Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 15:29 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
OH: mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól
Emlékeztettek: január 31-éig kérelmezhették a szülők a augusztus 31-éig hatodik évüket betöltő gyermekük esetében a tankötelezettség kezdési időpontjának módosítását.

Az eljárás legfőbb célja az, hogy kiszűrjék a gyermek szempontjából hátrányos és indokolatlan felmentéseket - mutattak rá.

Ismertették: a hivatalhoz eddig 9941 kérelem érkezett be, amelyeknek a feldolgozása folyamatos és zökkenőmentes.

A hivatal kiemelte: a kérelmek száma az előzetes szakmai várakozásoknak megfelelő; bebizonyosodott, hogy "alaptalan volt az ellenzék hisztériakeltése", amely tízezres tömegekről és elbírálhatatlan mennyiségű kérelemről beszélt.

Jelezték: az OH nyolc napon belül dönt a beadványokról, ha a kérelem és a beküldött dokumentumok alapján erre lehetősége van. Ha ennyi időn belül nem hozható döntés, a hivatal teljes eljárásban, vagyis legfeljebb hatvan napon belül dönt.

Az elbírálást pedagógiai szakértők végzik, akik mérlegelik a szülő kérelmében foglaltakat és a gyermekkel foglalkozó
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 15:52
Koronavírus - A Vuhanból hazaszállított németek között két fertőzöttet találtak
A germersheimi járás közigazgatási hivatalának tájékoztatása szerint a német légierő (Luftwaffe) által Vuhanból elszállított 124 fő közül kettőnél volt pozitív a koronavírus jelenlétét vizsgáló teszt, mindketten német állampolgárok, a frankfurti egyetemi klinikán helyezik el őket.

A Luftwaffe gépével 100 német, 22 kínai, egy amerikai és egy román állampolgár érkezett szombaton a frankfurti nemzetközi repülőtérre. Tizenegy embert rögtön az egyetemi klinikára szállítottak, egyiküket koronavírus fertőzés gyanúja miatt, a többit egyéb panaszok miatt.

A Vuhanból érkezett csoportot karantén alá helyezik a Germersheim melletti légi támaszponton egy laktanyában. Két hétig, a vírus lehető leghosszabb lappangási idejéig tartják elkülönítve őket. A részvétel közegészségügyi érdekből kötelező. A laktanyában 128 szobát biztosítottak nekik, a Német Vöröskereszt (DRK) önkéntesei gondoskodnak róluk. A karanténban négy csoportba sorolják az embereket, a csoportok nem érintkezhetnek egymással. Ez a megoldás azt
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 12:31
Koronavírus - Újabb fertőzöttet találtak Németországban, megérkeztek a Vuhanból kimenekített németek
munkatársa, mint a hat eddigi felnőtt fertőzött. A hetedik fertőzött az egyikük gyermeke.

A Webasto továbbképzésén egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársa. A sanghaji nő a németországi útja előtt meglátogatta szüleit a járvány gócpontjában, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

Ugyancsak szombaton megérkezett Vuhanból a frankfurti nemzetközi repülőtérre a német légierő (Lutfwaffe) egy személyszállító gépe a járvány miatt hazatérő német állampolgárokkal és közeli hozzátartozóikkal. Az Airbus A310-es repülő az eredeti tervek szerint Moszkva érintésével tette volna meg a 11 órás utat. Azonban az orosz hatóságok megtagadták a leszállási engedélyt, így a Luftwaffe gépének Helsinkiben kellett megállnia tankolni.

Annegret-Kramp Karrenbauer védelmi miniszter szombati tájékoztatóján elmondta, hogy Moszkva
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 09:01
OH: rendben, fennakadások nélkül zajlik az iskolai felmentési kérelmek feldolgozása
olvashatók szerint (https://www.oktatas.hu/hivatal/tankotelezettseg_halasztasa).

