Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 03:20 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Akik maradtak - Tóth Barnabás: "ha van valaki, akiről gondoskodnod kell, túl tudsz élni bármit"
átevickélnek a nehézségeken, és ezzel utat mutat, akkor ez a szórakoztatás túlmutat magán" - fogalmazott a rendező.

Tóth Barnabás, aki maga is színész, a Momentán társulat egyik alapító tagja, megemlítette, hogy a társulat előadásainak az improvizáció a mozgatórugója, és ez a tapasztalat segítette a rendezői munkában. "Nem is színészi, hanem írói feladat ez. A közönség reakciója azonnali, élő, ezért kétezer előadás alatt belém égett, hogy mi működik és mi nem" - magyarázta.

A forgatásra a szűkös költségvetés miatt nagyon kevés idő, mindössze 19 nap állt rendelkezésre, ezért a felvételek előtt rengeteget próbáltak, improvizációra nem volt mód. "Mivel elég sokat készültünk, és irodalmi alapanyagból dolgoztunk, nem is merült fel, hogy eltérjünk a forgatókönyvtől. De akár elő tudtuk volna adni színpadon, annyira kész volt minden" - mesélte.

A szereplőválasztásról elmondta: a női főszereplőt, Klárát alakító Szőke Abigél profizmusa lefegyverző volt számára. "Imponált, hogy akarta ezt a szerepet, a
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 11:01
Olasz kormányválság - Megkezdte a kormányalakítási egyeztetést az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt
A delegációk első hivatalos találkozója két órán át tartott a római képviselőházban.

A PD-küldöttséget vezető Andrea Orlando a balközép párt főtitkár-helyettese a megbeszélés után úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy "nincsenek leküzdhetetlen akadályok" a két politikai erő közti megállapodás útján. Az egyeztetések első fordulója a szociális intézkedéseket érintették, valamint a környezeti politikát. A beszámolók szerint a következő találkozó téma a költségvetés lesz.

Az M5S képviselőházi frakcióvezetője Francesco D'Uva szintén konstruktívnak nevezte az első hivatalos találkozót. Megjegyezte, hogy az M5S garanciákat vár a PD-től az olasz parlament létszámcsökkentésének elfogadására. Francesco D'Uva kijelentette, hogy ha a két párt közti kormányalakítás kudarcot vall, előrehozott választások lesznek Olaszországban. D'Uva hangoztatta, hogy az M5S semmilyen más politikai erővel nem folytat egyeztetést, tehát továbbra sincsen közeledés a párt és a Liga között.

Olasz sajtóértesülések szerint
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 18:22
Kocsis: a DK az első pillanatban megkezdte az áskálódást Brüsszelben Magyarország ellen
A fideszes politikus a Facebook-oldalán közzétett levélben emlékeztetett, hogy Molnár Csaba szerdán szintén levélben arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy a DK képviselőinek kezdeményezésére az EP szociáldemokrata frakciója úgy döntött, nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire.

Kocsis Máté erre adott válaszában úgy fogalmazott: "nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát" arra - sem a magyar, sem az európai parlament történetében -, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna.

Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így - folytatta -, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik.

"Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 18:41
Novák: először szerveztek Erzsébet-tábort diabéteszes gyerekeknek
Novák Katalin elmondta, több mint 400 diabéteszes gyerek vehet részt az idén először kifejezetten nekik szervezett táborokban, közülük mintegy 300-an ottalvós, a többiek napközis táborban tölthetnek el egy-egy hetet. A táborok szervezése a kezelőorvosok és a diabétesz centrumok bekapcsolódásával zajlik, az Erzsébet táborok pedig az infrastruktúrát adják, segítenek a megvalósításban és a finanszírozást is ők bonyolítják le - ismertette az államtitkár.

Hozzátette, a központi költségvetési forrásból megvalósuló Erzsébet-táborokban is nyaralnak diabéteszes gyerekek, Zánkán és a Gyógyító Szent Erzsébet-táborokban 100-100 gyerek kapcsolódhat ki.

Novák Katalin kiemelte, szeretnének a diabéteszes gyerekeknek is biztonságos nyaralási lehetőséget kínálni, mivel az érintett családoknak komoly kihívást jelent a betegség, az életük nehezen tervezhető, nem kiszámítható, a helyzetüket pedig tovább nehezíti, hogy a társadalom is keveset tud erről az állapotról.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:21
Krónika 9. rész (költségvetés, napirend lezárása)
Fidesz: folyamatosan csökken az államadósság GDP-hez viszonyított aránya

Tessely Zoltán (Fidesz) azt mondta, hogy a gazdasági stabilitásnak rendkívül nagy az értéke az uniós tagság szempontjából. A 2004-es csatlakozást követő években képtelenség volt gazdasági vagy pénzügyi stabilitást elvárni a kormányoktól, az utóbbi esztendőkben azonban a kiszámítható, fegyelmezett költségvetés jellemzi az országot - közölte.

