Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:38 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kézilabda-vb - Csoknyai: rengeteg ziccert kihagytunk
úgy is fel lehet fogni, hogy nyertünk egy pontot, de én azért sajnálom, hogy elveszítettünk egyet" - vélekedett a Grundfos Tatabánya védőspecialistája, aki három kísérletből háromszor volt eredményes.

Meglátása szerint az egyik legnagyobb problémájuk éppen az volt, ami az előző meccsen nagyon jól ment: nem tudták belőni a ziccereiket egy az egyben, amikor már csak a kapussal álltak szemben, márpedig ezek a gólok nagyon hiányoztak.

Elmondása szerint minél több pihenéssel telnek majd a csapat következő órái a svédek elleni mérkőzésig, bár sok idejük nincsen, és megpróbálnak minél jobban felkészülni taktikailag.

"Pihentetni kellene azokat, akik végigjátsszák a meccseket, de nehéz őket pótolni, ráadásul sérültjeink is vannak" - tette hozzá.

Ilyés Ferenc arról beszélt, hogy szerdáig Balogh Zsolt volt a legeredményesebb játékosa a válogatottnak, és a hiánya nagyon fájó.

"A csapat szíve a helyén volt, képesek voltunk fordítani, óriásit küzdöttünk. Bízom benne, hogy többet tudunk majd
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 20:52
Spanyol kormányfő: többet kell tenni Európa biztonságért
Hangoztatta: Európának vezető szerepet kell vállalnia a béke megőrzésében, aminek fontos része a tagországok közötti szolidaritás, valamint az együttműködés a szomszédos és a távolabbi partnerországokkal.

"Ahhoz, hogy Európa megvédjen minket, nekünk meg kell védenünk Európát. Ehhez biztosítani kell a polgárok védelmét és biztonságát, valamint globális szereplővé kell tenni az Európai Uniót" - fogalmazott

Sánchez kiemelte, hogy Európának számos világméretű problémával kell szembe néznie, amelyek között kiemelkedik a migráció okozta kihívás.

Fontosnak nevezte az uniós határok védelmét. Minden tagállam feladata saját, illetve az uniós határok védelme, ugyanakkor a közös uniós határok miatt közös menekültügyi politikára van szükség - hangoztatta. Tiszteletben kell tartani a háború elől menekülők emberi jogait, szolidárisnak kell lenni velük úgy, ahogy az egyes tagországokkal is, ugyanis a megosztottság jelenti a legnagyobb gyengeséget Európában - vélekedett.

Mint mondta, lehetővé kell
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 13:01
Szellemi törvények
képeket", amelyek életét meghatározzák. Szabadságában áll választani, hogy a felismerés királyi útja mellett dönt, vagy pedig a megszokott utat választja, amely a betegségen és szenvedésen keresztüli tanulás útja.

A szabadságnak három szintje van:
- szabadság, mint megszabadulás valamitől,
- szabadságomban áll valamit tenni,
- az igazi szabadság /kiszabadulni a vágyak rabságából, megszabadulás másoktól, elengedés/. Mindent el kell engedni, a régi tudatállapotot, amelyhez a következő érzések tartoznak: harag, félelem, gond, stressz, bűntudat, érzékenység, kisebbrendűségi érzés, önsajnálat, irigység, bizonytalanság, utálat, izgalom, agresszió, düh.

Gondolkodás törvénye
Minden egyes gondolat megváltoztatja sorsunkat, sikert vagy sikertelenséget, betegséget vagy egészséget, szenvedést vagy örömet von maga után. Meg kell hát tanulnunk, hogy a lehető legoptimálisabban használjuk gondolkodásunkat. Legfontosabb a pozitív gondolkodás, felismerni, hogy mindaz, ami velem
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 19:56
Tudatalattid mindenre képes
vágyainkat, és teljesülni fognak azok.

3. Minden, amit befogad a tudatalattink, érzéseink, gondolataink, és cselekvéseink által irányított. Különösen figyelmet kell fordítanunk gondolatainkra, hiszen nagyon sok minden múlik rajtuk az életünkben.

4. Minden tapasztalat a beteljesületlen vágyak eredménye. Ha leragadunk bizonyos problémáknál, kétségbeesünk, akkor a tudatalattink is így fog válaszolni.

5. Ha van egy vágyunk, vagy álmunk, akkor ismételgessük folyamatosan a következő kijelentést: Hiszek a tudatalattim hatalmában, általa fogalmazódott meg ez a vágy bennem, ami be is fog teljesülni.

6. A stressz, a szorongás és a félelem megzavarja a testünk természetes működését. Megváltozik a légzésünk, a szívritmusunk, a pulzusunk. Képzeljük el a nyugalom, és harmónia állapotát, és nem sokra rá a fizikai tüneteink is el fognak múlni.

