Belépés
2020. június 01. hétfő | 23. hét | 153. nap | 22:29 | Tünde
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Online rendszert indít el Kína a koronavírus terjedésének előrejelzésére
Az északnyugat-kínai Kanszu tartomány székhelyén található Lancsou Egyetem innovációs központjának kutatói által kidolgozott rendszer hétfőtől kezdve 30 napon át jelzi előre, hogy a világ 180 országában naponta hány újabb fertőzéses eset bukkanhat fel. Az előrejelzéshez olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint az éghajlati és környezeti körülmények, a népsűrűség, valamint a helyi kormányzatok által alkalmazott járványügyi óvintézkedések - mondta Huang Csien-ping, a központ igazgatója.

A rendszert három hónap alatt fejlesztették ki a meglévő, regionális járvány-előrejelzési modell alapján. A kutatók megfigyelései szerint az új koronavírus a leghatékonyabban 5 és 15 Celsius-fok között terjed, a világszerte észlelt fertőzéses eseteknek ugyanis mintegy 60 százalékát regisztrálták ebben a hőmérsékleti tartományban.

A rendszer a műholdak által jelzett nitrogén-dioxid-szintet is számításba veszi, az ugyanis a járványügyi óvintézkedések hatásait tükrözi a kutatók szerint. "A nitrogén-dioxid a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:13
A kollagén mint csontsűrűség-növelő
A kollagén a kötőszövetek és a szervek egyik fő építőköve. Olyan, mint egy ragasztó, amely a szöveteket együtt tartja. De nemcsak ebben van kiemelkedő szerepe, hanem számos, speciális egészségügyi előnyt is élvezhetünk általa.

Az emberi szervezet képes a kollagéntermelésre, de a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk, így ügyelnünk kell a pótlására.

A kollagén egészségesebb megjelenésű bőrrel ajándékoz meg bennünket, hiszen csökkenti a foltok és a ráncok megjelenését, csökkenti a bőr szárazságát, javítja a bőr rugalmasságát és jelentősen lelassítja a sejtek öregedését.

Kollagén rendszeres szedésével csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Manapság sokan szenvednek valamilyen szív- vagy érrendszeri megbetegedésben, pedig a kollagén megakadályozza az artériák merevségét. A merev artériák magas vérnyomással és plakk-képződéssel járnak együtt. A kollagén növelheti az egészséges HDL-koleszterin mennyiségét a vérben. A HDL magasabb
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 20:20
A kollagén javíthatja az egészségi állapotot
A kollagén a kötőszövet egyik fő építőköve. Nagyon fontos a csontok, az erek, az izmok, az ínszalagok, az inak, a porc, a haj, a köröm és a bőr számára. Olyan mint egy ragasztó, amely a szöveteket egyben tartja. Az emberi test képes a saját kollagéntermelésre, de táplálékkal is bevihetünk kollagént a szervezetünkbe.

Mégis milyen szerepet tölt be a kollagén? A kollagén csökkenti a bőrön megjelenő foltok és ráncok megjelenését, csökkenti a bőr szárazságát, javítja a bőr rugalmasságát és lassítja a sejtek öregedését. A kollagén javítja a haj és a körmök minőségét is.

Az ízületi betegség egy komoly, fájdalmakkal járó betegség. A kollagén nagyon hatásos lehet a fájdalom enyhítésében és az ízületek funkcióinak javításában. A kollagén nem csupán elfedi a fájdalmat, de bizonyíték van rá, hogy csökkenti az ízületi gyulladást és elősegíti az ízületi porcok egészségének fenntartását.

Kollagén szedésével csökkenthető a szívbetegség kialakulásának a kockázata. A kollagén megakadályozza,
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 20:18
A vadon élő emlősök nőstényei tovább élnek, mint a hímek
Ez az eredmény jóval nagyobb eltérést mutat, mint amit korábbi tanulmányok találtak az embereknél, ahol a nők átlagosan 8 százalékkal élnek tovább a férfiaknál - emlékeztetett rá a BBC hírportáljának cikke.

