Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 21:16 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Imádkozott minden megszakítás nélkül.
bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek Szent Margit ünnepe alkalmából a legendás szent tanúságtevő életéről és Krisztus, az eucharisztikus színek mögé rejtőző örök vőlegény iránti életre szóló elkötelezettségéről beszélt január 19-én, vasárnap a margitszigeti kolostorromoknál.
A Margit híd felől, biciklivel érkezem. Az utat még így is hosszúnak és kissé veszélyesnek érzem, mert a sétányok csúszósak. ,,Ezt jégkásának hívják", mondja egy úr a feleségének, aki mellett elhaladok. A következő tíz percben hosszan elnyúló, tekintélyes zarándoktömeg: szerzetes nővérek, sok-sok egymás kezét fogó házaspár és családok mellett kanyargok, és közben azon gondolkodom, a szent mekkora népszerűségéről tanúskodik ennek a rengeteg embernek a jelenléte, téli vándorlása. Margit alakja, legendája a sok évszázad ellenére, amely itteni élete és szolgálata óta eltelt, elevennek tűnik. A Margitsziget télen is a nyarat idézi napozóágyaival és napernyőivel, de a sétány melletti padon hajléktalan emberek
maroka, 2020. január 20. hétfő, 08:56
Főpolgármesteri Hivatal: indokolt a budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása
meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 mikrogramm per köbméter).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint szombaton a levegő minősége átmenetileg javul, ugyanakkor estére mérséklődik a légmozgás, erősödhet a ködhajlam, így ismét határozott növekedésnek indul a légszennyező anyagok koncentrációja.

Vasárnap folytatódik a csendes, eseménytelen időjárás, a légszennyező anyagok napi átlagkoncentrációjában további romlás várható, amely akár nagymértékű is lehet. A következő két napban a levegő minőségének kisebb ingadozások melletti stagnálása a legvalószínűbb, számottevő javulás nem várható - hangsúlyozták.

Mindezek alapján, illetve az ismételt romlás megelőzése és a fővárosiak egészségvédelme érdekében indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása; a tájékoztatási fokozat a légszennyezettség olyan szintje, amelynek rövid idejű hatása veszélyt jelent az emberi egészségre, a lakosság különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak és a betegek)
velemenyezd, 2020. január 11. szombat, 13:11
Látogatható lesz a cella - Pio atya bilokációja
................
Az alapítványi képviselő Mindszenty József szentté avatási eljárásáról is nyilatkozott a közmédia vallási műsorának:

“Idén nagyon nagy lépést történt Mindszenty bíboros kanonizációjában, hiszen Ferenc pápa elismerte a hősies erények gyakorlását, azaz ő életszentségét. Ez azt jelenti, hogy “Isten tiszteletreméltó szolgája" titulust használhatunk. Az eljárásban a következő lépés egy imameghallgatás pápai jóváhagyással: volt is - és van is - egy ilyen felterjesztés, de az első értékelésnél nem jutott tovább. Ezen tehát tovább kell dolgoznunk. Az ügyet a világegyház is figyelemmel kíséri, nem csak a magyar egyház számára fontos."
Mindszenty bíboros büntetését 1949. szeptember 27-e és 1954. május 13-a között a Conti utcai ÁVH-s börtönben foganatosították. A bíborost rabságának állomásai közül itt tartották fogva a leghosszabb ideig.
maroka, 2020. január 05. vasárnap, 21:19
Hitből való imádság
,,Jézus így felelt: ,,Menj el, a te fiad él!" Hitt az ember a szónak, amelyet Jézus mondott neki, és elment" (Jn 4,50).
,,Azért mondom nektek: Higgyetek, hogy megnyeritek mindazt, amit könyörgésetekben kértek, és meglesz nektek" (Mk 11,24).

