Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 09:00 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hasogdzsi-ügy - Török főügyészség: az újságírót megfojtották, mihelyt belépett a szaúdi főkonzulátusra
külügyminiszterhez hasonlóan - leszögezte: a 18 gyanúsítottat Szaúd-Arábiában fogják bíróság elé állítani. Al-Muadzsib ugyanakkor megígérte, hogy Rijád "egészséges" eljárást folytat majd a gyanúsítottak ellen.

Abdulkadir Selvi, a Hürriyet tekintélyes török napilap publicistája szerdán arról írt: ahelyett, hogy al-Muadzsib megosztotta volna a rendelkezésére álló információkat - egyebek között a 18 szaúdi gyanúsított vallomásait - tárgyalásai során egyre csak Hasogdzsi telefonjához akart hozzájutni. Ahhoz a készülékhez, amelyet Hasogdzsi a menyasszonyának adott, mielőtt belépett a külképviseletre, és amelyről a nő a török hatóságokat vőlegénye eltűnéséről értesítette. Az NTV török televízió szerdán arról számolt be, hogy a török főügyészség a telefon átadását is megtagadta al-Muadzsibtól.

A szaúdi monarchiát élesen bíráló 59 éves Dzsamál Hasogdzsit, aki egyebek mellett a The Washington Post című amerikai napilap munkatársa is volt, október 2-án gyilkolták meg azután, hogy bement országa isztambuli
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 17:22
Letartóztattak egy férfit, aki Washingtonban fel akarta robbantani magát a novemberi időközi választás napján
robbanószerkezetet készített, amellyel a washingtoni kongresszus épülete előtti téren akarta felrobbantani magát. Tervéről augusztus óta rendszeresen leveleket és SMS-üzeneteket küldött egy pennsylvaniai újságírónak, aki értesítette a hatóságokat.

Az FBI átkutatta a férfi otthonát, és az alagsorban megtalálta a házilag készített, működőképes pokolgépet, amelyet el is szállítottak. Rosenfeld bevallotta, hogy valóban merényletet tervezett november 6-ra, és azt is elmondta, hogy az interneten rendelte meg a készülékhez szükséges anyagokat.

Rosenfeld egyedül cselekedett - közölte az FBI. A nyomozók szerint így akarta felhívni a figyelmet "radikális politikai nézeteire". A férfi ugyanis azt vallja, hogy a kormányzati tisztségviselőket - ókori görög mintára - sorshúzással kellene kiválasztani.

"Rosenfeld terve az amerikai demokrácia elleni lépés volt" - idézte a CBS televízió a vádat emelő Geoffrey Berman ügyészt.

A férfi ellen tömegpusztító szerkezet törvényellenes előállítása miatt
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 07:04
Újra fix CT működik az ajkai kórházban
Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója csütörtökön az intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta: az úgynevezett tizenhat szeletes CT révén az ajkai és a környékbeli betegek gyors és szakszerű diagnosztikai készülékhez jutottak.

A főigazgató kiemelte, a berendezés a daganatos betegségek korai felismeréséhez, baleseti és ideggyógyászati vizsgálatokhoz is szükséges. Hozzátette: a készülék a kórház tulajdonába került.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP), a Veszprém megyei önkormányzat alelnöke felidézte: július elején az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság határozata értelmében leállították a korábbi CT működését annak kora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból.

Hozzátette, rövid ideig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban látták el a betegeket, július 24-től pedig ideiglenesen egy mobil CT-vel végezték a vizsgálatokat az ajkai kórházban. Az átmeneti időszakban - amint azt a kórház főigazgatója is megerősítette - egyetlen vizsgálat sem maradt
velemenyezd, 2017. augusztus 17. csütörtök, 15:25
Hallásvizsgáló készülékeket adott át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Kárpátalján
A gyermekmentő szolgálat adományának köszönhetően kilenc kárpátaljai és egy Lemberg (Lviv) megyei kórház szülészeti és gyermekosztálya jut az újszülöttek és kisgyermekek vizsgálatához szükséges korszerű hallásszűrő készülékhez. A diagnosztikai eszközöket Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke a Beregszászi Járási Kórházban adta át a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal egészségügyi főosztályának.

