Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 09:08 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Varga Mihály: jól megtervezett lépésekkel megerősödve kerülhet ki a járvány okozta válságból az ország
Kiemelte: ezt a célt szolgálják a Gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései, az idei és a jövő évi költségvetésben létrehozott hasonló elnevezésű alapok forrásai egyaránt, valamint azok a mostanihoz hasonló stratégiai együttműködési megállapodások, amelyeket a kormány az elmúlt években írt alá.

Európa második legnagyobb bútorkereskedelmi lánca, az MMXH Kft. a megállapodással hosszú távra tervezi a magyarországi jelenlétét, folyamatosan bővíti a beruházásait, ahogy a magyar beszállítók körét is. A cég részt vesz a duális képzésben, a jövőben magyarországi kutatás-fejlesztést is megvalósíthat - ismertette a tárcavezető.

A kormány 2012-ben döntött arról, hogy más szintre emeli az együttműködést a vállalatokkal, ekkor indultak a stratégiai megállapodások - emlékeztetett Varga Mihály. Rámutatott arra, hogy ezekkel a megállapodásokkal mindenki nyert: a nagyvállalatok, amelyek bővítették a magyarországi termelésüket, nyertek a munkavállalók, azóta jelentősen bővült a létszám, és nyertek a kkv-k,
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:51
Támogatta az Országgyűlés Gazdasági bizottsága az MNB új alelnökének kinevezését
gazdaságpolitikai eredményének nevezte a költségvetési és a monetáris politika közötti összhang megteremtését, mint fogalmazott, erre az összhangra lesz szükség a járvány következményeinek kezelésében.

Az első eredmények azt mutatják, hogy a hazai gazdaságpolitika gyorsan és hatékonyan tudott döntéseket hozni - hangsúlyozta, példaként említve a hiteltörlesztési moratóriumot.

Virág Barnabás a monetáris politikai intézkedések kapcsán kitért arra, hogy a jegybank március közepe óta célzott lépésekkel, gyorsan stabilizálta a járvány hatására kiakult turbulens környezetet, és olyan új intézkedéseket hozott, amelyekkel a kilábalás során folyamatosan támogatni tudja majd a magyar gazdaság növekedésének helyreállását. Ezek közül kiemelte a Növekedési hitelprogram új konstrukciójának elindítását.

Hangsúlyozta, a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a növekedési motorok beindításában az olcsó, stabil, kiszámítható hitelforrásoknak különösen fontosszerepe van.

Az alelnökjelölt úgy látja, hogy a
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:42
Koronavírus - Korlátozások nélkül átkelhetnek a határon a magyar és szlovén polgárok
állampolgár hazautazását tette lehetővé az országon keresztül, Magyarország pedig 34 szlovén állampolgárnak segített hazajutni. A szlovén kormánynak és a muraszombati kórháznak védőfelszerelést is küldött Magyarország, egy szlovén közvetítőn keresztül pedig több mint 200 lélegeztetőgép beszerzésére tudott szerződést kötni - ismertette a magyar külügyi tárca vezetője.

Jelezte: mindkét országban sikeres volt a védekezés a világjárvánnyal szemben, ez teremtette meg a lehetőségét annak, hogy "megfontolt lépésekkel a normalitás irányába menjünk vissza". Fontos szerepe volt a védekezésben a határokon is életbe léptetett korlátozó intézkedéseknek, de miután mindkét országban sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát, így lehetővé vált a határok újranyitása.

Szijjártó Péter hozzáfűzte: jelenleg négy átkelő van nyitva a két ország között, a tornyiszentmiklósi autópálya-, illetve közúti átkelő, továbbá a rédicsi és a bajánsenyei átkelő. Ötödikként kedden megnyitják a kétvölgyi átkelőt is, ami
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 16:22
Koronavírus - Csoportos létszámleépítést hajt végre a Budapest Airport
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy áprilisban az utasforgalom 99,3 százaléka kiesett, a tavalyi napi 44 ezer utas helyett háromszáznál is kevesebben fordulnak meg a ferihegyi légikikötőben.

