Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 02:04 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Katerina Forest versei
KATERINA FOREST VERSEI

Katerina Forest (1950. január 5. - )

Poet.hu


ANYÁM!

Aggódó szemed tükrében nézem magam,
Csendes mosolyodban időtlen a múltam.

Vajúdó éjszakádon, mikor világra hoztál,
A sötétségbe sikoltottál.
Majd fürösztöttél könnyeid vizében.

Elraboltalak és fogva tartottalak.
Már nem Te voltál önmagad,
Én voltam az életed.

Sose bántad.
Vigyáztad léptem, tanítgattál.
Ezer öleléssel
Nyugtattál.

Sírtál
Az örömtől.
Sírtál
A bánattól.
Sírtál éjszakákon át
A félelmeidtől.

Anyám.
Milyen erő lakik benned?
Miért nem vádolsz,
Kiáltasz,
Ha rossz voltam,
Miért nem küldtél örökre utamra?

Már tudom, már értem,
De már késő,
menusgabor, 2019. november 04. hétfő, 20:30
Ezeket a rezgéseket hordozzuk
összetett, akár ellentmondásos személyiségek vagyunk mindannyian. Ettől sokszínű az emberiség. Ettől vagyunk mind egyediek, és valójában megismételhetetlenek!

A, Á: vezéregyéniség, akit nem lehet nem figyelembe venni, elszánt, akaratos, önfejű agresszív, kreatív, találékony, újító szándékú, mozgékony (szellemileg és fizikailag is), önálló, agilis, de épp ezért sikeres.

B: érzékeny, mély érzésű, segítőkész, együttműködésre hajlamos, megvalósító (kivitelező), ,,táplálja" a környezetében élőket, harmonikus társ, akire mindig lehet számítani.

C, CS: intelligens, kommunikatív, eszmék, gondolatok közvetítője, aki szívesen áll ügyek mellé, amelyeket népszerűsíteni, terjeszteni kell, művészi szónok és előadó, optimista, vidámsága ,,ragadós", ezért közkedvelt egyéniség.

D, Dz, Dzs: józan, gyakorlatias, tervszerű, de merev, kisszerű és szűk látókörű létszemléletre hajlamos, ezzel beszűkíti saját lehetőségeit, kivéve, ha tanul, mert akkor kitörhet a
pacsakute, 2019. október 11. péntek, 22:49
A Takarékbank elemzői 4,9 százalékra emelték az idei GDP-növekedési előrejelzésüket
várakozása enyhe lassulást jelent a tavalyi 5,1 százalékos GDP-növekedés után; 2020-ra nem változtattak korábbi, 3,7 százalékos prognózisukon.

Előrejelzésük szerint a lakossági fogyasztás az idén 4,4 százalékkal, 2020-ban 3,9 százalékkal bővülhet; az infláció éves átlagban 3,4 százalékra gyorsulhat idén, jövőre pedig 3 százalékra lassulhat; a reálbérek tovább emelkednek; a forint/euró árfolyam a következő hónapokban a 330-335-ös sávban maradhat.

Suppan Gergely elmondta: a magyar gazdaság külső környezete egyre kevésbé támogatja a hazai növekedést, az európai gazdaságok konjunktúrája érdemben fékeződött. Az idei második negyedéves adatok alapján a világgazdaság növekedése tovább lassult - tette hozzá.

Most az figyelhető meg, hogy a német és a magyar ipar fejlődése elszakadt egymástól. Míg a német járműipar napjainkban komoly nehézségekkel küzd, ráadásul a Brexit körüli bizonytalanságok visszavetik a német ipar termelését, a magyarországi autóipari cégek termelése továbbra is bővül, például az
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:11
Nevünk kezdőbetűi sorsunk jelölői!
egyediek, és valójában megismételhetetlenek!


A, Á: vezéregyéniség, akit nem lehet nem figyelembe venni, elszánt, akaratos, önfejű agresszív, kreatív, találékony, újító szándékú, mozgékony (szellemileg és fizikailag is), önálló, agilis, de épp ezért sikeres.