Bíró Erzsébet, a megyei egészségügyi főosztály helyettes vezetője, a Kárpátalja megyei gyermekkórház volt főorvosa az MTI érdeklődésére telefonon elmondta: amikor Edvi Péter idén márciusban Kárpátalján tett látogatást, hogy felmérje, mire lenne szükségük a magyarok által is lakott településeken működő kórházak gyermekosztályainak, Nagyszőlősön jelen volt egy kislány hallásvizsgálatán, amely során kiderült, a gyermeknél későn diagnosztizálták a süketséget. Hozzátette: a gyermekmentő szolgálat támogatásának köszönhetően a kislány azóta cochleáris implantátumot kapott, és sikeresen
velemenyezd, 2016. november 07. hétfő, 19:03
Idén 9 milliárd forintot költ hálózatfejlesztésre a Telenor
Sepsi Zsolt a világban és a Telenor-csoporton belül a magyar 4G hálózatot az egyik legjobb minőségűnek nevezte, és megemlítette, hogy a gyors internetezést lehetővé tevő kültéri lefedettsége a Telenornál 97 százalék fölötti. Hozzátette: a Telenor LTE-hálózatának (Long Term Evolution - negyedik generációs vezeték nélküli, gyors adatátviteli technológia) 2014-ben még csak 50 százalékos volt a lefedettsége.

A Telenor nemcsak a 4G-s ügyfelekre koncentrál, hanem azokra is, akik még nem rendelkeznek a legmodernebb készülékkel, ezért az utóbbiakat kiszolgáló 3G hálózatot is fejlesztik. Ezen túlmenően az idén jelentős összegeket költenek a beltéri lefedettség növelésére is, év végére több száz településen a jelenlegi 70 százalékos beltéri 4G lefedettséget 90 százalék fölöttire emelik. A társaság 2015 novemberére 350 településen vállalta a 4G hálózat kiépítését, de ez valójában 808-on nőtt. Ezeken a településeken az utcák 70 százalékán a hatóság által elvárt jelszintet kell teljesíteni.

A Telenor az
velemenyezd, 2016. június 24. péntek, 12:22
A szieszta kályhák veszélyeire figyelmeztet az OKF
Mint írták, a nevüket egy évtizedekkel ezelőtt használt fűtőkészüléktől örökölt szieszta kályhákat leginkább időszakos, kiegészítő fűtésre használják, főleg hétvégi házakban, nyaralókban, melléképületekben. Népszerűek, hiszen egyszerűen kezelhetők, könnyűek, és viszonylag hatékonyak. A gázüzemű hősugárzó egy normál háztartási propán-bután-gázpalackkal üzemel, az égéshez szükséges oxigént az adott helyiségből vonja el, és a keletkező égéstermék is oda kerül. Ezért ha nincs megfelelő levegő-utánpótlás, a helyiségben az oxigén mennyisége csökken, a szén-monoxid feldúsul, ami mérgezést, sőt halált is okozhat - magyarázták.

Emlékeztettek: a szieszta kályhák miatt idén tizenhárom alkalommal kellett a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit hívni. Négy esetben szén-monoxid-mérgezés történt, öt helyen a kályha lobbant lángra, négy készülék pedig felrobbant. A gondot legtöbbször az okozta, hogy az üzemelő készüléket letakarták, vagy éghető anyagot tettek rá. Nem ritka az sem, hogy a kályha hője meggyújtja a
velemenyezd, 2014. november 18. kedd, 15:12
Miért kell nekünk unortodox terápia?
fontos az átlagembernek. Ne csodálkozzunk, ha egészségügyi kérdésekben is az unortodoxia irányába fordulunk, hiszen ezt látjuk maguk körül.

