Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:02 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
#30
Jaaaaaj.... de kígyó vagy!!!! :D :D :D
Pont egy hülyét kérdezel meg fontos dolgokról??? :D :D :D
A magyarul leírt szöveget sem érti.... Nem véletlenül dolgozik németeknek.... Azok már az analfabéta migránsban is a gazdaság fellendítőjét látják... Ez legalább tud magyarul, még ha nem is érti. :D De pisilni, kakálni ki tud kéredzkedni... :D
putnok7882, 2018. április 16. hétfő, 15:00
Szóval a szülinapomról
bácsi meg fából faragott egy rágócsontot ajándékba!
Mikor ezt megkaptam, Irénke néni felvette a kötényét, és elment meggyet szedni Pirike nénihez -a barátnőjéhez-, akinek szerintem nagy feje van és mindig rikácsol, hogy: Minnie fene a fajod, de jó dógod van, nem adnék én neked húst, csak csontot.
Na, ezt szokta mondani, de meg is látszik rajta, hogy sajnálja a húst és sokat eszik, mert olyan nagy a feje, mint Béla bácsiék NDK színes tévéjének a képernyője.
Na, Béla bácsi meg el akart kéredzkedni, pecázni, de Irénke néni nem engedte, azt mondta, hogy locsolni kell!
Béla bácsi dörmögve elvonult a kertbe, de alig várta, hogy Irénke néni kitegye a kapun a lábát, fogta a kis locsolófejes körbeforgós priccolót, -ami forog-forog és közben meg locsol- és ráerősítette egy vascsőre, hogy hadd menjen magának.
Aztán, gyorsan elővette a kis pecákat, nem az ünneplőst, mert olyan is van!
Azzal a Tiszára megy, mikor Ircsikéék elviszik ritkán.
Na, most a kis műanyag bottal indult el,
horvathnemagdi, 2017. június 16. péntek, 07:29
Ez lenne az amerikai álom avagy modern rabszolgaság?
"Oxfam America: embertelen körülmények uralkodnak egyes amerikai üzemekben
Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
Az Oxfam America segélyszervezet csütörtökön közzétett tizenöt oldalas jelentésében azt állítja, hogy egyes nagy amerikai cégek üzemeiben embertelen körülmények között dolgoztatják a munkásokat; például pelenkát kell viselniük, mert nem mehetnek ki a mosdóba sem.

Az Oxfam jelentése négy amerikai csirkefeldolgozót említ: a Tyson Foods, a Pilgrim's Pride, a Perdue Farms és a Sanderson Farms üzemeiben dolgozó munkások elbeszéléseire alapozva vizsgálódott az üzemekben. Ezek a cégek tartják kézben egyébként az Egyesült Államok baromfipiacának hatvan százalékát.

A segélyszervezet több szövetségi államban vizsgálódott, és megdöbbentő állapotokról ad hírt. Arkansas államban például munkások arról számoltak be, hogy pelenkát kell viselniük, mert munkaidőben nem engedik ki őket a mosdóba. A munkások név nélkül nyilatkoznak, attól félnek ugyanis, hogy elbocsátják
jn, 2016. május 13. péntek, 04:47
Oxfam America: embertelen körülmények uralkodnak egyes amerikai üzemekben
Az Oxfam jelentése négy amerikai csirkefeldolgozót említ: a Tyson Foods, a Pilgrim's Pride, a Perdue Farms és a Sanderson Farms üzemeiben dolgozó munkások elbeszéléseire alapozva vizsgálódott az üzemekben. Ezek a cégek tartják kézben egyébként az Egyesült Államok baromfipiacának hatvan százalékát.

A segélyszervezet több szövetségi államban vizsgálódott, és megdöbbentő állapotokról ad hírt. Arkansas államban például munkások arról számoltak be, hogy pelenkát kell viselniük, mert munkaidőben nem engedik ki őket a mosdóba. A munkások név nélkül nyilatkoznak, attól félnek ugyanis, hogy elbocsátják őket.

