Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 10:01 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
még ehhő!"
Hiába bizonygattam, hogy otthon is én locsolok... Nem szólt semmit, hanem nagy sóhajtozások közepette szótlanságba burkolózott.
*
Szeptemberben, a tanévkezdés miatt ismét visszakerültem Pestre a szülőinek hitt házba, ahol anyáék ugyanolyan idegenül bántak velem, mint Imre nagybátyámék a röpcédulák után...
Attól fogva keservesen kellett megtapasztalnom, hogy az érdemeimet is ellenemre rótták föl...
Pl.: Belekezdtem abba a történetbe, amikor a kút melletti, disznók által kimélyített gödörbe belecsúszott Etelkát kimenekítettem... Arra is azt mondta anya, hogy:
- ,,Jobb lenne abbahagyni a dicsekvést, mert még majd kiderül, hogy te lökted bele!"
*
Hááát, ettől fogva lett nekem nagyon-nagyon rossz a tanyán!
Évtizedek teltek el úgy, hogy nem is sejtettem az okát! Mindig magamban kerestem a hibát, és - mint a mellékelt leveled is mutatja - ezen semmi nem változott az elmúlt 60 év óta!
*
Az elmúlt,
furaila, 2020. március 28. szombat, 12:17
Lilebíbicet figyeltek meg Baks környékén
A 30 centi körülire megnövő, fokozottan védett madár csak nagy ritkán vetődik a Kárpát-medencébe, hiszen közép-ázsiai és délnyugat-szibériai száraz sztyeppék fészkelőfaja. Fátlan, homokos vagy füves pusztaságokon, néha tengerpartokon fordul elő. Ázsiából legtöbbször bíbiccsapatokhoz csapódva kóborol egy-egy példánya Nyugat felé. A nemzeti park munkatársa, Korom István is egy ilyen csapat átnézése során fedezte fel egy Baks melletti belvízfolton.

A távolabbról rózsaszínes szürkének látszó lilebíbic akkora, mint egy bíbic, de a lábai hosszabbak. Teste szürkés, hasa gesztenyebarna, tollazata télen fakóbb, szárnyfesztávolsága 64-76 centi, tömege 150-260 gramm.

Rovartáplálékát - szöcskét, bogarat, tücsköt - a talajról zsákmányolja, magok csak kis mennyiségben szerepelnek étlapján.
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 12:21
A lengyel kormányfőhelyettes szerint Moszkva továbbra is titkolja a katyni vérengzés elkövetőinek neveit
lengyelt Szibériába deportáltak.

1940. március 5-én a Belügyi Népbiztosságot (NKVD) irányító Lavrentyij Berija jegyzékben javasolta Sztálinnak, hogy rendelje el a Lengyelország 1939 szeptemberi szovjet megtámadása után ejtett 14,5 ezer hadifogoly és 7,5 ezer bebörtönzött lengyel értelmiségi agyonlövését. Sztálin még aznap aláírta a dokumentumot, amelyet a kommunista párt politikai bizottsága azon nyomban határozatban továbbított az NKVD-nek.

A likvidálás három fő helyszíneként a Szmolenszk melletti Katynt, a Harkiv melletti Pjatyihatki és a Kalinyin (ma Tver) melletti Mednojét jelölték ki.

A katyni mészárlás áldozatai között volt a magyar Korompay Emánuel, a varsói egyetem lektora és a magyar családból származó, de már Lengyelországban született Oskar Rudolf Kuehnel is.

1990 óta Lengyelország megkapta Moszkvától a mészárlásra vonatkozó levéltári dokumentumok egy részét, továbbá sem ismert azonban például a foglyok személyi adatait és a kihallgatási jegyzékeket tartalmazó NKVD-dossziék
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 16:02
A teafaolaj jó hatásai
területet, hagyja hatni 15 percig, majd vízzel mossa le. Hetente egyszer alkalmazza.