A tudósok úgy vélik, a vadon élő nőstény és hím állatok élettartama közötti különbség a nemekre jellemző tulajdonságok kombinációjától és a környezeti tényezőktől függ.

Az emberi populációkban a nők tovább élnek a férfiaknál, ezt támasztja alá, hogy a 110 éven felüliek közül tíz emberből kilenc nő. A kutatók szerint ez a minta az első hiteles születési nyilvántartások megjelenése, a 18. század óta jellemzően megfigyelhető.

Az állatfajokkal kapcsolatban az adatok, köztük a vadon élő emlősök nagyszabású felméréseinek hiánya miatt eddig nem álltak rendelkezésre hasonló összegzések.

Most azonban egy nemzetközi kutatócsoport megvizsgálta a nemekre jellemző halálozást 101 vadon élő emlősfajnál.

Az elemzett populációk 60 százalékában a nőstények túlélték a hímeket, átlagosan 18,6
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 14:02
Csökken az autisták aránya a gazdag és nő a szegény amerikai családokban
A Journal of Autism and Developmental Disorders című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerzői felvetik a lehetőségét annak, hogy a gazdagabb területeken élő szülők sikeresen csökkentik a környezeti tényezőket, amelyek hozzájárulhatnak az autizmus kockázatához vagy más lépéseket tesznek azért, hogy az autizmus spektrumzavar súlyosságát mérsékeljék. A szerzők szerint ennek ellenére a kutatás eredménye aggasztó gazdasági és faji megosztottságot tükröz.

"Miközben az autizmust egykor olyan állapotnak tartották, amely főként a magas társadalmi-gazdasági státusú fehérek körében jelenik meg, ezek az adatok azt jelzik, hogy a súlyos autisták többsége most egyre inkább az alacsony jövedelmű családokban és az etnikai kisebbségekben születik" - idézte Cynthia Nevisont, a tanulmány vezető szerzőjét az egyetem közleménye.

A tanulmányhoz a kutatók Kalifornia állam hatóságai által az autistákról nyilvántartott 20 évnyi adatot elemeztek és összehasonlították a 26 legnépesebb megye
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 14:51
Száraz bőr ellen
Száraz bőr ellen joghurt, olívaolaj, méz és kókuszolaj:

Az emberek többféle bőrtípussal rendelkeznek. A száraz bőrt akár genetikailag is lehet örökölni, de a környezeti tényezők és az életmódbeli szokások is meghatározzák, hogy kinek milyen bőrtípusa van. Léteznek olyan bőrbetegségek, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör, amelyek nem feltétlenül öröklött, hanem szerzett bőrbetegségek.

A száraz bőr hatással lehet az életminőségre, hiszen ha valakinek állandóan viszket a bőre, akkor nehezen tud koncentrálni a munkahelyén vagy az iskolában.

A száraz bőr egyik hatékony és természetes gyógymódja az extraszűz olívaolaj lehet. Már pár csepp olívaolaj is hidratáló hatású lehet, de nagyon fontos, hogy mindig csak extraszűz olívaolajat használjon. Az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz és kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkezik, amely hatékonyan
pacsakute, 2020. március 18. szerda, 08:53
A születő gyermek nemét meghatározó tényezőkről készül felmérés az ELTE-n
közleményében, amely szerint számos kutatási eredmény azonban arra utal, hogy ez nem teljesen így van.

Az ELTE beszámolója alapján az emberi populációkban néhány százalékkal több fiú utód születik, mint lány, több tanulmány arra is rámutat, hogy a családok közötti változatosság az utódok nemében számos tényezővel mutathat összefüggést.

Egyes vizsgálatok szerint azok az anyák, akik egészségesebbnek érezték magukat és hosszabb életet jósoltak maguknak, több fiút szültek. Stresszhelyzetben, mint például környezeti katasztrófák, gazdasági recesszió és éhínség esetén viszont több tanulmány szerint nagyobb eséllyel születik lány gyermek.