2020-ban is érvényes az a célkitűzés, hogy a gazdasági növekedés üteme legalább két százalékponttal haladja meg az európai átlagot - hangsúlyozta. A GDP növekedése idén és jövőre is várhatóan négy százalék lesz - tette hozzá.

Az államadósság GDP-hez viszonyított aránya évek óta folyamatosan csökken, amennyiben sikerül ezt a tendenciát folytatni, akkor az államadósság néhány éven belül a GDP hatvan százaléka alá süllyedhet - mutatott rá.

Pósán László (Fidesz) azt mondta, hogy a legtöbb egyetemnek, elsősorban az iparral történő együttműködés révén, folyamatosan növekszik a
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 21:37
Nem oldódott a feszültség a két olasz kormányerő vezetőinek a megbeszélése után
feszültséget. Kijelentette, nehezen lát megoldást a két kormánypárt közt elmérgesedett viszonyban, mivel "semmit nem ér az esernyő, ha radioaktív az eső".

Elemzők szerint Giuseppe Conte hétfői beszéde nem ultimátum, hanem ultimátum előtti utolsó felszólítás volt. Erre Luigi Di Maio és Matteo Salvini "tűzszünetet" hirdetett, de a feszültség akármikor ismét erősödhet. A római kormány a következő napokban várja az Európai Bizottság esetleges kötelezettségszegési eljárásának elindítását a túl magas olasz költségvetési hiánycél miatt.

Az M5S-Liga kormány belső egyensúlya az EP-választási kampányban borult fel, miután a két olasz kormánypárt egymással versenyzett. Az EP-választások eredménye is rontott a két párt kapcsolatán: a Liga ugyanis a tavalyi olasz parlamenti választásokhoz képest megkétszerezte az erejét és 34,3 százalékra ugrott, az M5S viszont korábbi támogatottságának majdnem a felére, 17 százalékra esett. A friss felmérések szerint a kormányválság is a Ligát erősíti, amely május 26. óta
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 18:22
Gulyás: pontos és igaz állításokat tartalmaz a kormányzati plakátkampány
áprilisban kommunikálta, hogy magyar családok érkeznek Venezuelából. A dél-amerikai országban jelentős magyar kolónia él - tette hozzá, azt is tudatva, hogy még körülbelül 30 családot szeretnének Magyarországra hozni Venezuelából.

Orbán Viktor miniszterelnök hét eleji izraeli látogatásával kapcsolatban a tárcavezető azt közölte: a Jeruzsálemben nyíló magyar külgazdasági képviseletet diplomáciai státusszal hozzák létre.

Szintén kérdésre elmondta: Magyarország javasolja, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban civil szervezetek ne kapjanak központi brüsszeli támogatást. A pénzosztásnak ugyanis az az egyik következménye szerinte, hogy olyan szervezetek jutnak jelentős forrásokhoz, amelyek kritizálják a bevándorlást elutasító országokat.

Arra a kérdésre, hogy érkezett-e már pénz az Európai Bizottságtól - amit korábban bejelentettek - a határvédelemre, azt felelte: csak ígéreteket kaptak, pénzt nem.

A magyar kormány politikáját - például a családvédelmi akciótervet - érő svédországi
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:01
A Magyar Posta csoportos létszámleépítést hajt végre az irányítási-adminisztratív területen
érinti.

A létszámleépítést törvényes keretek között, valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartásával teszi a társaság. Az intézkedéshez kapcsolódó juttatási rendszer feltételeiről a Magyar Posta vezetése az üzemi tanáccsal külön megállapodást kötött - közölte a társaság.

A közleményben kitérnek arra, hogy a brüsszeli szabályozás miatt a Magyar Posta, amely Magyarország egyetemes postai szolgáltatója, a hazai logisztikai piac vezetője, versenypiaci szereplőként nehezen juthat költségvetési támogatáshoz, ezért csak úgy tudja javítani pozícióját, ha hatékony, gazdaságos működtetést biztosít, és önerőből forrást teremt a szükséges modernizációs lépésekhez. Ehhez a célhoz elkerülhetetlen a vállalat szervezeti hatékonyságának növelése, a bürokrácia csökkentése, valamint a társasági-irányítási szint arányának mérséklése, ennek egyik eszköze a létszámleépítés.

A Magyar Posta tavaly augusztusban azt közölte, hogy mintegy 100 fős csoportos létszámcsökkentést hajt végre 2018 őszén, a leépítés
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 14:52
LMP: járjon mindenkinek egyformán az emelt összegű otthonápolási díj!
politikus szerint, ha a kormány ennyit foglalkozik a demográfiai helyzettel, tudomásul kell vennie, hogy a társadalom öregszik, egyre több idős ember egyre tovább él, és jelentős részük kiszorul majd az intézményi ellátás keretei közül.

Az LMP azt javasolja az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy a nagyszülős gyed mellé a gyermekápolási díjat is igénybe lehessen venni, valamint azt, hogy utóbbit a nyugdíj mellett is kapni lehessen. Ez a párt véleménye szerint nem róna jelentős terhet a költségvetésre. Jelezte, hogy ez a téma is fontos része lesz az LMP tavaszi parlamenti munkájának.