Emlékeztettek: az Oktatási Hivatal nyolc napon belül dönt a beadványokról, amennyiben a szülő által megküldött kérelem és dokumentumok alapján erre lehetősége van. Ha nyolc napon belül nem hozható döntés, az Oktatási Hivatal teljes eljárásban, vagyis legfeljebb hatvan napon belül dönt a kérelemről.

Kifejtették: az iskolakezdés elhalasztása érdekében az Oktatási Hivatalhoz eddig országosan mindösszesen 7220 kérelem érkezett, a feldolgozásuk folyamatos, fennakadástól mentes. Több mint kétezer egyértelműen megítélhető ügyben már döntés is született.

Jelezték: az Oktatási Hivatal a jogszabályoknak megfelelően az esetek mintegy kétharmadában szakértőként rendeli ki a pedagógiai szakszolgálatokat, és a szakvéleményük alapján hoz döntést.

Kitértek arra is: az ellenzéki képviselők az ősszel még tízezres tömegekről beszéltek, a valóságban jóval alacsonyabb létszámú vizsgálatot a szakszolgálatok fennakadások nélkül
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:02
Novák: eddig 600 milliárd forinthoz jutottak a családok a családvédelmi akcióterv keretében
Novák Katalin azt mondta, hogy július óta több mint százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását.

A babaváró támogatásra mintegy 64 ezer, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására mintegy 24 ezer kérelem érkezett, a használt lakás vásárlására és a kétgyermekesekre kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető hitelt pedig több mint hatezren igényelték - közölte.

Hozzátette, hogy bővülnek a bölcsődei férőhelyek, és januárban hatályba lépett a négygyermekes anyák szja-mentessége, valamint a nagyszülői gyed is, ezzel a családvédelmi akcióterv minden pontja elindult.

Az államtitkár elmondta: a családok jelzáloghitel-tartozását a második gyermek születésekor egy, a harmadik gyermek érkezésekor négy, minden további gyermek születésekor újabb egy-egy millióval csökkenti az állam.

A hitelelengedés lehetőségétől azonban azok a családok sem esnek el, amelyekben már vannak gyerekek, így például ha egy kétgyermekes családba születik a
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 08:11
Megünnepelték a Stasi-székház elfoglalásának harmincadik évfordulóját Berlinben
A hatalmas épületegyüttes évtizedekig "az elnyomás bástyája" volt, 1990. január 15-i "békés ostromához" pedig igen nagy bátorság kellett - emelte ki a német államfő ünnepi beszédében.

Rámutatott, hogy 1990 elején, a berlini fal ledöntése után csupán néhány héttel még sok minden bizonytalan volt, az NDK utolsó időszakát a "káosz" jellemezte. Így nem lehetett tudni, hogy az összeomló rezsim emberei miként reagálnak majd a civilek megmozdulására, az viszont lehetett tudni, hogy vannak fegyvereik.

Azonban a "békés forradalmárok" nem hátráltak meg, és bátorságuknak köszönhető, hogy a Stasi iratanyagának jó része fennmaradt és az újraegyesített Németország közös örökségévé válhatott. Ezeknek a civileknek, és az NDK utolsó - már szabad választás révén felálló - parlamentje képviselőinek köszönhető az is, hogy az akták, "a jogtalanság e keserű bizonyítékai a nagy ellenállás dacára megnyíltak mindenki előtt" - mondta Frank-Walter Steinmeier.

Hozzátette, hogy a Stasi-akták megnyitása "mélységesen
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 15:52
Az olasz kormánytöbbség halasztást kért Matteo Salvini mentelmi joga felfüggesztésében
eddig is azzal kampányolt, hogy a határok és a biztonság védelmében kész akár még börtönbe is vonulni, mivel tudja, hogy az olasz nép mellette áll.

A Liga vezetője a halasztási kérelemre úgy reagált, hogy a "becstelen" M5S és a PD fél a megszégyenüléstől.