2. Körömgomba ellen.

A teafaolaj gombaölő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően sikeresen kezeli a lábköröm gombás megbetegedéseit. Segíti a gomba elpusztítását, valamint csökkenti a betegség tüneteit, mint a gyulladás, a duzzadás, valamint a köröm elsárgulása vagy megvastagodása.

- Cseppentsen 1-2 csepp teafaolajat az érintett körömre, majd masszírozza gyengéden a körömbe és a köröm melletti területbe. Naponta egyszer ismételje, amíg a fertőzés meg nem szűnik.
- Cseppentsen 3-4 csepp teafaolajat egy kis lavór langyos vízbe, áztassa bele lábát 15 percig, majd alaposan szárítsa meg. Naponta egyszer alkalmazza.

Teafaolajjal ráadásul nem csak a körömgombát, de a lábgombát is kezelheti.

3. A korpa kezelése

A teafaolaj gombaölő hatásainak köszönhetően sikeresen gyógyítja a korpásodást, valamint csökkenti a fejbőr szárazságát és viszketését is.
pacsakute, 2019. május 31. péntek, 20:49
Boda Magdolna
kérdő
és felkiáltójelek,
valamint pontok és pontok
és gondolatjelek.


ÉSZREVÉTLENÜL GYERE


Észrevétlenül gyere,
ha mégis jössz,
úgy, mintha te lennél
az a sétány melletti
ház, amely már
időtlen idők óta ott áll
mozdulatlanul;
úgy gyere,
hogy érkezésed
ne lépés legyen,
hanem várakozás,
s mintha
te lennél az idő is,
az az estenyolcóra,
ahol, s amikor
várlak,
s mintha te lennél
a rengeteg évem
ami most
letekeredik
az idő szorosszálú orsójáról,
ha mégis jönnél,
ne gyere egyedül,
hozz magaddal engemet,
hogy már ne kóboroljak,
hozz el ide
a sétány
menusgabor, 2019. január 08. kedd, 21:45
P. Géraldy
GÉRALDY

1885. március 5-én született Párizsban Géraldy Le Fevre néven, és 1983. március 10-én halt meg Paul Géraldy francia költő. Alig huszonnyolc évesen adta közre a Toi et Moi (Te meg Én) című kötetét, amely versek esetében szokatlan módon bestseller lett. Titka Baranyi Ferenc szerint az volt, hogy ,,a szerelem mindenki által megélt fázisairól póztalan, csevegő stílusban volt bátorsága vallani."
Géraldy csaknem száz évet élt, 1983. március 10-én hunyt el a Párizs melletti Neuilly-sur-Seine-ben, ennek ellenére nem sok életrajzi adat maradt róla. Az irodalomtörténet mostohán bánik vele, ennek ellenére élőbb, mint sok más, ismertebb és elismertebb kortársa. A szerelmes idézetek gyűjteményeinek állandó szereplője, ott van az esküvőkön, idézik egymásnak a szerelmesek.

Paul Géraldy: TE MEG ÉN
A mű eredeti címe: Toi et moi (1913
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Hol tollal, hol ecsettel „szól”
borbélymesterséget, és az élők is elkezdtek hozzám járni. A férfiak. A nők ritkán jöttek, de ott indult el egy ,,vállalkozásom", ami egész jó megélhetést adott éveken át: a menyasszony-öltöztetés. Nemcsak jól kerestem, hanem mindennel elláttak, ami szem-szájnak ingere. Attól kezdve nem kellett főznie édesanyámnak, ha elszegődtem valamerre. Mire Élesdre kerültem, már a Király-hágó környéki falvakba is hívtak. Volt, hogy nyolc menyasszonyt öltöztettem egy hétvégén... Letettem a mestervizsgát, és a piac melletti szépségszalont irányíthattam három évig. Aztán Magyarországra mentem férjhez. Éreztem, tudtam, hogy többé nincs visszaút.

- Hogyan került Magyarországra?