B: érzékeny, mély érzésű, segítőkész, együttműködésre hajlamos, megvalósító (kivitelező), ,,táplálja" a környezetében élőket, harmonikus társ, akire mindig lehet számítani.

C, CS: intelligens, kommunikatív, eszmék, gondolatok közvetítője, aki szívesen áll ügyek mellé, amelyeket népszerűsíteni, terjeszteni kell, művészi szónok és előadó, optimista, vidámsága ,,ragadós", ezért közkedvelt egyéniség.

D, Dz, Dzs: józan, gyakorlatias, tervszerű, de merev, kisszerű és szűk látókörű létszemléletre hajlamos, ezzel beszűkíti saját lehetőségeit, kivéve, ha tanul, mert akkor kitörhet a
menusgabor, 2019. szeptember 20. péntek, 21:00
Az ercsi Mária ösvényein
néhány faragott kő beszél arról, milyen lehetett a forrás környéke. Pusztítást végzett itt az idő, a történelem, de a vandalizmus is. A Duna sem könnyíti meg a terület megóvását célul kitűző emberek dolgát. ,,Mission impossible" - mutat körbe a területen Baracza Szabolcs faszobrász-restaurátor művész, műemléki szakértő. A víz minden évben tömegével rak itt le hordalékot; fatörzsek, szemét borítja el a partot. De a település lakói újra és újra kitisztítják, igényük van arra, hogy méltó környezetet teremtsenek. Ahogy a dombra vezető meredek utat is ők tették járhatóvá, lépcsőket vájva a löszfalba.
Uszadék fa mindenütt; bokrok nehezítik a forráshoz az utat. Pillangók, madarak, a leveleken át beszűrődő napfény. Szép itt. Mintegy a rejtekben bukkanunk ki a csobogó vízhez, és frissülünk fel a nyári kánikulában.
- A víznek ma is csodatévő erőt tulajdonítanak. Az 1950-es évekből származó plébániai feljegyzés számos gyógyulást tart számon, olyan emberek vallomásait, akiket hordágyon hoztak
maroka, 2019. augusztus 15. csütörtök, 12:14
Krónika 13. rész (kutatás, fejlesztés, napirend lezárása)
törvények módosítását tárgyalta meg.

Fónagy János, nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár expozéjában arról beszélt, hogy az indítvány lehetővé teszi, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) legyen a Planetárium vagyonkezelője.

A javaslat a takarékszövetkezeti integráció szabályozását érintő módosításokat is tartalmaz - folytatta a politikus. A szövetkezeti hitelintézeti integrációt létrehozó 2013-as törvény olyan stabil intézményi és szabályozási környezetet teremtett, ami biztosította a takarékszövetkezeti szektor fejlődését és hagyományainak megőrzését - mondta. A mostani javaslat legfőbb célja, hogy biztosítsa az integráció struktúrájának továbbfejlesztését, de érintetlenül hagyja a már kiépült és jól működő strukturális elemeket - érvelt Fónagy János.

A módosítás az integrációban jelenleg is zajló egyesülési folyamatok során is biztosítja a szövetkezeti elv maradéktalan érvényesülését - hívta fel a figyelmet. Az indítvány nevesít egy új típusú
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 22:59
Deloitte: a hazai vállalatok inkább a hagyományosabb tényezőkre fókuszálnak
megoldások irányába.

A megkérdezett magánvállalkozások vezetői a felmérés szerint magabiztosnak tűnnek vállalkozásaik rugalmassága, stressztűrő képessége és kilátásai tekintetében. A résztvevők közel háromnegyede érezte magát biztosnak, vagy kiemelkedően biztosnak abban, hogy az általa irányított szervezet következő 12 hónapja sikeres lesz, az árbevétel, a profitabilitás és a tőkebefektetés terén is nőhetnek a következő évben. A válaszadók 48 százaléka gondolta úgy, hogy a súlyos munkaerőhiányos környezetben is nőni fog teljes idejű munkavállalóik száma a tavalyi évhez képest.

Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai vezető partnere szerint a megkérdezett európai magánvállalatok vezetői jellemzően tisztán látják a nemzetközi versenyt alapjaiban alakító felforgató trendek jelentőségét. Erősen szór azonban azoknak a megoldásoknak a köre, amelyekre fókuszálva ezeket a kihívásokat kezelhetőnek látják: a válaszadók 42 százaléka mondta Európában a régióban, hogy elsődlegesen új üzleti modellt
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 17:10
Az ember a múltban, jelenben és jövőben
tisztán érzéki megfigyelés akkor kezdődött, amikor az ember kitaszítottnak
érezte magát a szellemi világból (a bűnbeesés képzete). Az embert a misztériumok kisugárzása vigasztalta. A misztériumpap és
az éber álmodásból, a feledés italát jelentő alvásból és (alvás közben) a Föld átfogásából/körbekerítéséből eredő megismerése. A
Föld vonzásával szemben a Hold erői (negatív nehézség) hatnak.
A misztérium papja a Hold hatása révén emelhette fel szellemét a
csillagos égbe. A csillagos környezetnek a földi emberre gyakorolt
hatását tanította (asztrológiai beavatás). Így a misztérium papjai
visszavezették az emberiséget a természet szelleméhez. Az emberben, a régi tudatállapotban átélt szellemiség hanyatlásával és
a Golgotai Misztérium révén a szabadság impulzusa jelenik meg.
Az alvajárás a Hold-erők atavisztikus hatása. Jakob Böhme művei
atavisztikus Naphatást (mint a természet belső titkainak megnyilatkoztatását) tartalmaznak. A bolygókról a Nap és a Hold
eposz, 2019. március 18. hétfő, 11:45
Két és fél milliárd forintos fejlesztést hajt végre a pécsi távhőszolgáltató
A beruházással 74 új, korszerű központ jön létre, ami gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé, illetve biztosítja új ügyfelek csatlakozását a tisztán megújuló energiaforrásokból létrejövő távhőhöz - idézte a közlemény Vida Jánost, a társaság ügyvezető igazgatóját.

A fejlesztéseket mintegy 1,25 milliárd forint értékben a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) forrásaiból finanszírozza a szolgáltató.

Az önkormányzat az MTI érdeklődésére közölte, hogy a fejlesztések a tervek szerint 2019 végéig megvalósulnak.

A szolgáltató 31 500 lakossági fogyasztó és ezer intézmény távhőellátását végzi. A Pétáv Kft. tavalyi évre vonatkozó pénzügyi kimutatásai még nem készültek el, a vállalat 2017-ben 6,6 milliárdos nettó árbevétel mellett csaknem 264 millió forint adózás előtti eredményt ért el.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 17:17
Hetedik alkalommal tartják meg a magyar konyha hetét Kárpátalján
Kiadó Kft. gondozásában megjelent a Kárpátalja gasztrokalauza című kiadvány, amelyben csaknem 200 étterem és vendéglátóhely szerepel. Hozzátette: a kiadvány sikerén felbuzdulva a turisztikai tanáccsal közösen szeretnék ukrán nyelven is megjelentetni a gasztrokalauzt.

Grezsa István emlékeztetett arra: Magyarország kormánya sokat tesz azért, hogy a belföldi ukrán és a magyarországi turisták körében vonzóvá tegye Kárpátalját például a vendéglátóhelyek minősítéséhez, az idegenvezető-képzéséhez és a környezet tisztán tartásához nyújtott támogatással.

Csizmár Sarolta, a KMTT alelnöke felidézte, hogy hét éve 11 vendéglátó egység vett részt a rendezvényen, míg ebben az évben már 30 jelentkezett. Mint kifejtette, a magyar konyha hetén résztvevő vendéglátóhelyek listája, elérhetőségük, kínálatuk és áraik megtalálhatók a turisztikai tanács Facebook oldalán és a kmtt.info című honlapon.

