Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:47 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Babis: ha a CSSD ki akar lépni a kormánykoalícióból, vallja be
ellenzékbe. A párt elnöksége korábban felhatalmazta Hamáceket, hogy a koalíciós vitában a továbbiakban egyedül dönthessen.

A CSSD azonban most sem egységes, mert több parlamenti képviselője úgy véli, hogy engedni kellene Zemannak és új jelöltet kellene állítani. Hamácek szombaton délután a legújabb fejleményekre reagálva ismét kizárta ezt a lehetőséget.

A kormánykoalíció további sorsa tehát továbbra is kétséges. A prágai sajtó szerint jelenleg minden lehetőség nyitva áll, s a kormány sorsát a következő napok eseményei döntik el.

Prágában bejelentették, hogy az államfő és a kormányfő kedden találkozik, hogy megvitassa a kialakult helyzetet.

Az ANO-CSSD kormánykoalíciónak összesen csak 93 mandátuma (az ANO-nak 78, a CSSD-nek 15) van a 200 tagú képviselőházban, s a kormány csak a kommunisták (15 mandátum) külső támogatásával kapott bizalmat. Andrej Babis nem zárta ki, hogy ha a CSSD elhagyná a koalíciót, akár előrehozott parlamenti választásra is sor kerülhet. "Megpróbálnék azonban tárgyalni
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 18:24
„A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!
császárForrás: Wikimedia Commons


A frank hagyományokat folytató uralkodó ezt visszautasította, ezért szinte azonnal szembe kellett néznie a Szászországra törő kalandozó magyar törzsekkel.

Próbálkozásuk azonban súlyos kudarcba fulladt, és néhány történelmi forrás szerint

a király egészen Metzig üldözte a magyarokat,

akik nem tudtak belenyugodni a vereségbe, és a következő évben ismét Szászország ellen támadtak, de ismét kemény leckét kaptak. Néhány évnyi szünet után, 947 végén ennek ellenére ismét felújították a hódító hadjáratokat.

Taksony Josef Kriehuber színezett litográfiájánForrás: Wikimedia Commons


A magyar sereget Taksony vezette, amely Itáliába indult, és ahol II. Berengár királytól a béke fejében sikerült kicsikarnia bizonyos
menusgabor, 2019. augusztus 10. szombat, 21:15
Elköszönök tőletek kedves Látogatóim !
Ismét Írországban tőltöm szeretett gyermekeimmel
a következő heteket , tiszta szívből kívánok kedves
Látogatóimnak , s Blogtársaimnak , boldog , békés
napokat , - Isten legyen Veletek mindennapjaitokban !

Bédné Marika : 2019 . 08 . 08 . 08 : 05
bedmarika47, 2019. augusztus 08. csütörtök, 08:06
Rétvári: 2020-tól a köznevelésben minden diák ingyen kap tankönyvet
Rétvári Bence közölte, a következő napokban összesen 13 millió tankönyv fog megérkezni csaknem négyezer helyszínre. Míg korábban a tankönyvek kiszállítása "esetlegesen sikerült" a megadott időpontra, az elmúlt években az állami tulajdonú Kello ezt a feladatot már sikeresen és pontosan végezte - tette hozzá.

Az államtitkár kijelentette, mára már az is látszik, hogy szívesen használják az iskolák az állami fejlesztésű tankönyveket, mivel a tavalyinál 500 ezerrel több ilyen könyvet rendeltek. Hozzátette, hogy ezeket a tankönyveket pedagógusok fejlesztik és három éven keresztül ki is próbálják.

Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy több mint 900 tankönyv fejlesztése folyik, amivel olyan területeket akarnak lefedni, ahol eddig nem állt rendelkezésre megfelelő tankönyv. Hozzátette, mindenképpen megvizsgálja kormány, hogy a megfelelő minőség garantálása mellett hogyan lehet olcsóbbá tenni a tankönyvek előállítását.

A helyettes államtitkár kitért
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:13
BÉT - Vegyesen teljesített a hazai piac
mértékű emelkedés volt a BÉT zárása előtt. Az Egyesült Államok részvénypiacai is kiheverték a szerdai esést, és pluszban vannak - mondta a szenior elemző. A hazai piaccal kapcsolatban kiemelte az OTP közel 2 százalékos esését, hozzátéve, hogy nem volt olyan cégspecifikus hír, ami ezt indokolhatta volna. Az elmúlt napokban elég nagy korrekció indult, a korábbi emelkedés után profitrealizálásba kezdtek a befektetők - mutatott rá. A Mol a péntek hajnalban megjelenő gyorsjelentés előtt emelkedni tudott, a következő napokban a jelentés tartalma határozza majd meg az árfolyam mozgását.

