Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 13:56 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés
BÉT-en.

A vezető részvények közül pénteken is jól tartotta magát az OTP, így a 10 ezer forintos szint felé veheti az irányt, mely fontos lélektani határ. A Mol a 2 ezer forintos támaszon zárt, innen jöhet kisebb korrekció felfelé, de továbbra is érdemes a támaszra figyelni, mert szignifikáns letörése esetén komolyabb tér nyílhat meg lefelé. A Richter árfolyamában intenzív negatív korrekció indult, az árfolyam letörte a 6800 forintos támaszt, amennyiben hétfőn is alatta marad, folytatódhat a csökkenés a következő napokban. A Magyar Telekom árfolyamában nincs érdemi változás, továbbra is a 380-400 forintos sávban mozoghat a jegyzés az elemző szerint.

A CIB elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy a globális piacokon pénteken és hétfőn reggel erősödött a kockázatkerülés az amerikai-kínai feszültségek éleződése miatt, így kis stagnálás vagy kis visszaesés várható. Hétfőn New York-ban és Londonban zárva lesznek a tőzsdék.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 443,60 pontos, 1,25 százalékos
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 08:31
Koronavírus - Maruzsa: június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek
felügyeletébe bevont intézmények köre, mivel eddig csak kijelölt iskolákban fogadták a tanulókat, most viszont mindenki a saját intézményébe mehet majd.

A köznevelési államtitkár azt is elmondta: azokat, akik lakóhelyüktől nagyobb távolságra jártak iskolába, most igény esetén a lakóhely szerinti iskolának is fogadni kell.

A tanév időszakában, június 2-15 közt elsősorban tanulást támogató, felzárkóztató programok szervezhetők az iskolákban, június 16-ától, a tanév befejezésétől pedig június 26-tól következő tanévre is készülhetnek már, de táborok, tematikus napok is rendezhetők - ismertette.

Az óvodák és a bölcsődék kapcsán Maruzsa Zoltán kiemelte: nem kötelező ezekbe az intézményekbe vinni a gyerekeket, a járványügyi helyzet alapos indoknak minősül, ha a szülő azt kéri, hogy gyermeke otthon maradhasson.

A köznevelési államtitkár közlése szerint az elmúlt napokban óvodai gyermekfelügyeleten a gyermekek mintegy tíz százaléka vett részt, és az igény napról napra nőtt az elmúlt
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 13:52
Az ember jellene legjobban a sötét napok alatt erősödik
,,Megemlékezem éjjel az énekeimről" (Zsolt 77,7).

Olvastam valahol egy kismadárról, amelyik soha nem énekelte azt az éneket, amit gazdája kívánt hallani, amíg kalitkáját fény vette körül. Megtanult egy-két hangot vagy néhány ütemet, de sohasem tanult meg egy teljes dalt, amíg kalitkáját be nem takarták és a napfényt ki nem zárták.
Sokan hasonlítanak ehhez a madárhoz, sohasem tanulnak éneket, amíg a sötétség árnyai meg nem jelennek. Emlékezzünk a következőkre: A mesebeli fülemüle kiénekli tüdejéből a tüskét, a betlehemi éjszakában hallották az angyalok énekét: ,,Éjfélkor pedig kiáltás hangzott: Jön a vőlegény! Gyertek elébe!" (Mt 25,6)
Valóban végtelenül kétséges, hogy az ember lelke mélyében igazán megismeri-e Isten szeretetét a maga gazdagságában és vigasztaló, megelégítő teljességében, amíg az ég be nem borul és fenyegetővé nem válik. A fény a sötétségből emelkedik föl, és a reggel az éjszaka méhében születik.
James Creelman egyszer utazott a Balkánon, keresve
kalmanpiroska, 2020. május 24. vasárnap, 08:02
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
arccal, határtalan büszkeséggel úgy mutatta be azoknak, akik még nem ismerték: Édesanyám! S aki így karonfogva együtt látta az országos nevű Pósa Lajost és a radnóti halk szavú, fejkendős öreg nénikét, az mind-mind ott érezte szívében a melegségnek, csodálatnak beszédes virágát és Pósa Lajos édesanyja iránt a köszöntő, átérzett tiszteletet.

