Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:34 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Benedek apát, Európa fővédő szentje 07.11
Regula (Szabályzat) pontosan megfogalmazza, hogy miként kell élni a szerzetesnek és milyen szabályok szerint működjön a szerzetesek közössége. Ezek szerint a szerzetesek életének vezérfonalául az evangéliumi tanácsok szolgálnak. Az engedelmesség, az egyszerű élet és a tisztaság segíti őket abban, hogy odaadóan szolgálják Krisztust. A közösségben végzett imádság és munka tölti ki idejüket, miként jelmondatuk is megfogalmazza: Imádkozzál és dolgozzál!
Regulájának bevezetőjében Szent Benedek a következőt írja: ,,Bármi jóba kezdesz, igen állhatatos imádsággal kérjed, hogy Krisztus Urunk vigye azt végbe, hogy ő ne legyen kénytelen valaha is szomorkodni rossz tetteink miatt."
Munkánktól, erőfeszítéseinktől mindig eredményeket várunk, de ezek olykor elmaradnak. Vajon miért? Többféle oka is lehet ennek, de talán sokszor éppen az, hogy nem imádkoztunk eleget, nem kértük előzetesen Isten tanácsát terveinkhez vagy nem kértük segítségét munkánk folyamán. Egy másik szempont, hogy munkánk során
maroka, 2018. július 11. szerda, 12:51
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
azt az erőt, amellyel helyreállíthatja az eleven kölcsönhatást, az érintkezést a holtakkal. Az antropozófiai élet egyik praktikus feladata lesz az is, hogy a szellemtudomány segítségével egyre inkább hidat verjen élők és holtak között.

Hogy jól megértsük egymást, először néhány, az élők és holtak közötti kölcsönhatásra vonatkozó dologra akarom felhívni a figyelmet. Egy egészen egyszerű jelenségből indulok ki, és szellemi kutatással ehhez a jelenséghez akarok kapcsolódni. Töprengő lelkek a következőt figyelhetik meg magukon, és azt hiszem, sok olyan lélek van, aki ezt megfigyelte magán; tegyük fel, hogy valaki élete folyamán gyűlölt egy másik személyt, vagy talán csak azt kellett bevallania magának, hogy a másik ellenszenves volt, vagy most is ellenszenves neki. Ha azután az a személy, akit gyűlölt, vagy aki ellenszenves volt neki, meghal - azt hiszem, hogy sok lélek ezt magától is tudja - akkor azt, akit gyűlölt, vagy antipátiát érzett iránta az életben, tudomásul véve a halálhírt, úgy érzi, hogy
eposz, 2018. július 05. csütörtök, 20:13
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről
formájáról). Kalki fehér lovon fog megjelenni a Kaliyuga (a Bűn Kora) legvégén, mint a szakák, turuskák, illetve hunák királya. Csakhogy ezek a népnevek az indológusok szerint így ,,fejthetők meg": a szakák a szkíták, a turuskák a turániak, a hunák pedig - nem meglepő módon - a hunok... Az indiai leírások fehér lovas Kalkiját - aki ezek szerint szkíta/ turáni/hun származású lesz - sokan a Jelenések Könyve ,,igazságosztójával" hozzák párhuzamba, akiről a következőt olvashatjuk:
"És láttam a megnyílt eget: íme egy fehér ló, és aki rajta ül, annak neve Hű és Igaz, mert igazságosan ítél és harcol, szeme tűz lángja, és fején diadém, és ráírva egy név, melyet senki sem tud rajta kívül} és vérrel festett ruhába volt öltözve. Ez a név adatott neki: az Isten Igéje" (Jel. 19,11-13)

