Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 20:50 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
6 leghatásosabb zsiregető tea
öntsd át a benne lévő koszosnak tűnő folyadékot egy másik edénybe és vissza, négyszer-ötször, hogy minél habosabb és levegősebb legyen a tea. Végül szűrd le és ihatod is, naponta többször is. Mivel élénkít a fekete tea miatt, ezért estefelé már inkább ne fogyaszd.

6. Lapacho tea

A dél-amerikai lapacho fa kérgéből készül. Sok magnéziumot, nátriumot, nyomelemet, valamint vasat, krómot és jódot tartalmaz. Kiváló anyagcseregyorsító hatással bír.

Elkészítése: főzd 10 percig a kérget, majd hagyd állni, végül szűrd le. Még jobb hatást érhetsz el, ha vaníliával ízesíted. Naponta 3-4 csészével igyál meg belőle.

Jó tanácsok:

Mivel nem biztos, hogy nagy teafőzőguru vagy, így jobb, ha mielőtt belevágsz az egészbe, szem előtt tartod a következőket.

- Teafőzésnél fontos a víz minősége! Épp ezért lehetőség szerint klórmentes, lágy vizet vagy szénsavmentes ásványvizet használj.

- Tárold a teafüvet sötét színű üvegben vagy fémdobozban!
tinka1951, 2016. január 08. péntek, 09:37
5 teaféle, amitől garantáltan olvadnak a kilók
a súlycsökkenést. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően fokozza a zsírégetést és erősíti az immunrendszert. 80 fokos vízzel forrázz le csészénként 1, literenként pedig 2 csapott evőkanálnyi teafüvet, majd lefedve hagyd állni 5 percig.

3. Lapacho tea

Ez a teaféle a Dél-Amerikában honos lapachofa kérgéből készül. Rengeteg magnéziumot, nátriumot és nyomelemet tartalmaz (például vasat, krómot és jódot). Anyagcsere-gyorsító hatásáról ismert, ezért remek kiegészítője a fogyásnak. A kérget főzd 10 percig, lefedve hagyd állni, majd szűrd le. Naponta 3-4 csészével fogyassz belőle

4. Rooibos tea

A rooibos egy Dél-Afrikában honos bokorféle, melynek tüskés kérgét és leveleit szárítják ki, és vágják apró darabokra. A belőle készült tea, amellett, hogy erős gyomorkímélő, számos sejtvédő flavonoidot tartalmaz, melyek antioxidáns hatásukról ismertek. Rendkívül magas C-vitamin tartalma segít a zsírégetésben, káliumtartalma a vízháztartást szabályozza, mangán-, kalcium-,
lenke1964, 2015. október 17. szombat, 19:28
Görögdinnyehéj befőtt
Ne dobd el a héját, inkább főzd be! Görögdinnyehéj befőtt

A görögdinnyében minden hasznos, még a magja és a héja is. Utóbbi még finom is, lekvár vagy befőtt formájában eltéve.

Ha előre tudod, hogy befőttet készítesz a dinnye héjából hagyjuk rajta . fél cm-nyi dinnyehúst. Úgy még finomabb lesz.

Hozzávalók:
1 kg dinnyehéj, 6 szelet citrom, 1 kg cukor, 4 db vaníliarúd

Elkészítés:
A minél vastagabb dinnyehéj-szeleteket megmossuk, külső sötétzöld kérgét vékonyan lehámozzuk, ügyelve nehogy az alatta levő világosabb részt, nagyon megcsonkítsuk.

Kétujjnyi széles kockákra vágjuk és enyhén ecetes vízben üvegesre főzzük.
Lecsurgatjuk, lemérjük és ugyanannyi cukorral, amennyi a dinnyehéj súlya, lábasba töltjük. Egy kilóhoz öt-hat citromszeletet és három-négy apró vaníliadarabkát adunk.