Az előrejelzések szerint a határok újbóli megnyitása után gazdasági és egészségügyi okok miatt lassú forgalomnövekedés várható, ezért a budapesti repülőtér utasforgalma valószínűleg sem idén, sem a következő két-három évben nem fogja elérni a korábban prognosztizált 17 milliót, sem pedig a tavaly regisztrált 16 milliót.

A vállalat biztonságos és hatékony működését szem előtt tartva a Budapest Airport nem tudja fenntartani a 16-17 millió fős utasszámhoz mért dolgozói létszámot, ezért elkerülhetetlenné vált a létszámcsökkentés. Ez elsősorban azokat a munkaköröket érinti majd, ahol a forgalomcsökkenése miatt a munkavégzés is kevesebb.

A repülőtér létrehozott egy alapítványt, amely azokat a jelenlegi, vagy volt munkavállalókat támogatja,
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 20:13
Koronavírus - Április 20-tól lazítják a korlátozásokat Németországban
tájékoztatón.

Rámutatott, hogy a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) legutóbbi számításai szerint a március közepe óta bevezetett korlátozásokkal sikerült az 1 körüli szintre szorítani az úgynevezett reprodukciós rátát (R0 érték), ami azt jelenti, hogy egy fertőzött átlagosan már csak egy további embernek adja tovább a vírust. (Az RKI számításai szerint ez a ráta a február 25-én kezdődött járvány első szakaszában az 5-öt, néha a 7-et is elérte.)

Ez komoly siker, de csak "apró lépésekkel" lehet haladni tovább, mert ha az R0 1,3-ra emelkedik, akkor már júniusra túlterheli az egészségügyi ellátórendszert a betegek tömege. Ha az R0 1,2-re emelkedik, akkor júliusra terhelődik túl a rendszer, ha pedig 1,1-re, akkor októberre nem lesz elég kapacitás a betegek ellátására - fejtette ki a kancellár.

Markus Söder bajor miniszterelnök, a tartományi kormányfők konferenciájának - állandó egyeztető testületének - soros elnöke kiemelte, hogy a lazítás mellett az ellátórendszer és a járványügyi
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 20:43
Koronavírus - Csökkent a halottak száma egy nap alatt, nőtt a diagnosztizált fertőzötteké Olaszországban Sárköz
azt bizonyítja, hogy "széles a nem azonosított, tünetmentes pozitívak száma" - jelentette ki. "Hatalmas veszélyt jelentene a korlátozó intézkedések hirtelen feloldása" - jegyezte meg Ranieri Guerra. Azt tanácsolta a római kormánynak, hogy a következő időszakban földrajzi térség, életkor, munkavégzés szerint oldja az óvintézkedéseket. A WHO szakértője szerint az a legjobb módszer, ha hétről hétre enyhítik a korlátozásokat, mivel így ellenőrzés alatt tudják tartani a helyzetet, esetleges korrekciós lépésekkel.

Ranieri Guerra szerint a világ egyes övezeteiben felcsillant a remény a fertőzés megfékezésére, a vészhelyzet azonban maximális szintű maradt.

Hozzátette, a WHO nem érzi úgy, hogy bármiért is felelősség terheli. Emlékeztetett, hogy a szervezet nem országok feletti intézmény, és a tagállamok együttműáködésével és az általuk szolgáltatott adatok alapján jár el.Ranieri Guerra az amerikai elnök Donald Trump korábbi kijelentésére reagált, miszerint a washingtoni kabinet a WHO-nak nyújtott
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 20:03
Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely szabad, zöld és szolidáris Budapestet célzó programot hirdetett
egy tíz kilométer hosszú "zöld folyosóval" kapcsolnák össze. Budapestnek a klímaváltozás elleni küzdelemben is az élen kell járnia, ezért a közgyűlésnek minél hamarabb "klímavészhelyzetet" kell hirdetnie - tette hozzá.