Más kutatás az anya személyisége és gyermekei ivararánya között mutatott ki összefüggést: a dominánsabb anyák utódai között több fiú volt. Ezeken túl összefüggést találtak az utódok neme és a szülők vonzósága, szexuális hozzáállása, életkora, sőt bizonyos betegségei között is.

"Az eddigi vizsgálatok elsősorban az ivararány-mintázatok leírására koncentráltak,
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 14:02
A túlsúlyosok megbélyegzése ellen emelt szót egy nemzetközi szakértői bizottság
ahogyan a média ábrázolja a túlsúlyosokat - állapította meg a grémium.

A szakértők felhívását több mint száz szervezet, intézet, társaság és szaklap írta alá.

Az egyik széles körben elterjedt vélemény szerint "csak akaraterő kérdése a túlsúlytól való megszabadulás". Ezért az elhízott emberekről azt feltételezik, hogy nincs önkontrolljuk és önfegyelmük. Ez azonban nem felel meg a tudomány mai állásának: a súlyszabályozás eszerint nem pusztán akarat kérdése, hanem függ a biológiai, genetikai és környezeti tényezőktől is.

A túlsúlyosokkal szembeni stigmák negatívan befolyásolhatják az érintettek foglalkoztatottságát, de az információkhoz és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésüket és azok minőségét is - figyelmeztetett a Francesco Rubino, a King's College London munkatársa vezette nemzetközi grémium.

Az egészségügyi ellátást nyújtók között is elterjedt az elhízottakkal szembeni előítélet, ami negatívan befolyásolja az ellátásukat.

Az elhízás világnapját idén helyezték át
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 14:31
Hajvágási Naptár...
oda a frizura készítésekor: kerüljük a szoros copfokat és fonatokat!
Ne húzkodjuk, csavargassuk a hajunkat, és ne dörzsölgessük, vakarjuk a fejbőrünket!
Igyekezzünk kerülni azokat a gyógyszereket, melyek hajhulláshoz vezethetnek. Jelezzük orvosunknak, ha úgy érezzük, hogy valamelyik gyógyszer szedése miatt megnövekedett a hajhullás.
Kerüljük a dohányzást!
A hajkorona állapota tehát sok mindent elárul a ,,gazdájáról", ugyanis betegség, terhesség, hormonális problémák, környezeti hatások miatt hosszabb-rövidebb ideig erősödhet a haj hullása, de lehet tartós is ez a hatás, ha az adott problémák is tartósan fennállnak (pl.: bél-betegségek, védelem nélküli mobil telefonálás), de lehet végleges is, ha a hajhagymák véglegesen is károsodtak, ezen hatások következtében. A Hold-állások és Hold-fázisok hajvágásra, hajnövekedésre, hajhagymák erősítésére való hatását már az ókorban is megfigyelték és ismerték. A megfigyelés alapján a Hold, Oroszlán jegyben való tartózkodása idején vágott
simocsi, 2019. december 05. csütörtök, 13:50
Krónika 6. rész (öntözés)
magyar mezőgazdaságot.

A leggyengébb pont a végrehajtás során szerinte a szakember hiány lesz, az elmúlt években nem sok szakember maradt a rendszerben, és emiatt kétséges, hogy bizonyos teendőket határidőre el lehet-e majd végezni.

Komolyan kell venni a megmaradt szakemberek megbecsülését, biztosítani kell továbbképzésüket - rögzítette.KDNP: még inkább vonják be a fiatal gazdákat az öntözési közösségekbe

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka rámutatott: nagy kihívás, hogy a környezeti hatások, a klímaváltozás mezőgazdasági termelésre gyakorolt negatív hatásait csökkenteni tudják, illetve ki tudják védeni.

Célként jelölte meg, hogy a magyar mezőgazdaság versenyképességét, jövedelemtermelő-képességét növelni tudják. Ez mindannyiunk közös feladata, annak érdekében, hogy a mezőgazdaság a 21. század kihívásai közepette is meg tudja állni a helyét - hangsúlyozta.