Lassú tűzön, néha kevergetve, addig főzzük, amíg a szirup méz sűrűségű nem lesz. A dinnyehéjdarabokat előmelegített üvegekbe rakjuk, a forró
horvathnemagdi, 2015. július 14. kedd, 08:16
A bodzáról
ismertek a szabad gyökök semlegesítési tevékenységeikről az egész keringési rendszerben.

A BODZA ALKALMAZÁSA

Folyékony bodza kivonat: A folyékony bodza kivonatot 5 ml-től (gyerekeknél) 10 ml-ig (felnőtteknél) adagokban igyuk naponta kétszer, és lehet keverni más gyümölcslevekkel.
Bodza tea: A tea elkészítéséhez, forralj fel 3-5 g szárított virágot 250 ml (1 csésze) vízben, és főzd 10-15 percig. Naponta háromszor is ihatjuk ezt a teát.
A bodza kérge vagy a gyökér kérge: A kérget is gyökeret frissen kell használni. Használjunk 5 ml kérget vagy gyökeret fél csésze, forrásban lévő vízhez. Ne igyunk többet egy nap, mint egy csészével, és egy alkalommal csak egy kortyot fogyasszunk.
A bodza gyakran kapható tinktúrák, folyékony kivonatok, tabletták, szörpök, nemzetközileg elfogadott kivonatú kapszulák és torok sprayek formájában.

ESETLEGES MELLÉKHATÁSAI

-A friss bodza nyers bogyói ehetők, de hányingert és/vagy hányást is okozhatnak.
-Helyes használat
pacsakute, 2014. május 04. vasárnap, 10:26
Hatékony gyógynövény a bodza
melyek ismertek a szabad gyökök semlegesítési tevékenységeikről az egész keringési rendszerben.
A BODZA ALKALMAZÁSA

Folyékony bodza kivonat: A folyékony bodza kivonatot 5 ml-től (gyerekeknél) 10 ml-ig (felnőtteknél) adagokban igyuk naponta kétszer, és lehet keverni más gyümölcslevekkel.
Bodza tea: A tea elkészítéséhez, forralj fel 3-5 g szárított virágot 250 ml (1 csésze) vízben, és főzd 10-15 percig. Naponta háromszor is ihatjuk ezt a teát.
A bodza kérge vagy a gyökér kérge: A kérget is gyökeret frissen kell használni. Használjunk 5 ml kérget vagy gyökeret fél csésze, forrásban lévő vízhez. Ne igyunk többet egy nap, mint egy csészével, és egy alkalommal csak egy kortyot fogyasszunk.
A bodza gyakran kapható tinktúrák, folyékony kivonatok, tabletták, szörpök, nemzetközileg elfogadott kivonatú kapszulák és torok sprayek formájában.
ESETLEGES MELLÉKHATÁSAI

-A friss bodza nyers bogyói ehetők, de hányingert és/vagy hányást is okozhatnak.
-Helyes használat
suzymama, 2014. május 02. péntek, 10:21
Steak meggy mártás ölelésében, hercegnő burgonyával
kakukkfű
olívaolaj
pici só
A húst szeleteld fel kb. 7-8 mm vastag szeletekre, majd mindkét felét kend meg mustárral. Egy jól zárható ételtároló dobozba helyezd egymásra a mustáros hús szeleteket, add hozzá a fűszereket, majd az egészet öntsd fel olívaolajjal úgy, hogy teljesen ellepje.

Tedd hűtőbe és 4-5 napig hagy pácolódni.

Sütésnél használj teflon serpenyőt. A serpenyőt olaj nélkül felhevítsd fel, majd helyezd bele a kissé lecsepegtetett hús szeleteket. Fontos, hogy a hús az elején kérget kapjon, majd lassú tűzön süsd , hogy jól át süljön. Ez kb. 10-15 percet vesz igénybe. Ha well-done szereted természetesen előbb hagyd abba a sütést.

