Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 23:38 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyopáros: a Modern városok programban várhatóan a projektelemek fele jövőre elkészül
Gyopáros Alpár ismertette, hogy ezzel nemcsak Sopronban, hanem országos szinten is jól áll a program. A 270 projektelemből 86 már elkészült, az év végéig pedig összességében 120 beruházás fog lezárulni.

A 4000 milliárd forintos keretösszegből 1800 milliárd forintot már kifizettek, a jövő évi költségvetési tervezetben pedig 270 milliárd forint van előirányozva a programra. Ezzel a keretösszeg felét is elérik 2021-ben - mondta.

Kiemelte, hogy a program előrehaladása rendkívül jó Sopronban, a programelemek egy része megvalósult, egy része kivitelezési vagy olyan tervezési szakaszban van, hogy a kivitelezés bármikor elindulhat.

Kifejtette, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út idén elér Sopronig, ez a legfontosabb programeleme a soproni beruházásoknak. A történelmi belváros megújítása is folyamatban van, ennek keretében utcák, terek, homlokzatok újultak meg, és készül el a Lenck-villa is a közeljövőben. Folyamatban van az uszoda és az ipari park fejlesztése, várhatóan a Fertő-parton is
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 17:12
Évek után újra Budapesten állít ki Anton Molnár Franciaországban élő magyar festő
A magyar festőművész többek között Párizsban, Tokióban, Szingapúrban és New Yorkban rendez kiállításokat. Egyszerre minden címmel a Pesti Vigadóban rendezendő tárlatának előkészületei már javában zajlanak - olvasható a közleményben.

Mint írják, a művészeti alapítványok tulajdonában, híres magángyűjtemények termeiben, többek között Cindy Crawford és Jacques Chirac volt francia elnök tulajdonában láthatók művei.

Az Egyszerre minden című kiállítással komplex anyag érkezik Budapestre. A festő kedvenc témai mellett láthatók lesznek kora gyermekkori alkotásai, iskolai tanulmányrajzai is és jól ismert, világot megjárt csendéletek, portrék is. Anton Molnar figurális festő, klasszikus technikával dolgozik, melyet a flamand és olasz reneszánsz mesterek fejlesztettek ki. A festményein sokszor szerepel kalligráfia és pop art elemek is- olvasható az összegzésben.

Anton Molnár, azaz Molnár Antal 1957-ben született, a Képzőművészeti Főiskolán 1983-ban diplomázott festőművészként. 1988-ban családjával
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:02
Dakar-rali - Ismét Szaúd-Arábia lesz a helyszín, de új szakaszok a jövő évi versenyen
A szervezők csütörtökön jelentették be a 43. verseny útvonaltervét, melynek minden szakasza vadonatúj lesz a résztvevők számára. A világ leghíresebb tereprali-viadalára 2021. január 3. és 15. között kerül sor. A mezőny Dzsiddából rajtol el és a versengés ott is zárul majd 13 nappal és összesen 12 szakasszal később. Az egyetlen pihenőnapot Hailban tölti majd a "karaván".

A regisztrációs időszakot már hétfőn megnyitják, a versenyzőknek pedig kedden és szerdán tartanak bemutatót a 2021-es Dakarról. A szervezők most azt is közölték, hogy igyekeznek biztonságosabbá tenni az eseményt, ezért úgy alkották meg a szabályokat, hogy lassítsák a járműveket. Lesznek lassú zónák, a motorosoknak kevesebb szett gumi használatára lesz lehetőségük. Az adott szakaszok útikönyveit pedig csak az etapok rajtja előtt kapják majd meg az indulók.

A Dakar-ralit 1979-ben rendezték meg először és egészen 2007-ig Afrikában zajlott a verseny érdemi része, a biztonsági helyzet romlása miatt aztán a 2008-as viadal elmaradt és
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 14:52
Piros rózsák nyíltak . . .


Piros rózsák nyíltak
mikor megláttalak téged ,
éjfekete hajad lobogott
a szélben . A tavaszi
éjszakán szerelem költözött ,
máris a szívembe .
Félénk volt a léptem , hogy
feléd siettem , a rózsa kertemből
egy szál piros rózsát szedtem .
A szerelem Istenét imádkozva
kértem , tudnék belopózni
szíved rejtekébe , Te lennél
életem legszebb virágszála ,
lelkemnek gyógyító varázsa !