A forint a csütörtöki visszaerősödés után ismét gyengülésnek indult mind az euróval, mind a dollárral szemben. A forint a BÉT zárása előtt 327,15-ön állt az euróval szemben. Hozzátette, az euró/forintnál 327,50-nél van egy nagyon fontos szint, ha azt áttöri az árfolyam, felmehet 330-ig, a dollárral szemben pedig megcélozhatja a 300-as szintet, ha folytatódik a forintgyengülés. Hozzátette, ez is annak következménye, hogy a Fed
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:10
Magyar Nagydíj - Erős a forgalom a Hungaroring környékén
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta: a boxutca-látogatással kezdetét vette a Formula-1 Magyar Nagydíj rendezvénye. A 14 órai kapunyitásra sok érdeklődő érkezett. A forgalom a pálya környéki utakon sűrű, a rendőrök forgalomirányítással segítik a közlekedést.

Közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy aki az M3-as autópálya irányából Mogyoródra tart - de nem a versenypályához -, az lehetőség szerint az autópálya szadai kihajtóját használja a hosszabb várakozás elkerülése érdekében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akik a következő napokon a verseny helyszínére indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, és a bevezetett forgalomkorlátozásokról a rendőrség internetes oldalán (http://www.police.hu/taxonomy/term/25701). A pálya környékén lévő parkolók felé vezető utakon vegyék figyelembe a rendőrök jelzéseit és a kihelyezett táblák útmutatásait.
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:05
17. évközi hét péntek 08.02
egyetek! Az első nap nagy és szent legyen számotokra, semmiféle szolgai munkát ne végezzetek rajta! Mind a hét napon égőáldozatot mutassatok be az Úrnak! A hetedik nap ismét nagy és szent legyen, semmiféle szolgai munkát ne végezzetek rajta!"
Majd így beszélt az Úr Mózeshez: ,,Szólj Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Ha majd bejuttok arra a földre, amelyet adok nektek, és learatjátok a termést, vigyetek egy kalászos kévét aratástok zsengéjeként a paphoz, s ő ajánlja fel a szombat után következő napon az Úrnak, és szentelje meg, hogy az Úr kedvesen fogadja tőletek! Számláljatok azután a szombatot követő naptól, amelyen az első kévét felajánlottátok, hét teljes hetet a hetedik hét eltelte után következő napig, azaz ötven napot, és akkor mutassatok be új ételáldozatot az Úrnak!
A hetedik hónap tizedik napján az engesztelés nagy ünnepe legyen! Nevezzétek szentnek ezt a napot, böjtöljetek, és mutassatok be égőáldozatot az Úrnak!
A hetedik hónap tizenötödik napjától fogva hét napon át
maroka, 2019. augusztus 01. csütörtök, 17:18
Izrael hétszáz lakás felépítését engedélyezi a palesztinoknak a ciszjordániai C övezetben
ugyanis az elmúlt négy évben ebben a zónában nem engedélyezték palesztinoknak új lakások felépítését.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet egyik forrása elmondta: a tervet a kormány elé beterjesztő Benjámin Netanjahu miniszterelnök azért ragaszkodott a palesztin lakások C-zónabeli engedélyezéséhez, mert az amerikai kormány nyomást gyakorolt rá.

Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök vezető tanácsadója és veje, valamint Jason Greenblatt, Trump közel-keleti megbízottja várhatóan a következő napokban Izraelbe érkezik, régóta ígért közel-keleti béketervük - amelynek neve az "évszázad alkuja" - előmozdítása érdekében.

A katonai rádió értesülése szerint várhatóan már a szeptember 17-re kiírt, előrehozott választások előtt bejelentik a terv politikai részleteit, noha ezt eddig csak az új kormány felállása utáni időszakra ígérték.

A The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság honlapja úgy értesült, hogy Donald Trump nem sokkal az izraeli választások előtt béke-csúcstalálkozóra
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 09:01
Az egészségbiztosítás, a rasszizmus és a fegyverviselés volt tíz amerikai elnökjelölt-aspiráns keddi vitájának
A vitát a CNN hírtelevízió rendezte meg, moderátorai is a televízió vezető munkatársai voltak. A több mint húsz elnökjelölt-aspiráns közül tízen vettek részt rajta, és elemzők már napokkal korábban úgy jellemezték a vitát, mint Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor "összecsapása".

Az elemzők által a demokrata párti tábor "vezető progresszív" politikusaiként aposztrofált Sanders és Warren mellett a keddi vitán részt vett még: Steve Bullock, Montana jelenlegi és John Hickenlooper, Colorado állam volt kormányzója, a minnesotai Amy Klobuchar szenátor, Tim Ryan ohiói képviselő, Pette Buttigieg, Bend indianai városka polgármestere, John Delaney marylandi és Beto O'Rourke texasi politikus, mindketten volt képviselők, valamint Marianne Williamson író.