7. Gondoljunk a legpozitívabb dolgokra, legyenek boldogságot okozó elvárásaink. Érzéseink, és gondolataink mindig valóra
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 19:24
Szilágyi Zsolt: Soha nem volt olyan megosztott Románia, mint a centenáriuma évében
Az EMNP közleménye szerint Szilágyi Zsolt felrótta, hogy a kormány nem volt képes megszavazni a jövő évi költségvetést, egymásra halmozta a kormányzati tévedéseket, és nem engedett a túlközpontosított államigazgatásból. Az EMNP elnöke szerint a jelenlegi román kormány politikájában is tetten érhető a magyarellenesség. E téren a "jéghegy csúcsa" a korábbi miniszterelnök, Mihai Tudose, akasztásos fenyegetése volt. A kormányzati magyarellenesség példáiként a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) helyzetének a romlását, az államosított ingatlanok visszaszolgáltatásának elakadását, a visszaállamosításokat, a nyelvhasználati jogok folyamatos megsértését, valamint a román-magyar párbeszéd megkezdésére vonatkozó EMNP-s megkeresések elutasítását hozta fel.

"Száz évvel Nagy-Románia megalakulása után a bukaresti politikai elit nem csak azért nevezhető alkalmatlannak, mert nem képes demokratikusan és korrupciómentesen működtetni az országot, hanem azért is, mert nem hajlandó tudomásul
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:55
MKIK: javult a vállalatok üzletihelyzet-értékelése
2019-re 59 pont a jövőbeli üzleti helyzetet kifejező egyenlegmutató értéke, azaz 59 százalékponttal többen vannak azok a vállalatok, amelyek az első félévben üzleti helyzetük javulására számítanak, mint azok, amelyek az üzleti helyzet romlását várják.A kutatás szerint a cégek optimisták a létszámváltozással kapcsolatban is, jövőre 38 százalékpontos többségben vannak azok a vállalatok, amelyek létszámbővítést terveznek a létszámleépítőkkel szemben.

Az adatfelvétel nyers adatai alapján a következő évben 2,4 százalékpontos növekedés várható a foglalkoztatásban, a korrekcióval végzett becslés azonban arra utal, hogy a cégek nem fogják tudni tovább bővíteni a foglalkoztatottak számát - ismertette a kutatást elvégző intézet.

A korrigált becslés szerint kizárólag az ipar területén várható a foglalkoztatás bővülése, a létszámbővítési korlátok pedig várhatóan az építőipari és a kereskedelmi vállalatoknál mutatkoznak majd meg a leginkább.

Az ellentmondásosnak tűnő helyzet hátterében az
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 12:51
Varga: az építőipar jövőre is kétszámjegyű ütemben bővülhet
szólt, hogy a mikrovállalkozások nagy tömege nem képes a megfelelő innovációra, az összetettebb építési feladatok elvégzésére, ezt továbbképzéssel erősíteni kell.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kiemelte: az építőipar potenciális megrendelés-állománya 2023 végéig - szakértők számításai szerint - 24 ezer milliárd forintot ér el, ebből 14 ezer milliárd forintot tesznek ki a várható állami megrendelések. A következő években mintegy 1000 kilométer közút építését, korszerűsítését akarja megvalósítani a kormány, azt akarják elérni, hogy minden megyeszékhelyet gyorsforgalmi út kössön össze a fővárossal.

A hozzávetőleg 10 ezer milliárd forint magánberuházásból mintegy 2000 milliárdra rúgnak majd a magánlakás- és más lakossági építkezések, és 8000 milliárd forintot jelentenek majd az olyan nagy beruházások, mint például a BMW-gyár megépítése - jelezte György László.

Az ITM államtitkára rámutatott: 2019-ben újabb
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:22
Brexit - Theresa May: nem várok azonnali áttörést
bizalmatlansági indítványt is kezdeményeztek, de a kormányfő a szerda esti bizalmi szavazást megnyerte.

May az EU-csúcs helyszínén, a BBC-nek nyilatkozva csütörtökön kijelentette: a tartalékmegoldással kapcsolatos problémák ügyében nem vár ugyan azonnali áttörést, de igyekszik jogi és politikai biztosítékokat kapni az uniós vezetőktől arra, hogy a mechanizmust, ha egyáltalán szükség lesz rá, csak átmeneti ideig lehessen alkalmazni.

Theresa May személyesen is megerősítette, hogy a 2022-ben esedékes következő brit parlamenti választások kampányát már nem ő vívja meg a Konzervatív Párt élén. Kijelentette: szerette volna ő vezetni a pártot a következő választásokon, de helyénvalónak tartja azt is, ha a Konzervatív Párt más vezetővel kíván nekivágni a választási küzdelemnek.

May az előző esti bizalmi szavazás előtt tartott tory frakcióülésen is jelezte, hogy távozik a párt éléről a választásokig, de ennek időpontját nem jelölte meg, és csütörtöki nyilatkozatában sem volt hajlandó utalást tenni
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:42
A csillagjegyek
Az alábbi 4 csillagjegy igazán szerencsés lesz a következő esztendőben!

Bika
A 2018-as év vége kissé zsúfolt számodra, úgy érzed, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok. Viszont a következő év számos meglepetéssel, pozitív energiával, és feltöltődéssel vár. Már az év elején beköszönt az életedbe a nyugalom, és ez a kiegyensúlyozott állapot nagyjából egész évben tartani fog. És persze az sem mellékes, hogy a nyugalmadat szakmai és pénzügyi sikerek koronázzák meg.

