Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:23 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Doppingolásért nyolc évre tiltották el a román súlyemelő Európa-bajnokot
A kétszeres Európa-bajnok a hosszadalmas - fellebbezésekkel tarkított - eljárási procedúra lezárása nyomán kapta meg csak most a fegyelmi büntetését, amely megbukásának időpontjától, 2018 végétől érvényes.

A 27 éves súlyemelő harmadszor vesztett rajta meg nem engedett szer igénybe vételén. Az első esetben a moldovai születésű Iovu 2012-ben, Londonban szülőhazája színeiben nyert bronzot az ötkarikás játékokon a nők 53 kilogrammos kategóriájában, utóbb azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megfosztotta őt érmétől. A következő évben - országváltást követően - már Azerbajdzsánt képviselve bukott meg egy doppingteszten. A 2018-as türkmenisztáni világbajnokságon már aktuális hazájának, Romániának szerzett harmadik helyet lökésben az 55 kilósok súlycsoportjában, de a vébén adott mintájában megint tiltott szert találtak, ezért bűnhődik most a nyolc esztendőre szóló eltiltással.

Iovu az Európa-bajnoki címeit 2012-ben és 2016-ban szerezte.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 18:32
Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz és az útdíjfizetési szolgáltató
szakember.

A hat regionális közlekedési központot idén ősszel integráló Volánbusz Zrt. elnök- vezérigazgatója, Dávid Ilona a közlemény szerint elmondta: "az integráció jelentősége nemcsak a területileg eltérő tevékenységek és informatikai rendszerek összehangolásában, egységesítésében vagy a párhuzamosságok megszüntetésében rejlik; ugyanilyen fontos az állami forrásokkal való takarékosabb gazdálkodás és a hatékonyabb működés is."

A vállalatok döntően decemberben vásárolják meg járműveikre a következő esztendőre érvényes e-matricáikat, mivel ezek árát költségként még az adott évre el tudják számolni.

Kiemelték, a 2020-ra szóló úthasználati jogosultságokat még most sem késő megváltani. A NÚSZ nagyvásárlói programja nyitott, ahhoz nem állami tulajdonban lévő cégek is csatlakozhatnak, de azokra a kisvállalkozásokra is gondoltak, amelyek nem rendelkeznek nagyobb járműflottával. Nekik - az autósokhoz hasonlóan - a NÚSZ Zrt. az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol tranzakciós díj nélkül,
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 10:51
Luca-napi búzaültetés
Luca-napi búzaültetés és Luca kalendáriuma

Luca napjához köthető a búzaültetés. Ezen a napon kis tálkába búzát szórt a háziasszony, amit karácsony napjáig öntözgetett, s minél magasabbra hajtott ki, s minél jobban kizöldült addigra, annál bővebb termést jósoltak a következő esztendőre. Belsejébe mécsest, gyertyát volt szokás helyezni.

A búza zöldje az adventi remény beteljesülését, fénye a Megváltó érkezését volt hivatott hirdetni, maga a búza pedig az élő kenyeret, Jézust jelképezte.
A Luca naptól karácsonyig terjedő időszakban időjárásjóslásra alkalmas praktikákat űztek, ennek a tizenkét napnak az időjárásából következtettek ugyanis az elkövetkező egy évre. Úgy vélték, hogy amilyen az első nap, olyan lesz az eljövendő év első hónapja, amilyen a második nap, olyan a második hónap és így tovább. Ezt nevezik Luca kalendáriumának .
liliana01, 2019. december 13. péntek, 17:23
NOVEMBER – SZENT ANDRÁS HAVA – ENYÉSZET HAVA
NOVEMBER - SZENT ANDRÁS HAVA - ENYÉSZET HAVA

November régi magyar neve a hónap lejelentősebb szentje után SZENT ANDRÁS HAVA, de Enyészet havának, Nyilas havának is nevezik. A Nyilas csillagászati hónap kezdete.

Ez a hónap a gazdasági év zárása, állatok behajtása, pásztorünnepek ideje:
Az őszi időszakban több napot is úgy tartunk számon, mint a gazdasági év zárónapját: Mihály (szeptember 29.), Vendel (október 20.), Dömötör (október 26.), Márton (november 11.) és András (november 30.). A mezei munkák lezárásához, a tavasztól őszig a szabadban, a falutól távolabb legeltetett jószág (szarvasmarha, disznó, juh) behajtásához ünnepi mozzanatok társultak. A pásztorok napokig tartó mulatságot rendeztek, ekkor fogadták föl őket a következő esztendőre (pásztorfogadás), akárcsak a cselédeket.