Minden gólvonalon átjutott labdát gólnak tekintünk, kivéve ha a játékvezető megcáfolja. Ugyanígy minden áltudományos terápiát korrektnek tekintünk, amíg valaki meg nem cáfolja. De míg a foci szabályai közt ott a bíró, az áltudományos terápiáknál sajnos nincs! Jogi rendszerünkben nem vizsgálja senki hogy tényleg működik-e a dolog, csak azt hogy pl a készülékhez mellékeltek-e használati útmutatót. A hagyományos orvostudomány esetében van bíró (!), hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az áltudományos terápiáknál is.

Kiválóan emlékszem arra a reggelire, amikor egyik kedves ismerősöm azt találta mondani, hogy a zsemle igen mérgező! A legtöbb ember aki zsemlét evett, meghalt! Bár ez valóban így van, hiszen senki nem él örökké, nyilván nem mérgező a zsemle, de hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha két dolog együtt jár, akkor az egyik oka a másiknak.
kirscha, 2014. november 04. kedd, 12:12
GREG ILES: Huszonnégy óra (4.fejezet)
Will a villájára tűzött egy lazacdarabot, és körbenézett a teremben, ahol közel ezerfős hallgatóság fogyasztotta ugyanezt a fogást. Tőle jobbra, az emelvényen dr. Stein tartott éppen meglehetősen csapongó nyitó beszédet. Végül egy váratlan fordulattal visszakanyarodott a lényeghez.
- Hölgyeim és uraim, van szerencsém közölni önökkel, hogy ma este vendégünk lesz egy igen kitűnő orvos. Egy ember, akinek az aneszteziológia terén felmutatott úttörő jelentőségű munkája a jövő hónapban jelenik meg a New England-i Orvosi Szemlében.
A kitörő taps percekre félbeszakította Steint, aki mosolyogva kivárta a végét, majd folytatta.
- Ma este ennek a cikknek a kivonatát hallgathatjuk meg, amely azt az alapvető munkát mutatja be, amelyet éppen a mi Mississippi Klinikánkon végeztek el. Ami számomra igazán bámulatos, az az, hogy előadónk, aki egyébként Mississippi szülötte, egy szerencsétlen szükségszerűség folytán második szakterületként kezdett foglalkozni ezzel a témával. Igazán
scorpionsrose, 2014. október 17. péntek, 16:03
Német ítélet: szabadon forgalmazható az e-cigaretta
szükséges, és bizonyos nikotintartalom felett orvosi rendelvény nélkül kiadható gyógyszernek minősülnek.

Az e-cigarettákhoz használt nikotintartalmú folyadékok rendeltetése a nikotinéhség csökkentése és az élvezetszerzés, nem pedig a dohányzásról leszokás elősegítése, továbbá nincsen gyógyászati, terápiás hatásuk, és nincs rájuk vonatkozó adagolási előírás sem, ezért nem minősíthetők gyógyszernek - mondta a bíróság elnöke az ítélet ismertetésekor.

A döntés alapján az e-cigaretta és a készülékhez használt patronok és folyadékok kereskedelme nem korlátozható és nem büntethető.