Nagy távolságok választották el a költőt édesanyjától, de ő csak csüggött rajta igaz, őszinte, soha nem halványodó szeretettel. Tanúskodjanak erről a következő versek:

Mindig csak őt látom,

Mikor én a ringó
Bölcsőben feküdtem,
Mindig egy jó angyal
Őrködött felettem.

Altatgatott csókkal,
Altatgatott dallal...
Az én jó anyám volt
Ez az őrzőangyal.

Mikor fölébredtem,
Mindig csak őt láttam,
Örök szeretettel
a szívembe zártam.

Ha rajzolni tudnék

Ha rajzolni tudnék,
Képed lerajzolnám,
Imádságos könyvbe
Beköttetném anyám.
Ahányszor
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Koronavírus - Észak-Macedónia szerint még korai a határnyitás
ember fertőződjön meg egyszerre - vélik a szakemberek.

Észak-Macedóniában szerdáról csütörtökre 1839-ről 1858-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Az ország egészségügyi minisztere szerint korai még a határnyitás, a szabad mozgással ugyanis elveszhet mindaz az eredmény, amelyet eddig elértek. Észak-Macedóniába továbbra is csak engedéllyel lehet belépni, és az országot is csak megfelelő indokkal lehet elhagyni. Minden hazatérő kéthetes kötelező karanténba kerül. Észak-Macedónia szomszédai már a következő napokban és hetekben megnyitják határaikat.

Montenegróban az utóbbi 24 órában sem regisztráltak új fertőzést, több mint két hete nincs új eset, a járvány ideje alatt 324 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, és már csak egyetlen aktív eset van az Adria-parti országban. A járvány ideje alatt az országban tevékenykedő vállalatok több mint 40 százaléka állt le, 35 százalékuk pedig csak részben működött, míg a vállalatok 23 százalékában egyáltalán nem állt le a munka, igaz, egy részét otthonról végezték
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 10:21
Koronavírus - A francia hatóságok lefelé módosították a halottak számát
vizsgálat is indult idősotthonok ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és mások életének veszélyeztetése gyanújával. A feljelentéseket az elhunytak hozzátartozói nyújtották be - közölte kedd este a Párizshoz közeli Nanterre ügyészsége. Az eljárások a fővároshoz közeli Chaville, Clamart és Clichy-la-Garenne települések szociális intézményeiben március 25. és április 1. között egy 80 éves férfi, és három 90 év feletti nő elhalálozását érintik.

Didier Guillaume agrárminiszter jelezte, hogy a következő napokban visszatérhetnek Franciaországba a külföldi idénymunkások.

A franciaországi szerződéssel rendelkező európai uniós állampolgárokat beengedik a hatóságok a járványhelyzet miatt lezárt határokon, amennyibenmunkáltatóik szavatoljákbiztonságukat. A tárca jelezte, hogy az idénymunkások munka- és szálláskörülményeit ellenőrizni fogják.

"Gyakran hálótermekben altatják őket, egymás hegyén hátán, ez többé nem lehetséges" - mondta a miniszter a nemzetgyűlésben.

Miközben a klinikai
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 21:53
Koronavírus - Tovább csökken az elhunytak száma Belgiumban és Hollandiában
ebből 19 232-őt az elmúlt 24 órában - tették hozzá.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden azt közölte, a belga külügyminisztérium továbbra sem ajánlja a külföldi utazásokat.

Egyes uniós tagországok bejelentéseitől függetlenül Belgium részéről a vonatkozó ajánlások nem változtak, ami azt jelenti, hogy a nem halaszthatatlan külföldi utazások június 8-ig nem ajánlottak - közölte Arnaud Gaspard, a belga Külügyminisztérium szóvivője.