Amikor olyan helyzettel találkozol, amelyben azonnali könyörgésre van szükség, imádkozz addig, amíg bízol Istenben - amíg teljes szívből, őszintén meg tudod köszönni neki a választ. Ha nem látod meg azonnal a kívülről jövő választ, ne imádkozz érte olyan módon, amiből nyilvánvaló, hogy nem hiszel Istenben annak érdekében. Ez a fajta imádkozás inkább akadály, nem segítség, mert amikor befejezed az imádságot, rájössz, hogy meggyengült a hited vagy teljesen elpárolgott. Az a sürgetés, aminek alapján érezted, hogy fel kell ajánlanod ezt a fajta imádságot, nyilvánvalóan önzésből vagy a Sátántól származott. Talán nem lenne helytelen megemlíteni ezt az ügyet ismét az Úrnak, ha Ő várat téged a válaszával, de legyél bizonyos
kalmanpiroska, 2020. január 04. szombat, 13:43
Heisler: ünnepekkor fogékonyabbá kell válnunk a mindennapi apró csodákra
Heisler András hozzátette: ezeket a csodákat észrevenni segít a hanuka ünnepe.

Az I. kerületi önkormányzat és a Mazsihisz által közösen szervezett gyertyagyújtáson Karácsony Gergely főpolgárester arról beszélt: a hanuka, a fények ünnepe, a nyolc napon át égő olaj csodája emlékeztessen bennünket arra, hogy a világosság mindig legyőzi a sötétséget.

Elmondta: a hanuka, a makkabeus hősök emlékünnepe arra emlékeztet bennünket, hogy erős hittel egy kis csoport is nagy változásokra képes a világban és arra, hogy akkor is, amikor úgy érezzük, erőnk elfogy, hitünk az, amely mindig mellettünk áll. Izrael és a zsidóság története bizonyíték arra, hogy egy kis nép a legnagyobb változásokat képes elérni, ha erős a hite és ha összefog - tette hozzá.

Karácsony Gergely azt mondta: hanuka ünnepén hálát adunk a rengeteg csodáért, amelyek velünk, családunkkal vagy a közösségünkkel történtek. A csodák közül a legfontosabb és a legjelentősebb a szabadságunk - mondta a főpolgármester, megjegyezve, hogy
velemenyezd, 2019. december 23. hétfő, 21:47
Női kézilabda-vb - A Szombathely edzője tanulmányúton volt Japánban
amelyen megjelennek új dolgok, és megmutatkozik, merre tart a sportág" - nyilatkozott az MTI-nek a 29 éves szakvezető.

Hozzátette, látni akarta a tendenciákat, a mai modern játék jellemzőit, illetve szurkolni a magyar csapatnak és ápolni a nemzetközi kapcsolatait. Marosán a helyszínen tekintette meg a válogatott eddigi négy csoportmérkőzését, majd csütörtök este utazott vissza Magyarországra.

Marosán úgy fogalmazott, mindenki azt szeretné, ha kijutna az olimpiára a csapat, de igazándiból a következő, 2024-es párizsi ötkarikás játékokra lesz készen a válogatott.

"Türelmesnek kell lenni, mert nagyon rossz út, ha az utánpótlás világversenyekhez próbáljuk mérni a fiatal játékosok mostani szereplését, hiszen a felnőtt mezőny teljesen más világ" - szögezte le.

A nemzeti együttes eddigi teljesítményéről úgy vélekedett, jellemzőek a fiatalságból, tapasztalatlanságból adódó hibák. Meglátása szerint a fiatalság, az alacsony átlagéletkor miatt végletes a csapat, egyszer a csúcson van, két nap múlva
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 10:51
Apollinaire, Guillaume: Búcsú
ismerkedett meg Marie Laurencin festőnővel, akivel öt évet éltek együtt.

1911-ben csatlakozott a kubista mozgalom egy külön ágát képviselő Puteaux-csoporthoz. Ez év szeptember 7-én a rendőrség letartóztatta, és néhány napra börtönbe került: egy Piéret nevű belga újságíró-kalandor a párizsi Louvre-ból ellopott néhány szobrot, melyből párat Apollinaire lakásán rejtett el, az ő tudta nélkül.