Egy magát Dolores néven azonosító nő azt mondta: neki és sok kolléganőjének Pampers-pelenkát kell viselniük. A munkásokat arra is rászorítják, hogy nagyon kevés folyadékot fogyasszanak, szinte ne igyanak semmit, nehogy ki kelljen menniük a mosdóba. Néhányan arról számoltak be, hogy - mivel már nem tudták tartani magukat - maguk alá piszkítottak.

"A munkafelügyelők gúnyolódnak a munkások
velemenyezd, 2016. május 12. csütörtök, 21:44
Gárdonyi Géza A tulipán
Miképpen rejtőzik benne az erő? Honnan szívja leveleibe a zöld színt, orcájába a pirosat? - nem tudom. Csak ülök előtte és nézem elandalodva. Hogy ez a tiszta, üde és bájos teremtés sárban fogamzott, sárban nőtt, és mégis égi fenségben pompázik.

A folyosón gyermekcsizma kopog a szobám felé. Ismerem a járásáról, ki jön. A nyolcéves Eszter leány. Most jár a második osztályba. Az a neve, ami az anyjáé. A vezetékneve is az anyjáé. Az anyja cseléd valahol a városban. Tudom, mért jön: el fog kéredzkedni a holnapi tanításról. Mert az öreganyja tartja, s téli napokon bejár az öregasszony az urasághoz kukoricát morzsolni. Olyankor vele megy ez a kisleány is, kap húsz fillért a munkájáért.

Leveri a havat a csizmájáról az ajtóban, és csiszi-csoszi: törli a csizmáját hosszan a gyékénybe.

Azután kopogat. Először csak egyet koppant, azután kettőt.

Vár.

Azután hármat koppant.

- Bejöhetsz, Eszter!

Belép. Az ajtót két kézzel csukja be gondosan.
gabfe, 2014. április 15. kedd, 12:47
szeretettel
anyák napjáról

Milyen volt az édesanyád?

Várt-e, babusgatott-e, sírt-e örömkönnyeket, amikor észrevette, hogy be akarsz kéredzkedni e világ albérlői közé?

Melengette-e akkor tenyerével növekedő hasát, dúdolgatott-e dalocskát remélve, s valahol biztosan tudva, hogy meghallod?

Igyekezett-e körülvenni magát harmóniával, hogy csak szép dolgok jussanak el hozzád abba a biztonságos sötétségbe, amit hónapokig otthonodnak ismertél?

Vigasztalt-e, amikor ez a melegség egycsapásra megszakadt, s egy szűk alagúton keresztül átkerültél a hideg, a zaj, a fény világába, s maradtál ott egy emberöltőre?

Biztatott-e, amikor nem találtad emlőjét, s altatott-e vállán, amikor felijedve éjjel sírtál a biztonság után?

Kacagott-e rajtad csetlő-botló lépéseiden, savanyú íz kiváltotta fintoraidon, örömsikongatásaidon?

Játszott-e veled százszor, ezerszer is nem megunva babáid
sayuri, 2013. július 31. szerda, 12:30
szeretettel
amikor a leányt paripára kötözték. De én nem bírtam meghallgatni, hogy elmondja, amiket látott, mert keserves sírásra fakadtam, és kifutottam. Tegnap este, együtt ittunk vele késő éjfél utánig, hogy elfeledjük mindketten a Zách leány szörnyű halálát. (Cselényi úr most egész napon a Záchokat fogdossa össze, és ma is nyolc kivégzés volt a sáncokban. Emiatt este nem is igen mertünk kijárni a palotából, mert félő, hogy boldogtalan lelkekkel találkozunk.)

Szándékom különben a palotából a seregbe kéredzkedni (jóllehet itten nagyon jó dolgom van), mert a palotai szolgálat nem jár elég mozgással, és minthogy csak a fáradtság okozhatja az álmot - ha különben az ember gondolatai bosszantóak és nyugtalanok -, attól tartok, sűrűn fogok álmodni Zách úr leányával, minthogy ő tetszett nekem legjobban az összes leányok közül.