Matteo Salvinivel szemben a szicíliai Siracusa ügyészsége kezdeményezett eljárást az olasz parti őrség Gregoretti nevű hajója ügyében. A volt belügyminiszter tavaly nyáron öt napig nem engedélyezte a hajó fedélzetén az olaszországi partokhoz érkezett 131 migráns leszállását, amíg más EU-tagállamok nem vállalták átvételüket. Az ügyészség szerint Salvini korlátozta a hajón lévők személyi szabadságát, visszaélt hivatali hatalmával, megsértette a nemzetközi konvenciókat. Ezt Catania a felsőbb szintű ügyészsége elvetette, de a felette álló, úgynevezett miniszteri bíróság felülbírálta a döntést, és kezdeményezte Matteo Salvini parlamenti mentelmi jogának megvonását. A miniszteri bíróság a kormány jelenlegi vagy volt tagjainak ügyeiben illetékes jogi
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 15:30
Iráni-amerikai viszály - Kósa: csütörtökön a Honvédelmi Minisztériumban tájékozódik a honvédelmi bizottság
frakcióvezető-helyettesének úgy látszik, "elemi ismeretei sincsenek a parlament működéséről, illetve a házszabályról". Ha lennének, tudná, hogyan lehet kezdeményezni a bizottság összehívását. Az ülésszakok között az országgyűlési bizottságok - az eseti és vizsgálóbizottságokat kivéve - akkor tartanak ülést, ha azt a házbizottság, a házelnök vagy a bizottság tagjainak legalább ötöde írásban kéri. Ez a házszabály 108. szakasz (3) bekezdésében található - jelezte. Eddig semmilyen szabályszerű kérelem nem érkezett a bizottsághoz - emelte ki.

Kósa Lajos azt írta: "ellenzéki ügyetlenkedés ide vagy oda", rendkívül fontosnak tartja a tájékozódást az Egyesült Államok és Irán közötti konfliktusról, valamint a magyar katonák helyzetéről. Emiatt csütörtök reggel nyolc órára a Honvédelmi Minisztériumban kezdeményezett egy találkozót Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a bizottság tagjai között.

Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt két iraki
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 20:23
Horváth László: a gyöngyöspatai kártérítés január közepén végrehajtható
jog megsértése miatt több felperes által kezdeményezett, a gyöngyöspatai önkormányzatot érintő perben. A táblabíróság megállapította, hogy a jogellenes elkülönítéssel megsértették az érintettek egyenlő bánásmódhoz való jogát, ezért javukra fejenként és a jogsértéssel érintett tanévenként kártérítést ítélt meg. Ebben az ügyben tehát közvetlenül az érintett diákok érvényesítettek kártérítési igényeket.

A Kúria közölte azt is, hogy a tábla jogerős ítélete ellen még tavaly felülvizsgálati kérelem érkezett, de az ügy még folyamatban van, a felülvizsgálati eljárásban tárgyalást még nem tűztek ki. A Kúria azt is tudatta, hogy a jogerős ítélet végrehajtását nem függesztette fel, az erre irányuló kérelmet december 16-án elutasította.

Horváth László kedden a közösségi oldalán azt írta: azzal, hogy a Kúria elutasította a jogerős ítélet végrehajtásának felfüggesztését, január 17-étől végrehajtható a százmillió forintos kártérítés. A politikus közzétette a Kúriának a felfüggesztés elutasításáról szóló végzését
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 20:12
Kúria: nincs újabb döntés a gyöngyöspatai iskola ügyében
a személyhez fűződő jog megsértése miatt több felperes által kezdeményezett, a gyöngyöspatai önkormányzatot érintő perben. A táblabíróság megállapította, hogy a jogellenes elkülönítéssel megsértették az érintettek egyenlő bánásmódhoz való jogát, ezért javukra fejenként és a jogsértéssel érintett tanévenként kártérítést ítélt meg. Ebben az ügyben tehát közvetlenül az érintett diákok érvényesítettek kártérítési igényeket.

A tábla jogerős ítélete ellen még tavaly a Kúriára felülvizsgálati kérelem érkezett. Az ügy még folyamatban van, a felülvizsgálati eljárásban tárgyalást még nem tűztek ki. A jogerős ítélet végrehajtását pedig a Kúria nem függesztette fel, az erre irányuló kérelmet a Pp. 273. § (3) bekezdése alapján elutasította 2019. december 16-án - közölték.