Elmondta, hogy a vendéglátóhelyek február 28-án, csütörtökön 50, a következő napokon pedig 25 százalékos árengedménnyel
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:41
Útravaló – 2019. február 10.
Egy műhelyben, egy irodában, egy istállóban, egy telephelyen kétféle látvány fogadhat. Az egyik rendezett, és mindennek meg van a maga helye. A másikban összevissza dobált eszközök, maszatos, rendetlen és elhasznált tárgyak egymás hegyén-hátán hevernek. A jó mester arról is felismerhető, hogy rendben tartja környezetét, és tiszta eszközökkel dolgozik. Nem elég azonban csak az eszközöket tisztán tartani, az is lényeges, hogy tiszta módszerekkel dolgozzunk.
A mai evangéliumban azt halljuk, hogy Péterék a sikertelen éjszakai halászat után kiszálltak a csónakból, és hálóikat mosogatták. Szó szerint és átvitt értelemben is. A jó munkához és a sikerhez tiszta eszközök kellenek. A halászat ilyen szempontból igen kényes tevékenység. A hal érzékeny jószág, és egyből észreveszi, ha piszkos eszközzel akarják befogni. Még arra is gondolhatunk - és okkal -, hogy maga Jézus sem állt volna meg Péterék mellett, ha látja, hogy koszos a csónakjuk, gondozatlan a felszerelésük. Meg pláne, ha Péterék rapsicok!
maroka, 2019. február 10. vasárnap, 09:03
Rudolf Steiner
és ezáltal az első földlakók fizikai testét átsugározták, lélekkel töltötték be. Voltak tehát a lemuriai emberek között egyesek, akik egészen sajátságos módon jártak-keltek a tömegben, más volt a. fizikai testük, mint a többieké. Az ilyen különös kegyelemben részesült embernek nem közönséges fizikai teste volt, hanem olyan, amit egy Vénusz-szellem, egy arché lelkesített át. Azáltal azonban, hogy ez a régi lemuriai ember fizikai testében egy Vénusz-szellemet hordozott, hatalmas befolyása lett egész környezetére. Az ilyen lemuriaiak külsőleg nem különböztek különösebben társaiktól, de mert fizikai testükben saját lelkük helyett egy arché lakott, ezek a kiválasztott egyének a legnagyobb mértékben szuggesztíven hatottak környezetükre. Ma már nincs a Földön ahhoz fogható tisztelet, hódolat, engedelmesség, amilyet irántuk tanúsítottak. Ha az emberek vándorútra keltek, hogy a Föld egyes részeit benépesítsék, mindig olyan lények voltak vezetőik, akikbe egy arché költözött. Nem volt szükség beszédre, ez akkor még nem
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:08
1/60
Képek, videók
Katerina Koukitios - Reme
katica76
2010. augusztus 10. kedd, 11:00
Jancsi, Katerina, Pityu
revevi58
2007. szeptember 04. kedd, 10:48
Én, Zsó, Katerina
revevi58
2007. szeptember 04. kedd, 10:47
Katerina szülinapja, előt
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 17:11
Katerina és Edward, a pia
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 17:02
Katerinával a buszon
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 17:00
fénygyújtás a sötétségben
katalinkohut
2018. július 12. csütörtök, 12:11
Sötétségben
sanci81
2017. augusztus 24. csütörtök, 11:40
A sotetsegben....
borigit
2014. november 06. csütörtök, 14:37
nappali sötétségben
alpiger
2010. február 09. kedd, 14:33
SÖTÉTSÉGBEN FÉNYT BUÉK.jp
mamoka41
2008. december 15. hétfő, 22:07
sötétségben xD
rekucikah
2008. április 19. szombat, 14:14
sötétségben.jpg
sarkany52
2007. december 19. szerda, 00:46
sotetsegben800x600.jpg
matahari51
2007. március 01. csütörtök, 08:21
Fény a sötétségben
clubjana
2006. augusztus 04. péntek, 00:56
Címkék
misztérium papjai, infláció éves, dombra vezető, tavalyi évhez, Vida Jánost, magyarországi turisták, indítvány nevesít, lemuriai emberek, bűnbeesés képzete, integráció struktúrájának, sikerhez tiszta, mostani javaslat, közlemény Vida, tőkebefektetés terén, nemzetközi versenyt, első földlakók,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.