Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 03:09 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az MSZP törvénymódosító indítványba foglalja a Balatont védő javaslatait
Az ellenzéki országgyűlési képviselő elmondta, aktivistáik a következő napokban a tó körül gyűjtik a támogató aláírásokat annak elérésére, hogy a jövőben ne válhasson fizetőssé több szabadstrand, a vitorláskikötők maradjanak állami tulajdonban, a part menti övezeteket pedig ne lehessen "túlépíteni".

Molnár Zsolt emellett megismételte, pártja továbbra is kezdeményezi, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségekre tekintettel az ország valamennyi vízparti strandja váljon ingyenessé az idei szezonra, a kormány pedig kompenzálja az önkormányzatok így kieső bevételeit.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:32
Koronavírus - Míg Montenegróban tömeges tesztelésbe kezdtek, Koszovó nem tervezi, hogy nagy számban vizsgálná a
Szerbiában hétfőről keddre 18 360-ról 18 639-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Hétfőn 12 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 405-re nőtt. Az utóbbi néhány napban ugyan háromszáz alá csökkent a napi új fertőzöttek száma, Ana Brnabic kormányfő viszont közölte, hogy a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb arra számít, hogy néhány napon belül ismét megnő az esetszám, akkor jelenhetnek meg ugyanis a tünetek azokon, akik az utóbbi napokban tüntettek vagy tömeges rendezvényeken, ünnepségeken vettek részt. Közölte, a válságstábnak azt fogja javasolni, hogy szerdától Szerbia egész területén kötelező legyen a maszk viselése zárt térben, ez az előírás ugyanis eddig csak a járványgócokra volt érvényes.

Koszovóban egy nap alatt 4931-ről 5118-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Hat halálos áldozata volt a Covid-19 betegségnek az utóbbi 24 órában, ezzel 108-ra nőtt a halottak száma. A koszovói kormány nem tervez tömeges tesztelést ebben az évben, a
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 10:21
Koronavírus - Johnson: Nagy-Britannia ellenőrzése alá vonta a járványhelyzetet
járvány korábbi gócpontjában -, hanem az egész országban.

Johnson ugyanakkor azt javasolta a briteknek, hogy az idén nyaraljanak otthon, hiszen "ebben az országban is fantasztikus üdülőhelyek vannak, akár a tengerpartokon, akár máshol".

A brit kormányfő szerint egyre több tudományos érv támasztja alá azt is, hogy a szájmaszk viselése zárt helyiségekben, például az üzletekben komoly előnyökkel jár. Hozzátette: a brit kormány tanulmányozza a maszkviselés betartatásának lehetséges eszközeit, és a következő napokban többet mond majd erről.

Nagy-Britanniában jelenleg a tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájmaszk viselése, máshol nem.

Hétfőn a járvány terjedésének megfékezését célzó korlátozások újabb lépéseként kinyithattak Angliában a szépség-, a manikűr- és a tetoválószalonok, a szoláriumok, a gyógyfürdők és más olyan létesítmények, amelyekben a személyzet tagjai és a vendégek a kormányrendelet megfogalmazása szerint "közeli fizikai kapcsolatba" kerülhetnek.

Angliában folyamatosan
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:42
Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás
mindenütt tömegesen vannak jelen a szúnyogok.A középső és nyugati országrészben a lárvatenyészőhelyek mérete csökkent, azonban a Tiszán levonult kisebb áradást követően a folyó mentén továbbra is jelentős területeken képesek szaporodni, ezért ott elhúzódó ártalomra kell számítani - ismertette.

A kifejlett szúnyogok, amennyiben a környezeti feltételek megfelelőek számukra, négy-hat hétig maradnak életben - fűzte hozzá.

A szakemberek - folytatta - az összefüggő, nagy kiterjedésű tenyészőhelyekre a következő napokban légi úton juttatják ki a lárvák elleni biológiai irtószert. A baktérium által termelt speciális fehérje az alkalmazott dózisban csak a szúnyoglárvákra hat, így közvetlenül a vízi élőhelyeken alkalmazható.

Ugyanakkor, azokon a településeken, amelyeken már megjelentek a kifejlett szúnyogok, földi járműre rögzített úgynevezett melegködképző vagy permetezőberendezések segítségével irtják a vérszívókat - sorolta.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a lakosság is sokat tehet a
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 11:01
A koronavírus-járvány árnyékában emlékeznek a 25 évvel ezelőtt történt srebrenicai mészárlásra
videóüzenettel rótták le kegyeletüket, külföldi delegációk és diplomatát sem voltak jelen.

A megemlékezés keretében kilenc újonnan azonosított áldozatot temettek el, és ezzel 6652-re nőtt az ott eltemetett áldozatok száma.

A kelet-boszniai Srebrenica az 1992-1995-ös boszniai háború idején az ENSZ védelme alatt állt. A boszniai szerb csapatok 1995. július 11-én elfoglalták a várost, és a holland ENSZ-békefenntartók tétlensége mellett mintegy nyolcezer muzulmán férfit és fiút elhurcoltak, majd a következő napokban lemészároltak. A vérengzést, melyet a második világháború óta Európában elkövetett legszörnyűbb mészárlásnak tartanak, a hágai Nemzetközi Törvényszék több, háborús bűnösök ellen folytatott perben népirtásnak minősített.