Szombati sajtótájékoztatóján a "Soros-hálózat" pénzszerző akciójának nevezte a térség fideszes országgyűlési képviselője a gyöngyöspatai iskola szegregációs ügyét. Horváth László azt mondta, hogy a Kúria döntése értelmében a jogerős bírósági
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 22:12
Önkormányzat 2019 - Megtámadták a roma nemzetiség országos választás eredményét
Önkormányzatban (ORÖ) a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség 20, a Fiatal Romák Országos Szövetsége 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezete 5, a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete - Központi Szervezet 4 mandátumot szerzett. Az eredmények alapján a Lungo Drom elveszítette többségét a 47 tagú országos önkormányzatban.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint az NVB eredménymegállapító határozata ellen azonban vasárnap jogorvoslati kérelem érkezett, így a választás eredménye nem emelkedhetett jogerőre, így nem alakulhat meg az ORÖ. A felülvizsgálati kérelemről a Kúria legkésőbb csütörtökön dönt.

A nemzetiségek jogairól szóló törvény szerint az országos nemzetiségi önkormányzat testületének alakuló ülését az NVB elnöke hívja össze a választást követő harminc napon belüli időpontra, ezt azonban, mivel még nem jogerős a választás eredménye, egyelőre nem tudta megtenni.

A többi nemzetiség országos választásának eredménye már
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 09:31
Továbbra is tízezrek érdeklődnek a Stasi iratai iránt Németországban
A hivatal tájékoztatása szerint szeptember végéig 37 597 iratbetekintési kérelmet regisztráltak, ami több mint 3 ezres növekedés az egy évvel korábbi 34 036-hoz képest.

Tavaly egész évben 45 309 megkeresés érkezett magánszemélyektől, 1990 óta pedig több mint 3,2 millió. Az iratbetekintési kérelmek jelentős része - tavaly mintegy 15 százaléka - külföldről érkezik a hivatalhoz, és szintén 15 százalék körüli azon kérelmezők aránya, akik nem a magukra, hanem az elhunyt közeli hozzátartozóikra vonatkozó iratokat kívánják megismerni.

Az átvilágítási, jóvátételi, nyugdíjügyi, valamint a tudományos természetű és a sajtótól érkezett megkeresésekkel együtt az idén júliusig 7,2 millió iratbetekintési kérelem érkezett a berlini központú, több mint 1400 embert foglalkoztató hivatalhoz az elmúlt években, ahol bő 111 folyókilométer aktát kezelnek.

Az anyaghoz az iratok mellett 1,7 millió fénykép, mikrofilm és dia tartozik, és csaknem 30 ezer film-, és hangfelvétel. Az NDK bukása idején a Stasi
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 13:21
1/59
Képek, videók
Iskolakezdés
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:11
Iskolakezdésre ajánlatunk
sanci81
2017. július 17. hétfő, 16:44
0 iskolakezdés 4deb77c826
lovaszmarika
2016. szeptember 09. péntek, 17:28
iskolakezdés.jpg
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 17:48
iskolakezdés
eva6
2015. szeptember 01. kedd, 07:36
iskolakezdes.jpg
feviroza
2015. február 15. vasárnap, 18:35
Iskolakezdési akció.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:22
iskolakezdés.jpg
serderpaska
2007. december 13. csütörtök, 14:36
Iskolakezdési akció
sneidergergo
2007. december 03. hétfő, 13:59
iskolakezdési ajánlat
magdaseppa
2007. november 22. csütörtök, 21:48
iskolakezdes02.JPG
aleida
2007. november 14. szerda, 10:40
felmentem,de nem jött sem
eletmod2
2012. június 11. hétfő, 13:11
Felmentem oda
taenci
2011. július 17. vasárnap, 21:39
én ezen felmentem?:)
ronmay
2007. március 02. péntek, 16:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.