Erzsébet, Katalin és András napja körül meg nem állt a tánc, a mulatozás: lakodalmat, bálokat
koszegimarika, 2019. november 03. vasárnap, 23:40
Önkormányzat 2019 - Kósa Lajos: a lakosság négyötöde szavazhat a Fidesz-KDNP jelöltjeire az önkormányzati válas
vezetője közölte, hogy a párt 20 fős megyei listáját elfogadta a területi választási bizottság.

Mint mondta, a következő ciklusban folytatni kívánják a szerinte sikeres elmúlt öt év gyakorlatát, hiszen a megyei közgyűlés által felügyelt Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében csaknem 60 milliárd forint forrás érkezett Békésbe, s ezeknek a támogatásoknak köszönhetően a beruházások többsége már megvalósult, vagy folyamatban van. Az elnök kifejezte meggyőződését, hogy a következő öt esztendőre is abszolút többséget szerez a Fidesz-KDNP a 17 tagú testületben.

Herceg Tamás, a Fidesz-KDNP megyei választmányának az elnöke arról szólt, hogy a kormányzó párt a megye 75 településéből 48-ban állított saját jelöltet, míg további négyben támogatja a függetlenként indulókat.

Az elnök, aki egyben Békéscsaba és térségének országgyűlési képviselője is, a Zalai Mihály által jelzett és a megyébe érkezett TOP-os források volumenéhez hozzászámolta a Békéscsabának juttatott támogatásokat is. Így
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:22
Idézet Erdő Péter bíborostól karácsonyra
"...Amikor az édesapa vagy a legidősebb testvér imát mondott a karácsonyfa alatt, megköszönte Jézusnak az évet, bocsánatot kért minden hibáért és kérte a segítségét a következő esztendőre. Ilyenkor volt itt az ideje annak, hogy az ünnep fényében nézzünk előre és keressük a helyes utat, további életünk irányát. Mint a napkeleti bölcsek, akik egyszer meglátták a csillagot, és elindultak, hogy megkeressék a megváltót...."
maroka, 2018. december 19. szerda, 22:28
Agrárkamara: beváltotta a reményeket az országos jégkármérséklő-rendszer
A kamara által működtetett hálózat 986 talajgenerátora a védekezési szezonban átlagosan egyenként 87-szer lépett működésbe és 479 órán keresztül üzemelt. A jégkár aránya a bejelentett mezőgazdasági káron belül 13 százalék volt, míg tavaly ez az érték elérte a 37 százalékot is.

Győrffy Balázs emlékeztetett arra, hogy az idén május 1-jén indult az Országos Meteorológiai Szolgálat adataira építő országos jégkármérséklő-rendszer és szeptember végéig tartott a védekezési szezon.

Bejelentette, hogy az egyre szélsőségesebb időjárásra tekintettel jövőre a tervek szerint előbb, április 15-én indítják a jégkármérséklő-rendszert.

A NAK elnöke elmondta, hogy az idén az elmúlt 30 év legzivatarosabb tavasza és nyara volt. A villámlások száma 4 százalékkal nőtt május-szeptember között az előző évihez képest, és átlépte a 2,9 milliót, ami majdnem kétszerese volt az elmúlt 4 év átlagának.

Hozzátette: egy átlagos májusi hónapban 5-7 napon van zivatar, ez az idén 27 nap volt, júniusban és júliusban
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 10:41
Ötmilliárd forint feletti árbevételt vár idén is a Szarvasi Mozzarella Kft.
Az olasz típusú sajtokat több mint 25 éve gyártó cég 1996-ban került magyar családi tulajdonba, és naponta 100 ezer liter tejet dolgoz fel. Évente 4,5 millió kilogramm sajtot állítanak elő, több mint 95 százalékát Magyarországon értékesítik, piacvezetők a saját kategóriájukban.

A szükséges alapanyagot az üzem 20 kilométeres körzetében működő tejtermelő gazdaságoktól szerzik be, a feldolgozás mennyisége elérte a gyár teljes kapacitását. Ezért a gyártás minőségi és mennyiség növelése érdekében pályázatot nyújtottak be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz (GINOP), amelynek sikere esetén milliárd forintos nagyságrendű fejlesztést terveznek. Addig is készülnek a következő esztendőre, s mint mondta egy új "meglepetés termékkel" is elő fognak rukkolni, ám erről egyelőre nem kívánt részleteket elárulni.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 10:11
A néhai bárány
amott fordul ni, a Périék pajtájánál! Nosza, szaladj hát utána, öreg láda!

Nézték egy darabig, hogy majd csak előbukkan a kanyarodónál, de meg nem láthatták. Elnyelte nyilván a sötétség, vagy hogy talán Sós Pál uram fogta ki útközben a csáklyával...