Hozzávalók a meggy mártáshoz:

20 dkg friss meggy vagy meggy befőtt
1 narancs héja
1,5 dl vörösbor
2 ek. méz
1 teáskanál fahéj
keményítő, ha szükséges

A meggyet magozd ki, tedd lábasba, öntsd rá a bort, add hozzá a narancshéjat, a mézet és a fahéjat. Tedd oda főni lassú tűzön, néha
bodaaniko, 2012. február 15. szerda, 10:33
Steak meggy mártás ölelésében, hercegnő burgonyával
olívaolaj
pici só
A húst szeleteld fel kb. 7-8 mm vastag szeletekre, majd mindkét felét kend meg mustárral. Egy jól zárható ételtároló dobozba helyezd egymásra a mustáros hús szeleteket, add hozzá a fűszereket, majd az egészet öntsd fel olívaolajjal úgy, hogy teljesen ellepje.

Tedd hűtőbe és 4-5 napig hagy pácolódni.

Sütésnél használj teflon serpenyőt. A serpenyőt olaj nélkül felhevítsd fel, majd helyezd bele a kissé lecsepegtetett hús szeleteket. Fontos, hogy a hús az elején kérget kapjon, majd lassú tűzön süsd , hogy jól át süljön. Ez kb. 10-15 percet vesz igénybe. Ha well-done szereted természetesen előbb hagyd abba a sütést.

Hozzávalók a meggy mártáshoz:

20 dkg friss meggy vagy meggy befőtt
1 narancs héja
1,5 dl vörösbor
2 ek. méz
1 teáskanál fahéj
keményítő, ha szükséges

A meggyet magozd ki, tedd lábasba, öntsd rá a bort, add hozzá a narancshéjat, a mézet és a fahéjat. Tedd oda főni
sarkadykati, 2012. február 10. péntek, 06:33
Dicsérd meg...
Dicsérd meg saját magad - fő az optimizmus!

borúlátókat még az ág is húzza. Ha valaki hajlamos a pesszimizmusra, gyakran a sikerét sem akarja tudomásul venni. A kudarc pedig kudarcot szül. Ha te is a világ szerencsétlenjének érzed magad, fogadd meg jó tanácsainkat.

Kudarcból kihívás

A kudarcoktól ne törj le, inkább kovácsolj belőlük tőkét. Az optimista minden kudarcot kihívásnak, rögtön megoldandó feladatnak tekint. Így nincs ideje sokáig nyalogatni sebeit. Ha ugyanis átadod magát az önsajnálatnak, rendszerint egyik kudarc követi a másikat. Ne ess ebbe a hibába! Az életben azok a sikeresek, akik mindig képesek voltak újra és újra kezdeni.

Nyugtázd a sikert!

A borúlátók sokszor mindent csak a szerencsének tulajdonítanak. Sokkal okosabb nyugtázni az eredményt - egy öndicsérettel. Ez magabiztossá tesz, és megalapozza a további sikereket.

Foglald el magad!

Minél több a tennivalód, annál kevesebb időd lesz a balsikerekkel törődni.
gaby13, 2011. október 14. péntek, 21:05
Egyszerű tészták
is, hadd olvadjon el benne. Megint vedd le a tűzről.
• A főtt makarónit, a félig puha sárgarépát, a felszeletelt gombát és a lecsöpögtetett kukoricát öntsd le a tejes mártással. Kóstold meg: alighanem kicsit meg kell sózni.
• Lapátold bele a keveréket a tűzálló edénybe, egyenletesen oszd el rajta a maradék sajtot, aztán süsd a forró sütőben úgy 20 percig. Ez alatt az idő alatt a zöldségek is megpuhulnak, a tészta teteje pedig finoman bugyborékolni fog. A sajt megolvad és aranyszínű kérget képez a tészta tetején. Csodás illata van!
Tonhalas tészta
Hozzávalók 4 gyerekadaghoz: 15 deka tészta, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál vaj, 1 doboz tonhalkonzerv saját levében, 2 deci főzőtejszín, só, bors, szerecsendió
• A lereszelt hagymát a vajon párold meg, de ne pirítsd! Keverd hozzá a lecsöpögtetett tonhalat, picit sózd, esetleg borsozd, de mindenképpen hintsd meg egy kis őrölt szerecsendióval, mert az teszi igazán jóízűvé.
• Öntsd fel a tejszínnel, forrald fel és 2-3
margoka59, 2011. március 01. kedd, 04:56
Csokonai Vitéz Mihály: Currens de lepore
Bíró! tudod-e, mi a nyúlhistória?

