Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:36 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
nemzetközi jogi hivatkozási alappá tegyék a csomagot. Sok ilyen törekvés lesz Brüsszelben is, mert az ottani tisztségviselők presztízsveszteségként élték meg, hogy "nem tudtak elöl menni a globális migrációs csomag elfogadásában", mivel Magyarország már az elején világossá tette, ebben biztosan nincs közösen képviselhető európai álláspont - mutatott rá.

Szijjártó Péter szerint most ezt kompenzálva mindent elkövetnek, hogy Brüsszel élen járjon a globális migrációs csomag végrehajtásban. "Ezt mi természetesen meg fogjuk akadályozni" - jelentette ki.

Emlékeztetett: az EU 9 tagállama, azaz egyharmada nem szavazta meg a csomagot, tehát szó sincs arról, hogy "az európai országok valamifajta egységfrontban a globális migrációs csomag végrehajtását kívánnák elérni".

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy az osztrák-magyar határt 55 ponton lehet átlépni a jogszabályoknak megfelelően, ezek közül 19 nagy forgalmú átkelőhely, 36 pedig kisebb
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Rudolf Steiner: Szellemi hierarchiák
időkben ,,füst"-nek nevezték, és még ma is így hívhatjuk, a másikat ,,fény"-nek. Mert ez a két természeti jelenség lép fel, ha egy tárgyat megemészt a tűz: egyrészt fény, másrészt füst. A szellemi látó a tüzet a füst és a fény között állónak látta, és azt mondta, hogy mindkettő a lángból születik.

Tisztában kell lennünk egy igen egyszerű, de nagyon fontos ténnyel a tűzből született fénnyel kapcsolatban. A legtöbb ember, ha megkérdezzük, látja-e a fényt, azt feleli, természetesen látja. Pedig ez a válasz abszolút téves, mert a fizikai szem valójában nem látja a fényt. A fény révén látjuk a szilárd, cseppfolyós, gáznemű tárgyakat, de a fényt magát nem látjuk. Képzeljék el, hogy az egész világtért bevilágítja egy fény, amelynek forrása Önök mögött van, úgyhogy nem láthatják, és Önök a világűrbe tekintenek, amelyet teljesen átvilágít ez a fény. Látnák a fényt? Egyáltalán semmit sem látnának. Csak akkor látnának valamit, ha egy tárgy kerülne a megvilágított térbe. A fény nem
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:32
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
mint ahogy ez ma történik, amikor a mai idők csupán külsőséges műveltségének adjuk át magunkat. A halottak ma sokkal inkább el vannak vágva az élőktől, mint aránylag rövid idővel ezelőtt. A halottaknak ma sokkal nehezebb észlelni azt, ami az ittmaradottakban elevenen végbemegy. Ez az emberiség fejlődéséhez hozzátartozik, de hozzá kell tartozzon az emberiség fejlődéséhez az is, hogy az ember újra összeköttetést, eleven érintkezést teremtsen élők és holtak között. A régebbi időkben az emberi léleknek természetes módon megvolt a kapcsolata a halottakkal, habár ezt nem teljes tudattal élte át, mert az emberek már hosszabb idő óta nem szellemi látók. Még régebbi időkben az élők szellemi látással fel tudtak tekinteni a halottakhoz, követni tudták a holtak életét. Régebben magától értetődő volt, hogy a földi emberi lélek és a holtak között eleven kölcsönhatás van. Ma, ha a lélek a magasabb szellemi világokra vonatkozó gondolatokat, eszméket elsajátítja, újra megtalálja azt az erőt, amellyel helyreállíthatja az
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Az ember mint a teremtő [...]
lénnyé, fény-lénnyé válna, arkangyali formává tágulna. Tehát, a levegőt lakó állatok a magasabb régiók lakóinak képmásai. Ezért az ösztönös szellemi látás idején a művészi tevékenységben magától értetődött, hogy a magasabb hierarchiák szellemi lényeit a röpülő állatok szimbolikus formáiban jelenítették meg. Ennek benső jogossága van, hiszen földi formájuk nem más, mint a magasabb lények fizikai metamorfózisa. Nem a szellemi lények metemorfizálódtak; az állatok az ő képmásaiknak az átváltozásai, de természetesen másféle lény- szerűségek.