Bédné Marika : 2020 . 06 . 08 . 11 : 55 - saját versem
bedmarika47, 2020. június 08. hétfő, 11:36
Trianon 100 – Határtalanul gyógyuló sebek
lehetetlen volt a nyolcvanas évek ceauşescui ,,aranykorában". A szomszédságunkban élt két szerencsés család. Mint utólag kiderült, titokban és jól előkészítve átszöktek a határon. Az egyikük igen kalandosan: vasúti kerekeket szerelt a gépjárművére, úgy gurult át az éj leple alatt Magyarországra. És talán mindenki emlékszik az egyszerű juhászra, aki eltévedt a nyájával, úgy jutott át a határon. Sokan azonban nem voltak ilyen szerencsések. Korábban már meséltem egy kislányról, aki Székelyföldről költözött Váradra a családjával, és minden álmuk megsemmisült, amikor az édesapját szökés közben lelőtték.
Az első valós határélményemre sajnos még ma is emlékszem. Két évvel a 89-es forradalom után egy Nagyváradról átköltözött baráti családhoz indultunk látogatóba Magyarországra. Amikor körülbelül félnapos várakozás után a buszunk begurult a határőrsre, akkor jött a java. A gépjárművezető addig ministránsokat megszégyenítő hatásossággal perselyezett, mondván, ha jót akarunk, össze kell dobnunk egy
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 22:02
Ruttkay Arnold: Nem volt még elég…?
Ruttkay Arnold: Nem volt még elég...?

Mi kell még...?
Nem volt elég a hétpecsétes Békeokmány,
az ingen kapott ősi föld...?
Nem volt elég a sebtében meghúzott országhatár,
kertek végében a málnabokor mögött?
Kevés volt talán,
a lehullott utcatábla,
átköltött térkép,
eldőlt szobor...?

Az anyanyelv már rég föld alá költözött,
suttogva szólt a zsalugáterek mögött.
Bezárt az ódon iskola,
elhalt a dal,
kidőlt a harangláb.
Az emlékek is reszketve féltek.
Titokban éltek a Házsongárd felett
és Bakából is BACA lett, az ősi név helyett.
Elvégeztetett...!
A törvényből, így lett végül törvénytelen.
Így kapott szégyenteljes leckét a Történelem...

De mindez nem volt elég.
A szabadító Mózest hiába várnánk...
Feldúlt temetőföldjeink mélyén,
most
lilagondolatok, 2020. június 04. csütörtök, 12:24
Elhunyt Wieland Károly olimpiai bronzérmes kenus
A melbourne-i olimpikon szombaton bekövetkezett haláláról családja tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Wieland Károly 1934. május 1-jén született Soroksáron, sikereit a Csepeli Vasasban érte el, ahol 16 éves korában kezdett ismerkedni a sportággal. Az ötvenes évek egyik - világviszonylatban is - meghatározó kenusa volt, aki világbajnokságon és olimpián is dobogóra állhatott párosban. Az 1954-es maconi vb-n 10 000 méteren Halmai Józseffel aranyérmet nyert, majd az 1956-os nyári játékokon 1000 méteren Mohácsi Ferenccel harmadikként végzett.

A MOB honlapja felidézi, hogy az 1960-as években a Csepel Művek munkatársa volt, de dolgozott Egyiptomban, Pakisztánban és Cipruson is. A Budapesti Műszaki Egyetemen mérnöki diplomát szerzett 1960-ban. 1972-ben családjával Németországba költözött, ahol mérnök-közgazdászként tevékenykedett, majd 1999-es nyugdíjba vonulását követően is Weinheimben maradt.
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 17:32
Az ablaktörlőt is egy nő találta fel: Mary Anderson
Az ablaktörlőt is egy nő találta fel: Mary Anderson
Apja halála után anyjával és testvérével az alabamai Birminghambe költözött, ahol ingatlanfejlesztéssel kezdett foglalkozni. A város központjában 1893-ban épített Fairmont Apartments élete végéig állandó, megbízható jövedelemforrása maradt. Kaliforniában 1898-tól szarvasmarha farmot és szőlőskertet működtetett sikerrel. Egy New Yorkban télen tett látogatása során feltűnt neki, hogy a villamos vezetőjének hányszor meg kellett állnia, hogy kívülről letörölgesse az ablakot. Hazatérése után kidolgozott egy szerkezetet, a belülről működtethető, mozgó gumilapát tisztára törölte az ablakot. 1903-ban U.S. Patent No. 743,801szám alatt megkapta rá a szabadalmat. Találmányát felkínálta megvételre egy kanadai gyárnak, de nem láttak benne üzletet. A szabadalom lejárta után, amikor már virágzott az autóipar, az ablaktörlő a kocsik nélkülözhetetlen alkatrésze
liliana01, 2020. június 01. hétfő, 17:24
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
szégyenletes számunkra, hogy Isten jobban kívánja, hogy imádkozzunk, mint mi.