Az ellenzéki jelölt úgy fogalmazott, jelenleg túl sok az autó Budapesten, ami a város hibája. A városvezetésnek ezért egyre több korszerű, kényelmes alternatívát kell állítania az autózással szemben - mondta Karácsony Gergely, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy "okos, apró lépésekkel" csökkentenék a tömegközlekedés árát, egyik első lépésükkel például ingyenessé téve azt a 14 év alattiaknak.

Karácsony Gergely beszéde végén mítosznak nevezte, hogy a kormány és a Fidesz "pénzt hoz Budapestre", szerinte az valójában éppen fordítva van. A Budapesten megtermelt javak mindössze 2 százaléka marad a fővárosnál, aminek eredményeként a városnak most is saját erejéből kell gazdálkodnia - mondta. Karácsony Gergely annak a reményének is hangot adott, hogy az Európai Unió következő
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 16:12
Kamatdöntés - Elemzők: továbbra is marad a laza monetáris politika
sem módosították a monetáris kondíciókat, azt sugallja, hogy a jegybank (kihasználva a külső környezet által generált mozgásteret, a nagy jegybankok "galamb" fordulatát) egy szintig tolerálja a magasabb inflációt. Amíg nem alakulnak ki piaci feszültségek (például gyors forintgyengülés), vagy nem romlanak érdemben az inflációs kilátások, nem gyorsít a normalizálási tempón.

Az adatvezérelt üzemmódban lévő monetáris politika várhatóan továbbra is csak a minimálisan szükségesnek látszó szigorító lépésekkel fog előrehaladni - tették hozzá.

Varga Zsombor, az Erste Bank junior makrogazdasági elemzője úgy fogalmazott: "a keddi kamatdöntő ülés a szeptemberi, Inflációs Jelentésre támaszkodó nagyobb jelentőségű ülés előtti állásfoglalásnak tekinthető". Ennek megfelelően a jegybank korábbi üzeneteit hangsúlyozta.

Összességében a magyar monetáris politika jellege támogató marad, ezzel összhangban pedig a kedvező hitelezési kondíciók magas beruházási számokat vetítenek előre az MNB előrejelzésé alapján.
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 17:01
Éves szinten 3,5 százalék körüli inflációra számítanak az elemzők
Gergely.

Jobbágy Sándor, a CIB Bank elemzője csökkenő, de továbbra is 3 százalék fölötti inflációra számít a következő hónapokban. Megjegyezte, a monetáris politikai kilátások szempontjából a következő negyedéves Inflációs jelentésben látható maginflációs előrejelzések, illetve az Európai Központi Bank (EKB) következő hónapokban érkező döntései lehetnek irányadóak. Az "adatvezérelt üzemmódban" lévő monetáris politika várhatóan változatlan feltételekkel, illetve csak a minimálisan szükségesnek látszó szigorító lépésekkel halad előre.Varga Zsombor, az Erste Bank junior makrogazdasági elemzőjekifejtette: az MNB által kiemelten figyelt adószűrt maginflációs mutató 3,5 százalékra mérséklődött júniusban a májusi 3,7 százalékról. A maginflációs tételekben tapasztalt enyhe csökkenés összhangban lehet a jegybank várakozásával, miszerint az eurózóna lanyhuló inflációs nyomása kontroll alatt tarthatja az áremelkedést erősítő hazai tényezőket, például az erős fogyasztói keresletet, így a jegybanknak a
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 14:01
Kamatdöntés - Londoni elemzők: az MNB óvatos lépésekkel jelezheti a piacnak a normalizáció kezdetét
Paul Fage, a TD Securities globális befektetési tanácsadó csoport londoni részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza kiemelte, hogy az MNB által 2016 októberében indított devizaswap-programból eredő likviditásállomány egy ideje kétezer milliárd forint környékén mozog.

A TD Securities várakozása szerint az MNB ezt a likviditástömeget szűkíti majd, de a cég valószínűsíti azt is, hogy a magyar jegybank a jelenlegi swap-tranzakciók közül legalább néhányat megújít.