Nacsa Lőrinc a törvényjavaslattal összefüggésben kiemelte az öntözött területek nagyságának 100 ezer hektárral
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:58
Száraz bőr ellen
A bőrünk egyre vékonyabbá válik, ahogy öregszünk, ráadásul a környezeti és egyéb tényezők is ronthatnak a bőrünk állapotán. A száraz bőr nagyon hamar kényelmetlenné válhat, hiszen folyton kirepedezik és viszkethet is. Amennyiben ezt nem kezelik, nagyon gyorsan elfertőződhet, így nagyon fontos, hogy ha száraz a bőre, akkor odafigyeljen annak ápolására.

A száraz bőr kezeléséhez sok olyan természetes ápoló is a rendelkezésünkre áll, amelyet minden háztartásban megtalálhatunk. Az egyik ilyen hidratáló anyag a napraforgó- vagy olívaolaj, amely a sérült bőr barrierjét állítja helyre.

A kókuszolaj is egy remek választás. Nagyon biztonságos és hatékony a száraz bőr kezelésében, mivel telítetlen zsírban gazdag, így javítani tudja a bőrhidratációt.

A zabpelyhes vagy zablisztes fürdő is sokat segíthet a száraz bőr problémáján. A zab antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amely együttes nagyon produktív tud lenni a száraz bőr kezelésében.

Több tanulmány is
pacsakute, 2019. november 04. hétfő, 19:58
Innovatívok: leginkább a daganatos betegségek gyógyításában várható áttörés a következő tíz évben
(4,9), a szakemberek itthon tartását (4,5) valamint a klinikai kutatások ösztönzését is (4,4).

A gyógyszeripari innovációt ösztönző lépések mellett a kutatás kitért a veszélyekre is, amelyeket nemzetközi kontextusban vizsgált. A megkérdezettek leginkább a szellemi tulajdon védelmének csökkenésétől tartanak (4), és szintén "eléggé" fenyegetőnek ítélték a képzett munkaerő hiányát, valamint a gazdasági visszaesést (3,9). A közepesen fenyegető kategóriába esett a válaszok szerint a fake news (3,4), a környezeti változások-globális felmelegedés (3,3), valamint a személyes adatokkal történő visszaélések (2,9).

A körkép azt is vizsgálta, hogy mely technológiák milyen mértékben befolyásolják az innovatív gyógyszeripar fejlesztéseit a következő tíz évben, illetve nemzetközi összehasonlításban melyek alkalmazásában rendelkezik jó eredményekkel Magyarország. Az eredmények alapján a személyre szabott orvoslás, célzott terápiák/gyógyszerformák (4,9), a big data orvosi döntésekbe történő becsatornázása (4,6),
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 11:20
1/58
Képek, videók
előrejelzés0809.jpg
maroka
2013. augusztus 09. péntek, 11:31
Hétvégi előrejelzés.jpg
sarkadykati
2012. szeptember 09. vasárnap, 05:20
geomagneses előrejelzés.g
agica2004
2011. szeptember 08. csütörtök, 15:36
Előrejelzés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:26
Előrejelzés volt...
caris11935
2009. június 12. péntek, 10:57
előrejelzés.jpg
idgie1975
2009. január 14. szerda, 14:07
indián ló terjedése
orsi1
2007. június 10. vasárnap, 06:27
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
A láncszem.jpg
groszmadel
2013. április 24. szerda, 09:47
A láncszem.jpg
matolaterezia
2012. április 15. vasárnap, 17:36
Árvácska 1 2 láncszem m
pergerne
2012. február 29. szerda, 20:43
Szirom 5 5 láncszem gyür
pergerne
2012. február 29. szerda, 20:12
A láncszem.jpg
jozsuzsa
2011. október 22. szombat, 14:55
1-4 láncszem hurkolva.jpg
pergerne
2011. október 01. szombat, 20:51
2, 3láncszem magasitás.jp
pergerne
2011. október 01. szombat, 20:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.