Meg azután Kázmér herceg urat se jó ám látni. Egyszer láttam csupán azóta. Sápadt volt, mint a mész, és szomorú, mint a halál. Most ágyban fekszik naphosszat. Cornelius mester és
sayuri, 2012. május 14. hétfő, 06:35
szeretettel
Valaki ottfelejtette, ő meg felszedte. Még nagypapa magyarázta el neki a betŐket; hogy az öreg honnan tanult meg olvasni, arról nem mesélt soha. Legjobban az tetszett Abigailnek még kislánykorából, amikor nagypapa felolvasott neki egy cikket. Egy aranymosóról szólt, akinek sikerült kimosnia egy folyóból ötven dollár aranyat. Abigail attól fogva meg volt győződve arról, hogy majd egyszer ő is fog aranyat találni.
Amikor egyszer egy ócska ruhába öltözött, mocskos és büdös öregasszony be akart kéredzkedni a birtokra egy éjszakára, és elkergették, Abigail úgy érezte, itt a nagy nap. Az öregasszony, akit a többiek boszorkánynak mondtak, dél felé vette az irányt. Abigail kihasználta, hogy mindenkinek a földre kellett mennie dolgozni és a szerszámokat készítették elő. Egy óvatlan pillanatban kirohant a kapun, egyenesen az öregasszony után. A délutáni fényben jól látta távolodó, sötét alakját. Neki tudnia kell, hol lehet az arany. Abigail úgy gondolta, mindenhol van arany, ahol emberek vannak, mindenkire
sayuri, 2012. április 26. csütörtök, 11:04
szeretettel
bájos. Miképpen rejtőzik benne az erő? Honnan szívja leveleibe a zöld színt, orcájába a pirosat? - nem tudom. Csak ülök előtte és nézem elandalodva. Hogy ez a tiszta, üde és bájos teremtés sárban fogamzott, sárban nőtt, és mégis égi fenségben pompázik.
A folyosón gyermekcsizma kopog a szobám felé. Ismerem a járásáról, ki jön. A nyolcéves Eszter leány. Most jár a második osztályba. Az a neve, ami az anyjáé. A vezetékneve is az anyjáé. Az anyja cseléd valahol a városban. Tudom, mért jön: el fog kéredzkedni a holnapi tanításról. Mert az öreganyja tartja, s téli napokon bejár az öregasszony az urasághoz kukoricát morzsolni. Olyankor vele megy ez a kisleány is, kap húsz fillért a munkájáért.
Leveri a havat a csizmájáról az ajtóban, és csiszi-csoszi: törli a csizmáját hosszan a gyékénybe.
Azután kopogat. Először csak egyet koppant, azután kettőt.
Vár.
Azután hármat koppant.
- Bejöhetsz, Eszter!
Belép. Az ajtót két kézzel csukja be gondosan. Fakózöld pamutkendő van rajta. Hátul
sayuri, 2012. április 21. szombat, 19:44
Kocsi
a városba hajtani és a város kapujánál régi ismerősökkel találkozni, akit már régen nem láttunk: nagy újdonság, amit hallani fogunk. Dohányoskocsin téli időben utazni: jelent összeütközést a hatósággal. Üveges halottaskocsin utazni, négy lóval húzatni, díszes koporsóban feküdni: kereskedőnek nagy vásár, másnak tilalmas öröm. Esős éjszaka kocsin utazni és messzire világosságot látni, amelyet nem érhetünk el: jegyez hiábavaló szenvedélyt egy kacér nő iránt. Messze földről jött furmányoskocsira fel­kéredzkedni, de ott helyet nem kapunk: hiába keresünk vigasztalást és örömet egy utazásban. Kakas­kukorékolást hallani kocsin egy idegen országúton: váratlan változás miatt elmarad egy utazásunk. Kocsival felfordulni és alája kerülni: kereskedőnek biztos leszegényedés, míg szegénynek: némi javulás sorsában.