Így megérthetik, ha visszatérve már elmondott dolgokra a következőt rajzolom: a pillangó, aki valójában fény-lény, élete alatt állandóan szellemi matériát küld a kozmoszba: Szeretném a napfizika használatos szavával ezt a kozmoszba küldött, átszellemített anyagot pillangó-koronának nevezni, így hát ez a lepke- vagy pillangó-korona állandóan sugárzik a kozmoszba. De belesugárzik az is, amit a madár nemzetség, mindannyiszor, mikor egy madár meghal, átszellemített
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Az ember mint a teremtő [...]
ugyanakkor át tudnánk vezetni a levegőbe, ami a tehénben fizikai, először a nedves, talaj közeli levegőbe, s egyben éteralakját is átvezetnénk a nedvességhez mért formába - aztán továbbhaladva az asztrális síkig emelnénk, akkor az állat ott fenn madár lenne. Asztrálisan madár lenne a tehén. Ami ott fenn asztrálisan a madár asztráltestéből fakad, és mint mondtam: a tollazatán dolgozik, ugyanazt hozta be a tehén a húsba, az izomzatba, behozta a csontokig. A tehénben fizikaivá vált, ami a madárban asztrális. Természetesen az asztralitásban más megjelenése lenne, de ez így van. Ugyancsak, ha engedem, hogy lehulljon, ami a madárban asztrális, s közben átmenjen az éteri és fizikai alakváltozáson - a sasból tehén lenne, hússá, testté válna, és emésztve a földön feküdne. A tehén rendkívül szép a maga emésztésében, asztrálisan tekintve.

S ha a filiszter-fogalmakból eredő filiszter-idealizmus azt mondja: az emésztés a legalacsonyabb, akkor hazugként bünteti azt, aki egy magasabb őrhelyről nézi ezt az
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
Az Urantia könyv - 53. írás
követőit, hogy higgyenek abban, hogy e vezetők egyike sem avatkozhat bele a hazai ügyek vitelébe, ha az emberek és az angyalok bátran kiállnak magukért és elszántan követelik a jogaikat.

53:3.5 Azt vallotta, hogy a Nappalok Elődei ítéletvégrehajtóinak nem szabadna megengedni a helyi csillagrendszerekben való működést, már ha az ottani lakosok élni akarnak a függetlenségi jogukkal. Azt képviselte, hogy a halhatatlanság a csillagrendszerbeli személyiségek eredendő sajátsága, hogy a feltámadás természetes és önmagától végbemenő, és hogy minden lény örökké fog élni, kivéve, ha a Nappalok Elődeinek ítéletvégrehajtói önkényesen és igazságtalanul közbeavatkoznak.

53:3.6 3. Támadás a felemelkedő halandók képzésének egyetemes terve ellen. Lucifer azt képviselte, hogy túlságosan is sok időt és energiát fordítanak azon tervre, hogy alaposan felkészítsék a felemelkedő halandókat a világegyetemi igazgatási elvekre, azon elvekre, melyek állítása szerint erkölcstanilag kifogásolhatók és tévesek.
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:50
Időkapszula - Ötvenharmadik nap
Időkapszula