A napilap beszámolója szerint a következő napokban 1,7 millió sebészeti maszkot osztanak szét az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók között. Christie Morreale vallon egészségügyi miniszter bejelentése szerint a készlet több mint 40 százalékát az ország déli, francia nyelvű régiójának 602 idősotthonának lakói kapják. Vallóniában március 22. óta 5,8 millió sebészeti maszkot és 2,9 millió FFP2 kategóriájú védőmaszkot osztottak ki a szociális és egészségügyi szektor intézményei számára - közölte.

Hollandiában a helyi közegészségügyi
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 18:02
Koronavírus - Fertőzési góc az észak-morvaországi Darkov-bányában
"Tekintettel arra, hogy ez a nagyobb növekedés egy gócpont, az észak-morvaországi OKD bányaipari vállalathoz tartozó Darkov-bánya alkalmazottai, illetve családtagjaik megbetegedésének következménye, országos járványügyi szempontból nem bír nagy jelentőséggel" - kommentálta Madar az egészségügyi minisztérium legfrissebb csehországi adatait.

A bányászok nem tartoznak a legveszélyeztetettebbek közé, a lakosság leginkább veszélyeztetett csoportjait az idősek és a krónikus betegek jelentik - mutatott rá.

A bányaipari vállalatnál a múlt hét végén diagnosztizálták az első fertőzéseket. A cseh sajtó szerint nem kizárt, hogy a csehek az OKD-ban dolgozó lengyelektől kaphatták el a kórt, akik körében már korábban megjelent a fertőzés. Rastislav Madar szerint valószínűsíthető, hogy a következő napokban további bányászok kapják el a fertőzést.

Kedd délutánig Csehországban az egészségügyi minisztérium hivatalos kimutatása szerint 8604 ember fertőződött meg, a betegségből 5687-en már felgyógyultak. Az
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 17:22
Koronavírus - Szennyvíz elemzésével keresik a koronavírus nyomait
A külföldön már bevált módszer hasznos eszköz lehet a fertőzés megjelenésének, visszatérésének jelzésére a helyi terjedés korai szakaszában - mutatott rá keddi közleményében az ITM.

A koronavírus-fertőzések megjelenésével több kutatócsoport kezdte vizsgálni a kommunális szennyvizeket világszerte, hogy így becsüljék meg a koronavírus-fertőzések mértékét egy adott közösségen belül. Az Egyesült Államokban és Hollandiában már sikeresen kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó vírus nyomait a csatornarendszerből vett mintákban.

Egy városi szennyvíztisztító telephez több tízezer háztartásból kerül szennyvíz, így a fertőzöttek száma a hagyományos tesztekénél nagyobb mintában vizsgálható. A koronavírus jelenléte a tünetek jelentkezésénél sokkal rövidebb idő alatt, akár a megfertőződés utáni három napon belül kimutatható ezzel a módszerrel.

A szennyvízben található vírusnyomok elemzésével így a járvány helyi terjedésének korai szakaszában észlelhető a vírus megjelenése a közösségben. A megoldás a
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 13:01
Koronavírus - Tartósan ezer alá süllyedt a napi új fertőzések száma Németországban
tartani a járványt, ha az első hullám levonulása után a napi új esetek száma tartósan ezer alatt, a néhány százas nagyságrendben marad, a vírus úgynevezett reprodukciós rátája (R) pedig 0,75-nél stabilizálódik, azaz minden 100 új fertőzött átlagosan 75 embernek adja tovább.

A napi új esetek számára vonatkozó első feltétel az utóbbi tíz napon teljesült. A második feltétel egyelőre nem teljesült, de az R trendszerűen süllyed, hétfőről keddre pedig 0,87-ről 0,82-re csökkent.