Hanem hát azt mondja őkigyelme, hogy ott volt ugyan, de színét se látta a jószágnak, ami úgy is van akkor, ha olyan módos, tekintélyes ember állítja, ki már az idén is kevesellte a mezőbírói hivatalt, mert öregbíró lesz, ha élünk, esztendőre ilyenkorra.

Ámbátor, ha már szóba jött az a bárány, mégis furcsa eset, hogy míg a felsővégen mindenki tud róla, Sós Pálék kertjénél egyszerre nyoma vész, az alsóvégiek közül már nem látta senki.

Amennyi itt a rossz nyelv, még mindjárt másnap, ott a hálaadó misén is csak addig pihentek, míg az imádságoskönyvek leveleit nyálazták, ahol pedig az Úr kímélő kegyelmét kellett volna inkább megköszönni, amiért nem sújtotta a falut... de amennyi itt a rossz nyelv, százan is kinyújtják
evavicus, 2018. április 03. kedd, 23:29
Választás 2018 - Trócsányi: meg kell őrizni nemzetközi reputációnkat
van véleménye". Kérdésre válaszolva jelezte, hogy "életbevágóan fontos" az európai uniós tagság, ami azonban "nem azt jelenti, hogy bólogatunk".

Kilépésről szó sem lehet - jelentette ki szintén kérdésre válaszolva a miniszter, megemlítve, hogy a Brexittel Magyarország egy szövetségest veszített el, hiszen Nagy-Britannia sem osztotta az európai egyesült államok vízióját.

Hangsúlyozta: a kampányban a kormányzat 2010 és 2018 közötti tevékenységéről kell számot adni, amikor a következő négy esztendőre kérik a választópolgárok bizalmát. Megjegyezte, hogy a Fidesz 2010-ben "hihetetlen gazdasági, politikai és morális válságban" lévő ország irányítását vette át.

Példaként hozta fel, hogy a jelenlegi több mint triplája, 9 százalékos volt a költségvetési hiány, korrupció, az államfő és a kormányfő közötti küzdelem, valamint kormányzati bizonytalanság jellemezte a viszonyokat; utóbbi példájaként azt hozta fel, hogy nyolc év alatt három kormányfő és öt igazságügyi miniszter váltotta egymást.

Ezzel
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 20:52
Videó -Minden kedves látogatómnak szép jó estét kívánok.
A szilveszteri szokások közös célja, hogy a következő esztendőre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsoljanak. Különösen fontos szerepet kapnak az e naphoz kötődő zajkeltő szokások; ezekkel az ártó, rontó erők háztól való távol tartása a cél. Eszközei igen változatosak, régebben karikás ostor, duda, csengő, kolomp, manapság a petárda és a duda hivatott elűzni a rontást.
kirscha, 2017. december 30. szombat, 18:29
Tallóztam
Szilveszterkor és Újév napján mindenki küldözgeti a viccesebbnél-viccesebb sms-eket. Most bemutatjuk a legjobb üzeneteket, amiken mindenki szakad a röhögéstől!
Szellemes SMS-ek a barátainknak (és persze a főnöknek):Havas téli lepedő borítja a tájat, ilyenkor jó pezsgő serkenti a májat. Sült malacka vándorol, surran a bendőbe, kívánok minden jót az Új Esztendőre! BÚÉK!Buborék van a pohárban, malac repül a szobában, pezsgőt inni most nem szégyen, önts úgy is, ha nem kérem! Ma még nagy bulit csinálok, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!Lágy esőben, tömör ködben, pityókásan, mély gödörben, Szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árok partján, átölelem a világot, Boldog Új Évet Kívánok!Kívánok neked 12 hónap egészséget, 53 hét szerencsét, 365 nap nyugalmat, 8760 óra szerelmet és 525.600 boldog percet!!! B.Ú.É.K.Újévi kismalac csülke lóg a szádba, hajnali 6 előtt ne kerülj az
horvathnemagdi, 2017. december 27. szerda, 13:54
1/22
Képek, videók
spanyol_e_b- bajnokok0125
maroka
2020. január 25. szombat, 20:38
Az igazi bajnokok.....jpg
pacsakute
2013. április 27. szombat, 12:01
Az igazi bajnokok....jpg
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:29
A bajnokok is voltak kezd
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:35
erőemelő bajnokok.jpg
dnemethk
2011. november 29. kedd, 19:16
VB bajnokokat Szegednek.j
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 15:24
VB. Spanyol v.bajnokok.jp
agica2004
2010. július 12. hétfő, 15:56
rock a.roll bajnokok..
jovirita
2008. szeptember 13. szombat, 16:50
A Bajnokok 009.jpg
szilagyi1004
2008. augusztus 14. csütörtök, 21:44
az Én Bajnokom
tuncsike
2008. május 01. csütörtök, 06:32
doppingolás.jpg
agica2004
2012. január 31. kedd, 13:28
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.