Skorpió
Sokan próbálják inkább távol tartani magukat tőled, mivel elsőre igen riasztó lehet a magabiztos és eltökélt személyiséged. Azonban pontosan a kitartásod, ambíciód és szenvedélyed lesz segítségedre abban, hogy a 2019-es évben sikeres legyél. Szakmai téren egy régi álmod fog valóra válni, a szerelmi életedben pedig végre úgy tűnik, hogy meg fogod találni az igazit, még, ha elsőre kicsit nehezen is nyitod meg a
lovaszmarika, 2018. december 12. szerda, 11:52
Takács Szabolcs: a bevándorláspárti tagállamok a migránsok szétosztásán alapuló álláspontot akarnak elfogadtatn
kormány volt az egyetlen, amelyik meg merte kérdezni állampolgárait a migráció rendkívül érzékeny kérdéséről - emelte ki.

A konzultációkon kiderült az is, hogy a magyaroknak fontos a nemzeti szuverenitás megtartása és a lopakodó brüsszeli hatáskörbővítés elleni fellépés - tette hozzá az államtitkár.

Mint elmondta, a bevándorlás témakörében feltett kérdéseket is tartalmazó uniós szintű felmérésekben nagyon kevesen vettek részt, ezért azok eredményeit Európa jövőjére vonatkozóan nem érdemes egy következő stratégia alapjává tenni.

Tájékoztatása szerint a tanács véleménycserét folytatott az unió alapértékeinek magyarországi tiszteletben tartásáról. Az uniós szerződés 7. cikke szerinti eljárással kapcsolatban elmondta, a magyar kormány beadta tételes cáfolatát az úgynevezett Sargenti-jelentés alaptalan vádaskodásaira.

"Minden készen áll arra, hogy tényszerű vitát folytassunk, de a jelek szerint az ügy kezd érdektelenségbe fulladni" - közölte.

Az érdektelenséget az is jelzi, hogy a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 22:35
Párhuzamok: Torontói Jegyzőkönyvek - MSZMP KB Jegyzőkönyvek
Magyarországon figyelemelterelés az MSZMP KB 1989-es üléseiről készült jegyzőkönyvekről! Az történt, hogy a HATALOMÁTMENTŐK drámai hangú felszólalásaival lettek tele 1989-ben a jegyzőkönyvek, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_
cim=Leleplező 1989-es jegyzőkönyvek
*
1989. FEBRUÁRI ÜLÉSEN pl. a következőket mondta HORN GYULA 1956-ról:
- ,,Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"
*
1989. március 15-én - egy hónap múlva már meg is kötötték
furaila, 2018. december 08. szombat, 00:34
Tuzson: a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a biztonságot garantálják
Hangsúlyozta, szeretnék, hogy a magyar családok biztonsága garantált legyen az ünnepek előtt és alatt is.

Hozzátette, a kormány célja, hogy a karácsonyi készülődés kordonok nélkül, békében és biztonságban történjen, a karácsonyi vásárok, valóban karácsonyi vásárok legyenek, sajnos, Nyugat-Európában nem mindenhol van ez így - tette hozzá.

Tuzson Bence rámutatott arra, az ünneplés békéje azt is jelenti, hogy fogyasztóvédelmi problémák miatt nem kell bosszankodni. Ezért a következő időszakban folytatódnak az ellenőrzések, hogy kiszűrjék a fizikailag, valamint a pénztárcára veszélyt jelentő termékeket.

Az államtitkár a karácsonyi fogyasztóvédelemi ellenőrzések eddigi tapasztalatairól elmondta, a legnagyobb hiányosság az árfeltüntetés területén volt, gondot jelentett a hiteles mérőeszközök hiánya, illetve az, hogy a csomagoló anyagot is belemérték az áru súlyába.

Megjegyezte, az ellenőrzéseknek köszönhetően az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a jogsértések száma.

Keszthelyi
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:41
1/328
Képek, videók
kézilabda vb 2017.jpg
maroka
2017. január 29. vasárnap, 20:20
Tatabánya 2017.01. TURUL
dnemethk
2017. február 05. vasárnap, 15:02
tatabanya-jpg012.GIF
baratha
2013. december 18. szerda, 16:11
Tatabánya Turulnál
meszarosnezsuzsanna
2013. július 15. hétfő, 11:58
Tatabánya csárda.jpg
pacsakute
2012. október 16. kedd, 18:50
tatabánya szanatórium
lacipecsenye
2012. szeptember 16. vasárnap, 12:02
tatabánya látkép
lacipecsenye
2012. augusztus 18. szombat, 10:31
tatabánya népház
lacipecsenye
2012. július 31. kedd, 10:17
tatabánya turulmadár
lacipecsenye
2012. június 02. szombat, 21:48
Tatabányai Turul madár
andomanyi
2012. március 18. vasárnap, 22:48
tatabanyai.jpg
basikele
2012. február 26. vasárnap, 08:51
090806 08 talán Tatabányá
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:27
090806 05-05 Tatabánya.JP
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 12:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.