A fő felelősként megnevezett Ratko Mladic hadseregparancsnok és Radovan Karadzic akkori boszniai szerb elnök évekig bujkált, de végül Szerbiában elfogták őket, és kiadták Hágának. Előbbit 40 év letöltendő börtönbüntetésre, utóbbit pedig életfogytig tartó
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 17:03
Béremelést kér a szociális dolgozók számára az LMP
Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányzat által használt számok "elfedik a valóságot". Ungár Péter hangsúlyozta, hogy ezért is invitálta vitára az ügyben Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.

Az a valóság, hogy a szociális szektor dolgozóinak több mint háromnegyede nem keres többet a garantált bérminimumnál, az átlagbér havi 200-210 ezer forint, harmincezer álláshely betöltetlen és szféra bérei a legalacsonyabbak az állami bérek között - hangsúlyozta a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök egy szerdai konferencián a munkaalapú társadalom kialakításáról beszélt, de a munkaalapú társadalomba elveibe nem fér bele, hogy az ilyen fontos feladatot végzők ne kapjanak megfelelő fizetést - szögezte le a képviselő.

Ungár Péter emlékeztetett, hogy az LMP korábban online petíciót indított az ügyben, amit eddig körülbelül 27 ezren támogattak, de a következő napokban papíron is gyűjteni
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:51
Elindult a srebrenicai békemenet
több újonnan azonosított áldozatot eltemetnek, azonban a pontos számot még mindig nem tudják a szervezők, több család ugyanis nem egyezett bele a temetésbe, mert a családtagjaikat csak néhány maradvány alapján azonosították a szakértők.

A kelet-boszniai Srebrenica a boszniai háború idején az ENSZ védelme alatt állt. A boszniai szerb csapatok 1995. július 11-én elfoglalták a várost, és a holland ENSZ-békefenntartók tétlensége mellett mintegy nyolcezer muzulmán férfit és fiút elhurcoltak, majd a következő napokban lemészároltak. A vérengzést, melyet a második világháború óta Európában elkövetett legszörnyűbb mészárlásnak tartanak, a hágai Nemzetközi Törvényszék több, háborús bűnösök ellen folytatott perben népirtásnak minősített.

Az áldozatok felkutatása máig folyik, újabb és újabb tömegsírokat fedeznek fel, és a maradványokból DNS-vizsgálattal azonosítják a halottakat. A hivatalos szerb álláspont szerint szörnyű bűncselekmények történtek Srebrenicában, de a gyilkosságokat nem lehet népirtásnak
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:52
Az igazi lélekvezető Pio atya
világ számára út, igazság, élet és tökéletes engesztelő áldozat."
Pio atya azonban nem sokáig élvezhette szerzetesi szolgálatait - a háború kitörésekor, hadköteles lévén, kénytelen volt bevonulni a seregbe. Felettesei, látván rátermettségének és gyakorlatlanságának hiányát, a legkevésbé kívánatos munkára osztották be őt - így lett belőle küldönc és laktanya-takarító. Ekkor volt alkalma először megismerkedni a bűnnel; itt tanulta meg, hogyan szeresse a bűnösöket. Későbbi tanításaiban minderről a következőket vallotta: "A bűnt el kell választani a bűnöstől. A bűnt lehet gyűlölni, de a bűnöst szeretni kell!"
Fél évvel behívása után megbetegedett, ezért katonai engedéllyel elbocsátották. 1918. szeptember 20-án feltűntek rajta Krisztus sebei, stigmái. "Keresztre feszítése" azonban már augusztus 5-én megkezdődött, amikor is kezein egyre csak növekvő szúró, égető fájdalom jelentkezett. Egyik gyóntatása alkalmával látomása támadt: egy mennyei személyiség jelent meg előtte, aki kezében egy hegyes szerszámot
maroka, 2020. július 03. péntek, 22:45
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
elszigetel és minden társadalmi tevékenységemben megakadályoz a MINDENKORI HATALMI MEGBÍZOTT!
1. sz. Hatalmi megbízott: KOVÁCS LÁSZLÓ. Tessék csak megnézni a videót, melyen látható KOVÁCS LÁSZLÓ, aki a PINCEBÖRTÖNÖK c. filmben, 59. perctől - oly szemrebbenés nélkül HAZUDIK.
- ,,Itt soha- soha semmiféle börtöncellák nem voltak. Itt mindig is kazánok voltak."
http://www.magyarvagyok.hu/videok/28-Film/62109-Pincebortonok-Dezs y-Zoltan-filmje.html

A mellékelt ÜGYNÖKLISTÁN a következő olvasható róla:
- ,,BM III/III-5-a. Alosztály [kiemelt objektumok védelme] Kovács László hadnagy II."
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/%C3%BCgy n%C3%B6klista/2080387171997268/

KOVÁCS LÁSZLÓRÓL A KÉP a szülőinek hitt ház kertjében készült és látható az az orgonabokor, amelyik alatt éjszakánként meghúztam magamat, amikor az ő parancsára kizártak a szülőinek hitt házból, akkor, amikor apa éjszakai műszakban
furaila, 2020. július 03. péntek, 01:44
Koronavírus - Brit közlekedési miniszter: hamarosan enyhül a karanténszabály
karanténelőíráshoz, a hatóságok Angliában ezer font (392 ezer forint) pénzbüntetést szabhatnak ki.