Kérdésre válaszolva a politikus közölte, érti, hogy a Fidesz most Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnökét támadja, aki az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje az európai parlamenti (EP) választásokra, mivel Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakció- és EP-választási csúcsjelöltje ellen nehezen tudnának kampányolni, hiszen egy európai pártcsaládba tartoznak.

Ungár Péter reagálva Philippe
velemenyezd, 2019. február 17. vasárnap, 13:42
LMP: minden érintett otthonápolási díját meg kell emelni!
Ungár Péter országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: civilek és ellenzékiek kezdeményezésére a kormány bruttó 100 ezer forintra emelte a juttatást, de csak azok esetében, akik gyermeket ápolnak. Az 50-60 ezer érintett családból 20 ezerben szorul ápolásra gyermek - jegyezte meg.

A politikus elmondta: jogszabályváltoztatást kezdeményez azért, hogy minden érintettnek járjon az emelt összeg, mert, mint fogalmazott, Magyarországon ma gondoskodási válság van, az idősotthonokban hosszú várólistákkal kell szembenézni, az ápolást végző rokon pedig nehezen talál munkát.

Kezdeményezése 20 milliárd forintos költségvetési kiadással járna - ismertette.
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 15:01
Párbeszéd: az ÁSZ vizsgálja meg a benyújtott számlákat!
A párt két politikusa csütörtökön sajtótájékoztatón arra reagált, hogy előző nap az ÁSZ bejelentette: a Párbeszéd nem teljesítette közreműködési kötelezettségét, ezért a számvevőszék kezdeményezi, hogy függesszék fel a költségvetési támogatását.

Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: december 10-én átadták az összes dokumentumot az ÁSZ-nak, de "úgy tűnik, hogy el sem kezdték az ellenőrzést". Hangsúlyozta, a Párbeszéd továbbra is nyitott a vizsgálatra. Hozzátette, hogy irodájukban összekészítették az összes szükséges dokumentumot, és várják a számvevőszék munkatársait, hogy akár ott, akár egy másik, általuk megjelölt helyszínen átvizsgálják az iratokat.

Kocsis-Cake Olivio közölte: az állami támogatás nélkül nehezen tudnának kampányolni, ezért létrehoztak egy internetes oldalt, ahova támogatásokat várnak.

Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja nehezményezte, hogy az ÁSZ-nak "fél év alatt nem sikerült megtalálni" őket annak ellenére, hogy a Párbeszédnek parlamenti
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 13:02
Statisztikai szolgáltatás beindítását jelentette be az RMDSZ
szeretnének tenni a felületen. Célnak tekintik, hogy a portál ne csak a múltról és a jelenről szóljon, hanem előrejelzéseket is közöljön.

Hozzátette: az Erdélystat elsősorban a döntéshozóknak szól, de bárki számára nyitott. Az adatbázis folyamatos bővítése mellett az angol nyelvű változat elindításán is dolgoznak.

Barna Gergő szociológus elmondta: négy területről kívánnak adatokat közzétenni. Összegyűjtik a portálra az erdélyi demográfiai adatokat, az önkormányzatok infrastruktúrára, költségvetésre vonatkozó adatait, az oktatással kapcsolatos statisztikákat, és a GDP-re, foglalkoztatottságra, jövedelmekre vonatkozó gazdasági adatokat is közzé kívánnak tenni. Az oktatás területén a beiskolázási számokat és a vizsgaeredményeket is figyelemmel kívánják követni. A szociológus szerint az adatbázis folyamatosan fog bővülni, és úgy tervezik, hogy kéthetente publikálnak elemzéseket, közleményeket a portálon.

A portál a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézettel partnerségben publikálja a romániai
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 12:11
1/39
Képek, videók
Barnabás.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:58
barnabás névv.jpg
zsokica45
2016. november 14. hétfő, 17:46
Barnabás névnapra
szicu
2016. május 16. hétfő, 22:45
BARNABÁS.gif
1951anna
2015. június 25. csütörtök, 05:31
sütő barnabás játék 2.jpg
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 14:23
sütő barnabás játék1.jpg
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 14:18
SÜTŐ BARNABÁS ELMERÜLTEM
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 14:13
SAÜTŐ BARNABÁS JÁTÉK.jpg
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 13:22
SÜTŐ BARNABÁS JÁTÉK.jpg
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 13:07
SÜTŐ BARNABÁS ELMRÜLTEM
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 12:38
SÜTŐ BARNABÁS VOLT EGY
feviroza
2014. november 16. vasárnap, 12:10
gondoskodj a természetről
sz719eszter
2018. június 12. kedd, 13:15
A gondoskodó
sanci81
2017. május 21. vasárnap, 16:42
Gondoskodó
sanci81
2016. február 09. kedd, 16:52
Gondoskodás-PILLANGÓ
1vargaildyko
2015. november 17. kedd, 10:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.