A fehér ló népe

És ha már az Apokalipszis fehér lovánál, és lovasánál tartunk, feltesszük a kérdést: véletlen-e, hogy a magyarságnak pont a fehér ló az ősi
sz719eszter, 2017. december 09. szombat, 20:47
Liszt: Tasso
fáradságot a problémák megoldásáért, hogy felépítésben és hangszerelésben arányosnak lássam műveimet." A szimfonikus költeménnyé átdolgozott végleges változat (ennek hangszerelése már teljes egészében a sajátja) premierje 1854. április 19-én, egy udvari hangversenyen volt a nagyhercegi palotában, természetesen Liszt vezényelt. A Lamento e trionfo alcímet 1856-ban adta a Breitkopf und Härtelnél nyomtatásban megjelent utolsó változathoz, ugyanakkor francia nyelvű előszót is írt a művéhez. Ebben a következőt (is) írja: Byron ,,bármilyen megkapóan, nemesen és ékesszólóan tolmácsolta a rabságban sínylődő Tasso panaszát, szívet tépő fájdalmát a Lamentációban, ezt nem egészítette a Diadallal, amellyel a kései, de annál fényesebb igazságszolgáltatás övezte... Ezt az ellentétet én már a mű címében világosan ki akartam fejezni, és arra törekedtem, hogy hangokkal ábrázoljam az égbekiáltó ellentmondást..."
A darab ajánlása Carolyne zu Sayn-Wittgenstein hercegnőnek szólt. A műnek készültek
tunkiss, 2017. október 26. csütörtök, 16:43
A székely tánckutatás Seprőditől napjainkig
határozza meg a tánc három alapvető formáját: Az első tánc alapja a lépés, a másodiké a forgás, míg a harmadiké az ugrás. Tömören így fogalmaz: ,,Minden lehető táncfigura ezekből vagy ezek vegyítéséből alakul, s így a székelység «három a tánca» magában foglalja az összes tipikus alapformákat."

Külön tárgyalja - szinte egész fejezetet szentel neki - a csűrdöngölőt, mint szólótáncot, több elnevezés alatt: Udvarhelyszéki, Legényes, Werbunk, Korondis. A csűrdöngölőről a következőt írja: ,,Minden jel arra mutat, hogy ennek a táncnak fő fészke Udvarhelyszék. Erre mutat, hogy Kibéden is odavalónak nevezik. De ismerik és táncolják ezt a táncot majd mindenütt a székelység között, sőt amint észreveszem Erdély legtávolabbi részein is felbukkan."

Mai ismereteink alapján Udvarhely környékén, a Sóvidéket is beleszámítva, a legényeseknek is három típusát különböztethetjük meg, éspedgq a verbunkost, amely széles lábtekerő és bokázó oldalozó mozgásokból áll, csizma
lenke1964, 2017. január 13. péntek, 20:44
Néhány dolog, amit sok ember nem tud a bankautomatákról
és a telefonja megkeresi az Ön tartózkodási helyén lévő összes elérhető hálózatot.
A telefon képernyőjén ezután hamarosan megjelennek azok a segélyhívó számok, amelyek abban a térségben elérhetőek. Érdekes, hogy az 112-őt akkor is hívhatja, ha a telefon billentyűzete le van zárva! Próbálja csak ki!

3. Ha bezárta a kulcsot az autóba.
Létezik egy egyszerű trükk, ami meg tudja oldani ezt a gyakori problémát. Ha bezárta a kulcsot az autóba, és van egy pótkulcs otthon, akkor tegye a következőt:
Tartsa a mobiltelefonját körülbelül fél méterre az autó ajtajától és hívjon fel valakit az otthonában, aki kezébe veheti a kulcsot. Ennek a személynek közel kell tartania a telefonját a kulcshoz, majd nyomja meg az ajtónyitó gombot. Az autó ajtaja máris nyitva van! A távolság nem számít. A lényeg, hogy hívjon fel valakit, akinek van pótkulcsa.

