
horvathnemagdi, 2011. szeptember 15. csütörtök, 07:27
Déri Balázs
Déri Balázs

A siracusai kocsihajtóra

Ho héniochos (Kr. e. 475)
Delfi, Múzeum

K. J.-nak

Mondják: nincs még egy ilyen szomorú
fiatalember, mint a delfi győztes
kocsihajtó. Kinek tere a köztes
lét és ideje a most, a mélabú
pántja szorítja sima homlokát:
ránctalan a múlt s a jövő üres
fogalom neki; ha új célt keres,
csak ismétel. Mondják: a ,,nincs tovább"
félelme tükröződik diorit-
szemében.
Ám ahogy a gyeplőt húzza,
ő most a tyrannos, ő Siracusa,
a kalos, a kedvelt. Összeszorí-
tott, húsos ajka ellazul parányi
kamasz-gőggel: most érdemes megállni.

2002. április 16. Athén-Marathón közöttEgy fiatal fenyőfához

Hogy megsebzett, ne bántsd a kést! A kéz
is dolgát tette csak - bár megremegve,
gyakorlott mozdulattal -, tiszta nedve
görcsbe rándult testednek míg egész
lelkednek gyötretésével
nagyuska, 2010. február 07. vasárnap, 15:08
Tippek sziklakertépítéshez
hozzá.

-Olyan helyet válasszunk, amelyet egész nap ér a napsugárzás.
-Legalább 25 cm mélyen emeljük ki a földet a sziklakert helyén, aztán töltsük fel.
-A sziklakert alapja legyen jó vízelvezető sóder- vagy murvaréteg.
-Az alapra helyezzünk el néhány nagyobb darab mészkősziklát.
-A sziklák közti üregeket töltsük fel tőzeges virágfölddel, úgy, hogy a víz mindenfelé elfolyhasson.
-Ezután jöhet a virágültetés.

Sziklakertbe leginkább alkalmas növények:
-kövirózsa,
-pázsitviola,
-szappanfű,
-nőszirom,
-kökörcsin,
-gólyaorr,
-levendula,
-törpefenyő.

Néhány tipp a virágfajták sziklakerti társításához:
-A 10-15 cm magasra növő kerti pázsitviola nagyon jól megél mindenféle növénnyel.
Ez az örökzöld növény szürkészöld leveleivel, liláskék virágaival rendkívül kedveli a napot. Alacsonyabb növényekkel való társítása azért szerencsés, mert a kevésbé napkedvelő fajoknak némi árnyékot vethet. A
tereza54, 2009. október 03. szombat, 18:28
Adventi trendek 2008-ban
Adventi trendek 2008-ban
Borsa
A Néprajzi Múzeum adventi kiállításán műanyaggal nem, viszont újszerű ötletekkel találkoztunk. És a természetes hatású koszorúk sem mentek még ki a divatból.

A Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete a Néprajzi Múzeummal közösen rendezte meg a karácsonyi ünnepeket megelőző háromnapos Advent 2008 kiállítást, ahol bemutatták az aktuális virágkötészeti trendeket, az idei karácsony divatszíneit és legszebb térkompozícióit. Hagyományos és extravagáns adventi koszorúkat láttunk, sőt egészen vad ötletekkel is találkoztunk. Trendmustra, 2008.

Különleges hangulat fogadott minket a Néprajzi Múzeumban, ahol a főterem leginkább egy zsúfolt karácsonyi vásárra hasonlított. Kesztyűt, sálat és forralt bort nem lehetett kapni, sőt ezúttal a giccs és a műanyag sem képviseltette magát, stílusos adventi koszorúból, elegáns és extravagáns karácsonyi térkompozíciókból viszont annál több volt. A földszinten virágkötő diákok munkáit, az
korall44, 2008. december 07. vasárnap, 15:46
Tippek sziklakertépítéshez
kezdünk hozzá.

Olyan helyet válasszunk, amelyet egész nap ér a napsugárzás. Legalább 25 cm mélyen emeljük ki a földet a sziklakert helyén, aztán töltsük fel. A sziklakert alapja legyen jó vízelvezető sóder- vagy murvaréteg.
Az alapra helyezzünk el néhány nagyobb darab mészkősziklát.
A sziklák közti üregeket töltsük fel tőzeges virágfölddel, úgy, hogy a víz mindenfelé elfolyhasson.
Ezután jöhet a virágültetés. Sziklakertbe leginkább alkalmas növények: kövirózsa, pázsitviola, szappanfű, nőszirom, kökörcsin, gólyaorr, levendula, törpefenyő.

Néhány tipp a virágfajták sziklakerti társításához:

A 10-15 cm magasra növő kerti pázsitviola nagyon jól megél mindenféle növénnyel. Ez az örökzöld növény szürkészöld leveleivel, liláskék virágaival rendkívül kedveli a napot. Alacsonyabb növényekkel való társítása azért szerencsés, mert a kevésbé napkedvelő fajoknak némi árnyékot vethet. A napsugárzás mellett sok vizet és tápanyagot igényel.
veronika74, 2008. június 24. kedd, 20:26
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Kövirózsa és méz .jpg
pacsakute
2019. szeptember 25. szerda, 21:43
Kövirózsa.jpg
pacsakute
2019. augusztus 07. szerda, 22:27
Tavaszi kövirózsa
dandej
2019. március 09. szombat, 23:07
Fali kövirózsa.jpg
pacsakute
2019. január 23. szerda, 19:38
Kövirózsák.jpg
pacsakute
2017. április 19. szerda, 13:52
Kövirózsás torta.jpg
pacsakute
2016. június 17. péntek, 19:43
mlk_mlk_kovirozsa.jpg
borigit
2016. május 04. szerda, 14:10
Szépségápolás
anna4459
2018. február 09. péntek, 21:04
Bőrápolás házi kencékkel.
pacsakute
2015. április 14. kedd, 06:21
miw21veraez.gif
ircsike36
2013. augusztus 25. vasárnap, 22:14
1 … a gyógyászatil
jozsef_olah_9843
2015. június 14. vasárnap, 09:45
Gyógyászat
angyalcsillag
2013. június 11. kedd, 11:07
egy.gyógyászat.jpg
szidi001
2008. január 14. hétfő, 16:43
Címkék
helyi populációkat, garantáltan szerencsét, mexikói indiánok, városokban élők, sziklakert helyén, brüsszeli botanikus, házi kövirózsa, réteken egész, teljes tértisztítást, különféle rózsafajták, jövő üres, siracusai kocsihajtóra, fiatal fenyőfához, kövirózsa-kivonat összetevővel, kövirózsa láttán, kínai újév,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.