Melyet elkapott egy beste karafia?
Ha nem tudod, értsd meg a dolog summáját,

Miként tették csúffá két ház
nagy quadráját.




*



Beborítván az ég főldünket nagy hóval,

Mentek mindenfelé nyúlászni
kopóval.
Kivált ama nyíri kesely seggű sereg

Éh hassal egész nap nyúl után
tekereg.
Mondja: stat leporem, jó kutya ez, koma,

Elszalad a nyúltól, nem látszik
a nyoma.
Elindúl ezek közt egy lengyel jáger is,[1]

Akit megrugdosott a nyúl ezerszer
is.
Hét nyúlászó legény áll vala mellette,

Tíz pénzét mindenik egyszerre
letette.
Jól van, bőlcs vadászok! már ti nyúlat esztek;

És így mások felett óriások
lesztek.
Tudtátok is ti ezt, mert kifüggesztétek;[2]

Óh, gyönyörűséges, óh,
megspékelt étek!
Kiáltás lőn: szakács! gyere, itt van
boszorlany, 2010. december 19. vasárnap, 13:23
Húsvéti sonka variációk
Húsvéti sonka?

Itt az ideje, hogy másképp gondolkodj az unalomig ismert tormás sonkáról! Elképesztő ötletek, izgalmas variációk az ünnepi asztalra.

Áfonyás mázas:
Átlósan vagdald be a sonka bőrét, locsold meg 1-2 evőkanállal, és lefedve kezdd el puhára sütni. Locsolj rá 1-2 evőkanál vörösbort. Néhány evőkanál áfonyalekvárt keverj össze fél deci vörösborral, 1-1 kiskanál mustárral, mézzel, fahéjjal, csipetnyi sóval, borssal. A sütés vége felé kend meg ezzel a mázzal, és hagyd, hogy rákaramellizálódjon a sonkára.

Mézes-mustáros mázban:
Vagdald be a sonka bőrét, és lefedve kezdd el puhára sütni. Ha szükséges, önts alá egy kevés vizet. 1 deci mézet keverj össze fél deci ketchuppal, és a sütés vége felé kend meg vele a sonkát. Ezután fedő nélkül főzd legalább 20 percig, amíg szép pirosas színt kap.

Narancsmázzal kenegetve:
Átlósan vagdald be a sonka bőrét, és locsold meg egy narancs kifacsart levével. Sütőben 1-2 óra alatt, alufóliával betakarva
faciendum, 2010. március 26. péntek, 19:21
1/2
Képek, videók
zsírégető.jpg
felfedezo2
2016. május 16. hétfő, 20:55
Zsírégető1.jpg
felfedezo2
2016. május 16. hétfő, 20:55
Zsírégető.jpg
pacsakute
2015. szeptember 24. csütörtök, 20:53
Zsírégető fűszerek.jpg
pacsakute
2015. május 11. hétfő, 15:32
Zsírégető ital-otthon kés
pacsakute
2015. január 26. hétfő, 19:57
Fogyasztó zsírégető teák.
pacsakute
2014. augusztus 07. csütörtök, 16:23
Zsírégető ételek.jpg
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:28
Legjobb zsírégetők.jpg
pacsakute
2014. március 24. hétfő, 18:50
zsírégető teák.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:18
zsírégető turmix.jpg
sarkadykati
2013. május 30. csütörtök, 13:31
Zsírégető fűszerek.jpg
anci-ani
2013. május 03. péntek, 17:03
zsírégető turmix.jpg
dnemethk
2013. március 23. szombat, 14:48
a benned lévő.jpg
sz719eszter
2018. október 05. péntek, 19:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.