A kétórás vita után percekkel a The New York Times című lap már közölte is a kimutatást: a legtöbbet Elizabeth Warren és Bernie Sanders szenátor beszélt. Jóllehet, a műsorvezetők igyekeztek minden elnökjelölt-aspiránsnak
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 07:04
Mabisz: kétmilliárd forint kár a múlt hétvégi viharok miatt
A közlemény szerint hétfő délutáni adatok alapján több mint ötezren fordultak a biztosítókhoz, a korábbi tapasztalatok alapján a következő két hétben a bejelentések száma a húszezret is meghaladhatja, a kifizetések összege pedig elérheti a kétmilliárd forintot.

A mostani bejelentések elsősorban a szélvihar, a felhőszakadás, a beázás, a villámlás okozta károkra vonatkoznak, de feltűnően sok a jégverések miatti kár is. A viharok a főváros mellett a Balaton térségében, Észak-Magyarországon és az Alföld középső részén okozták a legnagyobb károkat.

A Mabisz közölte: a májustól augusztus végéig tartó kiemelt viharszezonban a biztosítók ebben az évtizedben már 83 milliárd forintot meghaladó összeget fizettek ki a mintegy 1,15 millió bejelentésre a lakásbiztosítási szerződések alapján. Ezen időszak alatt a 2010-es év volt eddig a katasztrófáktól leginkább sújtott. Akkor 312 ezer bejelentésre 30 milliárd forintnyi kárt térítettek meg a társaságok.

A biztosítók arra kérik ügyfeleket, hogy amint
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 12:14
BÉT - Iránykeresés, kis emelkedés várható a nyitáskor
emelkedéssel indulhat kedden a kereskedés, de szerinte továbbra sincs átütő erő a hazai piacon.

Az elemző szerint az OTP árfolyamában a 12 400 forintos támaszra érdemes koncentrálni, mivel letörése esetén további csökkenés jöhet. A Mol továbbra is a 3000-3100 forintos tartományban mozoghat, nem várható nagyobb elmozdulás. A Richter grafikonján az 5000 és az 5300 forintos szintek határolják be a mozgást, míg a Magyar Telekom jegyzése ismét emelkedésnek indult, van esély a 445 forintos szint elérésére a következő napokban - írta kommentárjában Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40,96 pontos, 0,10 százalékos emelkedéssel, 41 006,44 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt. A vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben, 1,15 százalékkal a Magyar Telekom drágult. A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 3024 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 440
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:00
Rendkívüli intézkedéseket vezet be a Budapest Airport a következő napok csúcsforgalma miatt
A Budapest Airport pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Maccabi Európa Játékok, a Formula-1 Magyar Nagydíj és a Sziget fesztivál miatt is erős forgalomra lehet számítani a repülőtéren, az utasszám többször is átlépi majd a napi 50 ezres értéket.

A forgalom gyorsítása érdekében üzembe helyeztek egy újabb folyosót az utasbiztonsági átvilágításon és már működik a várakozási időt előrejelző rendszer is. Emellett a repülőtéren lehetőség van a korai poggyászleadásra: már a járat indulása előtt több órával le lehet adni a bőröndöket. A repülőtér üzemeltetője megerősített terminál üzemeltetéssel, biztonsági szolgálattal, parkolófelügyelettel és takarítói szolgálattal készül.

A közlemény szerint a Maccabi Európa Játékokra a sportolók és szurkolók már a július 29-i kezdés előtt megérkeznek. Szintén a jövő héten zajlik a Formula-1 Magyar Nagydíj, amely miatt nemcsak a menetrend szerinti, hanem a business jet forgalom is megnő. Augusztus első napjaiban a két rendezvényről
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 17:42
1/710
Képek, videók
andrej1 másolata.jpg
goldenapple
2016. július 04. hétfő, 09:50
Andrejeva Anete.jpg
picurcica
2009. december 29. kedd, 20:34
Andrej Rubljov.hu.jpg
rambobby
2007. február 21. szerda, 08:03
Andrejjja
bunnyedi
2006. szeptember 02. szombat, 09:58
Isu és Andrej
ajna6
2006. augusztus 30. szerda, 00:32
Nőszövetség elnöksége.
kmmmarika
2006. október 03. kedd, 10:54
koalíció-.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:37
Gyurcsány koalíció.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:16
koalíció.-.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:55
koalíció.-...jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:54
Gy. koalicio.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:08
koalíció
czko01
2009. július 18. szombat, 12:36
koalicio.jpg
biharijudit
2009. május 28. csütörtök, 07:55
Koalició 2005.jpg
picurcica
2007. július 01. vasárnap, 02:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.