Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 11:09 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Körömpörkölt
sem
szeretnek róla.
Így a hideg beálltával azért jó néha előkapni...

Hozzávalók:

2 kg köröm
1 hátsó sertés csülök
3 evőkanál zsír
30-40 dkg vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint, alapból 1 közepes fej
2 db paradicsom (télen jó a lecsó is)
2 db zöldpaprika - ha szeretjük, jót tesz neki a csípős
3-4 evőkanál édes nemes paprika
só ízlés szerint (kiló húsonként nagyjából egy evőkanálnyi)

A körmöket előkészítjük, a rajta maradt szőröket eltávolítjuk, legjobb, ha le
tudjuk perzselni.
Feldaraboljuk őket.
A csülköt a legjobb, eleve a hentestől vagy kicsontozva venni természetesen
csontjával egyetemben haza víve, vagy karikára fűrészelve, így nem lesz
csontszilánkos. ami ugye nagyon fontos ennél az ételnél is a későbbi ízletes
tunkolás végett.
Legjobb vaslábasban, vagy bográcsban főzni, szépen, lassan, totyogósan.
Beletesszük a lábasba a zsírt, felmelegítjük, az
klarika47, 2020. február 10. hétfő, 10:10
Babos csülök, anyám add el a házat módra
Babos csülök, anyám add el a házat módra

Babos, csülkös pörkölt
szárazbab, néhány sertésköröm, egy párolt füstölt csülök kockára vágva, vöröshagyma, sertészsír, pirospaprika, köménymag, bors, só, kevés paradicsom sűrítmény (vagy egy-két kanál konzerv lecsó)

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk.
A főzés napján először a pörkölt alapot készítjük el. A szokásos módon vöröshagymát vágunk kockára, kevés sertészsírra dobjuk és átlátszóra pároljuk. Pirospaprikát szórunk hozzá, majd kevés vízzel felöntjük és jöhet a fűszerezés: só, bors, lecsó, vagy paradicsom sűrítmény, köménymag. Jól kiforraljuk (ez kb 15 perc) Ezután a félbevágott, darabolt körmöket és a kockára vágott párolt, füstölt csülköt is hozzátesszük. A beáztatott babot kevés vízben felforraljuk, majd a húsra szedjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fél óráig együtt főzzük. Közben befűtünk a sütőbe és előkészítjük a cseréptálat. Ha szükséges, vízben megáztatjuk (a rőmer topf ilyen), ha mázas,
horvathnemagdi, 2017. augusztus 01. kedd, 21:28
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot és felöntjük a vörösborral. Fedő alatt teljes puhulásig főzzük. Mindenféle salátával kínálhatjuk.

PINCEPÖRKÖLT VILLÁNYI MÓDRA 01.
Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott csülökhús, 30 dkg marhalábszár, 30 dkg sertésláb, 30 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 10 kg burgonya, 25 dkg vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 30 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fűszerpaprika, 15 g csípős fűszerpaprika, 40 g só, 2 dl száraz vörösbor

Elkészítése: Az anyagokat előkészítjük. A húsokat megmossuk, kockára daraboljuk, és külön-külön félretesszük. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük a felhasználásig. A zsírt bográcsban felolvasztjuk, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, a fokhagymát, hozzáadjuk a marhalábszárt, a feldarabolt
yaskane, 2014. május 19. hétfő, 11:11
Mit jelez a körmünk?
okozhatunk körmeinkben! Használjunk narancsfa pálcát vagy fém bőrfeltolót. A körömágybőrt csak indokolt esetben vágjuk ollóval, például ha nagyon megvastagodott vagy beszakadozott, mert ezzel is károsíthatjuk, és fokozhatjuk további megvastagodását - figyelmeztet szakértőnk. - Végezetül masszírozzunk egy cseppnyi teafaolajat a körömágyba, így megelőzhetjük a fertőzéseket.
Ezután egy finom, habszivacshoz hasonló reszelővel, úgynevezett bufferrel simítsuk át a köröm teljes felületét, ezzel előkészítjük a lakkozáshoz. Ha nem szeretnénk lakkozni körmeinket, vagy olyan munkakörben dolgozunk, ahol nem engedélyezett a lakk viselése, akkor polírozzuk át a körmöket. Ne dörzsöljük túl erősen, mert azzal túlzottan elvékonyíthatjuk, gyengíthetjük - mondja Tamás Szilvi. - A lakkozás előtt mossunk kezet, hogy az apró körömszemcséket, porszemeket eltávolítsuk, majd töröljük szárazra. Színes lakk használata esetén először kenjünk fel egy réteg színtelen lakkot, hogy megakadályozzuk a köröm
gaby13, 2011. május 02. hétfő, 10:32
Képek, videók
csülkös körömpörkölt
snbela44
2016. február 09. kedd, 08:25
koromporkoltk.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:20
koromporkolt1.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:20
koromporkolt_n.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:20
koromporkolt bográcsba.jp
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:19
koromporkolt.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:19
Távolugráshoz beálltak!
korosigaborne
2011. június 02. csütörtök, 22:01
Beálltak
korosigaborne
2011. június 02. csütörtök, 21:52
beálltam!
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:20
04.03.előkészített! jpg..
hegyesne
2013. április 07. vasárnap, 05:57
pacal-csülök,előkészít
soosistvan
2013. február 17. vasárnap, 20:17
PACAL előkészitve
gyemantszocske
2012. december 01. szombat, 13:09
Bodza szörp előkészitve
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 19:27
Előkészítve minden.jpg
parkovi
2011. október 25. kedd, 18:45
elokeszites.jpg
sarkadykati
2011. augusztus 25. csütörtök, 07:30
Címkék
későbbi ízletes, beáztatott babot, rőmer topf, tűzről levéve, burgonyát megtisztítjuk, hentestől vagy, finomra vágott, lakkozás előtt, köröm teljes, házat módra, körmöket előkészítjük, anyagokat előkészítjük, réteg színtelen, paradicsomot megmossuk, zsírt bográcsban, szokásos módon,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.