A brit turisztikai és a repülési ágazat legnagyobb vállalatai ugyanakkor élesen bírálták a karanténintézkedést és összehangolt jogi eljárást kezdeményeztek azzal a céllal, hogy bíróság kötelezze a kormányt a szabályozás visszavonására.

A karanténszabályokat a kormány háromhetente felülvizsgálja.

Az első felülvizsgálat hétfőn volt; a közlekedési miniszter várhatóan ennek eredményét jelenti be a következő napokban.

Az alsóháznak küldött hétfői írásos nyilatkozatában Grant Shapps leszögezte: a karanténelőírás is hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban a lehető legalacsonyabb szinten lehessen tartani a Covid-19 betegséget okozó koronavírus terjedését, és így segítette a járvány második hullámának kialakulása elleni védekezést.

A miniszter szerint a brit kormány mellett működő egyesített biobiztonsági központ (Joint Biosecurity Centre) - szoros konzultációban az angliai
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:03
Tizenhárom megyében folytatódik a szúnyoggyérítés a héten
Dóka Imre közleményében azt írta, hogy a következő napokban a Tisza csongrád-csanádi szakaszán, Békés megyében a Kőrösök mentén, a Balaton és a Velencei-tó nádasaiban végeznek légi biológiai szúnyoglárva-gyérítést. A Duna mentén jelenleg kisebb tenyészőhelyek vannak, ezeket földi technológiával kezelik majd.

A héten a Duna mentén a főváros nyolc kerületében, a Csepel-sziget térségében, valamint Baja és Mohács környékén a kifejlett szúnyogokat irtják a szakemberek, a Dunakanyar néhány településén pedig a változékony, szeles időjárás miatt korábban elmaradt kezeléseket pótolják. Továbbá szervezett beavatkozásra van szükség az Ipoly mentén, a szolnoki régióban, Békés megye több településén, a Balatonnál, a Velencei-tónál és Fejér megye több pontján.

A közlemény szerint az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt nőtt a csípőszúnyoglárva-tenyészőhelyek száma. A Tiszán és mellékfolyóin levonuló kisebb árhullám a lakosságot nem veszélyezteti, de az ártéri elöntések ideális élőhelyet jelentenek a
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:12
Lengyel elnökválasztás - Délig magas volt a részvételi arány
Igazságosság (PiS) erős szavazóbázisát jelenti és általában átlag feletti részvételi arányt jegyez -délig átlagosnál valamivel alacsonyabb,23,8 százalékos részvételt mértek. Az árvíz miatt a térségben két szavazóhelyiséget kellett átkölteztetni.

A szavazóhelyiségek országszerte 7 órakor nyíltak meg és 21 óráig tartanak nyitva. Korábbi felmérésekurnazárásig60 százalék körüli részvételi arányt jeleztek. A PKW elnöke, Sylwester Marciniak viszont vasárnapi sajtóértekezleten elmondta: amennyiben a következő órákban a délelőttiekhez hasonlóan alakul a részvétel, rekordmagassá válhat.

Az előző, 2015-ös elnökválasztás első fordulójában a jogosultak 49 százaléka járult az urnákhoz, a legmagasabb, 65 százalékos részvételt az 1995-ös elnökválasztáson mérték.

Összesen több mint 30,2 millióanjogosultak a szavazásra,közülük külföldön 374 ezren regisztráltak.

Idén a voksolás a koronavírus-járvány miatt vegyes, hagyományos és levélformában is lehetséges. Az utóbbi szavazási módszerre a lengyelországi
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 14:30
1/743
Képek, videók
Orbán- javaslata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
molnár gábor0704.jpg
maroka
2020. július 15. szerda, 18:25
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
SZKT-Molnár-Magda P.-Ábra
agica2004
2017. május 15. hétfő, 16:44
molnár imre.jpg
zsokica45
2017. május 09. kedd, 11:41
Botka-Molnár.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 13:24
szülinap molnár frigyesné
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:41
Molnár Emma
irmus
2016. augusztus 06. szombat, 18:35
MOLNÁR INCIKE
1vargaildyko
2016. június 07. kedd, 05:40
Molnár Incikétől
pommerevi54
2016. február 28. vasárnap, 21:59
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
Országgyűlési könyvtár
sanci81
2014. június 02. hétfő, 20:35
Országgyűlési Őrség.jpg
basikele
2012. december 30. vasárnap, 00:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.