4. Ha merül le a mobiltelefon akkumulátorja
A Nokia telefonokban van egy tartalék akkumulátor. Annak érdekében, hogy aktiválja a tartalék
aranyag, 2016. november 17. csütörtök, 17:03
Harag szerepe a depresszió keletkezésében
áradatát zúdította rám. Elkezdte szidni az orvosokat általában, majd a kórház orvosait és nővéreit különösképpen. Arca hamarosan elszíneződött a dühtől. Megfogtam a csuklóját, megráztam és rákiáltottam: Pál, te még megölöd magad, ha nem hagyod abba!" Nem sejthettem, hogy két napon belül meghal szívszélhűdésben, bár ez az első szívrohama volt és nem ezért küldték kórházba. Néhány hónappal a temetése után esetét példaként említettem prédikációmban. Az Istentisztelet után a gyülekezetünk szemorvosa a következőt mondta: ,,Múlt héten olvastam egy orvosi lapban, hogy a zöld hályog kialakulásának fő oka a felgyülemlett agresszió." Bármilyen súlyosak is azonban a harag következményei testileg, lelkileg, mégsem hasonlíthatók ahhoz a pusztításhoz, amit szellemi területen végez. Az Efézus 4,30-32-ben ezt olvassuk:

Meg ne szomorítsátok Isten Szent Szellemét, aki által elpecsételtettetek a teljes váltság napjára. Minden keserűség, bosszúság, harag, kiabálás és káromkodás kivettessék
lenke1964, 2016. június 08. szerda, 15:33
Eltitkolt ősi próféciák a MAGyarság népéről
formájáról). Kalki fehér lovon fog megjelenni a Kaliyuga (a Bűn Kora) legvégén, mint a szakák, turuskák, illetve hunák királya. Csakhogy ezek a népnevek az indológusok szerint így ,,fejthetők meg":
a szakák a szkíták, a turuskák a turániak, a hunák pedig - nem meglepő módon - a hunok... Az indiai leírások fehér lovas Kalkiját - aki ezek szerint szkíta/ turáni/hun származású lesz - sokan a Jelenések Könyve ,,igazságosztójával" hozzák párhuzamba, akiről a következőt olvashatjuk:

,,És láttam a megnyílt eget: íme egy fehér ló, és aki rajta ül, annak neve Hű és Igaz, mert igazságosan ítél és harcol, szeme tűz lángja, és fején diadém, és ráírva egy név, melyet senki sem tud rajta kívül} és vérrel festett ruhába volt öltözve. Ez a név adatott neki: az Isten Igéje " (Jel. 19,11-13)
A fehér ló népe

És ha már az Apokalipszis fehér lovánál, és lovasánál tartunk, feltesszük a kérdést: véletlen-e, hogy a magyarságnak pont a fehér
sanci81, 2016. február 25. csütörtök, 17:06
Miért ragadnak meg dallamok az agyunkban?
motoros kérget az agyban. Az Arkansasi Egyetem kutatója Elizabeth Margulis szerint, amikor zenét hallgatunk, nagymértékű aktivitás zajlik a kéreg szándékos mozgások megtervezésével kapcsolatos régióiban, vagyis az ember gyakran képzeletben részt vesz a zenélésben, miközben nyugodtan ül.

Az ismétlődő zenehallgatás is fülférgeket szülhet. Mivel az esetek 90 százalékában már ismert zenét hallgatunk, negyedszerre vagy ötödszörre hallgatva egyetlen hangjegy már teljesen tisztán előrevetíti a következőt, szinte érezni véljük, pontosan mi következik.