- Egy kérészéletű házasság és a válás után meglátogattuk az unokahúgommal a rokonokat Budapesten három hónappal az élesdi születésű nagybátyánk, Bondor József halála után, 1981-ben. Ő korábban építésügyi és városfejlesztési miniszter volt, 1977-től haláláig pedig a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke. A
irmus, 2018. április 07. szombat, 10:58
9. Amit nem mondhatok el senkinek ...
úgy tudta, hogy nőgyógyászati kontroll vizsgálatra kellett menni. Bántott, hogy nem mondhattam meg neki az igazat!
A bátorítás is elkelt volna! Azonban, akkor már oly sok jelét adta annak, hogy tőle erre nem számíthatok. Éppen ezért, szomorú voltam, hogy csak ezzel a csellel sikerült az érettségi vizsgám. Ilyen rossz tapasztalatok előzték meg a főiskolai tanulmányaimat.

Teljes anyagi, erkölcsi, szellemi (egzisztenciális) ellehetetlenítésem története a 32 évig tartó folyamatos munka melletti tanulásé:

Amikor F. beiskolázott a JPPTE BTK (lev. tag.) művelődésszervező szakára, sejtésem sem volt arról, hogy ő valójában milyen céllal támogatott eleinte. Mára már a következő TÉNYEK ismeretében állnak össze a dolgok. Akkoriban vágott bele K. D. professzor - sokadszorra abba a vállalkozásába, hogy ,,összerakja" - a patinás pécsi egyetem bölcsész karából kiemelve - a Felnőtt Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetet, a FEEFI-t. 1997-re sikerült neki.
Az első két
furaila, 2018. január 13. szombat, 05:48
Magyar zenész a Weather Report előtt tisztelgő nemzetközi csapatban
Bailey. "Per Mathisent gyakran hívják a skandináv Pastoriusnak, ő is a zseniális példaképe által művelt fretless basszusgitárstílust alkalmazza, miközben továbbgondolja a Pastorius által képviselt virtuóz zenei világot".

A Heavy Weather első koncertje Mogyoró Kornéllal július 8-án volt az ausztriai Gmundenben, ezt követte augusztus 11-én egy fellépés kétezer ember előtt Grazban. A közönség mindkét alkalommal óriási lelkesedéssel fogadta a zenekart, amely a harmadik alkalommal, szeptember 6-án a Linz melletti Hagenbergben játszik.

"Bár a produkció a Weather Report nyolcadik, legsikeresebb albumáról, a negyven évvel ezelőtt megjelent Heavy Weatherről kapta a nevét, a koncerteken nemcsak erről, hanem valamennyi korszakból játszunk számokat, sőt Per Mathisen szerzeményei közül is előadunk néhányat. Az alaptémák nyilván adottak, de a zene nagy része eleve improvizáció, ahogyan az ötünkből kicsúszik. Mindannyian nyitottak vagyunk, és működik a kémia közöttünk" - jegyezte meg Mogyoró Kornél az
velemenyezd, 2017. augusztus 18. péntek, 11:51
Történet
pincébe, miszerint családi fényképezés lesz. Fotózás helyett felolvasták nekik a halálos ítéletüket, majd vaku helyett, sortüzet kaptak. A hentesek a puskapor füstje miatt kinyitották az ablakokat, csakhogy pechükre, a négy lány közül három sikoltozva felült, mert a fűzőjükbe varrt ékszerekről visszapattantak a golyók. A katonák nem mertek újra lőni, félve a hangzavartól és az odacsődülő néptől. Ezért puskatussal agyonverték a lányokat. Ezután mindenki becsomagoltak az ágyneműjükbe és kivitték őket a város melletti erdőbe. A tetemeket savval leöntötték, majd elégették őket.
Itt kezdődnek meg a legendák sora. Például állítólag Mariját bensőséges kapcsolat fűzte az egyik őrhöz, és általa a hercegnők el tudtak szökni délre. Később az oroszok abban kezdtek hinni, mi van, ha a Romanovok nem is haltak meg, hanem külföldre szöktek és ott élnek álnév alatt. Mi igaz mindebből? Nem tudni.