A ház számításai szerint ugyanis, ha az MNB egyszerűen hagyná kifutni a mostani swap-állományt, a programból eredő forintlikviditás-állomány a második negyedév végéig hozzávetőleg 900 milliárd forintra csökkenne, és ez a TD Securities által vártnál nagyobb mértékű likviditás-visszavonást jelentene.

A cég londoni főközgazdásza szerint várható ugyanakkor az MNB egynapos betéti eszközéből kiszorítandó likviditástömeg csökkentése.

A monetáris tanács által az idei első negyedévre megcélzott átlagos kiszorítandó
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:42
Lengyelország harmadik legnagyobb szolgáltatóközpontjában, Wroclawban avatott fel konzulátust Szijjártó Péter
"Ezekkel a képviseletnyitásokkal szeretnénk nyilvánvalóvá tenni, hogy egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk Lengyelországhoz fűződő kapcsolatainknak" - jelentette ki a miniszter.

Közölte, a wroclawi konzulátusnak az lesz a feladata, hogy a gazdasági, a kereskedelmi, az idegenforgalmi és a kulturális kapcsolatokat gyorsan és nagy lépésekkel fejlessze. A lengyel-magyar kereskedelmi forgalom tavaly rekordot döntött: 10,2 milliárd eurót ért el. Lengyelország mára Magyarország negyedik legnagyobb kereskedelmi partnerévé vált, és ebben mind Alsó-Sziléziának, mind Wroclawnak döntő szerepe volt - mondta.

Kifejtette, a wroclawi képviseletnyitás mellett fontos érv volt az, hogy ebben a városban 300 ezer céget jegyeztek be, amelyek közül nagyon sok a fiatal, kreatív, startup jellegű vállalkozás. Fontos érv volt az itt működő fantasztikus egyetemi struktúra, az egyre nagyobb kutatás-fejlesztési potenciál, valamint hogy Wroclaw mint új nagy szolgáltatóközpont építőipari beruházásokat vonz -
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 11:41
Krónika 1. rész (napirend előtt: munkaidő-beosztás)
törvényjavaslat célja, hogy aki akar és tud, az dolgozhasson és az meg is érje neki. Ezért támogatja a kormány, hogy a dolgozók önként vállalt munkavégzésre kapjanak lehetőséget - közölte.

Szerinte ha valaki az ellenzéki felszólalásokból indul ki, akkor azt hiszi, hogy Magyarország egy folyamatosan pusztuló hely, de ezt cáfolják a többi között a foglalkoztatási adatok, a bérek emelkedése, a nyugdíjak értékének növekedése. Magyarország olyan hely, ahol meg kell küzdeni a jobb életért, de amely kis lépésekkel, jó irányba halad - tette hozzá.

Az államtitkári felszólalás közben ellenzéki képviselők folyamatosan bekiabáltak, mire az ülést vezető Hiller István csengetett, Dömötör Csaba azonban azt mondta, bírja a hangzavart, és nem irigyli a parlamenti alelnököt a pártja miatt. A szocialista politikus azt kérte az államtitkártól, tartózkodjon az Országgyűlés alelnökének bírálatától.DK: a tűzifa-támogatást nem kapták meg az érintettekVarju László (DK) azt tette szóvá, hogy a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 09:41
1/20
Képek, videók
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:46
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
megtervezve.jpg
sarkany52
2007. október 16. kedd, 23:10
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
Kiemelten KBM vagyunk!
zoldkaszino
2011. január 07. péntek, 05:32
Kiemelten/garmond
kilofalok
2010. május 08. szombat, 22:09
szolgáljatok cicusok.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 13:23
Mostani árajánlat
honapmunkai
2014. január 31. péntek, 13:21
Goya a Prado mostani bejá
szagosbukkony
2013. március 02. szombat, 22:35
Kolibri fiókák mostani ké
margoboszi
2012. július 02. hétfő, 16:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.