Emellett egy dal struktúrája is hozzájárulhat az agyviszketés jelenségéhez. A zeneszámoknak vannak olyan általános jellegzetességeik, amelyek rendszeresen megtapadnak agyunkban, például egyszerűség, ismétlődés, valamiféle nüansznyi következetlenség - állítja James Kellaris, a Cincinnati Egyetem kutatója, aki korábban a zene memóriára gyakorolt befolyását vizsgálta. (Az ő nevéhez fűződik a fülféreg elnevezés átvétele a németből - Ohrwurm - és
kirscha, 2016. február 16. kedd, 16:03
Orosnál várva.
milyencsodáskistopfelsőtvettematuribamegvoltzöldbenisdenekemsárgak ellett...lefety lefety..stb...A doktornő közben vizsgál, röviden de érthetően közli a tapasztaltakat, megnyugtat, majd beül a számítógép elé és írja a leletet, amit a lefetyelő perszónának (majdnem prostit írtam, de nevén nevezve az ősi mesterséget) a vizsgálat lefolytatása közben a doktornő diktálása alapján kellett volna csinálnia. Persze, így a vizsgálat nem csoda ha elhúzódik s a kijövő beteg után csak kb. 15 perc múlva hívják a következőt, a várakozók szemszögéből teljesen érthetetlen sorrendben. Én sejtem, hogy az azonos típusú vizsgálatok szerint igyekeznek a sorrendet alakítani, hisz el tudom képzelni hogy bár ugyanazzal az eszközzel vizsgálnak egy mélyvénás érvizsgálat és egy mell UH közben valamiket át kell állítani vagy beállítani, de ez az egész így az őskáosz benyomását kelti. Egyébként is nekem főként az asszisztencia (pláne ha az csak adminisztrátori szerep) van a bögyömben, velük van a legtöbb bajom. Tipikusan olyan személyek,
baraber, 2016. január 25. hétfő, 19:02
Mit kaphatsz Istentől, ha adsz?
jövendő világban pedig örök életet." (ESV fordítás)

Azt mondja Isten, hogy bármi, amit érte adsz fel, amit az ő országa érdekében feláldozol, százszorosan adatik majd vissza neked. El tudod képzelni, ez mennyit jelent? Ez 10,000 százalékos kamat. Ismersz brókert, aki ilyet garantálna? Csak Isten, és az ő Fia teszi ilyet. Hozzád hasonló emberekkel ,,kötnek üzletet" már 2000 éve!

Ezek Isten ígéretei. Vagy bízol ezekben, vagy nem. De ha nem, hadd kérdezzem meg tőled a következőt: Azt miért hiszed el, hogy Jézus meg fog menteni, és a Mennybe kerülsz? Ugyanaz a Jézus ígérte mindkettőt. Miért van az, hogy néhány ember az örök életét rábízza Istenre, de a pénzügyeit nem? Csak úgy van értelme az egésznek, ha mindkét területen Istenre bízod magad, bőven vetsz, és aratsz.

Beszéljetek róla:

Milyen ajándékokat vársz Istentől? Hogyan lehetsz nagylelkű mások irányában?
Milyen áldozatokat vár tőled Isten? Hogyan reagáltál?
Mit jelent Isten ígéreteivel
radvanszki_jozsef, 2016. január 18. hétfő, 08:59
1/12
Képek, videók
Szent Benedek
egrilany51
2017. július 11. kedd, 11:01
Szent Benedek medál
sacimama
2014. augusztus 31. vasárnap, 23:30
Szent Benedek.jpg
aranyibarbara
2009. február 08. vasárnap, 08:51
Szent Benedek
irmus
2008. július 26. szombat, 06:36
Ferences szerzetesek
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:21
Szerzetesek éve
sacimama
2015. június 01. hétfő, 09:12
Szerzetesek körtéje.jpg
pacsakute
2015. január 11. vasárnap, 11:15
Szerzetesek körtéje 2.jpg
pacsakute
2015. január 11. vasárnap, 11:15
Szerzetesek éneklése.jpg
foldinefehereva
2012. április 21. szombat, 19:13
boldog tibeti_szerzetesek
pedrogazdi
2010. október 17. vasárnap, 17:08
szerzetesek-eledele.jp g
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 05:03
Szerzetesek uborkája
tothneevi
2010. május 22. szombat, 10:08
Szerzetesek-völgye-kap pad
napleany
2009. október 21. szerda, 20:17
buddhista szerzetesek tha
grimilda
2009. május 10. vasárnap, 14:35
szerzetesek koponyái
szuky
2006. augusztus 11. péntek, 13:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.