Első (próza)kötete L'enchanteur pourrissant (1909) címmel jelent meg, de az elismerést csak a következő, Alcools [Szeszek] (1913) című gyűjteménye hozta meg, amely addigi tizenöt éves munkásságának szinte minden szakaszából tartalmaz műveket, melyek közül így több még részben a szimbolisták hatását mutatja.

Szintén 1913-ban jelent meg Les peintres cubistes [A kubista festők] című tanulmánya, mely az akkor önállóvá váló irányzat egyik fontos szövege.

1914 decemberétől önkéntesként harcolt az első világháborúban. 1916. március 17-én megsebesült: egy gránátszilánk fúródott
lilagondolatok, 2019. november 29. péntek, 09:47
Székelységek
visszafeleselni az apámnak.

-Vót is magának apja?

-Vót bizony, különb, mint neked!

Ül az öreg székely a feleségével a tornácon és beszélgetnek:

-Hallod-e Mári, akartá' vóna-e férfi lenni legalább egy napra?

-Szerettem vóna. Há' maga?

Két mozdonyvezető beszélget. Mondja a német:

-Nálunk olyan gyorsan mennek a vonatok, hogy pofon akartam vágni az egyik állomásfőnököt, s a következő kapta.

Azt mondja a székely:

-Itt olyan lassan mennek, hogy sógor kifeküdt a sínre, me´öngyilkos akart lenni, s éhen hótt.

Baba született székelyéknél. Pár év eltelik, a gyerek szépen halad: jár, mosolyog, játszik.

Egyetlen baj, hogy nem szólal meg. Betölti a hat éves kort, de semmi.

Aggódnak a szülők, orvoshoz is viszik. Az mindent rendben talál, a némaság oka számára is titok.

Az idő múlik, végülis a szülők
lovaszmarika, 2019. november 29. péntek, 08:05
Potápi: a kormány mindent megtesz azért, hogy erősítse a nemzetrészek közötti kapcsolatokat
Csoma Sándor program. Hozzátette: az identitás megőrzése, megerősítése szempontjából nagyon fontos a sport is. E területen óriásit léptek előre azért, hogy a Kárpát-medence a sport szempontjából is egységes képet mutasson. A lovas sportok tekintetében és a síoktatásban is szeretnének előrelépni, a tervek már elkészültek erre.

Kitért arra is, hogy sokat tettek a családok megerősítéséért is, nemcsak Magyarországon, hanem a határon túl is, ahol 6600 babacsomagot osztottak ki. Hangsúlyozta: ha a következő években lesznek még olyan családtámogatási lehetőségek, amelyeket ki tudnak terjeszteni a magyar régiókra, a kormány meg fogja tenni.

A családok támogatásának másik területe a versenyképes Kárpát-medence megteremtése. Mivel a magyar vállalkozások 92,4 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, a vállalkozások támogatásával a magyar családokat is támogatja a kormány - mondta az államtitkár.