- Bár az anyakönyvi kivonatomban Kapuvár szerepel születési helyként, ez csupán annak köszönhető, ha akkoriban szorgalmazták a kórházban szülést, s én ki tudtam várni - testvéreimmel ellentétében - hogy bezötyögjön a kapuvári kórházban a mentő. Amúgy természetesen répceszemereinek vallom magamat. Itt nyílt ki a világra szemem, még ha ez a világ a falu határát jelentette is, itt emlékszem nagy havakra, fürdésekre a Répcében, csattogóra, papsajtra. Óvodás is voltam, s emlékszem, hogy a Répcén túlra elmentünk a nagy körtefáig, s ez olyan volt, mintha kigyalogoltunk volna a világból.
Emlékszem a cukros zsákra a szoba sarkában, ez fizetség volt a munkaegységek fejében, mert édesanyám a téeszcsében dolgozott néha-néha.
Emlékszem a telente felolvasott Egri csillagokra, amikor a konyhai tűzhely körül kuporogtunk, s anyánk csillogó szemmel olvasott. Bözsi nénire, aki Imre bácsival a hátsó házba költözött, ahogyan bekukucskált fejkendővel az ablakon, s mi rémüldöztünk az
sandrapolke, 2019. január 16. szerda, 07:16
Enneagram - Hetes Archetípus Szintjei
emberek, akik semmit sem kedvelnek jobban, mint más "jó fej" emberek társaságát. Előadásukban minden, amit csinálnak, "csodálatos!", "fantasztikus!" vagy "szenzációs!" - ez a három univerzális jelző a kedvencük. ("A darab szenzációs volt, a színészek fantasztikusan játszottak, a díszlet pedig egyszerűen csodálatos volt; utána elmentünk egy fantasztikus vendéglőbe, és szenzációsan, fantasztikusan, csodálatosan éreztük magunkat.")

[Eposz megjegyzés: Az utóbbi mondat szintén csak egy karikatúra, természetesen el van túlozva, a könnyebb felismerhetőség kedvéért. Más hasonló magyar szavak is ugyanúgy utalhatnak a karaktertípusra.]

Tempójuktól a többi ember kissé kifullad, de az átlagos Hetesek szeretnek aktívak, mindig tettrekészek lenni, és nem is értik, hogy a többi ember miért nem tud lépést tartani velük. Végül is, gondolják, a nap csak huszonnégy órából áll, és olyan sok új dolgot kellene még kipróbálni.

A Hetesekben határozott orális jelleg figyelhető meg, kedvenc
eposz, 2019. január 15. kedd, 12:48
Ankara a stratégiai partnerségre emlékeztette a török gazdaság tönkretételével fenyegetőző amerikai elnököt
fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspártra utalva. Törökország eltökélten folytatja a terrorizmus elleni harcát - tette hozzá.

Amellett, hogy Donald Trump megfenyegette Ankarát, a kurdokat is arra intette: "ne provokálják Törökországot".

A decemberben kilátásba helyezett szíriai amerikai csapatkivonást illetően az amerikai elnök mikroblog-bejegyzésében azt írta: "Oroszország, Irán és Szíria voltak a legnagyobb haszonélvezői az Egyesült Államok azon hosszú távú politikájának, amely a természetes ellenség, vagyis az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet szíriai hadállásainak felszámolását célozza. Nekünk is hasznunkra válik, de most itt az ideje, hogy hazahozzuk katonáinkat. Vessünk véget a soha véget nem érő háborúknak."

Egy következő Twitter-bejegyzésben Trump egyúttal megjegyezte: az amerikai katonák régóta esedékes kivonása közben is harcolni fognak az Iszlám Állam ellen, több irányból támadva a terroristák hadállásait.

Az amerikai csapatok fokozatos kivonását az amerikai
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 09:11
Donald Trump gazdasága tönkretételével fenyegeti Törökországot, ha kurdokat támadna Szíriában
Az elnök ugyanakkor a kurdokat is intette: "ne provokálják Törökországot".

A mikroblog-bejegyzésben Donald Trump azt írta: "Oroszország, Irán és Szíria voltak a legnagyobb haszonélvezői az Egyesült Államok azon hosszú távú politikájának, amely a természetes ellenség, vagyis az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet szíriai hadállásainak felszámolását célozza. Nekünk is hasznunkra válik, de most itt az ideje, hogy hazahozzuk katonáinkat. Vessünk véget a soha véget nem érő háborúknak".