A münsteri bírói testület három ügyet összevonva tárgyalt. Ezekben a Wuppertal városi önkormányzat, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány, valamint a német szövetségi állam alapvetően azt akarta elérni, hogy gyógyszerként sorolják be a nikotintartalmú folyadékokat. Ez hosszadalmas engedélyezési eljárást tenne szükségessé, és gyógyszertárakra korlátozná a termékek forgalmazását. A bíróság mindhárom ügyben elutasította ezt a
velemenyezd, 2013. szeptember 17. kedd, 17:56
Az e-bérletekről
,,kategóriáknak", így a fogyatékosoknak is, az elektronikus bérlet nehezen kezelhető, ha minden egyes utazásnál azt érvényesíteni kell. Kímélendő az olvasók érzékenységét, nem részletezem, hogy egy mankóval járónak mit jelent a bérletérvényesítés a mozgó járművön. Ha a Helyi Közlekedési Vállalat vezérigazgatója elismerné azt, hogy a modern társadalomban lennie kéne pozitív diszkriminációnak, akkor nem ragaszkodna mereven ahhoz az elképzeléséhez, hogy a hátrányos helyzetűeket is az érvényesítő készülékhez küldje minden utazásnál. Mert azoknak van egy törvényerejű rendelettel biztosított arcképes utazási igazolványa, amit akár használnak, akár nem az ASCO kifizet a HKV-nek. És a jövőben is ki fogja fizetni a teljes bérletét a nyugdíjasoknak és a fogyatékosoknak egyaránt. De most már azon is csodálkozom, hogy miért fizeti ki a teljes bérletet és nem csak azt a heti egy-két utazást, amit megtesznek. Mert ha így is úgy is bevezetik ezt a kor ,,hozadékát" (én inkább hordaléknak
alburnus, 2013. június 04. kedd, 15:43
Vízenergiával működő órák (14 kép).
PowerPlus Round Clock H2O (TM) vízenergiával működő órák. Ezek az órák a működésükhöz szükséges energiát a vízből nyerik. Csupán adjon vizet a készülékhez, az óra máris elindul és használja a víz energiáját. A készülék kontrasztos kijelzője a pontos időt és a dátumot is mutatja. A vizet elegendő 6-12 havonta cserélnie.
schuro, 2012. április 19. csütörtök, 20:00
Bemutatta a kiterjesztett valóságot kínáló szuperszemüvegét a Google
A cég a Google+ közösségi portálon mutatta be a valóságot a virtuális világgal kiegészítő Project Glass nevű szemüveget. Az oldalon közzétett "fantáziavideó" minimalista dizájnról árulkodik: a készülékhez mikrofon, és félig áttetsző képernyő tartozik, amely a felhasználó jobb szeme elé vetíti ki a szükséges, illetve a kért információkat.

A vállalat Google X néven futó kísérleti laboratóriumának szakemberei azt remélik, hogy a felhasználókkal most megkezdett párbeszéd révén sikerül hasznos visszajelzéseket kapniuk, ám azt egyelőre nem árulták el, hogy a készülék mikor és mennyiért kerül kereskedelmi forgalomba. A videó szerint a szemüveg első viselésekor a felhasználó 14 különböző szolgáltatás közül válogathat majd: tájékozódhat az időjárásról, a saját helyzet meghatározásáról, és a bejegyzett találkozóiról.

A szolgáltatások nagy részét maga a felhasználó, vagy az adott szituáció aktiválja. A kisfilm főszereplőjének szemüveglencséjén például apró figyelmeztetés jelenik meg, amikor szöveges
velemenyezd, 2012. április 05. csütörtök, 17:03
1/2
Képek, videók
Úgy legyen mindig.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:11
Kép 1078. Csak úgy....jp
jucinenadov
2019. április 27. szombat, 00:09
Kép 1053. Csak úgy....jp
jucinenadov
2019. április 27. szombat, 00:06
ugy hiányzol.png
menusgabor
2019. április 10. szerda, 20:13
úgy tartják.png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:40
Olyan nehéz úgy szeretni.
menusgabor
2018. december 05. szerda, 21:19
vito_zoltan__van_ugy_a z_e
menusgabor
2018. október 16. kedd, 19:46
Mert úgy szeret Isten
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 10:10
Úgy gondolom
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:45
Úgy legyen Ámen.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:24
Élj úgy
sanci81
2018. augusztus 01. szerda, 17:38
Bizony Ám. Ugy-Ugy !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:20
Megyei Főügyészség Gyulán
caris11935
2009. október 05. hétfő, 14:13
Címkék
jövő hónapban, férfi ellen, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Kárpátalján, PowerPlus Round Clock H2O, vállalat Google, társaság 2015, interneten rendelte, gyermeknél későn, mankóval járónak, münsteri bírói, dohányzásról leszokás, áltudományos terápiáknál, kórház főigazgatója, készülékhez használt, kályha hője, videó szerint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.