R. M. szerint: menyasszonyos kocsi hátuljában ülni: biztos megszerelmesedést mutat. Megvadult lovaktól ragadt kocsiból kiugrani: tűzveszedelmet mutat.

Gvadányi Márton mondja, hogy kétkerekű
morzsimama, 2011. február 19. szombat, 10:43
Felépítteti Budapestet Google
alkalmazásának, ami jelen esetben leginkább a lefedettségre értendő. Mint a lenti képen is látszik, egyelőre csak Budapest belső kerületeire korlátozódik a kényelmes virtuális építkezés, Újpest, Újpalota, Békásmegyer, vagy a Hűvösvölgy már kívül esik a lefedettségen. Ugyanakkor a repülőről exponált fotók sok helyütt olyan esetben is lehetővé teszik az épületek fotóinak textúraként, vagyis a makettek élethű borításaként való használatát, amikor a ház lefényképezése körülményes lenne - mert mondjuk fel kellene kéredzkedni egy szemben elhelyezkedő lakásba, esetleg az épület tetejére.


Egyelőre a fehérrel jelölt területen belül lehet építkezni a Building Makerrel idehaza

A Parlament vagy az Operaház virtuális mását eddig is profik készítették el, ez valószínűleg a jövőben sem lesz másképp, a Building Maker a hozzánk hasonló egyszerű halandók számára készült, akik
panka2006, 2009. október 22. csütörtök, 17:19
Éjszaka és nappal határán
Nagyon tetszik ez a felvétel. Ebből, ahogy a nappal és az éjszaka elkülönül egymástól és csak egy vonal az egész, sajnos a Földön nem lehet érzékelni semmit.
Milyen kár, mert át lehetne kéredzkedni a szomszédba, ha nem lenne kedvünk aludni és nappali világosságra vágynánk. Meg lehet tenni persze ezt is, de ahhoz utazni kell egy csöppet.

A képen Európát és Afrikát lehet látni éppen a naplemente idején. A kép fele az éjszaka. A világos pontok a városok fényei. Afrika északi része a Szahara. A kép az űrkomp utolsó útján készült műholdas kapcsolat segítségével, felhőtlen időben. Hollandiában, Párizsban, Barcelonában láthatóak a város fényei, ugyanakkor Londonban, Lisszabonban és Madridban még nappal van.
A Gibraltári-szoros felett süt a nap, míg a Földközi-tengert már sötétség borítja. Az Atlanti-óceán közepén láthatóak az Azori-szigetek, tôlük délkeletre található Madeira szigete és még egy kicsit délebbre a
butababa, 2007. február 08. csütörtök, 09:57
1/2
Képek, videók
fidesz.jpg
menusgabor
2017. november 28. kedd, 16:19
O.V.Fidesz székház.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:48
Fidesz-Darvin.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 10:53
Fidesz.jpg
agica2004
2017. február 11. szombat, 16:09
MSZP kontra Fidesz
tailor
2017. január 25. szerda, 08:34
nyuszika és a fidesz.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:27
Fidesz.jpg
dnemethk
2016. december 28. szerda, 17:36
fidesz.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:06
Lillafüred fidesz_gyules_
megyerimihaly
2016. február 16. kedd, 00:51
csak akkor öregszel meg.j
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:25
akkor vagyunk.jpg
sz719eszter
2018. július 10. kedd, 07:59
akkor vagy szép.jpg
sz719eszter
2018. július 10. kedd, 07:59
az eletben akkor kapsz el
relisisi
2018. július 07. szombat, 14:59
Csak is akkor !!
alvaro-hopihe
2018. június 28. csütörtök, 16:39
Akkor igazi a szerelem
sanci81
2018. június 12. kedd, 18:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.