2. Minden nap van mit mondanunk Istennek. Sokan nem értik ezt, ez az ő bűnük és szerencsétlenségük: Isten nélkül élnek a világban, és azt is gondolják, hogy élhetnek Nélküle. Nem látják be a Tőle való függésüket, kötelességüket az Ő irányába. Ezért nincs is semmi, amit ők Neki mondhatnának; Ő nem hallja őket többször, mint amennyit a tékozló fiú atyja hallotta az ő fiát, aki elhagyta az atyai házat, és messze országba költözött. Ők megvetően kérdik, hogy: ,,Ugyan, mit tehet a Mindenható értünk?" Ezért nincs mit csodálkozni azon, ha azt kérdik ezek az emberek, hogy ,,Milyen hasznunk lenne abból, ha imádkoznánk Hozzá?" Lényegében azt mondják a Mindenhatónak, hogy ,,Eredj el tőlünk" - és ez fogja okozni pusztulásukat. Én azonban abban reménykedem, hogy ti jobb állapotban vagytok, kedves barátaim, hogy ti nem azok közül valók vagytok, akik vakmerőek, nem ismernek félelmet, és
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Pünkösdi köszöntő
Elnémul most minden földi hang.
Tárt szívvel várunk, költözz belénk,
Add vissza nékünk a szép reményt.
Tenélküled létünk a porba hull.
Általad győzünk. Te légy az Úr


Pecznyík Pál: PÜNKÖSD NAPJÁN

Feltámadott Urunk Jézus,
meny honába költözött,
Pünkösd napján: lángnyelvekben
hozzánk ismét földre jött.

Bűnbánókhoz, bűnbocsátó
szeretettel érkezik,
meg ígérte: velünk marad,
amíg a Föld létezik.

Lelke által, bennünk lakik,
így mi Véle járhatunk,
s utunk végén felragyog majd,
dicsőséges új napunk!
menusgabor, 2020. május 30. szombat, 20:30
A Metro ötven éve rögzítette az első magyar koncertlemezt
A Metro (korábban Zenith) a hatvanas évek legelejétől működött, az évtized második felében az Illés és az Omega mellett a legnépszerűbb magyar beatzenekar volt. Az együttes 1961-től játszott a fővárosi Metro Klubban (ez lett a névadó), amely 1966-ban költözött a Dohány utca 22-24. alá, az egykori Árkád Bazár épületébe.

"Ezerkétszáz Metro Klub-tagsági igazolványt adtak ki, de a koncertterembe csak ötszázan fértek be. Minden héten szombaton és vasárnap játszottunk ott, általában szünetekkel négyszer negyvenöt percet. Éveken át, folyamatosan telt házzal" - mondta Zorán.

1965-től a Sztevanovity fivérek, Zorán (ének, gitár) és Dusán (ritmusgitár) mellett Schöck Ottó (billentyűs hangszerek), Frenreisz Károly (ének, basszusgitár, szaxofon) és Brunner Győző (dob) alkotta a Metro klasszikus felállását. 1967-68-ban, amíg Frenreisz és Brunner Nyugat-Európában "vendéglátózott", Rédey Gábor és Veszelinov András helyettesítette őket.

"Korábban elsősorban a kor angol nyelvű beatslágerei voltak
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 17:02
Újraindul az SZTE radiológiai klinika
röntgenkészülék, valamint egy modern ultrahangkészülék kapott helyet.

Egy új CT-készülék üzembe helyezésével lehetőség nyílt arra is, hogy az SZTE által korábban vásárolt 256 szeletes berendezést egyéb speciális - kardiológiai, onkológiai és pulmonológiai - vizsgálatokra is tudják használni.

Az elektív (megelőző) radiológiai osztályon a dél-alföldi régió legkorszerűbben felszerelt MR-centrumát hozták létre.

A női diagnosztikai központ egy új és jóval nagyobb befogadóképességű épületbe költözött, ahol elérhető az a legmodernebb, háromdimenziós mammográfvizsgálat, amellyel a radiológus szakorvos csaknem százszázalékos pontossággal képes megkülönböztetni a daganatos szövetrészeket az egészségestől.

Az SZTE más klinikai egységeiben is új, korszerű berendezéseket állítottak üzembe, köztük egy 64 szeletes CT-készüléket. Az egyetem másik diagnosztikai képalkotó vizsgálatokat ellátó intézménye, a nukleáris medicina intézet egy új SPECT-CT-vel, illetve PET-CT készülékkel gazdagodott.

A
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 09:41
1/651
Képek, videók
gyoparos_1.jpg
menusgabor
2015. augusztus 31. hétfő, 20:54
gyoparos_1.jpg
boszimobil
2012. augusztus 31. péntek, 19:11
orosháza Gyopáros fürdő.j
oella
2007. november 05. hétfő, 22:12
Gyopáros 28
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:25
Gyopáros 27
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:24
Gyopáros 26
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:24
Gyopáros 25
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:23
Gyopáros 24
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:22
Gyopáros 23
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:21
Gyopáros 22
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:19
Gyopáros 21
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:17
Hűség Isten felé
dandej
2020. június 03. szerda, 09:13
félelem utáni élet.jpg
menusgabor
2019. december 14. szombat, 16:55
Szakits feledj.jpg
liliana01
2019. november 14. csütörtök, 18:25
ne feledj.jpg
liliana01
2019. október 20. vasárnap, 19:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.