Potápi Árpád János kiemelte, hogy a Határtalanul! programban idén rekordszámú - 2200, az előző évinél
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:42
Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára 2019-ben
közül eggyel is tettetek, velem tettétek" (Mt 25,40). Ha ezt az azonosulást figyelmen kívül hagyjuk, akkor misztifikáljuk az evangéliumot és felhígítjuk a kinyilatkoztatást. Az az Isten, akit Jézus ki akart nyilatkoztatni, nagylelkű Atya, irgalmas, jóságában és kegyelmében kimeríthetetlen, aki mindenekelőtt reményt ad azoknak, akik csalódottak és nem látnak jövőt.
Hogyan is lehetne nem felfigyelni arra, hogy Jézus a boldogságmondásokat, amelyekkel Isten országának meghirdetését elkezdte, a következő felkiáltással vezeti be: ,,Boldogok vagytok, ti, szegények" (Lk 6,20)? E paradox kijelentés értelme éppen az, hogy Isten országa a szegényeké, mert ők élnek abban a helyzetben, hogy képesek legyenek befogadni azt. Hány és hány szegény emberrel találkozunk mindennap! Úgy tűnik néha, hogy az idő múlásával és civilizációnk vívmányainak fejlődésével számuk ahelyett, hogy csökkenne, folyamatosan növekszik. Évszázadok telnek el és ez a boldogságmondás egyre mélyebb önellentmondásnak tűnik; a
maroka, 2019. november 17. vasárnap, 08:23
Márton-napi ünnepi felvonulás Óbudán
Márton-napi felvonulások Németország sok részén megjelentek. Magyarországon, így Óbudán is a betelepült németek révén vált ismertté. Az újkori felvonulásnak korábbi előzményei is vannak: a középkorban koldusok jártak házról házra élelemért. Később már csak gyerekek és diákok kopogtattak be az ajtókon, és köszönték meg a finomságokat énekkel az adakozónak.

Miért készül lámpás Szent Márton-napra?
A néprajzosok véleménye megoszlik a kérdésben. Az egyik, sokak által osztott vélemény szerint a következő evangéliumi szakaszhoz kapcsolódik: ,,Senki sem gyújt világot azért, hogy elrejtse, vagy véka alá tegye, hanem a tartóra, hogy aki csak belép, lássa fényét." De lehetséges magyarázat az is, hogy nagy ünnepeken gyakorta tartottak fáklyás-gyertyás körmenetet. A zárt lampionok a 19. század folyamán jelentek meg a Márton-napi felvonuláson. Először répát és tököt vájtak ki erre a célra, később kínai mintára papírlámpásokat
maroka, 2019. november 13. szerda, 08:52
A háromszázezredik látogatót köszöntötték a gyulai Almásy-kastélyban
A szerencsés látogató egy háromgyermekes édesanya volt, aki Budapestről érkezett négy napra a fürdővárosba családjával - tájékoztatta az MTI-t közleményben az intézmény.Mint írják, az általános iskolai tanítónőként dolgozó Juhász Krisztina - aki egy két főre és két éjszakára szóló szálláslehetőséget, valamint a gyulai kiállítóhelyekre szóló belépőt kapott ajándékba - szívesen visszatérne a kastélyba általános iskolai osztályával is.

A látogatót Görgényi Ernő polgármester is köszöntette.

A kiállítóhelyet - amelyet alig két év alatt, 2,4 milliárd forintból újítottak fel - 2016 márciusában nyitották meg a nagyközönség előtt. Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetőjeelmondta, hogy a nyitás előtt évi 39 ezer látogatóval számolt a megvalósíthatósági tanulmány, a kastélyba érkezők száma azonban a legoptimistább, 65 ezres várakozásokat is felülmúlta; már 2016-ban 76 ezer vendége volt a valamikori főúri épületnek, a következő években
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 13:45
1/253
Képek, videók
árnyékolást megszakítani
raczandris
2009. március 03. kedd, 02:56
Szent Margit 1242 - 1270
furaila
2016. november 02. szerda, 15:27
Szent Margit sírja a Szig
furaila
2016. november 02. szerda, 15:22
szent margit.png
chillik
2016. június 01. szerda, 11:01
Szent Margit legendája 01
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:52
Szent Margit legendája 02
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:50
szent_margit.jpg
paka68
2016. január 30. szombat, 17:09
Szent Margit
biharijudit
2014. január 10. péntek, 16:47
arpadhazi_szent_margit .jp
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:22
Szent Margit.jpg
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:21
Árpádházi szent Margit ez
sarkadykati
2013. január 21. hétfő, 01:11
legendás mosoly.jpg
kicsoda57
2012. november 30. péntek, 22:47
A háttérben a legendás fa
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 15:51
Discovery - Legendás Harc
rambobby
2007. szeptember 16. vasárnap, 20:26
Legendás Játékosok - Manc
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.