Szakértők szerint a következő napokban dőlhet el, hogy sikerül-e a lakossági fertőzéshigiéniai óvintézkedésekkel és az egészségügyi hivatalok munkájával (fertőzöttek és gyanús esetek elkülönítése, a fertőzési láncolatok feltárása és megszakítása) hosszabb távon is ellenőrzés alatt tartani a járványt, mert fokozatosan országszerte újraindítják a vendéglátást és az idegenforgalmat. Főleg az eddig legjobban teljesítő tartományokban, Schleswig-Holsteinben és Mecklenburg-Elő-Pomerániában lesz szükség nagy óvatosságra, mert benépesülnek
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 12:01
Koronavírus - Ötéves kor felett minden brit jogosult a szűrésre tünetek esetén
hét hétben az addigi csekély hatókörű, szakosodott nagy-britanniai diagnosztikai kapacitást sikerült globális szinten is élenjáróvá bővíteni, és így lehetővé vált a koronavírus-szűrési jogosultság kiterjesztése minden eddiginél szélesebb körre.

A brit kormány április végére napi 100 ezer szűrés elvégzését tűzte ki célként, és ezt a kapacitást sikerült elérni, sőt a múlt héten volt olyan nap, amikor 130 ezernél több szűrést végeztek.

Boris Johnson miniszterelnök nemrégiben azt mondta, hogy a következő cél a napi negyedmillió koronavírus-szűrés elvégzéshez elegendő kapacitás megteremtése.

Matt Hancock egészségügyi miniszter a londoni alsóházban tett hétfői nyilatkozatában elmondta: a brit kormány ezentúl hivatalosan a Covid-19 betegség tünetei közé sorolja a lázzal kísért, újonnan kialakuló makacs köhögésen kívül a szaglás és az ízérzékelés elvesztését is.

Ennek alapján az új előírás az, hogy azoknak is legalább egyheti elkülönítésbe kell vonulniuk, akik e két tünetet észlelik magukon,
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:42
Nagy István: a magyar termékek vásárlása a magyar gazdaságot erősíti
számára a mezőgazdaság és az élelmiszerágazat stabil működése mindig is kulcskérdés volt, éppen ezért nagyon sokat tett annak érdekében, hogy a magyar emberek minél könnyebben juthassanak hozzá a hazai termékekhez.

Emlékeztetett, 2012-ben hívta életre a kormány a termelői piacokat, amelyekből ma már 300 létezik országszerte, és amelyeknek köszönhetően közvetlenül a termelőktől juthatnak hozzá az emberek a friss, jó minőségű, szezonális magyar termékekhez.

A kormányszóvivő kiemelte, ennek egy következő fázisaként, a veszélyhelyzet hívta életre a napokban elindult Termelői kosár elnevezésű weboldalt. Az online felületen gyakorlatilag egy virtuális világban lévő piac termékei között válogathatnak az érdeklődők. Meg lehet nézni a vásárolt termékeket, kiderül az értékesítő személye, és néhány kattintással az ország különböző pontjairól lehet vásárolni.

A termeloikosar.hu honlapon több mint 200 termelő kínálja csaknem 600 termékét a vásárlóknak. A rendszerbe a regisztrációt követően a termelők
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 18:22
1/739
Képek, videók
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
0pasik locsolnak hétfön.j
zsokica45
2016. április 30. szombat, 17:27
Aranyosi Ervin: Hétfőn
irmus
2015. február 09. hétfő, 07:35
ILDYKÓTÓL HÉTFŐN.jpg
rochlitzne
2015. január 19. hétfő, 11:35
Gizikétöl hétfön kaptam
csalogany13
2012. november 24. szombat, 08:53
műholdkép hétfőn este,par
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:31
Mosolyogj hétfőn.jpg
margoboszi
2012. október 13. szombat, 19:41
Mosolyogj Hétfőn.jpg
margoboszi
2012. október 07. vasárnap, 15:31
Mosolyogj hétfőn
cipello
2012. október 01. hétfő, 08:11
Mosolyogj Hétfőn.jpg
cipello
2012. szeptember 09. vasárnap, 20:19
Rózsika hétfőn küldte
csalogany13
2011. május 18. szerda, 10:44
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.