Egy következő Twitter-bejegyzésben az elnök megjegyezte: az amerikai katonák régóta esedékes kivonása közben is harcolni fognak az Iszlám Állam ellen, több irányból támadva a terroristák hadállásait.

Az amerikai csapatok fokozatos kivonásának decemberi bejelentése után Recep Tayyip Erdogan török elnök azzal fenyegetődzött, hogy katonai támadást indít a Szíria északi részén - az amerikaiak vezette koalíciós erőkkel együtt - harcoló kurd milicisták ellen.

A hét elején John Bolton amerikai nemzetbiztonsági
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 07:04
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
megkopasztva. Azt mondta: ,,Tanító úr! Ez egy ember? Nincsenek tollai és két lába van!" - A definíció szerint igaza volt. A dolgok körülbelül ennyire egyeznek meg a definíciókkal, amelyeket tömegével találunk tudós könyveinkben.

Minden szakkönyvben, még a társadalmi témájúakban is, az életkörülményeket úgy ábrázolják, ahogyan általában a definíciókat gyártják: ,,Az ember egy olyan élőlény, amelynek két lába van és nincsenek tollai". Majd ebből tovább következtetnek. Természetesen, ha önök egy könyvben ráakadnak egy definícióra, abból logikailag mindenfélét kikövetkeztethetnek. De az ilyen eljárással sohasem fogunk sokat megtudni az emberről, legfeljebb egy olyan kakasra alkalmazható, amelyet megkopasztottak. Ilyenek a mai definíciók. Amire szükségünk lenne, az inkább az, hogy a dolgokat a valóságnak megfelelően lássuk.

A valóságban a dolgok úgy működnek, hogy oly módon kell közelítenünk hozzájuk, ahogyan az előbb tettük: egyfelől van a fizikai test. Azután az
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
Fiola és Stopira is szerződést hosszabbított a MOL Vidi FC-vel
"Örülök, hogy a következő években is a Vidiben játszhatok. Minden egyes szezonban a bajnoki címre törünk, ez most sincs másképp, illetve a Magyar Kupát nem sikerült megnyernünk az elmúlt években, így azt is szeretnénk elhódítani. Nyáron ismét megcélozzuk valamelyik csoportkört, a legnagyobb álom természetesen a Bajnokok Ligája főtáblája" - fogalmazott a klub honlapján a 27-szeres válogatott 29 éves hátvéd, aki 2016 óta erősíti az együttest, azóta 78 mérkőzésen szerepelt a csapatban.

A 30 esztendős Stopira 2012-ben szerződött a Vidihez, melyben eddig 149 NB I-es és 36 nemzetközi kupatalálkozón szerepelt. A Zöld-foki Köztársaság válogatottjában 28-szor játszott.

A klub honlapja azt nem közölte, hogy a két labdarúgó mennyi időre kötelezte el magát a csapathoz.

Az OTP Bank Ligában jelenleg második székesfehérváriak kedden jelentették be, hogy szerződtették a 48-szoros válogatott Elek Ákost.
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 16:53
1/858
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Floridai fióka - ottani i
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 19:28
Velvet - ottani idő szeri
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 20:41
ottani pénz
zsu955
2010. július 24. szombat, 19:13
Az ottani műv.-házban
rebeka93
2006. július 19. szerda, 16:05
migracio_map576.jpg
menusgabor
2015. július 28. kedd, 18:57
világosság-kép.jpg
katolikusokoldala
2018. június 22. péntek, 12:59
Világosságom
dandej
2018. március 28. szerda, 19:25
Az igazi világosság
dandej
2017. december 19. kedd, 17:33
Krisztus világossága
sacimama
2017. január 05. csütörtök, 15:16
Örök világosság fényesked
sacimama
2017. január 04. szerda, 18:47
Világ világossága 01.jpg
chillik
2016. december 29. csütörtök, 17:12
Világ világossága 02.jpg
chillik
2016. december 29. csütörtök, 17:11
Világ világossága 03.jpg
chillik
2016. december 29. csütörtök, 17:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.