Ám Jekatyerinburgban a
kirscha, 2017. február 28. kedd, 21:13
Konyhai alapok
utánajártam, hogy a hentesnél kapható disznóságok tulajdonképpen milyen részei az állatnak, és milyen ételeket lehet főzni belőlük.

Ahogyan az ábrán is láthatjátok, a tarja a sertés "félbehasított nyaka". Zsírosabb hús, ezért ha grillezni akartok, ez a tökéletes választás. A füstölt verziójából csinálhatjátok a bablevest. Ezenkívül a füstölt-főtt tarja ízletes felvágott is. (Ne keverjétek össze a Nightwish azonos nevű énekesnőjével)

Grillezett tarja

A karaj a disznó gerince melletti sovány hús. (Tehát tényleg nem a karja.) Van rövid és hosszú karaj, de mindkettő egyformán hamar kiszárad, ezért érdemes valamilyen bundában, vagy letakarva sütni. Emellett főzve, párolva, töltve és füstölve is nagyon finom. Ha rántott húst akartok csinálni disznóból, akkor a karaj megfelelő választás lehet.

Az orja is becsapós testrész. Hangzásával ellentétben ez nem a disznó orra, hanem a karajcsont, ami például nagyon finom ízt ad levesbe főzve.

Szűzpecsenye

A
horvathnemagdi, 2016. szeptember 11. vasárnap, 15:36
1. Amit nem mondhatok el senkinek, leírom hát mindenkinek
ehhő!" Hiába bizonygattam, hogy otthon is én locsolok... Nem szólt semmit, hanem nagy sóhajtozások közepette szótlanságba burkolózott.
*
Szeptemberben, a tanévkezdés miatt ismét visszakerültem Pestre a szülőinek hitt házba, ahol ,,anyukáék" ugyanolyan idegenül bántak velem, mint Imre bátyjáék a röpcédulák után...
Attól fogva keservesen kellett megtapasztalnom, hogy az érdemeimet is ellenemre rótták föl...
Pl.: Belekezdtem abba a történetbe, amikor a kút melletti, disznók által kimélyített gödörbe belecsúszott Etelkát kimenekítettem... Arra is azt mondta anya, hogy:
- ,,Jobb lenne abbahagyni a dicsekvést, mert még majd kiderül, hogy te lökted bele!"

*
Hááát, ettől fogva lett nekem nagyon-nagyon rossz a tanyán!
Évtizedek teltek el úgy, hogy nem is sejtettem az okát! Mindig magamban kerestem a hibát, és - mint a mellékelt leveled is mutatja - ezen semmi nem változott az elmúlt 60 év óta!

*
Az
furaila, 2016. augusztus 08. hétfő, 21:42
1/12
Képek, videók
Titkok rólam... .jpg
pacsakute
2017. október 07. szombat, 00:09
Secrets(titkok).png
szelgyongyi
2017. január 30. hétfő, 03:52
Titkok könyve.jpg
pacsakute
2015. december 09. szerda, 11:50
A titkokat
etusmama
2013. június 04. kedd, 10:52
A_titkokat.png
skorpiolilike
2013. május 28. kedd, 14:39
Titkok kertje.JPG
kati53
2013. május 07. kedd, 08:28
titkok éjszakája-gif-2.gi
zsokaolah
2012. augusztus 21. kedd, 18:54
Titkok..jpg
mailona
2012. július 31. kedd, 22:02
Titkok könyve.jpg
mbartis
2012. június 27. szerda, 00:15
zso-0625-Titkok_kertje .gi
johannanna
2012. június 25. hétfő, 08:34
Titkok kertje.bmp
mbartis
2012. május 27. vasárnap, 22:16
A Titkok Titka.JPG
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:36
Vannak álmok, melyeket ne
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.